På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Behandlingsassistent

Behandlingsassistent

Som behandlingsassistent eller socialpedagog arbetar man med människor som har sociala problem av olika slag. Jobbet är ofta psykiskt krävande, men det är ett arbete som ger mycket tillbaka för den som vill engagera sig i andra människor.

I yrket arbetar man med barn, ungdomar eller vuxna som har svåra problem. Det kan exempelvis röra sig om funktionshinder eller barn som mår dåligt beroende på sin hemmiljö. Alkohol- eller narkotikamissbruk är också ofta en orsak till sociala problem.

Utbildning

För att arbeta som behandlingsassistent eller behandlingspedagog krävs ofta lägst eftergymnasial utbildning. Utbildningarna är ett till två år långa och finns på Folkhögskolor och Yrkeshögskolor.

Utbildning till socialpedagog på högskolenivå finns på ett par orter i landet. Utbildning till socionom sker på Socionomprogrammet inom högskolan, Utbildningen omfattar 3,5 år.

Grundläggande utbildning finns på gymnasiet, bl a på Vård- och omsorgsprogrammet.

Framtidsutsikter

Behandlingsassistenter är ofta sysselsatta inom offentlig sektor, och deras arbetsmarknad påverkas av vilka satsningar kommunerna väljer att göra inom det sociala området. Arbetsmarknaden kan variera stort mellan kommuner.

Personliga egenskaper

Arbetet handlar mycket om att lyssna på och samtala med sina klienter. Ofta blir man kontaktperson för en eller flera personer som man får ett personligt behandlingsansvar för.

Genom samtal, enskilt eller i grupp, försöker man hjälpa och motivera personen att förändra sin livssituation. Målet är att hjälpa personen att leva ett självständigt och bra liv på sikt.

Arbetsplats

Arbetsplatsen kan vara en vårdinstitution, men man kan också arbeta med barn, ungdomar och missbrukare som bor hemma eller i ett kollektiv, till exempel ett behandlingshem eller ungdomshem. Arbetsplatserna drivs oftast i privat regi, men även av stat, kommun och landsting. En stor del av arbetet sker i den praktiska vardagen med klienterna.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

141 Lediga jobb

Behandlingsassistent/Fältarbetare med inriktning vuxna

Arbetsgivare / Ort: Bodens kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Behandlingsassistent/Socialpedagog

Om jobbet
Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till. Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Team stöd är Individ- och familjeomsorgens samlade öppenvård för familjer och enskilda vuxna personer. Vi arbetar främst med verkställighet av biståndsinsatser men även med insatser på servicenivå. Vård och behandling riktas mot enskilda personer samt i gruppform. Vi arbetar även en del med förebyggande arbete. I team stöd ingår även en del yttre verksamheter med olika inriktningar. Team Stöd söker nu en behandlingsassistent/fältarbetare med inriktning vuxna. ARBETSUPPGIFTER Som behandlingsassistent/fältarbetare arbetar du till stor del med personer med missbruks- och beroendeproblematik. Du arbetar uppsökande med psykosocialt stöd, uppföljning av boende i övergångslägenheter samt bistår våra övriga team vid akuta ärenden. Du kommer även att ansvara för en del behandlande samtal, såväl enskilt som i grupp. Viss del av arbetstiden tjänstgör du vid stödboendet Kvadraten. Arbetet är schemalagt måndag fredag och innebär viss arbetstid under helgdagar. KVALIFIKATIONER Behandlingsassistentutbildning eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete med personer med missbruks- och beroendeproblematik är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort erfordras. ÖVRIGT Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden. Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Bodens kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Helg personal/behandlingsassistent

Arbetsgivare / Ort: Wäxthuset i Väddö AB / VÄDDÖ
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Behandlingsassistent/Socialpedagog

Om jobbet

Personal för helgarbete sökes till behandlingshem för drog och alkohol missbrukare.

Vara tillgänglig för de boende. Medicinutdelning. Drogtester. Matlagning, städning. Sommartid vattna blommor utomhus. Utflykter, handlingsresor tillsammans med de boende.

Arbete omfattar en helg var tredje vecka.

Arbetsgivare
Wäxthuset i Väddö AB
Söderfjälls Byväg 17
76491 VÄDDÖ
Hemsida: waxthuset.se
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Behandlingssamordnare till SiS LVM-hem Rällsögården Ref 2029

Arbetsgivare / Ort: Statens Institutionsstyrelse
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Behandlingsassistent/Socialpedagog

Om jobbet
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu två behandlingssamordnare till SiS LVM-hem Rällsögården för tillsvidaretjänster. Tjänsterna innebär tjänstgöring på schema (dag, kväll, helg) med en omfattning på 100%. Som behandlingssamordnare på Rällsögården jobbar vi utifrån Lag (1988:870) om vård av missbrukare och det uppdrag som det innefattar. I rollen som behandlingssamordnare arbetar man med kvalificerat behandlingsarbete där planera, genomföra och följa upp programverksamhetens aktiviteter samt ansvarar för att programverksamheten genomförs ingår. Behandlingssamordnaren arbetar även med motiverande samtal (MI) samt genomför grupper med klienter och dokumenterar enligt riktlinje. I rollen ingår samverkan med behandlingssekreterare och klient för upprättande av behandlingsplaner samt för kartläggning av klienters behov av behandlingsinsatser och deltagande i behandlingskollegium. Arbetet som behandlingssamordnare handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på, som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning m.m. För ytterligare beskrivning av arbetsuppgifterna vänligen kontakta Hans Klein på tel. 010-453 57 41. KVALIFIKATIONER Kompetenskrav behandlingssamordnare: - Utbildning Högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. - Kunskaper och färdigheter Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp. God svenska i tal och skrift. B- körkort - Egenskaper och förmågor Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att samverka med andra Förmåga att skapa engagemang och delaktighet God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vid ansökan tas utdrag från polisens misstanke - och brottsregister. Intervjuer sker löpande. ÖVRIGT SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Arbetsgivare
Statens Institutionsstyrelse
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Behandlingssamordnare, HVB-Hem i Smedjebacken

Arbetsgivare / Ort: Morgården vård och behandling AB / Smedjebacken
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Behandlingsassistent/Socialpedagog

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Morgården Vård & Behandling är ett behandlingshem med 9 platser, målgruppen är pojkar i åldern 14-18 år med psykosociala problem. Insatserna riktar sig till ungdomar med riskbeteende, destruktivt nedbrytande beteende, social problematik, relationsproblematik, svårigheter med studier/praktik/arbete. För många barn är också vuxentilliten bristande. Målgruppen har många gånger en oförmåga och svårigheter i att lösa problem, sociala svårigheter, färdigheter i självkontroll och i moraliskt resonerande.

Vår ambition är att skapa tillit genom struktur, tydlighet och förutsägbarhet. Vill du vara med och göra skillnad? Vågar du anta nya utmaningar? Då är det dig vi söker som medarbetare till Morgården Vård & Behandling AB.

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, inom socialt- eller pedagogiskt arbete, sjuksköterska med psykiatriinriktning, beteendevetare, socionom eller annat som arbetsgivaren bedömer adekvat. Det är meriterande om du tidigare har arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom denna målgrupp, erfarenhet/utbildning av KBT, ART, MI och BBIC.

Du ska även ha god samarbetsförmåga, grundtrygghet och en empatisk hållning som gör att du kan vara ett bra stöd för ungdomarna. Eftersom arbetet utgår från ungdomarnas behov är det viktigt att du är flexibel, tålmodig, strukturerad, tydlig och konsekvent i ditt förhållningssätt. Du har förmågan att bygga relationer som är hållbara i ett längre perspektiv. Arbetet ska utföras med utgångspunkt i barnperspektivet samt i enighet med gällande lagstiftning. Det är viktigt med ett professionellt förhållningssätt vilket innebär exempelvis att kunna hantera balansen mellan närhet och distans gällande ungdomarna. Det är även viktigt att skapa hållbara rutiner och strukturer i klienternas vardag. Du ska även ha en god kommunikation med ungdomar och arbetskollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behärskar svenska i tal och skrift väl samt att övriga språkkunskaper och kulturella erfarenheter är meriterande.

Du ska ha en stödjande roll och ska lära känna ungdomarnas individuella mående och behov. Du kommer vara spindeln i nätet. Du kommer ansvara för att vården och insatser genomförs i förhållande till varje ungdoms genomförandeplan. Vidare är det viktigt med ett professionellt agerande gentemot olika samarbetspartners.

Samverkan med socialtjänst, vårdnadshavare, skola, sjukvård, föreningsliv kommer att vara en del av arbetsuppgifterna. Du kommer ansvara för att följa upp vården i samarbete med uppdragsgivare. Samtal med ungdomar förekommer dagligen. Dokumentation är en daglig arbetsuppgift som är mycket viktig för att erbjuda god och säker vård och behandling. Vidare kommer du att bidra till utveckling av verksamheten för att i bästa möjliga mån tillgodose ungdomarnas behov. I tjänsten ingår även praktiska göromål såsom aktiviteter med ungdomarna, städning, matlagning och andra hushållssysslor vilket sker i samarbete med ungdomarna.

Vi tar endast emot ansökningar som har rätt kompetens.

HVB-Morgården är bemannat med personal dygnet runt.

Tillträde snarast. Löpande rekrytering tillämpas. Provanställning tillämpas. Utdrag från misstanke- och belastningsregister är ett krav.

Arbetsgivare
Morgården vård och behandling AB
Nya Ågatan 25
77750 Smedjebacken
Hemsida: www.morgarden.se
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Projektkoordinator till Tidiga Samordnande Insatser

Arbetsgivare / Ort: Dals-Eds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Behandlingsassistent/Socialpedagog

Om jobbet
Dals-Eds kommun belägen i det natursköna Dalsland, "Ett Sverige i miniatyr", har cirka 4800 invånare, varav 3000 i tätorten Ed. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som syns i omvärlden och erbjuder utveckling av såväl individ som organisation. Vi värdesätter tillit, trygghet och omtanke. Vår förmåga att skapa trivsel och vara en flexibel organisation avgör hur vi kommer att lyckas i framtiden. Vi erbjuder en väl fungerande service med bra kommunikationer till exempelvis Oslo och Göteborg. För mer information om kommunen, gå in på www.dalsed.se Under 2020/2021 har ett utvecklingsprojekt kring tidiga samordnade insatser (TSI) skapats i kommunen. En NÖHRA-analys har resulterat i ett projekt med flera aktiviteter som ska förbättra arbetet med TSI det närmaste året. Projektet handlar i första hand om att utveckla arbetet mellan förskola, skola samt individ- och familjeomsorg och tar utgångspunkt i elevfrånvaro. ARBETSUPPGIFTER: Vi söker en projektkoordinator för att driva arbetet med de olika insatserna så att de implementeras i den dagliga verksamheten. Rollen som projektledare för TSI handlar bla om att utveckla aktiviteter som gemensam fortbildning,  fördjupning i SIP-arbete, implementering av skolans handlingsplan kring elevfrånvaro, revidering/framarbetande av styrdokument kring TSI, utvärdering av en barnsamverkansgrupp, säkerställande av riktig dokumenthantering, utveckling av statistikinhämtning och analys i olika befintliga datasystem, omvärldsspaning, samt vara en resurs kring organisering, struktur och samverkan och även bistå elevhälsoteamen och familjebehandlarna. KVALIFIKATIONER: Vi söker dig som har högskoleutbildning inom socialt/pedagogiskt område. Vidare har du erfarenhet från minst ett av områdena individ- och familjeomsorg, skola eller elevhälsa. Erfarenhet av implementering av arbetssätt och rutiner är meriterande. Det är önskvärt att du har varit med och drivit projekt och arbetat på såväl operativ som strategisk nivå.  ANSTÄLLNINGSVILLKOR: - Tidsbegränsad anställning t.o.m 2022-09-01 med ev möjlighet till förlängning. - Tillträde 2021-09-01 - Sysselsättningsgrad 100% - Arbetet förlagd till dagtid.   UPPLYSNINGAR: AnnHelen Adler Johannesson, Skolchef och Bitr. Förvaltningschef E-post: [email protected] Tel: 0534-19287   Anna Andersson, Förvaltningschef E-post: [email protected] Tel: 0534-195 50 Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0534-19000 ANSÖKAN: För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan tillsammans med meritförteckning etc digitalt och inte via e-post eller pappersformat. För att värna din integritet ber vi dig som sökande att undvika skyddsvärda och känsliga personuppgifter i de handlingar som du skickar till oss. Det gäller exempelvis personnummer samt information som kan kopplas till etniskt ursprung, familjesituation, religion, hälsa, politiskt eller fackligt engagemang. Du ansöker via länken *Ansök* senast 2021-08-05 Välkommen med din ansökan!   Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Dals-Eds kommun
Hemsida: https://www.dalsed.se
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.