På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Omsorgsassistent

Omsorgsassistent

Som omsorgsassistent arbetar du oftast i LSS-verksamheter och ansvarar tillsammans med brukarna för att samordna och planera vardagen.

Omsorgsassistenter finns som stöd för brukaren i aktiviteter, socialt samspel och omvårdnad. Målet är att individen ska få ett självständigt och delaktigt liv utifrån sina förutsättningar, styrkor och förmågor. I arbetet som omsorgsassistent ingår även att samverka med både anhöriga och sjukvård i brukarens nätverk.

Utbildning

För att kunna få anställning som omsorgsassistent kan det krävas att du har en undersköterskeexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning inom området funktionsnedsättning / psykiatri och/eller en vidareutbildning i TSS (tecken som stöd).

I stället för utbildning kan arbetsgivaren acceptera att du som söker jobbet som omsorgsassistent har tidigare erfarenhet av att ha arbetat inom LSS och med personer med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. 

Bra grundkunskaper ges på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet samt på Barn- och fritidsprogrammet

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som är viktiga att ha om du vill satsa på att jobba som omsorgsassistent är tydlig och trygg med ett lågaffektivt förhållningssätt, lösningsfokuserad, tar egna initiativ och gillar utmaningar, van vid att arbeta strukturerat med stort brukarfokus och att du är tydlig i din kommunikation.

Lilla ordboken

HVB - förkortning för "Hem för vård eller boende" - en verksamhet som bedriver behandling eller är inriktad på omvårdnad, stöd eller fostran.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2206 Lediga jobb

Personliga assistenter till man i Vellinge ref nr 1142

Arbetsgivare / Ort: Sydassistans AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Sydassistans AB har sedan starten 1994 anordnat personlig assistans i södra Sverige. En av våra uppgifter som assistansanordnare är att vara arbetsgivare åt våra uppdragsgivares personliga assistenter. Vi arbetar för att våra uppdragsgivare, trots en funktionsvariation, ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. I dagsläget sysselsätter vi ungefär 350 personliga assistenter. Sydassistans AB söker nu personliga assistenter som kan arbeta som behovsanställda hos en man i 50-års åldern boendes med sin familj i utkanten av Vellinge. Mannen har assistans dygnet runt med vaken natt. Vi söker dig som är positiv, lugn och strukturerad men också initiativrik och har en god portion humor! B-körkort är ett krav och tillgång till bil är att föredra då kollektivtrafiken tyvärr är bristande i anknytning till uppdragsgivarens hem. Uppdragsgivaren har MS vilket innebär att han behöver hjälp med så gott som allting som t ex personlig hygien, toalettbesök, förflyttningar, att laga mat, hjälp med fritidsaktiviteter och annan allmän handräckning. Du som söker ska vara rökfri och uppdragsgivaren ser gärna att du som söker är kvinna. Uppdragsgivarens intressen är sport, film, musik, datorer och nya smarta lösningar, men det är absolut inget krav att du delar dem. Det finns en liten hund i huset. Arbetstiderna är varierande dag, kväll och ibland natt . Endast ansökningar med CV och personligt brev behandlas. Urval sker löpande.
Arbetsgivare
Sydassistans AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vikarier sökes till glad kvinna på Södermalm!

Arbetsgivare / Ort: Alma Assistans AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Personlig assistent

Om jobbet
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en väl fungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokalkontor i Jönköping. Personliga assistenter sökes till glad kvinna på Södermalm! Vi söker nu vikarier som vill arbeta som personliga assistenter åt en kvinna på Södermalm i Stockholm. Kunden är en glad och ungdomlig kvinna i 50-årsåldern med Alzheimers och epilepsi. Som assistent ska du stötta upp och vara behjälplig i den dagliga livsföringen, vilket innebär allt ifrån vardagliga göromål, personlig omvårdnad, hushållssysslor och även social samvaro och promenader. Hos denna kund arbetar du 12h pass eller 24h pass. Arbetstiderna är antingen 09-21 eller 21-09. På natten är det 4 timmar sovande jour. Tjänsten börjar 1 juni och du bör kunna arbeta en stor del av sommaren, arbetspassen är förlagda, dag, kväll och nattpass och du kommer arbeta såväl dag som natt. Vi söker dig som är utåtriktad och social, initiativtagande, noggrann och självgående. För att bli aktuell för rekryteringen krävs följande: • Du har tidigare erfarenhet från vård och omsorg eller personlig assistans • Du har tidigare erfarenhet av demens eller Alzheimer, samt epilepsi • Du kommunicerar flytande på svenska, både i tal och i skrift Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Att personkemin mellan dig och vår kund stämmer är det viktigaste.
Arbetsgivare
Alma Assistans AB
Hemsida: almaassistans.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Assistent sökes till deltidstjänst i Nora

Arbetsgivare / Ort: Frösunda Personlig Assistans AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Beskrivning av tjänsten som personlig assistent Vi söker en person till en schemarad på ca 40%, med möjlighet till extraarbete för högre procent. Dina viktigaste egenskaper är lyhördhet och flexibilitet samt att du har förståelse för andra människors situation. Om du har ett intresse i dans och musik samt matlagning så är det ett plus. Vår kund är en medelålders kvinna som är bosatt i Nora. Hon har en aktiv livsstil men tycker även om att ta det lugnt hemma. Det är viktigt att du som assistent tycker om att vara i farten och är lyhörd för kundens önskemål och behov. Du som söker denna assistans har en god självinsikt och förstår när du skall ta ett kliv fram respektive ett steg bakåt. Vi ser att du har livserfarenhet och förståelse för andra människor och att omvårdnad och matlagning inte är främmande. Har du även ett sinne för humor så tror vi att denna assistans är rätt för dig. Du kommer jobba på ett rullande 4 veckors schema tillsammans med två assistenter. Schemat innehar en blandning av dag, kväll och helgs arbete, både kortare pass och heldagspass förekommer. Alla pass innefattar även beredskap i sitt eget hem under nattetid. Specifika krav inför tjänsten: - Körkort (gärna tillgång till egen bil) - Rök fri - Ej allergisk mot katter - Ej allergisk mot klor då bad förekommer varje vecka. Vi erbjuder dig Vi erbjuder dig ett varierande och betydelsefullt arbete, där du som medarbetare uppmuntras att fatta egna kloka beslut. Vi har ett stort utbud av digitala utbildningar och andra verktyg för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Självklart har vi även friskvårdsbidrag. Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper - Erfarenhet av kognitiv svikt - Tidigare arbete som personlig assistent - Arbete inom LSS Om Frösunda Personlig assistans Frösunda är en av landets ledande assistansanordnare med över 25 års erfarenhet. Det gör oss till ett tryggt företag för dig som medarbetare och för våra kunder och närstående. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som tar helhetsansvar för assistansen dygnet runt. Tack vare lokala kontor över hela Sverige i kombination med centrala stödfunktioner finns vi alltid här för dig och dina kunder. Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete och möjlighet att utvecklas. Här gör du skillnad - varje dag. Övrig information - Anställningsform: Tillsvidare - Omfattning: Deltid - Arbetstid: måndag - torsdag 07.00-08.30 + 15.30-22.00 fredag 08.30-22.00 Lördag-söndag 09.00-22.00 Samt beredskap i sitt eget hem nattetid. - Tillträde: Omgående Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag 2021 06 20 Vid frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta: Verksamhetschef Lisa Larsson, telefon: 0101303287, Mail: [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Frösunda Personlig Assistans AB
Hemsida: http://frosunda.se/personligassistans
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

21-årig kille i Huddinge söker personlig assistent!

Arbetsgivare / Ort: Brukarkooperativet JAG Personlig Assistans AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Jag är en social och utåtriktad kille på 21 år som bor tillsammans med min familj och vår hund. Jag slutade gymnasiet i somras och söker nu efter en passande daglig verksamhet. Jag gillar att umgås med kompisar och familj. Jag har ett stort intresse för musik och spelar gitarr så mycket jag kan! Jag badar regelbundet och gör många andra aktiviteter utanför hemmet. Mina funktionsnedsättningar gör att jag behöver personlig assistans med alla mina grundläggande behov men lika viktigt är också att hjälpa mig att utvecklas och utöva mina intressen. Med din medverkan skall jag kunna leva spontant och göra det jag har lust med. Jag behöver kognitivt stöd för att känna mig trygg och för min kommunikations skull är det viktigt att du är lyhörd för mina signaler och att du talar bra svenska. Jag ser gärna att du delar mina intressen och därför är en person som är kommunikativ, har mycket energi, är kreativ och påhittig samt har förmåga att kunna ta egna initiativ samt se vad som behöver göras. Att vara min personliga assistent är kvalificerat och ansvarsfullt. Det kräver mognad och förmåga att sätta sig in i en annan människas situation. Du ska assistera mig, med det som jag skulle gjort själv utan mina funktionsnedsättningar, på det sätt som jag önskar. Jag söker nu dig som är engagerad i det du gör och är flexibel i ditt sätt att arbeta. Du assisterar mig både hemma, på fritiden, framöver på daglig verksamhet och på korttids. Din arbetsplats är där jag befinner mig, därför bör du kunna följa med på resor/läger samt anpassa dig till nya situationer. Du bör ha en allmänt god fysik då det förekommer en del lyft och förflyttningar i arbetet. Jag vill att du är rökfri. Arbetstid: Omfattning 30 - 40 timmar per vecka, schemalagd arbetstid dag, kväll, natt och helg.  Tillträde omgående, eller enligt överenskommelse. Vid frågor om denna tjänst, vänligen uppge referensnummer 1447. Din arbetsgivare blir JAG Personlig assistans. Vi är Sveriges största privata assistansanordnare som drivs utan vinstintresse. Vi tillämpar individuell lönesättning enligt vårt kollektivavtal med Kommunal och erbjuder alla anställda betald introduktion, fortbildning och friskvårdsbidrag. Som anställd i JAG gör du skillnad varje dag. Läs mer om oss på JAG.SE Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Brukarkooperativet JAG Personlig Assistans AB
Hemsida: www.jag.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker personliga assistenter till sommaren!

Arbetsgivare / Ort: Borlänge kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Personlig assistent

Om jobbet
Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen! Vi söker personliga assistenter som vill göra skillnad på riktigt. Utifrån Borlängebons behov underlättar du vardagen och bidrar till trygghet, delaktighet och inflytande. Du undanröjer hinder för att skapa förutsättningar för ett så självständigt liv som möjligt. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund: • Jag finns här för Borlängebon • Jag gillar utmaningar • Jag möter varje människa med öppenhet Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning i form av en bonus under semesterperioden. Du som vikarie ersätter ordinarie personal vid semester. ARBETSUPPGIFTER Att arbeta som personlig assistent innebär att du är en förlängd arm till brukare med funktionshinder som omfattas av LSS där syftet är att skapa en god livskvalité för individen. Arbetsuppgifterna är varierande utifrån brukarens behov, det kan vara t.ex. förflyttning, på- och avklädning och hygien eller att stötta vid vardagssysslor så som städning, matlagning, aktiviteter och inköp. Arbetet utgår från brukarens hem och det förekommer ofta dygnsarbete och ensamarbete. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som: • Brinner för att hjälpa människor och ett gott bemötande kommer naturligt för dig. • Är över 18 år. • Behärskar det svenska språket på ett sätt att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, både i skrift och i tal. • Skriftligt kan dokumentera det som krävs i verksamheten. • Lämnar in ett utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning kan påbörjas. • Kan arbeta med både manliga och kvinnliga brukare och arbetskamrater. • Har avklarad svenska på gymnasial nivå. Det är meriterande om du är utbildad till personlig assistent, undersköterska, har barn- och fritidsutbildning eller annan pedagogisk utbildning. Det är även meriterande om du har erfarenhet/utbildning inom psykiatri, självskydd och lågaffektivt bemötande. Erfarenhet från vård- och omsorgsområdet eller med funktionshindrade ser vi som ett plus. Du är flexibel och respekterar integriteten hos den du arbetar med och har förmåga att läsa av människor och situationer. Det krävs att du kan cykla och simma samt körkort i vissa ärenden. ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt. Välkommen med din ansökan! ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.
Arbetsgivare
Borlänge kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.