På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Rehabassistent

Rehabassistent

Jobbet som rehabassistent är varierande och du hjälper människor i vardagen. Möten med brukare varvas med praktiskt jobb som att hämta in, köra ut och montera hjälpmedel. Du arbetar på uppdrag av eller tillsammans med arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Du hjälper till att prova in föreskrivna hjälpmedel, håller i vissa rehabgrupper, sköter telefonbokningar och hälsosamtal. Rehabassistenten utför även träningsprogram tillsammans med brukare och tar emot leveranser till hjälpmedelsförrådet.

Utbildning

Examen från Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande utbildning för vuxna från Komvux eller någon annan vårdutbildning. Utbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Det är ett vanligt krav att du ska ha studerat minst tre terminer på arbetsterapeut- eller fysioterapeutprogrammet för att kunna arbeta som rehabassistent. Om du har erfarenhet av att arbeta med omvårdnad i någon form är det meriterande. Körkort för personbil brukar också vara ett krav för att få anställning eftersom arbetet innebär en del hembesök. 

Personliga egenskaper

Du behöver ha ett stort intresse för människor och deras hälsa för att trivas som rehabassistent. Lyhördhet, förmåga att skapa god kontakt och bra på att samarbeta är andra egenskaper som är viktiga i detta yrke.

Arbetsplats

Som rehabassistent arbetar kan du inom den kommunala rehabiliteringen eller den privata vårdsektorn.

Yrkesfilm

Fysioterapi - världens bästa yrke!

Visste du att...?

... nackskador är de vanligaste skadorna i trafiken, de uppstår om man sitter i ett fordon och blir påkörd bakifrån. Uppskattningsvis är det 20 000 personer i Sverige som varje år får nackskador. Fysioterapi kan i vissa fall vara till stor hjälp för patienter - för att den minskar smärta och ökar rörlighet i nacken och i många fall även i armarna.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Rehabassistent

Arbetsgivare / Ort: Ystad kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 juni (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Arbetsterapibiträde

Om jobbet
På Social omsorg arbetar 1100 engagerade medarbetare som varje dag bidrar till invånare i vår kommun som på något sätt behöver omsorg eller stöd. Vi arbetar inom äldreomsorg, hemtjänst, funktionsnedsättning och socialpsykiatri, individ- och familjeomsorg. ARBETSUPPGIFTER Som Rehabassistent på Rehabenheten arbetar du tillsammans med fysioterapeuter eller arbetsterapeuter och ansvarar för rehabilitering av personer som bor i ordinära eller särskilda boenden. I vårt arbete utgår vi från medborgarens egen förmåga och resurser för att främja hälsa och självständighet. Du planerar ditt dagliga arbete tillsammans med fysioterapeut eller arbetsterapeut, arbetsuppgifterna kan bestå av delegerade uppgifter från antingen fysio/arbetsterapeut, att utföra träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation. Som rehabassistent hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad rehabiliteringsassistent, undersköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tjänsten ställer även stora krav på att du har en god samarbetsförmåga och kan vara självständig. Det är meriterande om du har erfarenhet av hjälpmedelshantering. B-Körkort är ett krav. ÖVRIGT Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Hos oss är heltid en rättighet. Det innebär att alla medarbetare som anställs hos oss tillsvidare har rätt till heltid och deltidsarbete är en möjlighet om det fungerar för verksamheten. Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid. Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet. Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.
Arbetsgivare
Ystad kommun
Ansökan
Ansök senast 30 juni (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.