På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Rehabassistent

Rehabassistent

Jobbet som rehabassistent är varierande och du hjälper människor i vardagen. Möten med brukare varvas med praktiskt jobb som att hämta in, köra ut och montera hjälpmedel. Du arbetar på uppdrag av eller tillsammans med arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Du hjälper till att prova in föreskrivna hjälpmedel, håller i vissa rehabgrupper, sköter telefonbokningar och hälsosamtal. Rehabassistenten utför även träningsprogram tillsammans med brukare och tar emot leveranser till hjälpmedelsförrådet.

Utbildning

Examen från Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande utbildning för vuxna från Komvux eller någon annan vårdutbildning. Utbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Det är ett vanligt krav att du ska ha studerat minst tre terminer på arbetsterapeut- eller fysioterapeutprogrammet för att kunna arbeta som rehabassistent. Om du har erfarenhet av att arbeta med omvårdnad i någon form är det meriterande. Körkort för personbil brukar också vara ett krav för att få anställning eftersom arbetet innebär en del hembesök. 

Personliga egenskaper

Du behöver ha ett stort intresse för människor och deras hälsa för att trivas som rehabassistent. Lyhördhet, förmåga att skapa god kontakt och bra på att samarbeta är andra egenskaper som är viktiga i detta yrke.

Arbetsplats

Som rehabassistent arbetar kan du inom den kommunala rehabiliteringen eller den privata vårdsektorn.

Yrkesfilm

Fysioterapi - världens bästa yrke!

Visste du att...?

... nackskador är de vanligaste skadorna i trafiken, de uppstår om man sitter i ett fordon och blir påkörd bakifrån. Uppskattningsvis är det 20 000 personer i Sverige som varje år får nackskador. Fysioterapi kan i vissa fall vara till stor hjälp för patienter - för att den minskar smärta och ökar rörlighet i nacken och i många fall även i armarna.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Rehabassistent

Arbetsgivare / Ort: Trelleborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 April (24 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Vår rehabenhet består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, hjälpmedelstekniker, hjälpmedelskonsulent och vaktmästare. Våra lokaler är centralt placerade i Trelleborg och vi sitter lokalmässigt tillsammans med sjuksköterskorna i kommunen. Vi har inom Trelleborgs kommun en egen hjälpmedelscentral. Det finns goda kommunikationer till Trelleborg med pågatåg och buss. Vi har introduktionsprogram och mentor för att du ska få en så bra start som möjligt i arbetet. Vi förutsätter att du tycker det är utvecklande och spännande att tillsammans med andra yrkesgrupper, inom och utom kommunen, arbeta för att ge våra patienter de bästa förutsättningarna. Arbetsuppgifter Som rehabassistent  kommer du jobba med arbetsuppgifter inom rehabilitering. Du kommer jobba nära patienter med ordinationer från fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Arbetsuppgifterna kan bestå i träningsuppdrag och uppföljningar hos patienter. Du jobbar alltid på uppdrag från fysioterapeut och/eller arbetsterapeut. Som rehabassistent kommer du att ha mycket patientkontakt.   Kvalifikationer Vi ser gärna studenter från fysioterapi och arbetsterapiutbildningen. Tidigare erfarenhet ifrån området är meriterande. Som person tar du ansvar och är samarbetsvillig. Arbetet kräver att du är lyhörd och har en god empatisk förmåga. Du ska kunna arbeta både självständigt och i team. B- körkort är ett krav. Arbetstid/varaktighet Heltid/visstidsanställning vikariat Tillträde 14 juni 2021 tom 27 aug 2021. Tiden kan diskuteras Kontakt Peter Raabe enhetschef, 0410-73 32 31 Sista ansökningsdag 2021-04-01 Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Arbetsgivare
Trelleborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 1 April (24 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.