På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Arbetsterapeut
Spela filmen

Arbetsterapeut

Arbetsterapeuter gör det möjligt för individer att leva ett självständigt liv genom att träna människor att komma tillbaka till en fungerande vardag efter en sjukdom eller skada, men också att leva väl med en medfödd funktionsnedsättning.

Arbetsterapeuten provar och skriver ut tekniska hjälpmedel, exempelvis rullstol eller stöd för onda leder. Du medverkar också till att bostaden, arbetsplatsen eller skolan anpassas för att underlätta arbete eller det dagliga livet för den som behöver stöd. I detta arbete samarbetar arbetsterapeuten ofta med ingenjörer och tekniker. Som arbetsterapeut ägnar du dig också åt handledning och utbildning av anhöriga och annan behandlingspersonal.

Arbetsterapeuten arbetar med patienten/klienten individuellt eller i grupp. Ofta sker arbetet i team med andra yrkesgrupper. En viktig del i arbetsterapeutens arbete är att prova ut och anpassa olika tekniska hjälpmedel som kan underlätta tillvaron. I arbetsterapeutens arbetsuppgifter ingår också handledning och stöd till annan vårdpersonal och anhöriga.

Arbetsterapeuter kan också arbeta med barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism och ADHD.

Utbildning

Efter tre år (180 hp) på Arbetsterapeututbildningen kan man avlägga arbetsterapeutexamen och få legitimation från Socialstyrelsen. Utbildningen är både praktiskt och teoretisk.

Kontrollera aktuella behörighetskraven med utbildningsanordnaren.

Det går även att fortsätta studierna direkt efter avslutad utbildning till arbetsterapeut, t.ex avlägga magister- eller masterexamen i arbetsterapi. För legitimerade arbetsterapeuter med masterexamen och minst fem års yrkeserfarenhet finns möjlighet att gå specialistutbildning och få specialistkompetens.

Grundläggande behörighet finns på gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Arbetsplats

Som arbetsterapeut är du oftast anställda inom offentlig sektor, inom kommuner och arbetar ofta på samhällsnivå. 

Visste du att...?

... Aina Wifalk (1928-1983) var kurator och uppfinnare av rollatorn? Rollatorer har sedan början av 1980-talet gett människor med gångsvårigheter nya möjligheter till frihet och livskvalitet. A.Wifalk tog aldrig något patent på rollatorn då att hennes önskan var att så många som möjligt skulle ha tillgång till den.

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Arbetsterapeut

Arbetsgivare / Ort: Trelleborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 August (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-13
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Arbetsterapeut

Om jobbet
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Vår rehabenhet består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, hjälpmedelstekniker, hjälpmedelskonsulent och vaktmästare. Våra lokaler är centralt placerade i Trelleborg och vi sitter lokalmässigt tillsammans med sjuksköterskorna i kommunen. Vi har inom Trelleborgs kommun en egen hjälpmedelscentral. Det finns goda kommunikationer till Trelleborg med pågatåg och buss. Vi har introduktionsprogram och mentor för att du ska få en så bra start som möjligt i arbetet. Vi förutsätter att du tycker det är utvecklande och spännande att tillsammans med andra yrkesgrupper, inom och utom kommunen, arbeta för att ge våra patienter de bästa förutsättningarna. Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår funktionsbedömningar samt förskrivning utav medicintekniska hjälpmedel. Kvalifikationer Du är legitimerad arbetsterapeut. Som person tar du ansvar och är samarbetsvillig. Arbetet kräver att du är lyhörd och har en god empatisk förmåga. Du ska kunna arbeta både självständigt och i team. B- körkort är ett krav. Arbetstid/varaktighet  Heltid/Tillsvidare Tillträde Enligt överenskommelse Kontakt Jessica Zetterdahl enhetschef, 0410-73 32 31 Sista ansökningsdag 2020-08-23 Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!
Arbetsgivare
Trelleborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 23 August (9 dagar kvar)

Ansök här

Arbetsterapeut

Arbetsgivare / Ort: Sunne kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang, sin berättartradition och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag. Välkommen! Läs mer om Sunne på www.sunne.se Beskrivning Vi söker leg. arbetsterapeut till enheten hälso- och sjukvård med tjänstgöring vid kommun rehab. Vi kan erbjuda dig ett intressant och roligt arbete, individuell anpassad introduktion och ett bra kollegialt stöd från medarbetare. Arbetsuppgifter Huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för rehabilitering i ordinärt och särskilt boende, utprovning av medicintekniska hjälpmedel, handledning av personal och i vissa fall vara behjälplig vid bostadsanpassningar. Kvalifikationer Vi söker dig som är leg. arbetsterapeut med ett engagemang för kommunal rehabilitering. Det är meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Arbetet som arbetsterapeut förutsätter god samarbetsförmåga, hög ansvarskänsla och att kunna arbeta självständigt. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Villkor Körkort B, är ett krav. Referenspersoner lämnas i ansökan.   Kontakt med sökande för intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden. Sunne kommun tar emot ansökningar via länken i annonsen och meddelande om tjänsten ges via din inloggning i systemet. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Sunne kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här

Arbetsterapeut

Arbetsgivare / Ort: Wetterhälsan Vårdval AB / JÖNKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-07-15
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Arbetsterapeut

Om jobbet

Du är utbildad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet från arbete i primärvården.


Du blir en del i vår arbetsgrupp där olika yrkesgrupper samarbetar kring patienten. Du tycker det är viktigt att se möjligheter istället för hinder och vill ha en stimulerande och utmanande arbetsplats. Du är särskilt intresserad av arbetsförmåga hos individer.


Wetterhälsan är en privat vårdcentral som förutom primärvård också erbjuder företagshälsovård och försäkringsvård. Vi bedriver verksamhet i flera lokaliteter.


Wetterhälsan eftersträvar mångfald ur alla perspektiv. Våra ledord är Tillgänglighet, Service, Nytänkande, Kvalitet och Effektivitet.


Tjänsten är ett vikariat och du väljer själv

arbetstidsomfattning.


Sök tjänsten genom att fylla i formulär på

https://www.wetterhalsan.se/om-oss/lediga-jobb/


Frågor besvaras av lotta [email protected] eller [email protected]

Arbetsgivare
Wetterhälsan Vårdval AB
BATTERIGATAN 9
55305 JÖNKÖPING
Hemsida: http://www.wetterhalsan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.