På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kiropraktor

Kiropraktor

Som kiropraktor är du specialist på ryggraden. De patienter som söker till dig har ont, de kan till exempel ha nackspärr eller ryggskott. Som kiropraktor arbetar du också med att förebygga återfall hos patienter genom individanpassade övningsprogram.

Ordet kiropraktik kommer från grekiskan och betyder fritt översatt ”att utföra för hand”. Kiropraktorn använder sina händer för att undersöka och behandla patienternas besvär. De vanligaste besvären som kiropraktorn behandlar är ryggont, huvudvärk, nackspärr och ischias, men även behandling av idrottsskador och arbetsrelaterade besvär är förekommande.

Kiropraktorn kartlägger patientens sjukdomshistoria, medicinering och eventuella andra pågående eller planerade behandlingar. Det är viktigt att sätta sig in i hela livssituationen, allt från arbete och fritidsaktiviteter till daglig aktivitetsnivå för att skapa sig en god helhetsbild av patienten.

Resultatet av undersökningen av patientens leder och muskler ihop med de svaren på frågorna som patienter ger resulterar i bästa fall i en diagnos, som sedan utgör en grund för en behandlingsplan. Vid behov bör kiropraktorn hänvisa till andra specialister inom sjukvården.

Utbildning

I Sverige finns kiropraktorutbildning vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. Utbildningen är fem år och innehåller både teori och praktik. Efter examen kan man få legitimation som kiropraktor utfärdad av Socialstyrelsen.

Ca 200 av Sveriges drygt 800 legitimerade kiropraktorer är utbildade utomlands. 

Framtidsutsikter

Prognosen är balans för nyexaminerade om fem år. Regionala skillnaderna kommer att bestå och i vissa regioner kommer arbetsgivare ha svårt att hitta ny arbetskraft på grund av att det är relativt få som studerar till kiropraktor.

Ungefär 90% av kiropraktorerna är verksamma som egna företagare.

Arbetsplats

Majoriteten av yrkesutövarna är privata vårdgivare och lokala variationer i konkurrensnivå förekommer.

Visa mer
Visa mindre

571 Lediga jobb

Fysioterapeut - extrajobb digitalt

Arbetsgivare / Ort: Arthro Therapeutics AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Fysioterapeut/Sjukgymnast

Om jobbet

Är du fysioterapeut och intresserad av att extrajobba med digital vård för att förbättra vården för artrospatienter?

Joint Academy kopplar ihop patienter med fysioterapeuter för att leverera behandling för artros i knä och höft samt ländryggsmärta online.

Idag behandlar vi över 15000 patienter varje dag och över 370 fysioterapeuter jobbar redan med oss. Behandlingen bygger på Socialstyrelsens riktlinjer om träning och utbildning som grundbehandling. Det digitala formatet gör det lättare att erbjuda den här typen av vård på ett mer lättillgängligt sätt. Vården blir dessutom både mer jämlik och kvalitativ. Du kan nu bli en del av detta.

Flera studier, både våra egna och andras, har visat att digital vård lämpar sig extra väl för kroniska sjukdomar såsom artros. Digital vård har därmed öppnat upp möjligheten att förbättra vården för artrospatienter. Detta syns även i våra patienters resultat: hela 86 % av patienterna i Joint Academy blir bättre på bara några veckor!

Som fysioterapeut hos Joint Academy erbjuds du bland annat:

 • Flexibilitet: Du väljer när på dygnet du vill arbeta, varifrån du vill arbeta och vilken teknik som passar dig bäst (smartphone, surfplatta eller dator)
 • Möjlighet att hjälpa fler artrospatienter
 • Utbildning i våra digitala arbetsredskap
 • Tillgång till Joint Academys interna digitala kommunikationsverktyg
 • En betydelsefull extra inkomst
 • Möjlighet att arbeta som anställd eller konsult


Kunskapskrav:

Vi är rätt säkra på att följande stämmer på dig som vill anmäla dig som intresserad:

 • Du är legitimerad fysioterapeut med minst 1 års klinisk yrkeserfarenhet
 • Du har en vana och trygghet i att bedöma och behandla patienter med muskuloskeletala besvär. Primärvårdsarbete ses som meriterande
 • Du har minst 1 yrkesreferens som vi kan kontakta via mail eller telefon.
 • Du förstår att du i din roll som behandlare hos Joint Academy arbetar utifrån samma regelverk som i övrig sjukvård och samtidigt Joint Academys specifika riktlinjer
 • (Du arbetar utifrån vår vision om god vård på lika villkor för alla) behövs denna?
 • Du har ett intresse av digital vård, är bekväm med att hålla videomöten samt är trygg i att arbeta effektivt och självständigt
 • Du lägger stor vikt vid patientbemötandet och är omsorgsfull i din dialog
 • Du har flytande kunskaper i svenska gällande både tal och skrift, motsvarande nivå C1-C2


Fördelar:

Flera fördelar kommer med att extrajobba med Joint Academy - inte bara en ökad livskvalitet för personer med artros:

 • Flexibelt arbete
 • Extra inkomst
 • Tillgång till ett givande community av andra fysioterapeuter
 • Löpande utbildning kring artros och eHälsa
 • Möjlighet att driva vård av artros framåt - både i Sverige och världen


Patientflödet ökar och vi behöver ständigt fler fysioterapeuter som vill jobba extra, så vi rekryterar löpande.

Vi ser fram emot din ansökan.

Arbetsgivare
Arthro Therapeutics AB
Hemsida: www.jointacademy.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Massör 75%

Arbetsgivare / Ort: Sp Massage AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi på Sthlm Physique letar efter duktiga massörer. Du ska ha en gedigen utbildning i massage, ha bra kundbemötande och vilja utvecklas i hantverket. Vi erbjuder en trygg arbetsplats med branschens högsta snittlöner. Självklart får du sjuklön och semester. Du jobbar på en av våra mottagningar, med en fast arbetsplats och kollegor. Vi har i dagsläget 5 mottagningar men växer ständigt och vill ha dig med på resan. Arbetstiden är varierad, men kan ske både på kvällar och helger. Självklart försöker vi anpassa oss efter din livssituation. Tjänsten är initialt 30 timmar i veckan, men vi kan även här anpassa oss efter situationen. En rekrytering går till på följande sätt: Vi bokar in ett tillfälle för en intervju och arbetsprov. Provbehandlingen är en 50 min behandlande massage. Hela tillfället tar ca 70 min Går man sedan vidare från det mötet så bokar vi sedan in ytterligare ett tillfälle med en annan rekryterare för samma procedur. OBS. Ring oss inte och fråga om jobbet, all kontakt sker via nätet så vi har allt på ett ställe.
Arbetsgivare
Sp Massage AB
Hemsida: https://www.massagestockholm.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Fysioterapeut - Bli en av oss!

Arbetsgivare / Ort: Attendo Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Välkommen till en värderingsstyrd organisation Vi söker dig som vill arbeta som fysioterapeut på Attendos hemsjukvård i Helsingborg. Ni kommer att arbeta i team i nära samarbete med sjuksköterska, arbetsterapeut och omvårdnadspersonal. Vi söker legitimerade fysioterapeuter med stort intresse för äldreomsorg och viljan att vara med att utveckla en ny organisation! Beskrivning av tjänsten I ditt uppdrag som fysioterapeut ingår att både självständigt och tillsammans med kollegor och övriga yrkeskategorier ansvara för bedömningar, åtgärder, dokumentation samt handledning och utbildning av omsorgspersonalen. På Attendos hemsjukvård pågår ett ständigt utvecklingsarbete och vi förutsätter att du tycker att det är stimulerande att leda och genomföra projekt. Ni kommer tillsammans med våra arbetsterapeuter och sjuksköterskor ansvara för att vården hela tiden utvecklas. Du ska trivas med att arbetet är flexibelt och utmanande samt arbeta teambaserat i ett tätt samarbete med bland annat rehabteam och undersköterskor. - Tillsvidaretjänster, tjänstgöringsgrad 100% - Arbetstider: enligt överenskommelse. - Körkort är ett krav - Individuella lönevillkor - Tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder: Trivsam och god arbetsmiljö • Attendo Academy - med ett gediget kursutbud • Utvecklingsmöjlighet och karriär • Möjligheter att påverka verksamheten • Coachande och stöttande chefer • Friskvårdsbidrag och förmåner • Kollektivavtal Du blir en nyckelperson Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut, har yrkeserfarenhet eller är nyexaminerad med ett intresse för äldreomsorgen. Som person är du ansvarstagande, självständig och ödmjuk med förmågan att prioritera och leda andra. Du trivs med att handleda personal i hälso- och sjukvårdsfrågor och motiveras av, att tillsammans med dina kollegor, organisera omvårdnaden på bästa sätt. Som fysioterapeut i Attendo är du betydelsefull, din kunskap och kompetens värdesätts högt. Du är en del av laget som arbetar för att stärka individen. Du har en arbetsledande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten. För att trivas hos oss är det viktigt att du delar våra värderingar Engagemang - Kompetens och Omtanke. För tjänsten gäller att du är intresserad, sätter laget före jaget och har en vilja att utvecklas och utveckla. Varmt välkommen med din ansökan! Om Attendo Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär. Vi går igenom ansökningarna löpande. Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!
Arbetsgivare
Attendo Sverige AB
Hemsida: https://www.attendo.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Massör Till Grön Skönhet

Arbetsgivare / Ort: Grön Skönhet Varberg AB / Varberg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Massör/Massageterapeut

Om jobbet

Hej,

Grön Skönhet är en Ekologisk och Naturlig salong mitt i centrala Varberg, Här erbjuder vi härliga behandlingar för våra kunder.

Just nu söker vi efter massörer.

Är du utbildad massör och vill bli en del av Grön Skönhet?

Välkomna in med personligt brev och cv, eller skriv ett mail om dig själv så bokar vi en träff.

Hoppas vi hörs!

Arbetsgivare
Grön Skönhet Varberg AB
Kyrkogatan 21 C
43241 Varberg
Hemsida: www.gronskonhet.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Massageterapeut/Massör i Stockholm (fast)

Arbetsgivare / Ort: Sp Massage AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi på Sthlm Physique letar efter duktiga massörer. Du ska ha en gedigen utbildning i massage, ha bra kundbemötande och vilja utvecklas i hantverket. Vi erbjuder en trygg arbetsplats med branschens högsta snittlöner. Självklart får du sjuklön och semester. Du jobbar på en av våra mottagningar, med en fast arbetsplats och kollegor. Vi har i dagsläget 5 mottagningar men växer ständigt och vill ha dig med på resan. Arbetstiden är varierad, men kan ske både på kvällar och helger. Självklart försöker vi anpassa oss. Tjänsten är initialt 30 timmar i veckan, men vi kan även här anpassa oss efter situationen. En rekrytering går till på följande sätt: Vi bokar in ett tillfälle för en intervju och provbehandling. Provbehandlingen är en 50 min behandlande massage. Hela tillfället tar ca 70 min Går man sedan vidare från det mötet så bokar vi sedan in ytterligare ett tillfälle med en annan rekryterare för samma procedur. OBS. Ring oss inte och fråga om jobbet, all kontakt sker via nätet så vi har allt på ett ställe.
Arbetsgivare
Sp Massage AB
Hemsida: https://www.massagestockholm.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.