På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kiropraktor

Kiropraktor

Som kiropraktor är du specialist på ryggraden. De patienter som söker till dig har ont, de kan till exempel ha nackspärr eller ryggskott. Som kiropraktor arbetar du också med att förebygga återfall hos patienter genom individanpassade övningsprogram.

Ordet kiropraktik kommer från grekiskan och betyder fritt översatt ”att utföra för hand”. Kiropraktorn använder sina händer för att undersöka och behandla patienternas besvär. De vanligaste besvären som kiropraktorn behandlar är ryggont, huvudvärk, nackspärr och ischias, men även behandling av idrottsskador och arbetsrelaterade besvär är förekommande.

Kiropraktorn kartlägger patientens sjukdomshistoria, medicinering och eventuella andra pågående eller planerade behandlingar. Det är viktigt att sätta sig in i hela livssituationen, allt från arbete och fritidsaktiviteter till daglig aktivitetsnivå för att skapa sig en god helhetsbild av patienten.

Resultatet av undersökningen av patientens leder och muskler ihop med de svaren på frågorna som patienter ger resulterar i bästa fall i en diagnos, som sedan utgör en grund för en behandlingsplan. Vid behov bör kiropraktorn hänvisa till andra specialister inom sjukvården.

Utbildning

I Sverige finns kiropraktorutbildning vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. Utbildningen är fem år och innehåller både teori och praktik. Efter examen kan man få legitimation som kiropraktor utfärdad av Socialstyrelsen.

Ca 200 av Sveriges drygt 800 legitimerade kiropraktorer är utbildade utomlands. 

Framtidsutsikter

Prognosen är balans för nyexaminerade om fem år. Regionala skillnaderna kommer att bestå och i vissa regioner kommer arbetsgivare ha svårt att hitta ny arbetskraft på grund av att det är relativt få som studerar till kiropraktor.

Ungefär 90% av kiropraktorerna är verksamma som egna företagare.

Arbetsplats

Majoriteten av yrkesutövarna är privata vårdgivare och lokala variationer i konkurrensnivå förekommer.

Visa mer
Visa mindre

328 Lediga jobb

Savoy Spa söker Massageterapeut/ Spaterapeut

Arbetsgivare / Ort: North Beauty & Spa i Luleå AB / Luleå
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi på savoy spa söker dig som är utbildad massageterapeut/ Spaterapeut som vill bli en del av vårt team. Du ska vara engagerad och självgående, ha en känsla för service.

Vi har ett brett utbud av behandlingar inom skönhet och friskvård i en härlig miljö på Hotell Savoy .

Arbetet innebär till största del att utföra behandlingar och ta emot bokningar, en viss del försäljning men även att se till att våra lokaler är städade och snygga.


Vi söker dig som är tillgänglig främst helger. Då detta är en timanställning kan du kombinera detta med studier eller annat arbete.

Är du den vi söker skicka din ansökan till oss på [email protected]

Arbetsgivare
North Beauty & Spa i Luleå AB
Storgatan 59
97231 Luleå
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Legitimerad fysioterapeut till Garnis rehabcenter

Arbetsgivare / Ort: REGION NORRBOTTEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fysioterapeut/Sjukgymnast

Om jobbet
Vill du vara med och utveckla framtidens rehabiliteringsprogram? Kompetenscentrum Rehabiliteringsmedicin är mitt uppe i en spännande digital omställning. Att kunna erbjuda rehabiliteringsprogram på distans som komplement till den traditionella vården ger patienten möjlighet att träna färdigheter i sin hemmiljö och på så sätt hitta verktyg för ett meningsfullt, hälsosamt och rikt liv. Rehabiliteringen sker både individuellt och i grupp. Multiprofessionella team inom kompetenscentrets öppenvård bedriver smärtrehabilitering och rehabilitering efter neurologisk skada/sjukdom. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut med goda kunskaper i svenska nivå C1. Det är meriterande om du har kunskaper i dokumentationshanteringssystemet VAS samt erfarenhet av arbete med långvarig smärta, teamarbete och/eller vana av att leda grupper Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god samarbetsförmåga, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmåga att strukturera arbetet på ett självständigt sätt. Det här får du arbeta med Garnis Rehabcenter söker en fysioterapeut med intresse för långvarig smärta till vårt öppenvårdsteam. Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara bedömning, behandling och uppföljning av fysioterapeutiska insatser. Rehabiliteringen sker utifrån enhetens vårdprogram och insatserna baseras på patientens mål. Vi arbetar interdisciplinärt och upprättar tillsammans med patienter rehabplaner utifrån ICF. Bedömning, behandling och uppföljning av fysioterapeutiska insatser är en del av dina arbetsuppgifter. Teamet består förutom fysioterapeut av arbetsterapeut, sjuksköterska och psykolog. Det här erbjuder vi dig - Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård - Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag - Länk till våra förmåner Information om tjänsten Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med 2021-12-31, arbetstiden är dagtid måndag - fredag. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
REGION NORRBOTTEN
Hemsida: www.nll.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Sjukgymnast/Fysioterapeut till Alströmerhemmet Tillsvidareanställning

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fysioterapeut/Sjukgymnast

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Kungsholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms 13 stadsdelsförvaltningar och omfattar de tre öarna Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen. Inom stadsdelsförvaltningen arbetar ca 1300 medarbetare, som ansvarar för bland annat äldreomsorg, förskola, socialtjänst, omsorg om personer med funktionsnedsättning och stadsmiljö. Tillsammans arbetar vi för att ständigt utveckla våra verksamheter och ge bra service till alla som lever sitt liv på Kungsholmen och Essingeöarna. Arbetsplatsbeskrivning Alströmerhemmet vård och omsorgsboende är centralt beläget nära Fridhemsplan på Kungsholmen som erbjuder vård och omsorg främst till personer över 65 år. De som bor på Alströmerhemmet har ett varierat behov av såväl enkla som mer kvalificerade rehabiliteringsinsatser. Arbetsbeskrivning Som sjukgymnast/fysioterapeut är du en viktig del i vårt tvärprofessionella team och medverkar med din specialistkompetens till att våra äldre får personcentrerade och funktionsbevarande insatser. I dina arbetsuppgifter ingår att bedöma funktionsförmåga, planera och utifrån den enskildes behov utföra insatser. Det ingår även att tillsammans med arbetsterapeut hålla i förflyttningsutbildningar samt att utbilda och handleda personal för att stödja ett hälsofrämjande förhållningssätt. Kvalifikationer Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut med erfarenhet av arbete med äldre. Som person har du god förmåga att samarbeta, kommunicera och främja en god arbetsmiljö. För att trivas i rollen behöver du vara trygg i din roll och stimuleras av att handleda och se andra medarbetare utvecklas. Vidare arbetar du evidensbaserat, metodiskt, utvecklingsinriktad och är flexibel Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Massör/Massageterapeut

Arbetsgivare / Ort: Berakah Massage & Muskulering HB / Enskededalen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Massör/Massageterapeut

Om jobbet

Vi söker en Massör/Massageterapeut, som kan arbeta hel tid, och har erfarenhet i klassisk massage, töjning och muskulering, bambu pindor, gravid, och cellulitbehandling,

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Berakah Massage & Muskulering HB
Åsgärdevägen 4
12131 Enskededalen
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fysioterapeut/sjukgymnast till Kommunrehab Växjö

Arbetsgivare / Ort: Växjö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel förskola, skola, socialtjänst och äldreomsorg. Vår värdegrund förenar oss alla: • Vi möter alla med respekt • Vi kan jobbet • Vi gör verksamheten bättre • Vi skapar en hållbar framtid I omsorgsförvaltningen är vi cirka 2 200 kollegor som jobbar för att ge bästa möjliga omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Vi ska ge bästa möjliga service, omsorg och vård till kommunens invånare. För att lyckas med det behöver vi kompetenta och engagerade medarbetare som trivs med att arbeta med människor och drivs av att utveckla verksamheten. Kommunrehab är den avdelning i Omsorgsförvaltningen som ansvar för rehabilitering och förebyggande arbete i omsorgen. I avdelningen ingår arbetsterapeuter, fysioterapeuter, flera specialiserade befattningar och hjälpmedelsverksamhet. Verksamheten är samlad i gemensamma, och nybyggda lokaler på Mejselgatan i Växjö. Totalt är vi idag ca 65 medarbetare organiserade i två enheter och vi håller även på att förstärka verksamheten med ytterligare en enhet med uppdrag inom förebyggande och hälsofrämjande arbete. Vår fysioterapeutgrupp består av 20 medarbetare i skiftande åldrar med allt från 1 till 35 års erfarenhet inom yrket. Vi är ett gott gäng som stöttar varandra och det finns alltid någon att bolla sina frågor med och ta hjälp av. ARBETSUPPGIFTER Som fysioterapeut/sjukgymnast i Kommunrehab arbetar du med rehabilitering, träning samt handledning av patienter, närstående och omsorgspersonal. Vår huvudsakliga målgrupp är äldre personer i eget boende. Du som söker är intresserad av att arbeta med kommunal rehabilitering i såväl ordinärt boende som särskilt boende. Vi arbetar i team i nära samarbete med arbetsterapeut och övrig omsorgspersonal. Hos oss finns det goda möjligheter till kompetensutveckling för såväl fast anställda som vikarier. Inom Kommunrehab finns flera olika verksamhetsområden, som distriktsrehab, stroketeam, kommunhabilitering och korttidsrehab, vilket ger goda möjligheter till att utvecklas i yrkesrollen. Som stöd i din personliga utveckling har vi ett utarbetat mentorskap där en senior kollega har regelbunden coachning med dig under ditt första år hos oss. Det finns goda möjligheter att påverka arbetstiden, vi arbetar dagtid, måndag till fredag, och har flextidsavtal. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, erfarenhet inom yrket är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga, ett gott pedagogiskt förhållningssätt samt flexibilitet. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, samt goda datorkunskaper. För anställningen krävs B-körkort. För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för enskild person enligt 9 § 1 st. Du hittar blankett för att beställa utdraget på www.polisen.se ÖVRIGT Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund. Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Arbetsgivare
Växjö kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.