På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Naprapat
Spela filmen

Naprapat

Yrket naprapat ingår i kategorien Legitimationsyrken. Grundläggande för en naprapat är att lindra smärta och det mesta av behandlingen görs med händerna. Det innebär att du har mycket fysisk kontakt med andra människor. 

Som naprapat är du specialist på rygg-, led- och muskelbesvär. Du tar reda på var besvären sitter, både genom samtal med patienten och genom att undersöka honom eller henne. Det är viktigt att undersöka så att patientens smärtor inte beror på någon sjukdom som borde behandlas av läkare.

Utbildning

I Sverige finns utbildning till naprapat vid Naprapathögskolan i Stockholm. Utbildningen omfattar fyra års studier. Utbildningen är belagd med kursavgifter för vilka studenterna kan söka merkostnadslån hos CSN. För ytterligare information om ansökan, behörighet och urval kontakta Naprapathögskolan.

Grundläggande behörighet för högskolestudier och en bra grund får du på gymnasiets Naturvetenskapsprogrammet samt på Vård- och omsorgsprogrammet.

Visste du att...?

... ca 80% av alla människor kommer någon gång i sitt liv få ont i ryggen.

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Nu söker vi dig som är Naprapat Kiropraktor eller massör till

Arbetsgivare / Ort: Fot och hudvårdskliniken Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön

Ansök senast 5 December (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Nu söker vi dig som är Naprapat Kiropraktor eller massör till Fot och hudvårdskliniken på Repslagargatan 11 på Södermalm Vi har ett stort kundunderlag och du blir en del av vår etablerade klinik. Hos oss jobbar medicinska fotterapeuter med remissavtal region Stockholm samt Hudterapeuter och läkare.

Arbetsgivare
Fot och hudvårdskliniken Stockholm
Ansökan
Ansök senast 5 December (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Passionerad Naprapat i Västerås på Joylife

Arbetsgivare / Ort: Happyr AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 December (24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Naprapat

Om jobbet
Joylife rekryterar: Passionerad Naprapat i Västerås Vi är experter på naprapati, massage och kiropraktik. Våra egna kliniker finner du i Stockholm City, Fridhemsplan, Solna, Uppsala, Sala, Eskilstuna, Västerås och Enköping. Vi är även ett rikstäckande nätverk av legitimerade naprapater, massörer och kiropraktorer som finns representerade på över 95 orter runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Stockholm, Göteborg och Malmö i söder. Alla våra terapeuter är legitimerade av Socialstyrelsen och medlemmar i sina respektive branschförbund. Med lång erfarenhet inom yrket, behandlar vi alltifrån nackbesvär och musarm till höft, ryggproblem eller idrottsskador m.m. HOS OSS ÄR DU I TRYGGA HÄNDER. VI KAN RÖRELSEAPPARATEN! - PÅ Joylife finns inga hundår. - Hos oss är liksom ingen en hund. - Hos oss ska du ha en stadig ersättning. - Vi tror inte att ensam är starkast. - Vår bästa terapeut är du. - Vår viktigaste kund är din. - Din viktigaste chef är du själv. - Det är du som kommer med ideer om vad hur vi kan hjälpa våra kunder mer, inte snackar om att man borde. - Det är du som har möjlighet att utvecklas till klinikchef. - Det är du som är föräldraledig lite för länge. - Det är du som är med på våra workshops eller spelar brädspel tillsammans. - Det är du som också ibland gör fel, men som ändå slipper stå ensam med kunden. För vi vinner ihop, förlorar ihop och vi gläds åt varandras framgång. Här står ingen i vägen för nån. Hos oss lämnas ingen i sticket. Vi äger också vårt företag själva, för vi vet att det är du som gör jobbet. Du som syns och som faktiskt får synas. Det är ju du som brinner för mötet med kunden. Det går kanske inte riktigt att förklara helt, varför vi som jobbar här, jobbar här. Men allt måste inte förklaras.För oss är det viktigast att det känns rätt. Att det KÄNNS rätt. Så, vad kan vi göra för att det ska kännas bra? Vad skulle du vilja göra för oss? Vi finns alltid här för dem som behöver. Vi bryr oss faktiskt på riktigt. Berätta, kom hit och berätta. Vi lyssnar.
Arbetsgivare
Happyr AB
Hemsida: http://www.joylife.se
Ansökan
Ansök senast 27 December (24 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Passionerad Naprapat/Kiropraktor i Eskilstuna på Joylife

Arbetsgivare / Ort: Happyr AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 December (24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Naprapat

Om jobbet
Joylife rekryterar: Passionerad Naprapat/Kiropraktor i Eskilstuna Vi är experter på naprapati, massage och kiropraktik. Våra egna kliniker finner du i Stockholm City, Fridhemsplan, Solna, Uppsala, Sala, Eskilstuna, Västerås och Enköping. Vi är även ett rikstäckande nätverk av legitimerade naprapater, massörer och kiropraktorer som finns representerade på över 95 orter runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Stockholm, Göteborg och Malmö i söder. Alla våra terapeuter är legitimerade av Socialstyrelsen och medlemmar i sina respektive branschförbund. Med lång erfarenhet inom yrket, behandlar vi alltifrån nackbesvär och musarm till höft, ryggproblem eller idrottsskador m.m. HOS OSS ÄR DU I TRYGGA HÄNDER. VI KAN RÖRELSEAPPARATEN! - PÅ Joylife finns inga hundår. - Hos oss är liksom ingen en hund. - Hos oss ska du ha en stadig ersättning. - Vi tror inte att ensam är starkast. - Vår bästa terapeut är du. - Vår viktigaste kund är din. - Din viktigaste chef är du själv. - Det är du som kommer med ideer om vad hur vi kan hjälpa våra kunder mer, inte snackar om att man borde. - Det är du som har möjlighet att utvecklas till klinikchef. - Det är du som är föräldraledig lite för länge. - Det är du som är med på våra workshops eller spelar brädspel tillsammans. - Det är du som också ibland gör fel, men som ändå slipper stå ensam med kunden. För vi vinner ihop, förlorar ihop och vi gläds åt varandras framgång. Här står ingen i vägen för nån. Hos oss lämnas ingen i sticket. Vi äger också vårt företag själva, för vi vet att det är du som gör jobbet. Du som syns och som faktiskt får synas. Det är ju du som brinner för mötet med kunden. Det går kanske inte riktigt att förklara helt, varför vi som jobbar här, jobbar här. Men allt måste inte förklaras.För oss är det viktigast att det känns rätt. Att det KÄNNS rätt. Så, vad kan vi göra för att det ska kännas bra? Vad skulle du vilja göra för oss? Vi finns alltid här för dem som behöver. Vi bryr oss faktiskt på riktigt. Berätta, kom hit och berätta. Vi lyssnar.
Arbetsgivare
Happyr AB
Hemsida: http://www.joylife.se
Ansökan
Ansök senast 27 December (24 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Naprapat till Gympro i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Gympro Consulting AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 December (28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Naprapat

Färdigheter
Krav
  • Naprapatexamen
Meriterande
  • Fysioterapeutexamen
  • Kiropraktorexamen
  • Diplomerad massör

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi söker dig som är legitimerad naprapat med en ambition att växa i din yrkesprofession tillsammans med vårt starka team. Du ska ha god kunskap inom idrottsmedicin samt diagnostik. Kunskaper inom muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik, dry needling och stötvågsterapi är meriterande. Som person är du ansvarstagande och självgående.

Du ska ha dokumenterad idrottsmedicinsk utbildning. CSPT eller liknande är önskvärt. Du ska vara kunnig i idrottsmassage. God datorvana. Gärna yrkesmässig erfarenhet från elitidrott.

Arbetet innebär skadebedömning och skadehantering, akut omhändertagande, rehab- och prehabträning.


Beroende på din kompetens och spetsområde så kan samarbetet ske genom olika modeller.

#jobbjustnu

Öppen för alla Vi fokuserar 100% på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Gympro Consulting AB
Ostindiefararen 23
41765 Göteborg
Hemsida: www.gympro.se
Ansökan
Ansök senast 31 December (28 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.