På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Naprapat
Spela filmen

Naprapat

Yrket naprapat ingår i kategorien Legitimationsyrken. Grundläggande för en naprapat är att lindra smärta och det mesta av behandlingen görs med händerna. Det innebär att du har mycket fysisk kontakt med andra människor. 

Som naprapat är du specialist på rygg-, led- och muskelbesvär. Du tar reda på var besvären sitter, både genom samtal med patienten och genom att undersöka honom eller henne. Det är viktigt att undersöka så att patientens smärtor inte beror på någon sjukdom som borde behandlas av läkare.

Utbildning

I Sverige finns utbildning till naprapat vid Naprapathögskolan i Stockholm. Utbildningen omfattar fyra års studier. Utbildningen är belagd med kursavgifter för vilka studenterna kan söka merkostnadslån hos CSN. För ytterligare information om ansökan, behörighet och urval kontakta Naprapathögskolan.

Grundläggande behörighet för högskolestudier och en bra grund får du på gymnasiets Naturvetenskapsprogrammet samt på Vård- och omsorgsprogrammet.

Visste du att...?

... ca 80% av alla människor kommer någon gång i sitt liv få ont i ryggen.

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Naprapat sökes

Arbetsgivare / Ort: Pakvis International AB / Uppsala
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Naprapat

Färdigheter
Krav
  • Legitimation som naprapat

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Kom och bli en del av vårt härliga team! Pakvis Hälsocenter önskar utöka verksamheten med en Naprapat. Vi har tre behandlingsrum som delas av flera Massageterapeuter. I anslutning till våra behandlingsrum finns även ett minigym där man kan visa övningar. Vi söker dig som kan jobba minst två dagar i veckan. Du är utbildad Naprapat och har en passion för att hjälpa människor.

Det finns även möjlighet att jobba som underkonsult eller att hyra in sig som egen företagare i våra lokaler på hel eller deltid.


Välkommen med din ansökan!

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Pakvis International AB
Vaksalagatan 22 A BV
75331 Uppsala
Hemsida: http://www.pakviskliniken.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Naprapat sökes

Arbetsgivare / Ort: Kistakliniken AB / KISTA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Naprapat sökes till Kistakliniken


Kistakliniken är en välrenommerad friskvårdsklinik som b.la driver friskvård ute på företag. Vi söker idag en driven naprapat som kan ge behandlingar ute hos några av våra företagskunder.

Företagen vi har idag är i olika branscher och storlekar. Vi erbjuder både naprapati och massage på regelbunden basis ute på företaget. Det handlar om företag som önskar allt från 1/veckan – 1/månaden

Det vi idag önskar är en Leg. Naprapat som vill bli några av dessa företags fasta terapeut samt även ta viss kliniktid.

Vi söker i första hand en legitimerad naprapat, men det finns även möjlighet att göra sin legitimationspraktik hos oss. Oavsett om du har jobbat några år eller är nyutbildad har du här en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra duktiga terapeuter. Givetvis har du ett stort intresse för manuell medicin och idrottsmedicin. Har du en bakgrund som aktiv inom någon idrott eller har annan kompetens inom friskvård är detta ett plus


Du får gärna ha andra järn i elden, då detta inte är ett heltidsjobb (40h/v) utan det kan vara olika timmar från vecka till vecka. Självklart är det fasta scheman, så varje månad ser likadan ut. Man kan även arbeta upp sig till en heltid.

Välkommen att mejla ditt CV till [email protected]Arbetsgivare
Kistakliniken AB
ISAFJORDSGATAN 22
16440 KISTA
Ansökan
Ansök senast 20 oktober (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Naprapat/Fysioterapeut till TeamOlmed i Kalmar

Arbetsgivare / Ort: Össur Nordic AB / Kalmar
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Naprapat

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

TeamOlmed är ett av Sveriges största ortopedtekniska företag med verksamhet i nio regioner och med över 400 anställda. Vi på TeamOlmed har som vision att vara det främsta ortopedtekniska bolaget med de mest nöjda kunderna och medarbetarna. Vårat fokus och det vi arbetar med är att hjälpa människor till ett rörligare och bättre liv genom att tillverka, anpassa och förse patienter med ortopedtekniska hjälpmedel. Vår ambition är att resultatet ska överträffa våra offentliga och privata uppdrags-givares högt ställda krav; vi erbjuder en hög tillgänglighet, ett evidensbaserat arbetssätt och ett omsorgsfullt bemötande. TeamOlmed ägs av det isländska företaget Össur, ett globalt framgångsrikt företag med tillverkning av ortopedtekniska produkter.

Vi söker nu en Naprapat/Fysioterapeut till vår klinik i Kalmar. Sammanlagt är vi 20 anställda i länet varav 13 anställda i Kalmar som genom vårt avtal med Region Kalmar län förser regionen med ortopedteknisk vård. Vi erbjuder även fotanalyser, skor, inlägg och ortoser, till den privata sektorn via vår butik.

Dina arbetsuppgifter

Som naprapat/fysioterapeut kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att ta emot patienter, göra analyser, anpassa och förskriva hjälpmedel. Du kommer att arbeta varierat med olika hjälpmedelstyper, huvudinriktningen är ortoser, inlägg och skor till vuxna. Du erbjuds ett omväxlande arbete där användningen av moderna tekniska och kliniska metoder genomsyrar det dagliga arbetet. Vi arbetar löpande med att utveckla vår verksamhet, det kan vara allt från vårt sortiment till att förbättra våra processer, vilket du också kommer att vara delaktig i.

Vem vi söker

Vi söker dig som är utbildad naprapat, fysioterapeut eller podiater. Du har god datorvana och behärskar svenska flytande i tal och skrift. Det är meriterande ifall du har arbetserfarenhet som naprapat, fysioterapeut eller podiater.

Som person ser vi gärna att du är kommunikativ, serviceinriktad och flexibel. Du är ansvarstagande och har lätt för att bygga goda relationer. Vi ser också gärna att du är självgående, kreativ och noggrann i ditt arbete. För att trivas hos TeamOlmed är det viktigt att du tycker om samarbete, variation och att du gillar att arbeta i en miljö som är i ständig utveckling.

Vi erbjuder

Som naprapat/fysioterapeut kommer du att arbeta i en värderingsstyrd verksamhet som kännetecknas av högt engagemang och fokus på att hjälpa människor genom att ge bästa möjliga service. Vi på TeamOlmed använder oss till stor del av digitala arbetssätt i vårt kliniska arbete och vi erbjuder personlig utveckling och kliniska karriärmöjligheter både lokalt på kliniken och inom TeamOlmed. Du kommer att ha ett omväxlande och meningsfullt arbete som naprapat/fysioterapeut - i slutändan hjälper du människor till ett rörligare liv!

Anställningen

Heltid, tillsvidare. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Placering kliniken i Kalmar. TeamOlmed har kollektivavtal.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar via Össurs hemsida, vänligen klicka på länken för att komma vidare: https://ossur.wd3.myworkdayjobs.com/OssurCareersGlobal/job/Kalmar-SE-TeamOlmed/Naprapat-Fysioterapeut-TeamOlmed-Kalmar_REQ-1805

Om du redan är anställd hos TeamOlmed ber vi dig att ansöka internt via Workday. Du hittar jobbet genom att logga in i Workday och klicka på ikonen ”Karriär”.

Sista ansökningsdag är 2021-10-31. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsgivare
Össur Nordic AB
Malmbrogatan 14
39235 Kalmar
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Naprapat alt. massör

Arbetsgivare / Ort: Flinga AB / SUNDSVALL
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 november (30 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Naprapat

Om jobbet

Nu öppnar Sundsvalls Estetik Center på Storgatan 7 i Sundsvall. Vi söker nu massör alternativt naprapat eller liknande för omgående deltids eller heltids anställning.

Inriktning hudhälsa och välmående. Vi jobbar med estetiska injektionsbehandlingar samt hud.

Kom till oss och bli en del av teamet.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Flinga AB
Storgatan 7
85231 SUNDSVALL
Hemsida: www.flinga.nu
Ansökan
Ansök senast 15 november (30 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.