Idrottsmassör

Idrottsmassör

Idrottsmassören har en fördjupad kunskap om idrottens villkor på både elit- och motionsnivå. Som idrottsmassör har du en bred kunskap om varför idrottsskador uppstår, undersöknings- och behandlingsmetodik samt rehabilitering. Dessa kunskaper kompletteras med träningslära, fysiska testmetoder, idrottsmetodik och kostens betydelse för prestation.

Massageterapeuter arbetar ofta som idrottsmassörer. Ofta har du som idrottsmassör en bakgrund som massageterapeut och som sedan valt att inrikta dig på jobb inom idrotten. Det finns utbildningar som har denna kombination, men det finns också många som utbildat sig till massageterapeuter och sedan valt idrott som inriktning och via erfarenhet eller vidareutbildning skaffat sig de kunskaper som är idrottsspecifika.

Utbildning

Utbildning till idrottsmassör kan finnas hos privata utbildningsanordnare och inom Yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolan, bl a på Vård- och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet, inriktning Fritid- och hälsa.

Motsvarande förberedande grundutbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Visste du att...?

... SMS-livräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp. Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län. Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30%.
Källa: smslivraddare.se.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  83 Lediga jobb som idrottsmassör

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.