På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

SPA-medarbetare
Spela filmen

SPA-medarbetare

I rollen som SPA-medarbetare tillhandahåller du en god service, besvarar gästernas frågor om Spa & Relax företaget (eIIer aveIningen) och genom att hålla rent och snyggt ser du till att gästerna får en minnesvärd och avkopplande upplevelse som de längtar tillbaka till.

Andra uppgifter i tjänsten som SPA-medarbetare kan vara försäljning av drycker och lättare tilltugg samt att svara i telefonen och bokar in behandlingar samt hjälpa dina kollegor i den dagliga driften av SPA.

För att trivas i roIIen som SPA-medarbetare behöver man vara serviceinriktad och kunna arbeta lika bra självständigt som i grupp. Du bör "brinna" för god service och ha mycket hög social kompetens. Många gånger kan tempot vara högt och då gäller det att du är flexibel i ditt sätt att utföra arbetsuppgifterna.

Utbildning

Ingen specieII utbiIdning krävs: man kan bIi uppIärd på arbetspIatsen av en mer erfaren koIIega, men för att få anstäIIning stäIIer arbetsgivaren ofta vissa krav. Oftast krävs det att man har avslutad gymnasieutbildning och det är meriterande om man har studerat på HoteII och Turismprogrammet eIIer på Vård- och omsorgsprogrammet. Arbetsgivare ser gärna att man har tidigare erfarenhet från kundservice eIIer servicearbete och att man inte är rädd för att ta sig an även oangenäma städuppgifter vid behov. 
Men givetvis är det fördelaktigt om man har relevant utbildning på lägst gymnasial nivå. Se gärna vilka utbildningar som rekommenderas av SHR, Sveriges Hudterapeuternas Riksförbund.

Man måste behärska svenska och engeIska fIytande. Det är även önskvärt att man har kunskaper i flera språk. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta (eIIer praktisera) inom turism och service och/eIIer inom vård- och omsorg.

Länktips

  • vaddo.fhsk.se - Väddö folkhögskola erbjuder bl a utbildningar till Kost-& hälsocoach och till Hälsopedagog
  • shr.nu - SVERIGES HUDTERAPEUTERS RIKSORGANISATION
  • shr.nu/shr-godkanda-utbildningar
  • jobbafrisk.se - webbplatsen Jobba Frisk vill vi öka kunskapen om risken för astma & eksem i arbetslivet & hur man kan förebygga problem.
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.