På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hudterapeut

Hudterapeut

En hudterapeut arbetar med olika behandlingar för ansikte och kropp. Till hudterapeuten kommer människor av olika anledningar, exempelvis för att få hjälp med hudproblem eller för att få skönhetsvård.

En hudterapeut utför framförallt behandlingar för ansiktet. Det kan innebära att man gör hudanalys, djuprengör huden med peeling och tar bort orenheter, ger massage och lägger olika masker och krämer. 

Eftersom hudterapeuten har kunskaper inom dermatologi, det vill säga kunskaper om hudens uppbyggnad, hudförändringar och hudsjukdomar, kan de ge råd och föreslå lämpliga behandlingar och produkter. De bedömer också när kunden bör söka läkare för sina hudproblem.

Det är också vanligt att hudterapeuter utför behandlingar för händer och fötter, som manikyr och pedikyr, konstnaglar och nageldekorationer. Hudterapeuter lägger makeup, färgar fransar och ögonbryn, plockar ögonbryn och gör permanent ögonfransböjning och öronhåltagning.

Förutom att göra behandlingar handlar en stor del om arbetet att hjälpa kunden att hitta rätt produkter för sina behov, ge råd om hudens dagliga skötsel och att sälja hudvårdsprodukter. Hudterapeuter säljer också hudvårdsprodukter och andra produkter och behöver därför ha god produktkännedom och kunskaper i försäljningsteknik.

Utbildning

Utbildning till hudterapeut finns på eftergymnasial nivå och utbudet av utbildningsalternativ är många. I huvuddrag finns fyra olika vägar till yrket:

 • utbildningar inom Yrkeshögskola
 • privata anordnare, dessa utbildningar brukar pågå i ca 1 år på heltid eller i 2 år på halvtid
 • att gå som lärling hos en hudterapeutmästare, vilket man ofta gör i 3 år på heltid, man avlägger därefter ett slutprov hos SHR för att bli auktoriserad hudterapeut
 • privata skolorna, vars utbildningar inte är godkända av något yrkesförbund och brukar vara betydligt kortare, från några veckor och uppåt, är som regel inte studiemedelsberättigande.

 

Efter utbildning till hudterapeut är det vanligt att man går fördjupningskurser och vidareutbildningar inom andra verksamhetsområden. Exempel är IPL/laserbehandlingar, kosmetisk tatuering, make up och nagelbyggnad. För att kunna arbeta med lymfdränage krävs vidareutbildning.

Gesällbrev och mästarbrev kan man ta efter tre respektive sex år i yrket.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedlingen bedömer att det kommer att bli hård konkurrens om jobben i landet som helhet för hudterapeuter. Jobbchanserna förbättras dock för den som har godkänd utbildning och fler kompetenser inom närliggande områden.

Personliga egenskaper

Viktiga egenskaper som hudterapeut är att ha stort intresse och känsla för färg, form och stil.

Arbetsplats

Många hudterapeuter har egen verksamhet men det blir allt vanligare med anställningar i yrket. Som egenföretagare behöver man kunskaper i företagande, ekonomi och marknadsföring. Hudterapeuten arbetar vanligtvis på hudvårdssalong, SPA-anläggning, friskvårdsinstitut eller frisörsalong. Men hudterapeutens arbetsmarknad breddas hela tiden. Det blir allt vanligare att hudterapeutens kompetens även efterfrågas vid till exempel parfymavdelningar på varuhus eller på apotek.

Visa mer
Visa mindre

51 Lediga jobb

Hudterapeut till Kosta Boda Art Hotel

Arbetsgivare / Ort: Kosta Boda Art Hotel AB / Kosta
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hudterapeut

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Kosta Boda Art Hotel AB är ett unikt designhotell som exploderar i färg, form och njutning med ursprung i glaset. Hotellet ligger i hjärtat av Glasriket i Småland och har 102 rum, 10 konferens- och grupprum, två restauranger, vår unika Glasbar och en komplett SPA-avdelning. Vi är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Kosta Boda Art Hotel är ett helägt dotterbolag till New Wave Group AB.

Kosta Boda Art Hotel utökar nu sitt SPA-team och söker ytterligare en hudterapeut på minst 60%, som med passion och stolthet vill vara med och skapa minnesvärda upplevelser för våra gäster.

Du som söker har förmåga att förstå kundens önskemål och behov, är social och får de runtomkring dig att känna sig betydelsefulla. Du har ett genuint intresse för yrket, service och gör saker med hela hjärtat. Som person är du positiv, stresstålig, flexibel och initiativtagande.

Tjänsten kräver att du har en godkänd SHR-utbildning.

På Kosta Boda Art Hotel erbjuder vi behandlingar för hela kroppen.

I arbetet ingår att utföra ansiktsbehandlingar, pedikyr, kroppsbehandlingar samt försäljning av produkter. Vid behov ingår det även att hjälpa till i poolbar, spa-reception samt med övriga förekommande arbetsuppgifter på vår SPA-avdelning.

Vi arbetar med Babors välkända produkter och är medlemmar i Svenska Spahotell.


Tjänsten är en tillsvidareanställning. Urval och intervjuer för rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, så hör av dig så snart du kan.

Välkommen med din ansökan!Arbetsgivare
Kosta Boda Art Hotel AB
Stora vägen 75
36543 Kosta
Hemsida: www.kostabodaarthotel.se
Ansökan
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Hudterapeuter och massörer sökes till Spa i Stockholm till hösten!

Arbetsgivare / Ort: Sparadiset Stockholm AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Sparadiset är en Spakedja som erbjuder på en mycket spännande och unik miljö till våra gäster, med inspiration från världens alla hörn!

Sparadiset har funnits sedan 2005 och vi har idag tre anläggningar i centrala Stockholm, samt en anläggning på Welcome Hotel i Barkarby.

Vi är väldigt stolta över den verksamhet vi bedriver och de team vi skapat tillsammans. Där vi alla brinner för att överträffa kundens förväntningar. Det ingår i vårt DNA!

Brinner du för samma sak?

Nu söker vi engagerade och positiva terapeuter till våra anläggningar!

Vi har flera tillgängliga tjänster, från 20% upp till 50%. Arbetstiderna är varierande och innefattar både kvällar och helger.

Viktigt för oss är att du är utbildad massör eller hudterapeut och har passion för ditt yrke.

På Sparadiset skall man förutom att utöva sin profession som terapeut, även ta hand om våra gäster på ett genuint och professionellt sätt. Du är en viktig del i gästens unika upplevelse!

I din roll ingår att utföra behandlingar, boka in kunder, produktförsäljning och kassahantering, samt att vara en del i att skapa de förutsättningar som krävs för en friktionsfri drift. Vilket innebär all den handpåläggning som behövs för att vi ska ha spa-anläggningar vi alla kan vara stolta över.

Tempot i arbetet kan ofta vara högt och det krävs att man kan jobba som ett team med sina kollegor och att man ställer upp för varandra.

Du som hudterapeut bör tycka om att massera, då vi har många gäster som efterfrågar massage och du som massör bör tycka att det är roligt att lära dig mer inom spa.

Vi vill gärna att du utvecklas och växer tillsammans med oss!

Läs mer om om hur vi arbetar och vad vi söker på länken nedan: https://gansub.com/t/pm/5364463188279/

Välkommen med din ansökan.

#jobbjustnu

Rekryteringen sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsgivare
Sparadiset Stockholm AB
Sibyllegatan 50b
11443 Stockholm
Hemsida: http://www.sparadiset.se
Ansökan
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Spachef till Kosta Boda Art Hotel

Arbetsgivare / Ort: Kosta Boda Art Hotel AB / Kosta
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hudterapeut

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Kosta Boda Art Hotel är ett unikt designhotell som exploderar i färg, form och njutning med ursprung i glaset. Hotellet ligger mitt i Glasriket och har 102 rum, 10 konferens- och grupprum, en Glasbar, restaurang med plats för 220 gäster och en komplett SPA-avdelning. Vårt spa bjuder på oförglömliga behandlingar, ett välutrustat gym, träningspass, bastu och pooler, både inne och ute. Vi är medlemmar i Svenska Spahotell och arbetar med produkter från Babor.

Vi söker nu en driven spa-chef som vill vara med på vår resa och den fortsätta utvecklingen av vårt unika spa. Vi söker dig med erfarenhet från ledarskap och arbete i ledande befattning. Tidigare erfarnehet från spabranschen är meriterande men inte ett krav. Du har goda kunskaper i ekonomi, är en god organisatör och arbetar strukturerat. Vi ser gärna att du är diplomerad hudterapeut, certifierad massör eller har erfarenhet från ledande befattning inom vår bransch. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ansvarar för schemaläggning/ansvar för optimering av arbetstimmar, resultat och lönsamhet, personaladministration. Som person är du engagerad med en vilja att utveckla verksamheten. Du förstår service och har ett genuint intresse för att arbeta med människor, framför allt gästen och våra fantastiska medarbetare och kollegor. Du har goda kunskaper i ekonomi, är strukturerad i ditt arbete, självgående och flexibel. Som ledare är du drivande i att utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare och företagets ledningsgrupp, där du även kommer ingå. Du rapporterar till VD.

Som spachef på Kosta Boda Art Hotel leder och koordinerar du arbetet i spaavdelningen i nära samarbete med anläggningens övriga avdelningar. Du har drift- och personalansvar för avdelningens medarbetare och genom ditt ledarskap inspirerar och motiverar du ditt team att leverera bästa service och kvalité till våra gäster.

Rekryteringen sker löpande, därmed kan tjänsten tillsättas innan att sista ansökningstiden passerat.

Välkommen med din ansökan!


Arbetsgivare
Kosta Boda Art Hotel AB
Stora vägen 75
36543 Kosta
Hemsida: http://www.kostabodaarthotel.se
Ansökan
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Hudterapeut

Arbetsgivare / Ort: Hälsobrunnen Varberg AB / Varberg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Hudterapeut

Om jobbet

Hälsobrunnen Hud & Kroppsvård

Vi ligger på bästa läge med utsikt över torget i Varberg.

Vi söker dig som är auktoriserad hudterapeut och har ett brinnande intresse för Resultatinriktad hudvård.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du får arbeta med resultatinriktad behandlingar och produkter i kombination med ansiktsbehandlingar, Laser, Microneedling, Vaxning, butik ,mmm

Du skall vara säljande, ansvarstagande och ta egna initiativ.Om du utvecklar våra kunder, tar eget ansvar och ordinerar/säljer på ett framgångsrikt sätt har du möjlighet till en mycket bra löneutveckling i kombination med resultatbonus.

Arbetsgivare
Hälsobrunnen Varberg AB
Kungsgatan 22
43241 Varberg
Hemsida: https://shop.halsobrunnenvarberg.com
Ansökan
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Hudterapeut

Arbetsgivare / Ort: Salong Vacker Skönhet i Olofström AB / Olofström
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Hudterapeut

Färdigheter
Krav
 • Auktoriserad hudterapeut

Om jobbet

Vi söker auktoriserad hudterapeut.

Salong Vacker är Blekinges största skönhetssalong som har funnits i 15 år. Vi har en bred erfarenhet och erbjuder behandlingar ifrån topp till tå. Vi ser gärna att du har minst 1 års erfarenhet och har kunskap inom flera områden när det gäller skönhetsbehandlingar. Hos oss finns det stora möjligheter till utveckling och vi vill hela tiden vara i framkant för nyheter. Vår salong är varm och mysig, vi vill att kunderna ska känna det där lilla extra och att dom är omhändertagna och vill återkomma. Vi har allt under samma tak och har ett koncept där vi även har en inredningsbutik med kända varumärke samt ett mindre spa. Tjänsten gäller heltid med start i december, Arbetstiderna är veckodagar både dag och kväll. Anställningen startar med en provanställning på 6 månader.

Är du serviceinriktad, brinner för ditt jobb och vill ge det där lilla extra? Då är du välkommen med en ansöka och bli en i vårt härliga team!

Skicka CV och personligt brev till [email protected]

Arbetsgivare
Salong Vacker Skönhet i Olofström AB
Nedre Brogatan 1
29331 Olofström
Hemsida: www.salongvacker.nu
Ansökan
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.