Holistisk coach

Holistisk coach

Utbildning

De flesta som arbetar inom det här yrket är självlärda eller gått privata utbildningar utomlands eller i Sverige.

Bra grundläggande utbildning finns bl a på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet.

Nutritionist kan man kalla sig när man har gått en kandidatutbildning i nutrition. Det här är en gedigen utbildning med en naturvetenskaplig / medicinsk grund.

Andra vägar kan vara att gå kortare kurser i privat regi, t ex och bli kostrådgivare eller liknande, eller att gå enstaka universitetskurser inom näringslära, kost och hälsa mm.

Arbetsplats

För att kunna jobba som holistisk coach eller som holistisk nutritionist behöver man vara beredd att bli egenföretagare, då det är mycket svårt att få anställning.

Det kan dock finnas möjlighet till anställning på ett privat hälsoföretag eller att jobba som utbildare av blivande holistiska coacher.

Visste du att...?

... det är miljövänligt att äta vegetariskt, att producera ett kilo kött ger lika mycket koldioxidutsläpp som att köra bil 25 mil.

För hälsans skull bör man helst äta fisk och för övrigt mycket frukt och grönsaker. Genom grönsakerna får vi oss bland anat fibrer och via fisk- och skaldjursprodukter får vi de hälsosamma och nyttiga fettsorterna. 

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.