Vaxare

Vaxare

Vaxning är en av de hårborttagningsmetoder som brukar ge bra hårborttagningsresultat och som oftast håller i veckor. I vaxninen kan även en efterbehandling i form av massage ingå, massage utförs i så fall med hjälp av krämer eller oljor som snabbt stillar rodnader.

Även utsmyckning av huden med tex påklistrade pärlor kan ingå i behandlingen.

För bästa vaxningsresultatet bör hårstråna vara mellan 0,5-1 cm långa.

Önskar kunden en permanent borttagning, utförs den behandlingen med hjälp av depilator eller laser. Det finns olika metoder och vaxare bör kunna rekommendera den metoden som passar in på kundens önskemål, hårtyp och andra omständigheter, både prismässigt och tidsmässigt mm.

Utbildning

Det finns inga strikta formella krav på vilken utbildning som krävs för att kunna arbeta inom det här yrket. Arbetsgivarens bedömning gäller.

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogrammet. Utbildning till vaxare kan finnas som kurser/utbildningar hos privata utbildningsanordnare men kan även finnas på yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  111 Lediga jobb som vaxare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.