På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kosmetolog
Spela filmen

Kosmetolog

En kosmetolog är en yrkeskunnig person i skönhetsbranschen, som planerar, genomför och marknadsför behandlingar av kundens ansikte, kropp, fötter och händer samt makeup.

Ofta deltar man i försäljningen av hudvårdprodukter och handleder kunder i egenvård av huden, genom att berätta hur produkterna ska användas samt hjälper till att finna en personlig stil.

Möjliga arbetsplatser för en kosmetolog är: kosmetologsalong, varuhus, Spa, ålderdomshem. Kosmetologer kan också vara anställda av importföretag. Många kosmetologer är egna företagare/konsulter.

Kosmetologer har mycket varierande arbete. De bygger nätverk inom olika branscher: bland annat hos plastikkirurger, andra sortens läkare, maskörer och make-up artister.

Utvecklingsmöjligheter är stora och man som kosmetolog "blir aldrig färdig". Eftersom man kommer i mycket nära kontakt med många människor, bör man tycka om att kommunicera samt inte ha ngt emot att röra vid människor. Man måste också vara tålmodig, flexibel, stresstålig och mycket serviceinriktad. En välutvecklad socialförmåga krävs samt att man gillar att sälja (eftersom en stor del av arbete går ut på att sälja produkter och behandlingar).

Visste du att...?
SMS-livräddare ä
r ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp.
Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län.
Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30 %. Källa: smslivraddare.se.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.