På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Nagelspecialist

Nagelspecialist

Känsla för färg och form, fingerfärdighet samt intresse för att arbeta med människor och ge service är bra egenskaper om du vill bli manikyrist, pedikyrist eller nagelterapeut.

Som manikyrist utför du manikyr, då du tar hand om kundens händer och de naturliga naglarna. Som pedikyrist utför du pedikyr, då du tar hand om kundens fötter och sköter om och dekorerar tånaglarna. Du lagar, filar och lackerar naglar, sköter om nagelband och ger arm- och hundmassage eller fotmassage.

Som nagelterapeut bygger du upp, förstärker, förlänger och lagar kundens naglar med olika metoder, material och hjälpmedel. Du kan arbeta med lösa nageltippar som sätts fast på den egna nageln. Du kan också skulptera en nagel av en mjuk massa. Du filar och målar naglarna och kan också dekorera dem.

Att tänka på
Inom detta yrket utsätts man för kontakt med kemikalier, exempelvis med cyanoakrylatlim, vilket är olämpligt om man har astma eller eksem. Inom yrket förekommer också arbete i obekväma arbetsställningar, vilket är olämpligt om man har ont i leder, "dålig rygg" eller "dåliga knän".

Länktips

  • jobbafrisk.se - webbplatsen Jobba Frisk vill vi öka kunskapen om risken för astma & eksem i arbetslivet & hur man kan förebygga problem.
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.