På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Dermatolog

Dermatolog

Dermatolog är en hudläkare som är utbildad specialist i hudsjukdomar och hudåkommor, som kanske uppstått till följd av allergiska reaktioner, sjukdomar eller skador samt svåra aknebesvär.

Huden är människokroppens största organ, i genomsnitt har en vuxen person ca två kvadratmeter hud på kroppen. Statistik visar att mellan 15-25% av alla läkarbesök handlar om att patienter söker vård på grund av någon hudsjukdom eller hudåkomma.

Det vanligaste hudproblemet som ca 80% av människor någon gång i livet drabbas av är akne.

Alla hudproblem går inte att bota, de så kallade "myntformade eksem" går idag inte att bota helt, men med hjälp av läkemedel och i vissa fall med hjälp av laserterapi går det att hålla symptomen under kontroll.

Utbildning

För att bli dermatolog, som är en specialistläkare, måste man först utbilda sig till läkare.

Man kan inte bli läkare på något annat sätt än genom att läsa läkarprogrammet på Universitetet. Programmet är 5.5 år lång. Efter att med godkänt resultat gått igenom läkarprogrammet, behöver du göra en AT-tjänstgöring. AT-tjänst är mellan 18 till 24 månader. Därefter ansöker du om läkarlegitimation hos Socialstyrelsen .

Inför läkarprogrammet HT-2021 är planen att införa ett 6-årigt läkarprogram, en termin längre än idag, men ingen AT-tjänstgöring. Tanken är att man kunna ta ut sin läkarlegitimation direkt efter avslutad och godkänd utbildning.

BAS-Tjänstgöring på ett år kommer, enligt den planerade förändringen, föregå ST-tjänstgöring.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

665 Lediga jobb

Barnläkare

Arbetsgivare / Ort: Märsta BUMM AB / Märsta
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi hoppas att du är den vi söker som har ett flexibelt sinne och har kurage att tänka utanför ramarna. Vi öppnar vår barn- och ungdomsmedicinska mottagning i januari. Lokalerna är nyrenoverade och fräscha. I samma hus finns MVC/barnmorskor, Rehab (fysioterapi, dietister), ungdomsmottagning, husläkarmottagningar, BVC, lab och delar av kommunens socialtjänst. Sigtuna kommunhus ligger på andra sidan gatan.


Mottagningen kommer att arbeta med egen mottagningsverksamhet utifrån ett hälsofrämjande tänkande. De kontakter som personalen tidigare har haft inom BVC och Elevhälsan kommer vi att fortsätta arbeta med och vidareutveckla. Arbete inom Barnhälsan/BHV och Elevhälsan är både intressant och stimulerande. På BVC är fokus hälsa, att sträva mot normalisering samt information och undervisning i föräldragrupper. Det är ett långsiktigt arbete under barnets första 5–6 år. Elevhälsans medicinska insatser fortsätter detta arbete. BUMM har istället fokus på att hitta och behandla sjukdomar. Detta är ett episodiskt/händelseinriktat arbetssätt där kontakten upphör när sjukdomen är behandlad. I en del fall fortsätter kontakten i flera år pga kronisk sjukdom, men fokus är fortfarande sjukdomen. På BUMM kommer du att arbeta med hudsjukdomar, allergi, infektioner, endokrinologi, vacciner, fetma, autoimmuna sjukdomar, förstoppning, psykisk ohälsa mm.


Du kommer att samarbeta med personer inom andra verksamheter såsom fysioterapeuter, dietister, psykologer, socialsekreterare, BVC, specialist-BVC, Elevhälsa mm.


Vi planerar att handleda ST-läkare och sjuksköterskor som behöver praktik på barn- och ungdomsmedicinsk mottagning och på BVC (allmänmedicin, barnmedicin, barnpsykiatri…).


Vi planerar att inom ett år kunna starta upp tilläggsuppdrag för behandling och utredning av neuropsykiatriska funktionshinder, ADHD. När mottagningsverksamheten konsoliderats kommer vi att se om det finns underlag och samarbetspartners (dietister, fysioterapeuter m.fl) för tilläggsuppdraget behandling av fetma hos barn- och ungdomar.

Arbetsgivare
Märsta BUMM AB
Södergatan 19 C
19547 Märsta
Hemsida: www.marstabumm.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Företagsläkare till Previa i Oskarshamn

Arbetsgivare / Ort: AB Previa
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Specialistläkare

Om jobbet
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se. Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa? Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder. Arbetsområde: Som läkare hos Previa är du en av nyckelpersonerna för kvalificerade arbetsmedicinska tjänster på uppdrag av våra kunder. Du arbetar med hälsofrämjande insatser, lagstadgade undersökningar, arbetsmiljöundersökningar, arbetslivsinriktade rehabiliteringsåtgärder, medicinska bedömningar, utbildningar med mera i samarbete med övriga specialister inom företaget. Dessutom är du en viktig medicinsk stödfunktion internt. Kompetensprofil: Du är Legitimerad läkare. Meritande för tjänsten är om du är specialistläkare gärna med tilläggsspecialitet inom FHV alternativ specialist i arbets- och miljömedicin, allmän medicin, intern medicin eller psykiatri. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Du behärskar svenska i tal och skrift. Ditt fokus är människan i relation till sin arbetsbetsplats och att tillsammans med arbetsgivaren verka för en hälsofrämjande arbetsmiljö. Din förmåga att se sambandet mellan arbete, livssituation och prestation värderas högt. Du har ett konsultativt förhållningssätt, egen drivkraft, är kundorienterad och du trivs med att arbeta tillsammans med andra och ser värdet i att använda hela teamets kompetens i syfte att uppnå ökad nytta för våra kunder. Vi erbjuder dig: • Inspirerande kundkontakter och möjlighet att skapa resultat • Trevliga kollegor och arbete i tvärvetenskapliga team • Previakollegor över hela landet med olika spetskompetens • Ett omväxlande arbete i en av Sveriges framtidsbranscher • Möjligheter till utveckling i ett företag på frammarsch • Tillgång till ett nära och coachande ledarskap • Möjlighet att utveckla och påverka arbetssätt och struktur • Som läkare i Previa arbetar du utifrån våra värderingar – värdeskapande, samspelande och modiga. Övrigt: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad och tillträde efter överenskommelse. Arbetstid helgfria vardagar 8-17. Då du delvis kommer att arbeta i ett säkerhetsklassat område kommer drogtest och säkerhetskontroll tillämpas vid anställning. Är du intresserad? Vid frågor är du välkommen att kontakta Konsultchef Damir Tolic på [email protected] alternativt tel nr 0480-57664. Välkommen med din ansökan senast 2021-09-24. Urval och intervjuer sker löpande. Vi undanber oss kontakt från annonserings- och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
AB Previa
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Allmänläkare till Ulricehamn v37-8

Arbetsgivare / Ort: Direktkliniken AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Specialistläkare

Om jobbet
VI SÖKER En erfaren Allmänläkare som kan arbeta i Ulricehamn under perioden v 36-8. Kontinuitet genom hela uppdraget är önskvärt men även du som kan jobba kortare perioder är varmt välkommen in med din ansökan. DIN PROFIL Legitimerad läkare med minst 2 års erfarenhet från arbete på vårdcentral, och gärna med specialisering inom Allmänmedicin. ATT JOBBA SOM HYRLÄKARE Som hyrläkare på Direktkliniken får du valmöjligheten att jobba hos olika kunder runt om i hela landet. Du väljer själv om du vill arbeta någon vecka ibland, eller ta dig an ett längre eller återkommande uppdrag. Hos oss kan du arbeta som visstidsanställd med timlön eller som underkonsult och fakturera via eget bolag. Planerar du att starta eget kan vi hjälpa dig att komma igång. Vi hjälper till att ordna med resa och boende vid behov. Du kommer att få en personlig och erfaren konsultchef som har dig och ditt arbete i fokus. Vi finns där för att stötta dig och sköter all administration kring uppdraget så att du kan fokusera på att arbeta som läkare. DIREKTKLINIKEN - VILKA ÄR VI? Direktkliniken är ett bemanningsföretag som har bemannat svensk sjukvård sedan 2012. Våra ledord är långsiktighet och kvalitet med målsättning att alltid vara den självklara samarbetspartnern till både våra kunder och dig som vill arbeta som hyrläkare. Vårt uppdrag är att matcha kvalificerad och erfaren personal med bemanningsbehovet hos våra kunder. Vi har ett stort antal ramavtal runt om i hela landet, därför kan vi erbjuda ett brett utbud av uppdrag året runt.
Arbetsgivare
Direktkliniken AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Specialistläkare välkomnas till öppenvård eller slutenvård Psykiatri Psykos

Arbetsgivare / Ort: VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter. Vi söker tre specialister i psykiatri; en till slutenvårdsavdelning 242 på Mölndals sjukhus och två öppenvårdskollegor till Psykosvård Nordost respektive Psykosvård Väst. På Psykiatri Psykos har vi huvudansvaret för den psykiatriska vården av patienter med schizofreni och schizofreniliknande tillstånd. Verksamheten har tre slutenvårdsavdelningar på Mölndals sjukhus och sju öppenvårdsenheter i Göteborg, varav en erbjuder integrerad sluten- och öppenvård. Vår patientgrupp har ofta tilläggsdiagnoser såsom autism, kognitiva funktionshinder och/eller fysiska funktionshinder. Vi arbetar i team som består av läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, sekreterare och skötare. Med våra olika kompetenser kompletterar vi varandra och kan erbjuda våra patienter evidensbaserade och individanpassade behandlingsmetoder. Vi arbetar utifrån R-ACT - en väletablerad och evidensbaserad metod för behandling av patienter med psykosproblematik som utgår från patientens mål och patientens nätverk. På ett universitetssjukhus är forskning och handledning självklara inslag. Möjlighet till forskning kan finnas på sikt, men det är i nuläget huvudsakligen kollegor som arbetar kliniskt vi söker. Psykiatri Psykos har ett kompetenscentrum för schizofreni. Vi är idag totalt cirka 45 läkare; 22 specialister och 14 ST-läkare. Teamarbetet är centralt hos oss och att vi har en god dialog yrkeskategorierna emellan. Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter dina behov och din kompetens. Vi strävar efter en god lärandekultur vilket betyder att det ska kännas bra för dig att komma med frågor och lyfta nya idéer. Det finns möjlighet att få en mentor och ingå i en handledningsgrupp för specialister. Vad ingår i arbetet? Som läkare hos oss kommer du antingen att arbeta inom öppenvården eller slutenvården. Psykosvård Nordost ligger i Gamlestaden och Psykosvård Väst centralt i Frölunda. Båda har cirka 500 patienter vardera. Inom öppenvården arbetar vi enligt R-ACT där varje patient har en fast läkarkontakt och två Case Managers som koordinerar behandlingsinsatserna kring patienten. Du kommer bli en del av ett tvärprofessionellt team med möjlighet att anpassa vården i dialog med framförallt patienten. Det personcentrerade arbetssättet innebär att aktivt tillämpa delat beslutsfattande och att stötta patienten att nå sina egna behandlingsmål. Inom öppenvården behandlar vi patienter som är i en stabilare fas i sin sjukdom. Du kommer att i dialog med patient, närstående och team: - Skapa allians, utreda och diagnostisera nya patienter. - Följa och behandla patienter under lång tid. Vi har permanent behandlingsansvaret för patientens psykossjukdom. - Hembesök, både hos stabila patienter och vid akuta bedömningar. - Göra akuta bedömningar både vad gäller suicidrisk, hot/våld och vårdintyg. - Vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, AT-läkare, underläkare och ST-läkare. - Arbeta med patientens resursgrupp där patienten själv väljer vilka som ska ingå. - Ha ett mycket nära samarbete med slutenvården om patienten är inlagd. - Samverka med andra aktörer såsom Socialtjänst, hemsjukvård. - Delta i jourverksamheten antingen som bakjour eller primärjour/husjour. Slutenvården har akutpsykiatriska avdelningar med relativt långa vårdtider där merparten av patienterna är inlagda med stöd av tvångsvård. Du kommer att: - Utreda, bedöma, diagnostisera och behandla patienter i samråd med patient och team. - Bedöma behov av tvångsvård. - Ha ett mycket nära samarbete med patientens öppenvård. - Samverka med andra aktörer såsom Socialtjänst, hemsjukvård. - Ha en aktiv roll i familjearbetet under tiden patienten är inlagd. - Vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, AT-läkare, underläkare och ST-läkare. - Delta i jourverksamheten antingen som bakjour eller primärjour/husjour. Vem söker vi? Du har svensk läkarlegitimation och är specialistutbildad inom psykiatri. Det är meriterande om du har arbetat enligt metoden R-ACT eller med en liknande målgrupp patienter. Viktigare är dock att du är genuint intresserad av att arbeta i team med patientens mål i fokus. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta, är tydlig när du kommunicerar och har mod att närma dig människor och skapa förtroende. Vi tror att du är trygg i dig själv, har en förmåga att anpassa dig när det behövs och trivs med att arbeta i team där en ömsesidig respekt och omtanke om varandra är viktigt. Du har förmåga att självständigt strukturera ditt arbete. Ibland kommer du få göra snabba bedömningar och prioriteringar. Vi hoppas att du tillsammans med oss andra i teamet vill vara med och skapa den bästa vården för våra patienter! Vi kommer ha löpande urval och intervjuer, välkommen att söka redan nu. Om du undrar något får du gärna ta kontakt med oss! Om Västra Götalandsregionen Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion Ansökan Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons. Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Överläkare, Psykiatriska kliniken, Skellefteå

Arbetsgivare / Ort: REGION VÄSTERBOTTEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Specialistläkare

Om jobbet
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt primärvården i Skellefteå och Norsjö. Tillsammans ska dessa verka för en god och nära vård. Psykiatriska kliniken består av cirka 250 medarbetare. Här bedrivs såväl öppen- som slutenvård samt psykiatrisk tvångsvård. Vi har två allmänpsykiatriska vårdavdelningar och en beroendeavdelning. I öppenvården ingår bland annat två vuxenmottagningar, en mottagning för unga vuxna, en beroendemottagning, jour- och bedömningsenhet samt andra specialiserade öppenvårdsenheter. Vi söker nu en överläkare till Psykiatriska kliniken Skellefteå, 100%. ARBETSUPPGIFTER Som överläkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Arbetet omfattar sedvanliga läkaruppgifter inom allmänpsykiatri och beroendepsykiatri med såväl enskilt arbete som arbete i team. Tjänsten innefattar handledning av läkarstudenter, AT-läkare och ST-läkare. Jourtjänstgöring ingår. KVALIFIKATIONER Legitimerad läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Vi söker dig som är intresserad av psykiatrisk vård och som vill vara med och vidareutveckla klinikens arbete. Vi erbjuder ett stimulerande arbete tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor och medarbetare, där du har stora möjligheter att påverka. ÖVRIGT Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.
Arbetsgivare
REGION VÄSTERBOTTEN
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.