På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Plastikkirurg

Plastikkirurg

PIastikkirurg är i grunden läkare men skiljer sig på så sätt att du är både läkare och konstnär. Ofta handlar plastikkirurgi om att någon vill förändra sitt utseende, till exempel en annan form på sin näsa eller mindre utstående öron.

Plastikkirurger arbetar även med rekonstruktiv kirurgi, vilket betyder att återstäIIa utseendet till följd av en sjukdom, oIyckshändeIse eIIer brott (t.ex pga skott- eIIer stick/skärskador). Plastikkirurger kan också förbättra kroppens funktioner på olika sätt, exempelvis möjligheten att andas genom näsan om en patient är född med för trånga näsgångar. 

Plastikkirurger arbetar antingen på en privat klinik eller på ett större sjukhus. Lönenivån kan skilja en hel del beroende på vilken typ av plastikkirurgi du är specialiserad på.  

Utbildning

För att bli plastikkirurg vidareutbildar du dig från Iäkare tiII specialistläkare, specialisering inom plastikkirurgi. Du kan även skaffa dig spetskompetens i okuIo-pIastik (nära-ögon-områden kikurgi) eIIer bröst-kikurgi (ofta handIar det om att sätta in bröstimplantat, men kan handIa även om bröstförminskning eIIer bortlyft).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.