På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

AT-läkare
Spela filmen

AT-läkare

Allmäntjänstgöring (AT) är en tidsbegränsad anställning under handledning för den som fullgjort läkarutbildning på läkarprogrammet.

Allmäntjänstgöring (AT) kompletterar grundutbildningen för läkare med praktiska erfarenheter som krävs för alla läkare, oavsett yrkesinriktning. AT ska bestå av utbildning samt läkararbete under professionellt ansvar. AT ska ge klinisk träning och introduktion i arbetslivet samt tillfälle till både yrkesmässig och personlig utveckling.

Allmäntjänstgöringen (AT) omfattar mellan 18 till 24 månader och läkaren kallas under denna tid AT-läkare. Oftast varar allmäntjänstgöringen 21 månader, som tidigare var den obligatoriska tjänstgöringstiden. Fullgjord allmäntjänstgöring eller utländsk legitimation är en förutsättning för svensk läkarlegitimation.

AT-läkarna ska delta i vardagssjukvård med tonvikt på akutsjukvård och tjänstgöringen ska ske under personlig handledning av specialistkompetenta läkare. Allmäntjänstgöringen AT avslutas med AT-prov.

Utbildning

Man kan inte bli läkare på något annat sätt än genom att läsa läkarprogrammet på Universitetet. Programmet är 5.5 år lång. Efter att med godkänt resultat gått igenom läkarprogrammet, behöver du göra en AT-tjänstgöring. AT-tjänst är mellan 18 till 24 månader. Därefter ansöker du om läkarlegitimation hos Socialstyrelsen.

Inför läkarprogrammet HT-2021 är planen att införa ett 6-årigt läkarprogram, en termin längre än idag, men ingen AT-tjänstgöring. Tanken är att man kunna ta ut sin läkarlegitimation direkt efter avslutad och godkänd utbildning.

BAS-Tjänstgöring på ett år kommer, enligt den planerade förändringen, föregå ST-tjänstgöring.

Det är hård konkurrens om utbildningsplatser på läkarprogrammet på alla svenska lärosäten, därför väljer en del att studera utomlands. Var noga med att undersöka vilka kompletteringar som i så fall kan krävas för att få en svensk legitimation. Om du är intresserad av att läsa till läkare utomlands och sedan kunna jobba i Sverige, bör du helst välja ett universitet som är ett av de statligt godkända universiteten.

Arbetsplats

Läkare kan bland annat vara anställda på sjukhus, vårdcentraler eller privata läkarmottagningar.

Som utbildad läkare kan du också arbeta med framtagande av nya läkemedel på läkemedelsföretag, som forskare eller högskolelärare.

Det finns även andra möjliga arbetsuppgifter, exempelvis är att arbeta som medicinsk humanitär rådgivare för en välgörenhetsorganisation, t ex för Läkare utan gränser.

Visste du att...?

... en människa, som är 70 år, har blinkat ca 135 miljoner gånger.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Läkare på KRY

Arbetsgivare / Ort: KRY International AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 August (22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-03-12
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • AT-läkare

Om jobbet
Legitimerade läkare sökes till KRY för hel- eller deltidsarbete! Kvalifikationer: - Du är legitimerad läkare med minst 6 månaders erfarenhet av tjänst inom primärvården efter AT. - Du arbetar evidensbaserat och är skicklig i ditt bemötande. Vi erbjuder: - En möjlighet att träffa många patienter. - En arbetsmiljö där du slipper tidskrävande administration. - En möjlighet att vara med och förändra hur primärvården fungerar. - En möjlighet att bidra till kontinuerlig utveckling av KRYs digitala vård genom feedback och idéer till vårt tekniska team. - Kollegor över hela landet som samarbetar och utbyter erfarenheter kring metoder och medicinska fall. - Stor flexibilitet: Du har möjlighet att arbeta varifrån du vill och du väljer själv om du vill arbeta heltid eller deltid. Varje läkare har kontakt med en handläggare och du väljer själv enkelt vilka pass du vill arbeta genom ett digitalt verktyg. Arbetet sker via KRYs tekniska plattform (app eller web-browser). Du kan vara anställd eller fakturera från eget bolag. Varje läkare som börjar på KRY genomgår en gedigen on-boarding innefattande hur man arbetar digitalt, hur man använder KRYs plattform och våra medicinska riktlinjer. Låter detta intressant? Skicka in din ansökan här. Vid frågor vänligen kontakta Louise Källén [email protected] eller (https://kry.se/for-lakare/) klicka här (https://www.kry.se/for-kliniker/)för att läsa ännu mer om vad det innebär att arbeta som läkare hos oss! Om KRY: KRY är en e-hälsotjänst som möjliggör säkra videomöten mellan läkare och patienter. Vården till patienter i Sverige bedrivs genom det helägda dotterbolaget Digital Medical Supply Sweden AB. Digital Medical Supply AB lyder under Socialstyrelsens föreskrifter samt IVO:s tillsyn och omfattas bl.a. av hälso- och sjukvårdslagen, personuppgiftslagen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. För mer information om KRY besök gärna: https://www.kry.se/for-klinike... (https://www.kry.se/for-kliniker/)
Arbetsgivare
KRY International AB
Ansökan
Ansök senast 29 August (22 dagar kvar)

Ansök här

Leg. Läkare samt leg. sjuksköterska - Önskas till Klinik i Västerås

Arbetsgivare / Ort: AB Big Care
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 5 September (29 dagar kvar)
Publicerad: 2020-03-19
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • AT-läkare

Om jobbet
Big Care söker både leg. läkare samt leg. sjuksköterska till hyruppdrag i Västerås. Uppdragsgivaren är en privat klinik och tjänsten kan startas omgående med en omfattningsrad på 50-70%. Aktuellt Behov 1 st legitimerad läkare med specialistinriktning narkos 1 st legitimerad sjuksköterska med specialinriktning narkos Kvalifikationskrav - Svenskt läkar/sjuksköterskelegitimation - Två års dokumenterad yrkeserfarenhet som läkare/sjuksköterska - Adekvat svenska i tal såväl som skrift Meriterande Tidigare anställning som hyr-läkare/sjuksköterska - Specialisering Du som söker bör vara trygg i din yrkesroll samt ha lätt för att anpassa dig till nya arbetssituationer och rutiner.
Arbetsgivare
AB Big Care
Hemsida: http://www.bigcare.se/
Ansökan
Ansök senast 5 September (29 dagar kvar)

Ansök här

Copy of Leg. Läkare samt leg. sjuksköterskor - Önskas till Klinik i Väst...

Arbetsgivare / Ort: AB Big Care
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 September (1 månad 16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-04-06
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Big Care söker både leg. läkare samt leg. sjuksköterskor till hyruppdrag i Västerås. Uppdragsgivaren är en privat klinik och tjänsten kan startas omgående med en omfattningsrad på 50-70%. Aktuellt Behov 1 st legitimerad läkare med specialistinriktning narkos 1 st legitimerad sjuksköterska med specialinriktning narkos 1 st legitimerad operationssjuksköterska Kvalifikationskrav - Svenskt läkar/sjuksköterskelegitimation - Två års dokumenterad yrkeserfarenhet som läkare/sjuksköterska - Adekvat svenska i tal såväl som skrift Meriterande Tidigare anställning som hyr-läkare/sjuksköterska - Specialisering Du som söker bör vara trygg i din yrkesroll samt ha lätt för att anpassa dig till nya arbetssituationer och rutiner.
Arbetsgivare
AB Big Care
Hemsida: http://www.bigcare.se/
Ansökan
Ansök senast 23 September (1 månad 16 dagar kvar)

Ansök här

Legitimerad underläkare till Örestadskliniken

Arbetsgivare / Ort: Doktorse Nordic AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 November (3 månader 21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • AT-läkare

Om jobbet
Vi söker dig som är legitimerad läkare med ett stort intresse för allmänmedicin. Hos oss får du ett varierande arbete som kan leda till en ST-tjänst inom allmänmedicin om intresse finns. Om Örestadskliniken Vi på Örestadskliniken är numera en del av DOKTOR.SE som är en av Sveriges ledande aktörer på digital vård. I och med att vi är en del av Doktor.se kan våra patienter nu nå oss både digitalt och fysiskt för att kunna erbjuda den bästa patient-upplevelsen. Örestadskliniken en ackrediterad vårdcentral som arbetar på uppdrag av Region Skåne. Hos oss är ca 13 000 patienter listade och vi är ett tvärprofessionellt team på omkring 65 personer som samarbetar för att ge bästa möjliga vård för både kropp och själ. Vi håller till i trevliga lokaler nära Bellevue Park. Våra patienter har varierande åldrar, kön och socioekonomiska förutsättningar, vilket medför ett uppdrag med stor spännvidd och ett omväxlande arbete. Om tjänsten Som legitimerad underläkare Örestadskliniken kommer du främst träffa våra listade patienter som kommer på fysiska besök. Du kommer att jobba nära de övriga yrkesgrupperna och ni fördelar arbetsuppgifter efter kompetens och arbetsbelastning, så att alla kan bidra till att hjälpa patienten på bästa möjliga sätt. Vi har ett team av specialistsjuksköterskor, dietist samt stor rehab- och psykologavdelning som kan komplettera dina kunskaper med andra vinklingar på patientens behov. Digitala besök kan även bli aktuellt som ett komplement där det är möjligt både utifrån effektivitetsperspektiv men också för att få en varierande arbetsdag. Du kommer att ha kontinuerligt stöd av din handledare, men förväntas samtidigt att ta ansvar för din egen fortbildning samt dela med dig av dina kunskaper till övriga medarbetare. Vi är flexibla till att du ska själv kunna påverka och forma ditt tjänsteinnehåll. Vi satsar på fortbildning, kompetensutveckling och förbättringsarbete för att kunna erbjuda hög medicinsk kvalitet med gott resursanvändande. Varje vecka har vi avsatt tid för medicinska diskussioner och utöver det har vi regelbundna möten för upprättande och genomgång av rutiner. Du blir en del av ett team där vi respekterar varandra och därmed vågar utmana varandra så att vi tillsammans kan utvecklas. Kvalifikationer Vi sätter en ära i att vara en lärande klinik och att tillsammans med dig få forma din specialistläkarutbildning på bästa sätt. Därför söker vi dig som: - Är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård - Har stort intresse av allmänmedicin som specialitet, och ser det som ett kommande karriärval. - Har intresse av att påverka framtidens närsjukvård genom att integrera den digitala och fysiska vården. Personliga egenskaper För att lyckas i rollen är du ansvarstagande, har du en hög grad av servicekänsla samt förmåga att ta egna initiativ inom givna ramar. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och har ett lösningsorienterat driv. Vidare ser vi att du har ett flexibelt förhållningssätt och värdesätter samarbete högt. På enheten pågår ett kontinuerligt arbete med verksamhetsutveckling med fokus på att kunna erbjuda våra patienter bästa möjliga vård. Vi ser därför gärna att du bidrar med nytänkande idéer och synpunkter samt har en vilja att vara en del i utvecklingsarbetet. Vi erbjuder Om vi trivs med dig och du med oss så formulerar vi en ansökan om ST-placering och du kan då tillgodoräkna dig din primärvårdstid hos oss. Som ST-läkare har du möjlighet att gå dina obligatoriska kurser och randningar, delta i BALMT-T och få 10 % i studietid vilken kan förläggas utifrån önskemål. Vi erbjuder även: - Tydliga mål och ansvarsområden - Möjligheten att få vara med på resan att sammankoppla fysisk och digital vård - Fri tillgång till vårt fräscha gym Övrig information Omfattning: Heltid (100 %) Anställningsform: Vikariat, 6 månader Start: september 2020 (eller enligt överenskommelse) Lön: Enligt överenskommelse Ort: Eddagatan 4, 217 67 Malmö För frågor gällande tjänsten, kontakta Verksamhetschef Åsa Blomberg på tel 040-163214. Vid intresse: Bifoga CV genom att trycka på knappen "Skicka ansökan" nedan. Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Doktorse Nordic AB
Hemsida: http://Doktor.se
Ansökan
Ansök senast 28 November (3 månader 21 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.