På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Barberare

Barberare

Barberare kallas också ofta för herrfrisör. Barberaren är expert på att raka ansiktshår samt ansa och styla skägget och mustaschen.

Det finns olika raktekniker och olika sätt att behandla hud innan och efter rakning. Det är vanligt att efter rakningen som utförs med med speciell rakkniv, på gammaldags vis, ge kunden ett varmt omslag och andra hudbehandlingar.

Barberare är ett hantverksyrke, men det är också ett serviceyrke. Att arbeta som barberare handlar om mycket mer än bara teknik, metoder och verktyg.

Barberare är också säljare eftersom de säljer både sina barberartjänster och ofta också hårvårds- och rakprodukter till kunder i salongen.

Det är vanligt att man kombinerar yrken som barberare och frisör.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasiets Hantverksprogrammet, inriktning Frisör. Utbildning kan även finnas hos privata anordnare, yrkeshögskolan samt även som lärlingsutbildning.

Personliga egenskaper

För att bli en skicklig yrkesutövare är det viktigt att lätt kunna få kontakt med människor och ge god service. Det sociala samspelet mellan kunder och kollegor är avgörande för att bli framgångsrik i yrket.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.