Barberare
Spela filmen

Barberare

Barberare kallas också ofta för herrfrisör. Barberaren är expert på att raka ansiktshår samt ansa och styla skägget och mustaschen.

Det finns olika raktekniker och olika sätt att behandla hud innan och efter rakning. Det är vanligt att efter rakningen som utförs med med speciell rakkniv, på gammaldags vis, ge kunden ett varmt omslag och andra hudbehandlingar.

Barberare är ett hantverksyrke, men det är också ett serviceyrke. Att arbeta som barberare handlar om mycket mer än bara teknik, metoder och verktyg.

Barberare säljer både sina barberartjänster och ofta även hårvårds- och rakprodukter till kunder i salongen.

Det är vanligt att man kombinerar yrken som barberare och frisör.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasiets Hantverksprogrammet, inriktning Frisör. Utbildning kan även finnas hos privata anordnare, yrkeshögskolan samt även som lärlingsutbildning.

Personliga egenskaper

För att bli en skicklig yrkesutövare är det viktigt att lätt kunna få kontakt med människor och ge god service. Det sociala samspelet mellan kunder och kollegor är avgörande för att bli framgångsrik i yrket.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  202 Lediga jobb som barberare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.