På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Badmästare
Spela filmen

Badmästare

Badmästare arbetar med att ge service till andra människor och att övervaka säkerheten på bad. De ska se till att badgästerna trivs och får den hjälp de behöver. Badmästare är utbildade i livräddning och simundervisning. Många badhus har även gym, som badmästare kan man arbeta som instruktör i gymmet eller ledare för vattengymnastik. Ofta medverkar de också som lärare i simskolan. Andra arbetsuppgifter kan vara konditionstestning och massage.

Det förekommer också att de arbetar i badets caféverksamhet. Ibland jobbar de i kassan med att ta emot avgifter och kontrollera årskort. Ofta sköter de också uthyrning och försäljning av badkläder, handdukar och annat.

Badmästarens arbetsuppgifter varierar mellan arbetsplatserna och beror också på utbildning och erfarenhet. Ofta cirkulerar de mellan olika arbetsuppgifter och rycker in där det behövs. Normalt har de ett rullande schema som innebär omväxlande tidiga morgnar och sena kvällar.

Utbildning

I gymnasieskolans Barn- och fritidsprogrammet, inriktning fritid och hälsa. Den inriktningen syftar bland annat till arbete vid badanläggningar och idrottsanläggningar. Relevant utbildning kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Badmästarnas arbetsuppgifter kommer troligen att allt mer inriktas mot friskvård och hälsovård.

Vid sidan om de kommunala badanläggningarna startas även privata bad, både sådana som helt och hållet ägs av ett privat företag och kommunala anläggningar som drivs av entreprenörer.

Visste du att...?

... SMSlivräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp. Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län. Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30 %.
Källa: smslivraddare.se.

Så här gör du HLR!

Visa mer
Visa mindre

8 Lediga jobb

Badmästare Tensta sim- och idrottshall

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Genom oss på idrottsförvaltningen skapas förutsättningar för alla stockholmare att kunna vara fysiskt aktiva. Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Allt arbete på idrottsförvaltningen utgår från våra tre kärnvärden: välkomnande – trovärdiga – framåtanda. Vi vill leva som vi lär och verkar för att alla medarbetare ska hitta sitt sätt att må bra. Läs gärna mer om idrottsförvaltningens uppdrag och verksamhet på motionera.stockholm. Välkommen till en aktiv och mångsidig arbetsplats! Tensta sim- och idrottshall Tenstabadet i Tensta Centrum är en anläggning med 25-metersbassäng, undervisningsbassäng, äventyrsdel för de små barnen, gruppträningsrum och fullt utrustat gym. I vår anläggning bedrivs många olika verksamheter genom föreningar, skolor och i vår egen regi. Läs gärna mer om vår anläggning https://motionera.stockholm/trana-gymma-simma/tensta-simhall/.   Vi söker nu en kollega som vill bli en del i vår härliga arbetsgrupp från slutet av augusti till och med februari 2022. Möjlighet till längre tids anställning kan bli aktuellt.    Arbetet som badmästare Som badmästare är du ansiktet utåt för vår verksamhet. Du är delaktig i planering och genomförande av olika aktiviteter på anläggningen. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att leda simundervisning för barn och vuxna på ett pedagogiskt och lyhört sätt, tjänstgöra i receptionen, hjälpa våra kunder i gymmet, hålla gruppträningspas. Du ser, tillsammans med dina kollegor, till att vår sim- och idrottshall håller hög standard, att lokalerna är rena och fräscha och att alla besökare känner sig välkomna, säkra och trygga när de vistas i anläggningen. För att erbjuda våra medborgare en god tillgänglighet bemannar vi anläggningen mellan kl. 06:00 och kl. 21:30. Vi arbetar i skift, kvällar och helger.  Vem är du? Vi tror att du är en person med ett genuint intresse för träning och hälsa som får energi av att dagligen träffa många människor från olika bakgrunder. Du tycker om att jobba på ett inkluderande och samarbetsinriktat sätt och vill med dina idéer och kunskap vara med och utveckla verksamheten.  Du har: - gymnasieutbildning och grundläggande datorkunskap. - goda kunskaper i svenska och gärna något annat språk som talas i området. - förmåga att anpassa din kommunikation efter person och situation. - God simkunnighet och klarar ett djupdyk på 1,8 meter.  Meriterande kunskaper: - Utbildning eller erfarenhet från HLR, poollivräddning eller som simlärare. - Vana att hålla gyminstruktioner och gruppträningspass på land eller vatten. Välkommen med din ansökan! Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Badvärd

Arbetsgivare / Ort: Maserhallen AB / BORLÄNGE
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Som badvärd hos oss är du delaktig i hela verksamheten.

I arbetet ingår simundervisning för grundskolor, privata simkurser, bevakning av äventyrsbad. Med rätt utbildning kan man undervisa i babysim, gruppträning på land och i vatten.

I arbetsuppgifterna ingår även städning och renhållning i våra lokaler.


Det är viktigt att du som söker tjänsten är serviceinriktad och noggrann i ditt arbetsutförande.

Vi ser gärna att du är utbildad simlärare i Svenska Livräddningssällskapets regi eller har erfarenhet av liknande arbete. Du är ansvarstagande och tycker om att arbeta både i grupp och ensam. Som person är du positiv, självständig och sätter alltid kunden i första hand.

Du vill göra skillnad och bidrar gärna med idéer för att utveckla verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I arbetet ingår kvälls- och helgjobb.

Tjänsten innefattar 6 månaders provanställning med start september-oktober.


Maserhallen AB jobbar efter Borlänge kommuns värdegrund, den finns med som ledstjärna i det vi gör.

• Jag finns här för Borlängebon

• Jag gillar utmaningar

• Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsgivare
Maserhallen AB
MASERGATAN 22
78440 BORLÄNGE
Hemsida: www.maserhallen.se
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Badmästare vikariat

Arbetsgivare / Ort: Vetlanda kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
På Bad & gyms anläggningar i Vetlanda kommun träffar du allt från bebisar som precis fått bekanta sig med vatten till 90-åringar som tar sina dagliga motionsrundor. Nu söker vi en badmästare. Vi har två fina anläggningar. I Vetlanda badhus finns en bassäng på 16 meter samt en rehabbassäng med höj- och sänkbar botten. Temperaturen i den sistnämnda håller 34 grader och används bland annat för vattengympa, simskolor och sjukgymnastik. I Vetlanda finns också en relaxavdelning med bubbelpool och flera olika sorters bastur. I Myresjö simhall finns en 25-metersbassäng, en undervisningsbassäng samt en plaskbassäng för de små. På båda anläggningarna finns välutrustade gym med fräscha maskiner. Vi har också caféverksamhet. ARBETSUPPGIFTER Som badmästare hos oss är du delaktig i hela verksamheten. Du gillar att bada, träffa människor och är bekväm med att leda gruppträning både på land och i vatten. Simlektioner är en viktig del av arbetet. Hos oss får du arbeta både med privat simundervisning för olika åldrar och skolsim. Exempel på arbetsuppgifter är att leda vattengympa, bemanna reception med kassa, städning och simundervisning. Hos oss får du ett helhetsperspektiv och får jobba med alla delar som ingår i vår verksamhet. På köpet får du ett gäng goa arbetskamrater, vi är totalt 13 kollegor som arbetar tillsammans på anläggningarna. KVALIFIKATIONER Vi ser helst att du är utbildad till simlärare i Svenska Livräddningssällskapets regi. Utbildningar och licenser inom simskoleverksamhet, vatten och landträning är meriterande. Erfarenhet av pedagogik och simhallsverksamhet är ett plus. ÖVRIGT Varmt välkommen med din ansökan! För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Vetlanda kommun är en inkluderande arbetsgivare som förespråkar mångfald och jämställdhet. Alla ansökningar behandlas utifrån ett likabehandlingsperspektiv. I Vetlanda kommun jobbar vi utifrån kärnvärdena glädje, mod, respekt och tillsammans, en värdegrund som genomsyrar hela organisationen. Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
Vetlanda kommun
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Badmästare/simlärare

Arbetsgivare / Ort: Vindelns kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 9 augusti (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi tycker att du som badmästare/simlärare har ett viktigt arbete, där du skapar värde för människor i din omgivning varje dag. Varmt välkommen med din ansökan! DITT NYA JOBB Vi behöver förstärka organisationen med en badmästare/simlärare. Du kommer att vara en viktig del i vår simundervisning för åk 1 – 5. Som badmästare/simlärare deltar du i planering och drift av verksamheten. Arbetet omfattar även allmänt förekommande arbetsuppgifter på en simhall. Du tillhandahåller service till badgästerna och hjälper till så att våra gäster ska känna sig välkomna och få en positiv bild av simhallen.  Tjänstgöringen är deltid ca 75 %, med schemalagd arbetstid. Kvälls- och helgarbete ingår. I dagsläget håller vår simhall stängt på grund av restriktioner under pågående pandemi, men detta kan ändras med kort varsel. Därför kan du delvis få arbeta med andra arbetsuppgifter inom kultur- och fritidsavdelningen tills dess att restriktionerna har upphört.   DIN KOMPETENS Du har en badmästarutbildning, eller motsvarande kunskaper som du förvärvat på annat sätt. Det är meriterande om du tidigare arbetat som simlärare/badmästare. Du är intresserad av att ge våra besökare god service och har ett serviceinriktat arbetssätt. Som person är du pedagogisk och har en god samarbetsförmåga.  KRAV Arbetet är till stor del riktat mot barn, varför utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas före anställning. DIN NYA ARBETSPLATS Vår simhall är liten, men har ett brett utbud för både barn och vuxna. Den ligger centralt i Vindeln vid Renforsskolan. Vi bedriver själva bl.a simundervisning och vattengymnastik. En enklare cafeteria finns där vi säljer glass, kaffe, dricka, fikabröd och korv. DET HÄR ÄR VI Kombinationen av trygg boendemiljö, vacker natur och aktiva och engagerade människor gör Vindeln till en intressant kommun i ständig utveckling. Här finns människor med höga ambitioner, stark drivkraft och stor kompetens. Vindeln är med sina goda möjligheter till både barn- och äldreomsorg och ett brett utbud av bostäder även en trygg plats att bo och leva på. Med korta avstånd till grannkommuner som Umeå och Vännäs finns även goda möjligheter till pendling för dig som är bosatt på annan ort. Läs mer om Vindeln här: http://bit.ly/dethararvi ANSTÄLLNINGEN Varaktighet: Tillsvidare Omfattning: 75% Tillträde: Enligt överenskommelse BRA ATT VETA Vindelns kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att säkerställa att rätt kompetens finns på rätt plats. Med kompetensen i fokus främjas mångfald och risken för diskriminering minskar. Vi hoppas därför att alla, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, funktionsvariation samt ålder känner sig välkomna att söka jobb hos oss. Den som söker jobb i Vindelns kommun får gärna ha intresse av att även arbeta som deltidsbrandman hos oss. Vill du veta mer om vad det innebär? Se http://blideltidsbrandman.nu/ Denna rekrytering sker helt genom Vindelns kommuns försorg. Vi undanber oss därför all kontakt från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Vänligen respektera detta. Ansökan sker via länk. www.facebook.com/vindeln www.linkedin.com/company/vindelns-kommun
Arbetsgivare
Vindelns kommun
Ansökan
Ansök senast 9 augusti (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Badmästare vikariat Sundbybergs simhall

Arbetsgivare / Ort: Sundbybergs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 augusti (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Badmästare/Badbevakare/Badvakt/Simhallsvakt/Strandvakt

Om jobbet
Du vågar prova nytt. Och lär av erfarenheter. Precis som vi. Här på Sundbybergs simhall ser vi fram emot nya utmaningar med många nya aktiviter. Vi söker dig som vill vara med och göra detta möjligt.  Simhallen är en välbesökt och omtyckt anläggning med ca 250.000 besökare per år som erbjuder bad, gym och gruppträning. Kultur- och fritidsförvaltningen är HBTQ-certifierad och vi förutsätter att du vill arbeta tillsammans med oss för att skapa en inkluderande verksamhet. Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare har möjlighet att vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt! Som badmästare kommer du att vara en del i arbetsgruppen som sköter den dagliga driften och utvecklar simhallens verksamhet.  Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att du tillsammans med kollegor arbetar med simskola, badbevakning, reception & café och lokalvård.  Vi vill att du är en utbildad simlärare som tycker om att arbeta med människor. Meriterande är om du tidigare har arbetat i simhall. Befattningen är ett vikariat på heltid under höstterminen 2021 med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår arbete dag, kväll och helg. Ansök senast den 31 juli 2021. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev. Välkommen med din ansökan!   Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.   
Arbetsgivare
Sundbybergs kommun
Hemsida: http://www.sundbyberg.se/
Ansökan
Ansök senast 12 augusti (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.