På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Badmästare
Spela filmen

Badmästare

Badmästare arbetar med att ge service till andra människor och att övervaka säkerheten på bad. De ska se till att badgästerna trivs och får den hjälp de behöver. Badmästare är utbildade i livräddning och simundervisning. Många badhus har även gym, som badmästare kan man arbeta som instruktör i gymmet eller ledare för vattengymnastik. Ofta medverkar de också som lärare i simskolan. Andra arbetsuppgifter kan vara konditionstestning och massage.

Det förekommer också att de arbetar i badets caféverksamhet. Ibland jobbar de i kassan med att ta emot avgifter och kontrollera årskort. Ofta sköter de också uthyrning och försäljning av badkläder, handdukar och annat.

Badmästare är också ansvariga för underhållsarbete, bland annat vattenreningen genom att ta prover på vattnet, spola filter och se till att klor- och pH-värdet är rätt. 

Badmästarens arbetsuppgifter varierar mellan arbetsplatserna och beror också på utbildning och erfarenhet. Ofta cirkulerar de mellan olika arbetsuppgifter och rycker in där det behövs. Normalt har de ett rullande schema som innebär omväxlande tidiga morgnar och sena kvällar.

Utbildning

I gymnasieskolans Barn- och fritidsprogrammet, inriktning fritid och hälsa. Den inriktningen syftar bland annat till arbete vid badanläggningar och idrottsanläggningar. Relevant utbildning kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Badmästarnas arbetsuppgifter kommer troligen att allt mer inriktas mot friskvård och hälsovård.

Vid sidan om de kommunala badanläggningarna startas även privata bad, både sådana som helt och hållet ägs av ett privat företag och kommunala anläggningar som drivs av entreprenörer.

Visste du att...?

... SMSlivräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp. Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län. Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30 %.
Källa: smslivraddare.se.

Så här gör du HLR!

Visa mer
Visa mindre

19 Lediga jobb

Badvärd med inriktning som drifttekniker

Arbetsgivare / Ort: Burlövs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Badmästare/Badbevakare/Badvakt/Simhallsvakt/Strandvakt

Om jobbet
Burlöv är en spännande kommun i tillväxtregionen mellan Malmö och Lund. Vi har en nära organisationskultur som möjliggör och betonar samarbete, innovation och ett hållbart arbetsliv. Tillsammans utvecklar vi verksamheten och skapar värde för våra medborgare. Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv? Enheterna inom verksamhetsområdet Kultur och Fritid har tillsammans uppdraget att främja ett rikt kultur-, fritids- och föreningsliv. Vi arbetar utifrån en gemensam strategi där vi fokuserar på att skapa tillgänglighet och innanförskap, delaktighet och medskapande samt bredd och spets. Genom personliga upplevelser och mötesplatser bygger vi en attraktiv och hållbar kommun. ARBETSUPPGIFTER I mars 2022 öppnar det nya Burlövsbadet. Det nya badet ska bedriva en verksamhet och ha en funktion som lockar alla människor; oavsett ålder, kön eller etnicitet. De tre besökskategorierna är allmänhet, skola och föreningsliv. Temat är Liv och rörelse. Anläggningen kommer att erbjuda skolsim, motionssimning, vattenträning, lek, bistro, men även gruppträning i två gruppträningsrum. Det kommer även att finnas en multibassäng som kommer att användas för babysim, minisim, vattengympa samt rehab och simning för personer med funktionsvariation. Alla dess aktiviteter och verksamhet kommer att drivas i egen regi. Gym kommer också att finnas på plan 2 och kommer att drivas genom extern drift. Verksamheten kommer att erbjuda generösa öppettider alla dagar i veckan. Tjänsten som Badvärd - Driftekniker kommer till ena delen innehålla arbetsuppgifter som badvärd. Den andra delen består utav att vara driftekniker med beredskap var tredje vecka, kvällar och helg. Som Drifttekniker jobbar du i team med två andra drifttekniker, där ni tillsammans säkerhetsställer att vattenreningen sköts enligt arbetsbeskrivning. Som driftekniker har du såklart ansvar och öga för allt som berör huset i driftsfrågor i både smått och stort. Det ingår att samarbeta och felanmäla till vår fastighetsavdelning enligt gränsdragningslista. Fastighetsavdelningen ansvarar t. ex för ventilationen i anläggningen. KVALIFIKATIONER Badmästare, Badbevakarutbildning eller motsvarande Utbildning i vattenrening Utbildad simlärare och om du är utbildad i babysim eller är gruppträningsinstruktör, ser vi som meriterande. ÖVRIGT Vill du veta mer om Burlövs kommun välkomnar vi dig till www.burlov.se. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Burlövs kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Badvärd med inriktning som simlärare

Arbetsgivare / Ort: Burlövs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Badmästare/Badbevakare/Badvakt/Simhallsvakt/Strandvakt

Om jobbet
Burlöv är en spännande kommun i tillväxtregionen mellan Malmö och Lund. Vi har en nära organisationskultur som möjliggör och betonar samarbete, innovation och ett hållbart arbetsliv. Tillsammans utvecklar vi verksamheten och skapar värde för våra medborgare. Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv? Enheterna inom verksamhetsområdet Kultur och Fritid har tillsammans uppdraget att främja ett rikt kultur-, fritids- och föreningsliv. Vi arbetar utifrån en gemensam strategi där vi fokuserar på att skapa tillgänglighet och innanförskap, delaktighet och medskapande samt bredd och spets. Genom personliga upplevelser och mötesplatser bygger vi en attraktiv och hållbar kommun. ARBETSUPPGIFTER I mars 2022 öppnar det nya Burlövsbadet. Det nya badet ska bedriva en verksamhet och ha en funktion som lockar alla människor oavsett ålder, kön eller etnicitet. De tre besökskategorierna är allmänhet, skola och föreningsliv. Temat är Liv och rörelse. Anläggningen kommer att erbjuda skolsim, motionssimning, vattenträning, lek, bistro, men även gruppträning i två gruppträningsrum. Det kommer även att finnas en multibassäng som kommer att användas för babysim, minisim, vattengympa samt rehab och simning för personer med funktionsvariation. Alla dessa aktiviteter och verksamheter kommer att drivas i egen regi. Gym kommer också att finnas på plan 2 och kommer att drivas genom extern drift. Verksamheten kommer att erbjuda generösa öppettider alla dagar i veckan. Dina främsta arbetsuppgifter är att ge bra service åt våra gäster, badbevaka i simhallen och att se till att det hålls rent och snyggt i anläggningen. Du kommer även att hålla i simskolor för kommunens skolor. I arbetsuppgifterna kan det även ingå att ge service åt våra gäster i reception och bistro. Det finns även möjlighet att vara instruktör i babysim, minisim, vatten- och gruppträning. Du tycker om att arbeta med människor och visar intresse och förståelse för andra. Du har lätt att passa in i olika sammanhang och bidrar till att skapa laganda/teamkänsla. Du använder din kommunikativa förmåga till att skapa trivsel och trygghet för både besökare och kollegor. Vi söker 5 tjänster varav 3 tjänster är tillsvidare och 2 är vikariat till och med 220430 med möjlighet till förlängning. KVALIFIKATIONER Badmästare, badbevakarutbildning eller motsvarande Du är utbildad simlärare med intyg som visas upp vid intervju. Om du är utbildad i babysim, minisim, vattengympa- och/eller gruppträningsinstruktör ser vi det som meriterande. ÖVRIGT Vill du veta mer om Burlövs kommun välkomnar vi dig till www.burlov.se. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Burlövs kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Badpersonal

Arbetsgivare / Ort: Bjuvs kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Badmästare/Badbevakare/Badvakt/Simhallsvakt/Strandvakt

Om jobbet
Du har säkert fått frågan "Vad jobbar du med?". I Bjuvs kommun ställer vi istället frågan "Vad jobbar du för?" Vi arbetar för utveckling, hållbarhet, jämlikhet och framtiden för att tillsammans forma ett helt samhälle. Vad jobbar du för? ARBETSUPPGIFTER I arbetet som badpersonal ingår att, tillsammans med dina kollegor, skapa säkerhet och god service för våra besökare. Arbetet är omväxlande och innehåller flera olika arbetsmoment. Du kommer bland annat att ta emot våra besökare i entré och kassa, utföra städning, provtagning av badvattnet samt bevaka badet. I tjänsten ingår också simundervisning. Du ingår i ett arbetslag med tre kollegor där ni tillsammans arbetar för att alla invånare i Bjuvs kommun har god vattenvana och att simhallen och friluftsbadet är attraktiva platser för motion och avslappning. Arbetstiden är främst då vi har öppet för allmänheten. Det innebär eftermiddag- och kvällstid samt lördagar. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med goda simkunskaper och gärna med aktuell utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR). Det är meriterande om du är utbildad badmästare och har erfarenhet av arbete i andra sim- och badverksamheter. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete som simskollärare. Som person är du trygg, flexibel och noggrann. Du trivs i mötet med våra besökare och för dig är det självklart att sätta badgästen i fokus. Som badpersonal hos oss är du enkel att samarbeta med, hjälpsam och kommunikativ. Du trivs att arbeta i grupp och tillsammans med dina kollegor lösa arbetet på bästa sätt. För att vara aktuell för tjänsten krävs ett godkänt livräddningsprov. Har du inte detta redan ska du göra det innan påbörjat anställning. Vi hjälper dig gärna. Du ska vara minst 18 år. Körkort (B) samt tillgång till egen bil är en fördel, men inget krav för att söka tjänsten. Vi jobbar för att ha en arbetsplats som företräder mångfald. Kunskaper i språk som är vanliga i Bjuv, till exempel arabiska, pashto, thailändska, rumänska och vietnamesiska ser vi som meriterande. ÖVRIGT Bjuvs kommun är en del av Familjen Helsingborg. Familjen Helsingborg är människor som möts, platser som stimulerar och sammanhang som utvecklar. Här växer både människor och företag. Känslan skapar Familjen Helsingborg. Vi är: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. familjenhelsingborg.se
Arbetsgivare
Bjuvs kommun
Ansökan
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Badpersonal

Arbetsgivare / Ort: Älvdalens kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Beskrivning Vi söker nu medarbetare till Älvdalens Sim- och Ishall. Simhallen har en av Sveriges få 50-meters bassänger inomhus och omkring 30.000 badgäster per år, varav en stor del består av lägerverksamhet. Utöver bassänger finns vattenrutschbana, solarium och café. Simhallen erbjuder simundervisning i allt från babysim till vuxensimskola. Dessutom arrangerar simhallen både barnkalas och vattenträning i form av Aqua crossfit. I kommunen finns ytterligare en mindre simhall med 16 m bassäng i drift. Arbetsuppgifter Ingår gör alla i en simhall förekommande arbetsuppgifter, såsom t.ex. lokalvård, skötsel och övervakning av badutrymmen, simundervisning, vattenrening, cafeteria med grill, kassahantering och receptionstjänst. Dessutom ska du kunna ingripa i situationer som kan uppstå i simhallen. Tillsammans har vi i arbetsgruppen ett gemensamt ansvar för att vår anläggning och vårt utbud motsvarar våra högt ställda kvalitetsmål. Vi ser till att lokalerna är rena och fräscha och att alla våra besökare känner sig säkra och trygga när de vistas i anläggningen. På arbetsplatsen tillämpar vi roterande tjänstgöring vilket innebär att samtliga moment ingår. Tjänsten innebär även regelbunden kväll- och helgtjänstgöring. Kvalifikationer Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning, gärna från barn- och fritidsprogrammet. Simkunnighet är ett krav och vi kommer att genomföra tester i simning och livräddning. För att bli aktuell för tjänsten måste du få godkänt resultat på Guldbojen. Meriterande kan vara aktuell utbildning inom: HLR, badmästare, simlärare, babysim, vattenträning eller god kunskap inom området vattenrening. Arbetet innebär mycket kundkontakt och service vilket ställer krav på att du är en person som är serviceinriktad och har initiativförmåga genom att se och ta tag i vad som behöver göras. Samtidigt har du god samarbetsförmåga, är flexibel och trivs med att arbeta i såväl grupp som ensam. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Villkor Tillsvidareanställning, 75%. Tillträde: Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Om Älvdalens kommun Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske, eller vad sägs om 85 slalompister, närmare 200 mil skoterleder, över 30 mil skidspår och oändliga vandringsleder och fiskevatten. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv.  Som arbetsgivare tror vi på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Vi arbetar utifrån vår värdegrund - Kärlek, Trygghet, Respekt och Överraskande, och har arbetsmiljöarbete och friskvård i fokus. Älvdalens kommun ligger tekniskt i framkant vilket underlättar till flexibilitet såväl i arbete som privat.  
Arbetsgivare
Älvdalens kommun
Ansökan
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Badmästare

Arbetsgivare / Ort: Eksjö kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Badmästare/Badbevakare/Badvakt/Simhallsvakt/Strandvakt

Om jobbet
Eksjö kommun är en trygg och levande kommun som välkomnar alla. Här finns stad och landsbygd med både historia och framåtanda. Här verkar den lilla entreprenören och de stora företagarna. Här finns en närhet som ger möjlighet till en meningsfull fritid. Kommunen är en av de största arbetsgivarna och med din hjälp vill vi att våra invånare ska kunna leva ett gott liv. Det når vi genom att samarbeta, arbeta hållbart och ta vara på din kompetens och ditt engagemang. Eksjö simhall ligger i Arenaområdet i anslutning till andra fritidsanläggningar såsom sporthall, ishall samt Olsbergs arena. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en badmästare till arbetslaget i simhallen som består av 8 medarbetare. Tillsammans med dina kollegor arbetar du som simlärare, badvakt, gruppträningsinstruktör samt med att ge stöd och hjälp till våra gymbesökare. Vidare har du café-reception och kassatjänstgöring samt utför städ och daglig skötsel av våra lokaler. Inköp och arbete i kassa och bokningssystem är också arbetsuppgifter som förekommer. Arbetet innebär dag-kväll och helgtjänstgöring KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en gymnasial utbildning och innehar B-körkort. Du är utbildad simlärare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av föreningsarbete. Kunskaper och intresse av friskvårdsarbete är också meriterande. Du är trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad samt har god social kompetens. Det är till din fördel om du kan flera språk än svenska och engelska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Om du är den vi söker och du tycker att tjänsten är intressant, så ser vi fram emot din ansökan. Du ansöker lättast via länken i annonsen. Eksjö kommun har före annonsering redan gjort val av annonseringskanaler och undanber oss därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
Eksjö kommun
Ansökan
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.