På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Badvakt
Spela filmen

Badvakt

En badvakt / livräddare är en person som ansvarar för säkerheten vid ett bad eller vid en strand.

En badvakt bör ha utbildning i livräddning, första hjälpen och säkerhetsaspekter kring bad och badanläggningar. Badvakter kan även ha en specialutbildning, exempelvis i sjöräddning. Det finns idag många olika aktörer som utbildar badvakter, allt från ideella sällskap till företag.

En badvakt ska kunna undsätta nödställda i vattnet och har att utföra livräddning om någon håller på drunkna. Badvakter övervakar även den allmänna säkerheten vid badet, och en stor del av badvaktens arbete är förebyggande säkerhetsarbete, som att förutse olycksrisker vid badet eller inom badanläggningen, för att kunna åtgärda brister och undvika olyckor.

Framförallt vid stränder ingår någon form av plattform eller torn i badvaktens normala arbetsredskap, dessa används för att ha överblick över badanläggningens gäster och på så viss garantera deras säkerhet. Även dyk-, signal- och kommunikationsutrustning utgör normala redskap i badvaktens utrustning.

Som utbildad livräddare har man möjlighet att tävla med sina kunskaper. Svenska Livräddningssällskapet utbildar också till Havslivräddare och till isinformatör.

Utbildning

En bra grundutbildning finns på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet, inriktning fritid och hälsa. Den inriktningen syftar bland annat till arbete vid badanläggningar och idrottsanläggningar. Relevant utbildning kan även finnas inom Yrkeshögskolan och hos Svenska Livräddningssällskapet

Visste du att...?

... SMSlivräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp. Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län. Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30%.
Källa: smslivraddare.se.

Så här gör du HLR!

Visa mer
Visa mindre

22 Lediga jobb

Badvärd Örebrobaden

Arbetsgivare / Ort: Örebro kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vill du vara med och göra vardagen enklare för Örebroarna? Vill du vara med och bidra till ökad simkunnighet i Örebro kommun? Brinner du för att lära ut kunskap till andra? Söker du ett stimulerande och roligt jobb som bjuder på massor av glädje? Då är detta ett jobb för dig! Vi söker nu badvärdar till vårt team Örebrobaden. Om tjänsten Som badvärd jobbar du i en omväxlande och stimulerande miljö med många olika arbetsmoment. Vårt huvudfokus ligger på att ge god service i alla moment.  Huvudsakliga arbetsuppgifter • simundervisning för grundskolans elever och andra grupper • uppsökande bevakning i simhall, bistå vid märkestagning • lokalvård av samtliga lokaler, dagligt underhållsstädning samt storstäd • receptionsarbete: god service och gott bemötande till våra besökare, kassahantering, ta emot bokningar etc. Kompetenskrav • gymnasiekompetens • simlärarutbildning För att lyckas i rollen som badvärd krävs det att du har god självinsikt, intresse och förmåga att hjälpa andra. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och kommunicerar på ett tydligt sätt. I din kommunikation har du även god förmåga att anpassa ditt budskap till mottagaren. Vidare arbetar du bra med andra människor, tar ansvar för dina uppgifter och ser möjligheter i förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Övrigt meriterande • poollivräddarutbildning • erfarenhet av receptionsarbete • erfarenhet av kassahantering • erfarenhet av arbete i simhall • genomfört utbildning i HLR, D-HLR • datavana Omfattning och tillträde Anställningsform: vikariat Sysselsättningsgrad: 70% Tillträde: fr.o.m. 31 augusti t.o.m. 5 juni Antal tjänster: 1 Vi söker även extrapersonal. Om arbetsplatsen  Örebrobaden ingår i enheten Fritid som är en del av Kultur och fritidsförvaltningen. Vårt uppdrag är att sköta och ansvara för verksamheter inom stadens  anläggningar inom området fritid och idrott. Vi hanterar också föreningsfrågor, föreningsbidrag, bokning av centrala anläggningar såväl som skollokaler samt beviljar lotteritillstånd.  Örebrobaden består av de tre kommunala baden Brickebackens bad, Eyrabadet och Hagabadet. Örebrobaden driver tillsammans med den privata aktören Actic friskvårdsanläggningar med bad, gruppträning och styrketräning i Örebro.  Läs mer på orebro.se/bad Övrig information Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb. Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Ansökan Sista ansökningsdag är 5 augusti. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Örebro kommun
Hemsida: http://www.orebro.se
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Badvärd på havet

Arbetsgivare / Ort: Hekajo AB / MALMÖ
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Badvakt

Färdigheter
Meriterande
  • Badvaktsutbildning (steg 1)

Språk
Krav
  • Svenska
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

På Ribersborgs Kallbadhus finner denna underbara arbetsplats 200 meter ut i havet. Hos oss hittar du två avdelningar ( herr och damsida) med stora utomhusbassänger (havsbassänger). Det finns 1st vedeldad bastu samt 1st torrbastu på respektive sida av anläggningen samt en gemensam fuktbastu, totalt 5 st bastun. Här erbjuder vi dessutom massage och spa. I juni 1898 invigdes det kallbadhuset vid Ribersborg i Malmö och är idag Sveriges största kallbadhus.


Restaurangen har ca 100 platser inomhus och 100 platser utomhus. Ribersborgs kallbadhus är idag en av Malmös största mötesplatser med mycket turister. Vi värnar om att våra besökare skall få god service. Maten är gjord från grunden med råvaror som är av högsta kvalité. Tempot kan ofta vara högt speciellt under helger och högsäsong.

Ribersborgs Kallbadhus söker dig som är engagerad, driven och noggrann, gillar ordning och reda och vill jobba med likasinnade på en stabil och spännande arbetsplats med positiv energi och trevliga människor.


Vi tror att du som söker kanske studerar eller har ett annat arbete vid sidan av.

Du ska vara serviceinriktad och ha ett gott bemötande. Det är viktigt att du är ansvarstagande och flexibel, vilket innebär att du ska kunna ställa om snabbt i arbetet vid ändrade förutsättningar. Det är även viktigt att du kan hantera att arbetsbelastningen varierar under dagen. Arbetet kan stundtals vara tungt vilket kräver att du som söker har god fysik och hälsa.

Du arbetar främst med att ge service till våra badgäster och att ha uppsikt över säkerheten. Det är din uppgift att se till att samtliga badgäster trivs och får den hjälp som de behöver. Det är därför viktigt att du som person är öppen, positiv med en känsla för ansvar och service.

Vi söker den som har:

Guldbojen (livräddar-simmärke)

Vilja att utvecklas inom yrket.

Förmåga att jobba i högt tempo och är stresstålig

Lätt att ta till sig information.

Inte minst att du kan tillträda tjänsten omgående!

KRAV: Simkunnig

Meriterande: Badvaktsutbildning, HLR-utbildning, livräddning

I ditt arbete kommer det att ingå alla dagliga rutiner, arbetsuppgifter och ansvar som är förknippade med badvärdstjänsten. Som badvärd arbetar du på vår badavdelning med vanligt förekommande arbetsuppgifter såsom viss badbevakning, lokalvård och eldning i våra bastur. Du kommer att ingå i ett team som värdesätter en god stämning på jobbet.

Tjänsten gäller inledningsvis 25% men kan komma att utökas. Arbetet är varierande och arbetstiderna är schemalagda vardagar, kvällar och helger.

Vi erbjuder en spännande och unik arbetsplats 200meter ut i havet!

Arbetsgivare
Hekajo AB
Limhamnsvägen 29
21759 MALMÖ
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Badmästare Tensta sim- och idrottshall

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Genom oss på idrottsförvaltningen skapas förutsättningar för alla stockholmare att kunna vara fysiskt aktiva. Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Allt arbete på idrottsförvaltningen utgår från våra tre kärnvärden: välkomnande – trovärdiga – framåtanda. Vi vill leva som vi lär och verkar för att alla medarbetare ska hitta sitt sätt att må bra. Läs gärna mer om idrottsförvaltningens uppdrag och verksamhet på motionera.stockholm. Välkommen till en aktiv och mångsidig arbetsplats! Tensta sim- och idrottshall Tenstabadet i Tensta Centrum är en anläggning med 25-metersbassäng, undervisningsbassäng, äventyrsdel för de små barnen, gruppträningsrum och fullt utrustat gym. I vår anläggning bedrivs många olika verksamheter genom föreningar, skolor och i vår egen regi. Läs gärna mer om vår anläggning https://motionera.stockholm/trana-gymma-simma/tensta-simhall/.   Vi söker nu en kollega som vill bli en del i vår härliga arbetsgrupp från slutet av augusti till och med februari 2022. Möjlighet till längre tids anställning kan bli aktuellt.    Arbetet som badmästare Som badmästare är du ansiktet utåt för vår verksamhet. Du är delaktig i planering och genomförande av olika aktiviteter på anläggningen. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att leda simundervisning för barn och vuxna på ett pedagogiskt och lyhört sätt, tjänstgöra i receptionen, hjälpa våra kunder i gymmet, hålla gruppträningspas. Du ser, tillsammans med dina kollegor, till att vår sim- och idrottshall håller hög standard, att lokalerna är rena och fräscha och att alla besökare känner sig välkomna, säkra och trygga när de vistas i anläggningen. För att erbjuda våra medborgare en god tillgänglighet bemannar vi anläggningen mellan kl. 06:00 och kl. 21:30. Vi arbetar i skift, kvällar och helger.  Vem är du? Vi tror att du är en person med ett genuint intresse för träning och hälsa som får energi av att dagligen träffa många människor från olika bakgrunder. Du tycker om att jobba på ett inkluderande och samarbetsinriktat sätt och vill med dina idéer och kunskap vara med och utveckla verksamheten.  Du har: - gymnasieutbildning och grundläggande datorkunskap. - goda kunskaper i svenska och gärna något annat språk som talas i området. - förmåga att anpassa din kommunikation efter person och situation. - God simkunnighet och klarar ett djupdyk på 1,8 meter.  Meriterande kunskaper: - Utbildning eller erfarenhet från HLR, poollivräddning eller som simlärare. - Vana att hålla gyminstruktioner och gruppträningspass på land eller vatten. Välkommen med din ansökan! Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tomelilla kommun söker badvärdar!

Arbetsgivare / Ort: Tomelilla kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Österlenbadet ligger i samma byggnad som sporthall och övriga lokaler för sportaktiviteter. Angränsande ligger en högstadieskola, konstgräsplan och tennisbanor. Badet har förutom en 25 meters bassäng en höj och sänkbar kombibassäng samt ett relaxrum och solrum. Vi har en mängd olika aktiviteter såsom simskolor från baby till vuxen, skolsim, vattengympa, barnkalas samt aufguss. ARBETSUPPGIFTER Vi behöver under en tid förstärka upp vår personalstyrka. Arbetsuppgifterna innefattar bevakning av bassänger för att upprätthålla säkerheten för våra besökare, att städa och hålla rent anläggningen så att våra besökande får en trivsam vistelse samt se till att våra angivna trivselregler efterföljs. Du kommer även att vara medverkande i uppgifter som gruppträningspass i vatten och simskola. Uppdraget innebär också arbete i kaféet samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i verksamheten. Vi söker två medarbetare för tidsbegränsad anställning på 100%, med eventuell förlängning. Vik 1: 2021-08-30 - 2022-01-31 Vik 2: 2021-08-30 - 2022-05-31 KVALIFIKATIONER Dokumenterad kunskap i livräddning är ett krav, liksom badbevakarekurs eller likvärdig utbildning. Prov av kunskaper sker i samband med rekrytering. Eftersom kommunikationen med besökare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom yrkesområdet, simlärarkompetens och andra utbildningar inom området ser vi som meriterande. Som person är du serviceinriktad i ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga. För en anställning som badvärd önskar vi se ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte, skicka in din ansökan redan idag! ÖVRIGT Tomelilla kommun har rökfri arbetstid. Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta support. Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Badvärd

Arbetsgivare / Ort: Maserhallen AB / BORLÄNGE
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Som badvärd hos oss är du delaktig i hela verksamheten.

I arbetet ingår simundervisning för grundskolor, privata simkurser, bevakning av äventyrsbad. Med rätt utbildning kan man undervisa i babysim, gruppträning på land och i vatten.

I arbetsuppgifterna ingår även städning och renhållning i våra lokaler.


Det är viktigt att du som söker tjänsten är serviceinriktad och noggrann i ditt arbetsutförande.

Vi ser gärna att du är utbildad simlärare i Svenska Livräddningssällskapets regi eller har erfarenhet av liknande arbete. Du är ansvarstagande och tycker om att arbeta både i grupp och ensam. Som person är du positiv, självständig och sätter alltid kunden i första hand.

Du vill göra skillnad och bidrar gärna med idéer för att utveckla verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I arbetet ingår kvälls- och helgjobb.

Tjänsten innefattar 6 månaders provanställning med start september-oktober.


Maserhallen AB jobbar efter Borlänge kommuns värdegrund, den finns med som ledstjärna i det vi gör.

• Jag finns här för Borlängebon

• Jag gillar utmaningar

• Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsgivare
Maserhallen AB
MASERGATAN 22
78440 BORLÄNGE
Hemsida: www.maserhallen.se
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (8 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.