Materialansvarig i landslaget
Spela filmen

Materialansvarig i landslaget

Arbetsuppgifter som en materialansvarig har inför en landslagssamling är bl a dessa:

Beställa matchtröjor i rätta storlekar, med namn som korrekturlästs av flera instanser. Göra en packlista för specifik samling och därefter packa enligt denna inför samling. Packningen innehåller kläder för match, träning och fritid, sjukvård, spel, musikanläggning, gåvor, banderoller med landslagets sponsorer etc.

När landslaget samlas på orten, körs mycket av ovanstående material ut till det hotell som spelare och ledare bor på samt att omklädningsrum, på den anläggning man ska träna på, förbereds med namnskyltar, material etc. Under vistelsen krävs det mycket service i form av insamlande av tvätt, torkning samt att återbörda nämnt material till anläggningen till nästa sammankomst.

När samlingen är över så skall allt material gås igenom samt hämtas på hotell och träningsanläggning. Materialet prickas av mot den packlista som man packade efter när samlingen startade. Sedan görs det utvärderingar av samlingen tillsammans med alla andra inblandade, t ex koordinatorer, resebokare, evenemangsansvariga, landslagsstab etc.

Utbildning

En gymnasial utbildning är minimikravet. Eftergymnasial utbildning är en merit. Rekryteringen sker allt som oftast från klubbnivå, varför ingen specifik utbildning för just det yrket finns. De flesta som arbetar inom yrket är självlärda. Det är inte heller ovanligt att f d aktiva idrottsutövare blir materialansvariga.

B-körkort (för personbil) brukar krävas för att kunna få anställning inom det här yrket.

Det som tillkommit de senaste åren är att det krävs en hel del datavana eftersom beställningar, materiallistor, orderböcker mm kräver detta.

Personliga egenskaper

Noggrannhet, stresstålighet, stort engagemang men absolut viktigast - en stor servicekänsla. Eftersom man har mycket kontakter med människor är det av yttersta vikt att även ha en hög social kompetens.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.