På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Idrottsplatsarbetare

Idrottsplatsarbetare

Idrottsplatsarbetare kan även kallas idrottsplatsvaktmästare eller för fastighetsskötare / fastighetsansvarig för idrottsanläggningar.

Arbetet är omväxlande, på större idrottsanläggningar är man ofta en del i det team som ansvarar för skötsel och underhåll av t ex ishallar, fotbollsplaner, konstgräsplaner och friidrottsanläggning. På en liten anläggning kan man vara ensam inom sin yrkeskategori och det är i så fall bra om man trivs med att ta eget ansvar.

I arbetet som Idrottsplatsarbetare ingår det vanligtvis anläggningsskötsel, snöröjning, gräsklippning, tillsyn och skötsel av fastigheter, service och bemötande mot kommunens föreningar och medborgare som nyttjar anläggningarna. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på att både kunna arbeta självständigt och i grupp.

Man måste kunna arbeta i skift, kvällar och helger.

Utbildning

Grundläggande gymnasieutbildning inom praktisk-teknisk inriktning kan ställas som ett krav från arbetsgivaren sida. Rekommenderat är Bygg- och anläggningsprogrammet, Naturbruksprogrammet eller VVS- och fastighetsprogrammet.

Motsvarande utbildning kan finnas inom komvux. Passande utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan.

För anställning är det meriterande med erfarenhet från skötsel av isytor, konstgräsytor och idrottsanläggningar samt vana av traktorkörning och terrängfordon. Även goda datorkunskaper och att behärska svenska på hög nivå, i tal och skrift, samt B-körkort och tillgång till egen bil.

Personliga egenskaper

Som person behöver man vara serviceinriktad, glad, positiv, kvalitets- och säkerhetsmedveten, och flexibel. Vidare behöver man också ha förmåga att kunna ta hänsyn till verksamhetens behov och lägga upp arbetet på ett effektivt och strukturerat sätt. Arbetet kräver god fysik då det stundtals kan vara mycket fysiskt krävande.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Idrottsplatsarbetare/Maskinförare

Arbetsgivare / Ort: Lerums Mark & Anläggnings AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Om oss:

Lerums Mark & Anläggnings AB ansvarar för drift och skötsel av Lerums kommuns fritidsanläggningar. Detta innefattar fotbollsplaner, elljusspår, badplatser, ishall, ridvägar m.m. Utöver detta har vi div markanläggningsuppdrag och driftsuppdrag.

Om tjänsten som Idrottsplatsarbetare/Maskinförare:

I ett första skede kan vi erbjuda ett vikariat/säsongsanställning. Vikariatet sträcker sig 3-12 månader och ersätter en anställd som går på föräldraledighet. Längden på vikariatet fastslås tillsammans med den sökande och är delvis avhängt av den sökandes kvalifikationer.

Den vi söker kommer under sommarhalvåret huvudsakligen ägna sig åt gräsklippning av flera större ytor. Detta innefattar fotbollsplaner i alla kommunens delar samt en del park/bruksytor. Arbetet är ganska fritt och det finns goda möjligheter att styra sin dag.

Du klipper med cylinder & rotorklippare med 3,5m klippbredd. Dessa transporterar du med bil och släp mellan arbetsställena. Till arbetet kommer visst underhåll av maskinerna, samt till viss del arbeten som linjering, styrning av konstbevattning mm. I viss mån kan även andra uppgifter inom vår verksamhet vara aktuella.

Du som söker blir företagets ansikte utåt och är ofta den som har kontakt med föreningsaktiva och föreningsanställda på de olika idrottsplatserna och blir då en viktig länk för att säkerställa den höga servicenivå som vi håller.

Vid eventuellt arbete efter grässäsongens slut förekommer arbeten med tex underhåll på vandringsleder, badplatser, snöröjning mm.

Du som anställd blir del av ett team där det finns mycket kunskap och gemenskap, och där det är en självklarhet att man hjälps åt för att lösa uppgifterna.

Tjänsten utgår från våra lokaler i Stenkullen.

Du som söker:

Förväntas kunna arbeta självständigt och i grupp och är van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du trivs med att arbeta ute och är inte sen att ”hugga i” om så behövs.

Du har troligtvis god erfarenhet av fordon och/eller maskiner, kanske har du arbetat med fastighetsservice, park, trädgård, grönytor eller liknande uppgifter även om detta inte är ett krav.

BE-körkort krävs.

Meriterande kompetenser:

Utbildning/erfarenhet av grönyteskötsel inom tex golf, fotboll, park eller fastighet.

Maskinvana grönytemaskiner, maskinvana lantbrukstraktor, truckkort, arbete på väg, motorsågskörkort, röjsågskort , heta arbeten, liftkort, säkra lyft.

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning, heltid. Tillträde snarast. #jobbjustnu

Lön:

Individuell lönesättning. Vi har kollektivavtal med Kommunal, AB-P.

Arbetsgivare
Lerums Mark & Anläggnings AB
Hemsida: www.lmaab.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vaktmästare på semestervikariat till Bredstorp, Tranås Kommun

Arbetsgivare / Ort: Tranås kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottsplatsvaktmästare/Idrottsplatsarbetare

Om jobbet
Kultur- och fritidsförvaltningen söker Vaktmästare till sommaren I tjänsten som vaktmästare i kultur och fritidsförvaltningen ingår du i en arbetsgrupp med 6 personer och arbetar nära besökare och föreningar. I tjänsten ingår arbete med anläggningsunderhåll såväl inomhus som utomhus. Placeringen är till största delen förlagd på Bredstorps idrottsplats med skötsel och underhåll av grönytor. Arbete förekommer även på kommunens badplatser. I kultur och fritidsförvaltningens alla tjänster ingår att man får ”rycka in” där det behövs. I rollen som vaktmästare bidrar du till att ständigt arbeta med förbättringar och se möjligheter. Kvalifikationer Vi söker dig som har erfarenhet av vaktmästarjobb eller har likvärdig erfarenhet som vi bedömer lämplig för tjänsten. Tjänsten kräver att du har B-körkort. Du är som person ansvarstagande och förtroendeingivande. Du känner ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter, gillar att arbeta i en föränderlig miljö med högt tempo och tar gärna i nya arbetsuppgifter. Du trivs att jobba både självständigt och i team och har lätt för att kommunicera. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Anställning Semestervikariat mellan 21/6-21 – 22/8-21. Dagtid och viss helgtjänstgöring. Lön Lön enligt överenskommelse. Fast månadslön. Fackliga representanter Fackliga representanter nås via Tranås kommuns växel 0140-68100. Ansökan För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Tranås kommun använder vi rekryteringsverktyget HR-Manager. Vi ber dig därför att skicka in din ansökan via HR-Manager genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Väkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Tranås kommun
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vaktmästare/Handledare

Arbetsgivare / Ort: Gammelstads If / Gammelstad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Idrottsplatsvaktmästare/Idrottsplatsarbetare

Om jobbet

Vi söker efter en självgående vaktmästare med tummen på rätt plats i handen och ledarskapsförmåga!

Personen vi söker behöver vara väldigt självgående, ta stort eget ansvar för att hålla vår idrottsanläggning i toppskick.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat gräsklippning och linjering av våra 10 fotbollsplaner.

Dessutom ingår det reparation av material, städning av omklädningsrum och anläggning samt allmänna vaktmästarsysslor som kan uppstå på en fotbollsanläggning.

Personen som vi anställer ska även under vissa veckor under sommaren handleda de ferieungdomar som arbetar hos oss.

Vi söker en person som arbetar heltid-dagtid för det mesta men viss arbetstid kan behöva förläggas på kväll/helg, sker enligt överenskommelse mellan oss som förening och den som blir anställd.

Intervjuer kommer ske löpande under annonsperioden med förhoppning om snabb rekrytering innan ansökningstiden gått ut.

Arbetsgivare
Gammelstads If
Stadsötorget 1 B
95431 Gammelstad
Hemsida: www.gammelstadsif.se
Ansökan
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vaktmästare och allt-i-allo

Arbetsgivare / Ort: Ängelholms Ryttarfören / ÄNGELHOLM
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 May (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Är du vår nya vaktmästare?

Vi söker ny vaktmästare till ryttarföreningens anläggning som ligger strax utanför Ängelholm. Vår förening är inriktad på träning och tävling, på anläggningen finns två stall med 32 inackorderade hästar, två ridhus, utebanor samt en ridslinga.

Arbetet vi erbjuder är mycket självständigt och varierande. Då du arbetar ensam behöver vi en självgående person som sköter de återkommande sysslorna som morgon- och lunchfodring av alla hästar, harvning och vattning av ridbanor, städning av kansli, hålla ordning utomhus, snöskottning/gräsklippning etc. Utöver de återkommande sysslorna så ingår även mindre reparationsarbeten, målning, underhåll av hagar och staket eller andra saker som kan dyka upp.

Kvalifikationer:

Du som söker tjänsten ska vara glad, positiv och ha lätt för att samarbeta. Du behöver vara flexibel och inte rädd för att hugga i och lösa de situationer som uppstår. Du skall ha ett gott ordningssinne och känna stort ansvar för att anläggningen ska skötas på ett tillfredsställande sätt. God vana av traktorkörning är ett krav. B kort erfordras.

Meriterande: traktorkort, utbildning på röj såg, erfarenhet av hästar

Vi erbjuder:

Vi erbjuder dig ett halvtidsarbete som är ett omväxlande arbete med stor frihet under ansvar. Du ges stora möjligheter att påverka själv, utveckla rutiner och komma med förslag på förbättringar.

Anställningsvillkor:

Provanställning i sex månader, därefter tillsvidareanställning

Schemalagd arbetstid/deltid, med lön enligt avtal.

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-15 antingen via epost eller via post. Tillträde enligt ök.

Anställningsintervjuer sker löpandeÖppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Ängelholms Ryttarfören
Höja Landsväg 151
26293 ÄNGELHOLM
Ansökan
Ansök senast 15 May (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Idrottsplatsvaktmästare

Arbetsgivare / Ort: Hudiksvalls kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottsplatsvaktmästare/Idrottsplatsarbetare

Om jobbet
Mitt i Sverige, vid den vackra hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun - eller kanske mer känt som Glada Hudik. Här lever 37 607 glada hudikbor, och mer än hälften av oss bor på landsbygden. I Hudiksvalls kommun är avstånden korta till det mesta man vill göra och det man behöver, och du får tid över till det som är viktigt i livet. Här finns närhet till kontrastrika miljöer, ett aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun. Glysisvallen AB är ett helägt kommunalt bolag. Glysisvallen AB består av 10 talet medarbetare med olika ansvarsområden. Receptionen ansvar för att sammanhålla ekonomi- och administration samt kundtjänst, felanmälan och uthyrning. Arbetsledaren ansvarar för riktlinjer och styra arbetet angående underhåll och underhållsplanering, bygg- och anläggningsprojekt samt tekniska system. Det avser både på övergripande nivå med riktlinjer för materialval, tekniska driftsystem/lösningar osv, samt även genom att planera och genomföra bygg- och anläggningsprojekt. Vaktmästeriet ansvarar för den yttre och inre skötsel på fotbollsplaner, isbanor, och övriga anläggningar i Hudiksvalls kommun. Det innefattar grönyteskötsel, grusplaner, snöröjning och städning av de yttre miljöerna. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en idrottsplatsvaktmästare med placering på Glysisvallens ishall i Hudiksvall. Du kommer att arbeta i ett skiftsschema där tiden är förlagd till dagar, kvällar och helger. Arbetet sker tillsammans med andra vaktmästare. Vissa arbeten utför du själv medan andra arbeten utförs i mindre grupper. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på vilken säsong vi är i. Vi arbetar med underhåll av fotbollsplaner och markområden i anslutning till våra anläggningar. Skötsel av isbanor - både inne och ute, snöröjning, underhåll av utrustning maskiner och redskap. Fastighetsskötsel och handhavande av teknisk utrustning tillhör vardagens arbetsuppgifter I verksamheten ingår även arbete kring olika evenemang så som mässor, föreställningar och idrottsarrangemang. KVALIFIKATIONER För att passa in i rollen som idrottsplatsvaktmästare så har du ett intresse för teknik och god allmän teknisk kunskap. Du har gymnasieutbildning och körkort med minst B behörighet. Vi vill att du har arbetslivserfarenhet inom några eller samtliga av följande områden: bygg, el, vvs, styr och reglerteknik. Vi vill att du som söker har ett stort intresse, och erfarenhet, av grönyteskötsel och isbanor. Du har förmågan att kommunicera såväl i skrift som i tal på svenska. Då du dagligen kommer i kontakt med skolor och idrottsföreningar ställer det höga krav på din servicenivå och flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. ÖVRIGT Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare inom 300 olika yrken som varje dag jobbar för att skapa värde för dem vi är till för - våra kommuninvånare. Det är ett stort och viktigt uppdrag som ska genomsyras av trygghet, öppenhet, delaktighet och jämlikhet. På så sätt hjälps vi åt att bygga ett samhälle där alla människor är lika mycket värda. Läs mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: www.hudiksvall.se/jobbahososs I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter: https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html Observera att vi endast tar emot ansökningar via www.offentligajobb.se.
Arbetsgivare
Hudiksvalls kommun
Hemsida: http://www.glysisvallen.com
Ansökan
Ansök senast 16 May (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.