På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Linjemålare

Linjemålare

Linjemålning utförs utomhus på vägar, parkeringsplatser, industriområden, idrottsplaner och inomhus i sporthallar, mässhallar och lagerlokaler. Markeringar med linjer, siffror, symboler kan vara tillfälliga, som slits eller tvättas bort eller permanenta och avsedda för att hålla under så lång tid som möjligt.

Linjemålare behöver ha breda kunskaper inom arbetsområde "linjemarkering". Man utför ofta även schablonmålning dvs målning av symboler, som bl.a kan vara text, siffror eller figurer.

Vägmarkeringar utförs vanligtvis i två olika material, termoplastisk massa* och färg. Termoplastisk massa är att föredra att använda på hårt trafikerade ytor och vägar som utsätts för ett stort slitage. Markering med termoplatsisk massa är ca 3 mm tjock och är försedd med glaspärlor, detta för att ge en bra reflekterande glans.

Att utföra vägmarkeringar i färg går alldeles utmärkt att göra på industriområden och mindre vägar som inte utsätts för kraftigt slitage. Utför man vägmarkeringar i färg finns det ett mycket brett utbud av symboler och kulörer att välja på.

Linjemålning på parkeringsplatser utförs vanligtvis med termoplastisk massa och färg. I direkt anslutning till stora köpcentra och andra mycket trafikintensiva platser, som parkeringsplatser är termoplastisk massa mycket mer passande material än färg.

*Temoplastisk massa är termoplast som upphettas till ca 200 C° och läggs därefter ut i ett 3 mm tjockt lager.

Linjemålning inom industrin
Märkning av truckgångar och gångstråk för att särskilja dem åt kan vara nödvändigt av säkerhetsskäl, uppmärkning av pallplatser och uppställningsytor, ofta med siffror eller text för att rätt material ska vara på rätt plats vilket underlättar hanteringen av gods och minimerar fel i leveranser.

I industriområden behöver ledlinjer, backningslinjer eller uppställningsplatser med eller utan siffror och text målas.

Linjemålning i offentliga miljöer utförs exempelvis på skolgårdar och inom bostadsområden där t.ex hopphagar, olika spel och bokstavsormar målas upp på asfalten och på konstgräset samt ibland också på andra underlag, detta för att barnen ska kunna ha rolig och samtidigt ha en meningsfull fritid utomhus. 

Linjemålning på spelplaner och i sporthallar målas på bla asfalt eller konstgräs och här används en anpassad färg, som passar för just det aktuella underlaget. Det finns även färger som man kan använda för tillfälliga markeringar inför turneringar, mässor och idrottsevenemang, tex  på ett Maratonlopp.

Linjemålning i sporthallar utförs på diverse olika underlag. Här används främst tf-sportlinjefärg som är en slitstark vattenbaserad puracrylat. Färgen har rätt friktion för att eventuell ovanpåliggande lack skall få en bra vidhäftning och den har en tillräckligt hög glans för att inte bli smutsig.

Färgkulörerna vid linjemålning i sporthallar behöver stämma överens med Kommunförbundets måttbok.

Utbildning

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Måleri. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på komvux.

Vidareutbildning ges på arbetsplatsen.

Personliga egenskaper

Social kompetens, eftersom detta yrke innefattar en hel del kundkontakter, tålmodig och kvalitetsmedveten.

God fysisk form, detta arbete är fysiskt krävande, B-körkort krävs, har man C-körkort eller truckkort så är det meriterande.

Arbetsplats

Många linjemålare är anställda av relativt små företag, som helt eller delvis ägnar sig åt olika sorters linjemålningar. Vissa företag erbjuder totallösningar inom linjemarkering, de utför alla typer av linjemålningar och med de flesta förekommande material och kan därför anpassa sig efter kundernas behov oavsett om kunden är en liten kommun som behöver markera ut en liten spelplan eller skolgård eller ett stort industriföretag som beställer utmärkning av stora industriområden både inom- och utomhus. 

Som linjemålare kan man vara generalist, dvs utföra diverse olika linjemålningar, eller specialist, och då endast utföra en viss typ av linjemålning, t.ex vägmarkeringar och man kallas i så fall vanligtvis för "vägmålare".

Länktips

 • Måttboken - innehåller detaljerade mått för ca 70 olika idrotter
 • Svt-Nyheter - 3D övergångsstället ska få bilister att sänka fart
Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Markarbetare sökes

Arbetsgivare / Ort: Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast och rörlig lön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg-och anläggningsarbetare

Om jobbet

Hej alla duktiga anläggare!

Just nu söker vi för ett uppdrag åt en av våra kunder en markarbetare i norra Stockholm. Uppdraget startar om 3 veckor. Om du har jobbat minst 3 år med anläggningsarbete och är självgående på detta, då passar du rätt! Vi anser även att du är noggrann, ansvarstagande samt kan kommunicera på svenska.

Tveka inte att kontakta oss om du vill vara en viktig del av det största byggbemanningsföretaget i landet!

Vi värnar om mångfald och det är viktigt för oss att alla känner sig välkomna.

Du kan kontakta oss på 08 530 343 78

Vi jobbar löpande med alla inkomna ansökningar och kontaktar dem som gå vidare i processen.

Arbetsgivare
Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB
Drottninggatan 97
11360 Stockholm
Hemsida: https://expanderamera.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Anläggare, väg och anläggning

Arbetsgivare / Ort: Egna Hems Fastighetskonsult & Bemanning i Kristi
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 3 March (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Väg-och anläggningsarbetare

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Nu börjar snart vårens och sommarens uppdrag.

Vi söker dig som är en duktig anläggare och vill arbeta över hela Skåne. Vi matchar din hemadress med närmaste uppdrag.

Vi ser gärna att du har minst 3 års erfarenhet från mark-, väg- och anläggning. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och tar egna initiativ. Du känner dig trygg med:

 • Väganläggning.
 • Grovplanering.
 • Finplanering.
 • Återfyllningar, kantsten, slipers mm.
 • Ritningsläsning och att ta instruktioner.
 • Arbete i grupp, lagarbete.


Krav:

 • Yrkesbevis och/eller motsvarande erfarenhet inom väg och anläggningsarbete.
 • B-körkort och tillgång till egen bil.
 • Kan kommunicera på svenska utan problem.

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag.

Avtalsenliga löner och villkor.

Arbetsgivare
Egna Hems Fastighetskonsult & Bemanning i Kristi
Hemsida: www.egnahems.se
Ansökan
Ansök senast 3 March (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

TopWork söker mark och anläggningsarbetare...

Arbetsgivare / Ort: TopWork Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg-och anläggningsarbetare

Om jobbet
TopWork är ett auktoriserat företag som arbetar med bemanning och rekrytering. Våra kunder finns inom branscher som industri, lager, logistik, bygg och administration. Vi är din trygga, professionella partner oavsett om du söker nya medarbetare eller nya utmaningar. TopWork - vi hittar rätt medarbetare till rätt arbetsgivare och arbetsplats. ...till kund i Stockholm.    Vi söker nu dig som vill arbeta med mark och anläggning och som har tidigare erfarenhet av liknande arbete. Dina arbetsuppgifter kommer att vara olika typer av mark och anläggningsarbeten inom alla moment i mark tillsammans med grävmaskin. Kunden har ett omgående behov så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.    Tjänsten inleds med en anställning hos TopWork med ett mål om att kandidaten senare ska övergå till en anställning hos kund. Som konsult hos TopWork får du en konsultchef som stöttar dig i ditt uppdrag hos kund. Vi ger dig råd och rekommendationer om hur du kan utvecklas i ditt arbete.
Arbetsgivare
TopWork Sverige AB
Hemsida: http://www.topwork.se
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Idrottsplatsvaktmästare

Arbetsgivare / Ort: Sävsjö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Idrottsplatsvaktmästare/Idrottsplatsarbetare

Om jobbet
Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö. En liten kommun med stora möjligheter - mitt i Småland. Rik på upplevelser, kultur och natur. Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter. Låt dina drömmar få plats - välj Sävsjö! ARBETSUPPGIFTER Du kommer att ingå i ett arbetslag med idrottsplatsvaktmästare som bland annat ansvarar för skötsel, underhåll och tillsyn av serviceförvaltningens olika idrotts- och fritidsanläggningar i kommunen, som t.ex. fotbollsplaner, ishall, friluftsbad och grönytor. Du arbetar också serviceinriktat mot delar av föreningslivet. KVALIFIKATIONER Krav för tjänsten är maskinvana och B-körkort. Meriterande om du har erfarenhet av att köra ismaskin, gräsklippare och hjullastare. Förutom allmän kunskap om teknik och stort intresse av att lära dig nya saker, förutsätter vi att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och kan arbeta självständigt. Det är viktigt att du kan anpassa din kommunikation efter person och situation och har ett serviceinriktat arbetssätt. Grundläggande datorkunskap. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Utdrag ur belastningsregistret kommer att göras. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga Jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.
Arbetsgivare
Sävsjö kommun
Ansökan
Ansök senast 9 March (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Anläggare sökes till uppdrag i Dalarna

Arbetsgivare / Ort: Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast och rörlig lön

Ansök senast 11 March (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

ExpanderaMera söker erfarna markarbetare för uppdrag i Borlänge med omgående start! ExpanderaMera har ett stort antal kunder som ständigt söker efter drivna markarbetare. Bland våra kunder återfinns många av de ledande mark - och anläggningsföretagen i Sverige. Vi erbjuder ett givande och utmanande arbetsklimat med goda möjligheter till personlig utveckling.

Som markarbetare hos oss får du möjligt att prova på alla olika typer av arbeten inom mark- och anläggning. Arbetsuppgifterna varierar mellan grundläggning, rörläggning, schaktarbete, stensättning m.m.

Vi söker dig som pratar svenska, har flera års erfarenhet av arbete med mark och erfarenhet av arbete VA. Som person är du självgående, ansvarstagande och handlingskraftig, samt har en god förmåga att samarbeta med andra.

Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Skriv gärna med referenser från tidigare arbeten som markarbetare.

För frågor kring tjänsten kontakta kontoret på 08-530 343 78.

Vi värnar om mångfald och det är viktigt för oss att alla känner sig välkomna.

Arbetsgivare
Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB
Hemsida: https://expanderamera.se/
Ansökan
Ansök senast 11 March (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Anläggare sökes till Trollhättan

Arbetsgivare / Ort: Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB / Mölndal
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

ExpanderaMera söker erfarna markarbetare för uppdrag i Trollhättan med omgående start! ExpanderaMera har ett stort antal kunder som ständigt söker efter drivna markarbetare. Bland våra kunder återfinns många av de ledande mark - och anläggningsföretagen i Sverige. Vi erbjuder ett givande och utmanande arbetsklimat med goda möjligheter till personlig utveckling.

Som markarbetare hos oss får du möjligt att prova på alla olika typer av arbeten inom mark- och anläggning. Arbetsuppgifterna varierar mellan grundläggning, rörläggning, schaktarbete, stensättning m.m.

Vi söker dig som pratar svenska, har flera års erfarenhet av arbete med mark och erfarenhet av arbete VA. Som person är du självgående, ansvarstagande och handlingskraftig, samt har en god förmåga att samarbeta med andra.

Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Skriv gärna med referenser från tidigare arbeten som markarbetare.

För frågor kring tjänsten kontakta kontoret på 08-530 343 78.

Vi värnar om mångfald och det är viktigt för oss att alla känner sig välkomna.

Arbetsgivare
Expanderamera Byggbemanning och Rekrytering AB
Flöjelbergsgatan 6
43137 Mölndal
Hemsida: https://expanderamera.se/
Ansökan
Ansök senast 12 March (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

ÖSK söker säsongsarbetare med placering i Hultsfred och Virserum

Arbetsgivare / Ort: Hultsfreds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg-och anläggningsarbetare

Om jobbet
Gata/park-avdelningen vid Östra Smålands Kommunalteknikförbund söker tre till fem säsongarbetare med placering i Hultsfred respektive Virserum. Tjänsterna är tidsbestämda mellan tre och sex månader. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna består av drift, underhåll av gator, vägar, parker, planteringar, lekplatser och grönytor samt även av kommunens vatten- och avloppsnät. I detta ingår arbete med maskiner såsom traktorer och lastmaskiner med tillhörande utrustning, röjsåg, motorsåg, gräsklippare och även med moderna hjälpmedel är arbetet fysiskt krävande. KVALIFIKATIONER Du har utbildning inom gymnasieskolans program för bygg- och anläggning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. B-körkort är ett krav. Erfarenhet från jämförbar eller likvärdig verksamhet och de maskiner som förekommer samt kunskap och intresse för skötsel av vatten- och avloppsledningar, gator och vägar är meriterande. I övrigt är utbildning i Säkerhet på väg, BE-körkort, förarbevis för hjullastare önskvärt. Vi är varandras arbetsmiljö och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetet ställer krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och en hög grad av servicekänsla. Vill du veta mer om tjänsten kontakta arbetsledaren för Virserum Niklas Torgnysson eller arbetsledaren för Hultsfred Martin Ankarman. ÖVRIGT Som medarbetare i Hultsfreds kommun erbjuds du goda möjligheter till utveckling och förmåner. Vi vill att varje medarbetare ska få ett hållbart arbetsliv och känna sig trygg i sin anställning. Det är också viktigt att våra medarbetare har en god balans mellan arbetsliv, familjeliv och fritid. Läs mer om våra förmåner på vår hemsida https://www.jobbaihultsfred.se/formaner/ För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Hultsfreds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Vill du ha mer information om hur du söker jobb hos oss eller om du har skyddad identitet kan du läsa mer här https//www.jobbaihultsfred.se/sa-har-soker-du-jobb-hos-oss/
Arbetsgivare
Hultsfreds kommun
Ansökan
Ansök senast 12 March (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Säsongspersonal gata och park

Arbetsgivare / Ort: Sotenäs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Sotenäs - havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun. Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid.  Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår skötsel av våra parker/grönytor, badplatser, toaletter och renhållning av offentliga platser och ytor. Kvalifikationer Du skall vara serviceinriktad, ha ansvarskänsla, framåtanda och viss tekniskt handlag. För tjänsten är det av största vikt att du innehar körkort för bil (b-behörighet). Villkor  Annan form av schemaläggning förekommer under v 26-33, dvs även helgarbete förlagt till dagtid. Rekrytering sker löpande. Information för rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser
Arbetsgivare
Sotenäs kommun
Ansökan
Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

TopWork söker mark och anläggningsarbetare...

Arbetsgivare / Ort: TopWork Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg-och anläggningsarbetare

Om jobbet
TopWork är ett auktoriserat företag som arbetar med bemanning och rekrytering. Våra kunder finns inom branscher som industri, lager, logistik, bygg och administration. Vi är din trygga, professionella partner oavsett om du söker nya medarbetare eller nya utmaningar. TopWork - vi hittar rätt medarbetare till rätt arbetsgivare och arbetsplats. ...till kund i Stockholm.    Vi söker nu dig som vill arbeta med mark och anläggning och som har tidigare erfarenhet av liknande arbete. Dina arbetsuppgifter kommer att vara olika typer av mark och anläggningsarbeten inom alla moment i mark tillsammans med grävmaskin. Kunden har ett omgående behov så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.    Tjänsten inleds med en anställning hos TopWork med ett mål om att kandidaten senare ska övergå till en anställning hos kund. Som konsult hos TopWork får du en konsultchef som stöttar dig i ditt uppdrag hos kund. Vi ger dig råd och rekommendationer om hur du kan utvecklas i ditt arbete.
Arbetsgivare
TopWork Sverige AB
Hemsida: http://www.topwork.se
Ansökan
Ansök senast 14 March (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.