På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Linjemålare

Linjemålare

Linjemålning utförs utomhus på vägar, parkeringsplatser, industriområden, idrottsplaner och inomhus i sporthallar, mässhallar och lagerlokaler. Markeringar med linjer, siffror, symboler kan vara tillfälliga, som slits eller tvättas bort eller permanenta och avsedda för att hålla under så lång tid som möjligt.

Linjemålare behöver ha breda kunskaper inom arbetsområde "linjemarkering". Man utför ofta även schablonmålning dvs målning av symboler, som bl.a kan vara text, siffror eller figurer.

Vägmarkeringar utförs vanligtvis i två olika material, termoplastisk massa* och färg. Termoplastisk massa är att föredra att använda på hårt trafikerade ytor och vägar som utsätts för ett stort slitage. Markering med termoplatsisk massa är ca 3 mm tjock och är försedd med glaspärlor, detta för att ge en bra reflekterande glans.

Att utföra vägmarkeringar i färg går alldeles utmärkt att göra på industriområden och mindre vägar som inte utsätts för kraftigt slitage. Utför man vägmarkeringar i färg finns det ett mycket brett utbud av symboler och kulörer att välja på.

Linjemålning på parkeringsplatser utförs vanligtvis med termoplastisk massa och färg. I direkt anslutning till stora köpcentra och andra mycket trafikintensiva platser, som parkeringsplatser är termoplastisk massa mycket mer passande material än färg.

*Temoplastisk massa är termoplast som upphettas till ca 200 C° och läggs därefter ut i ett 3 mm tjockt lager.

Linjemålning inom industrin
Märkning av truckgångar och gångstråk för att särskilja dem åt kan vara nödvändigt av säkerhetsskäl, uppmärkning av pallplatser och uppställningsytor, ofta med siffror eller text för att rätt material ska vara på rätt plats vilket underlättar hanteringen av gods och minimerar fel i leveranser.

I industriområden behöver ledlinjer, backningslinjer eller uppställningsplatser med eller utan siffror och text målas.

Linjemålning i offentliga miljöer utförs exempelvis på skolgårdar och inom bostadsområden där t.ex hopphagar, olika spel och bokstavsormar målas upp på asfalten och på konstgräset samt ibland också på andra underlag, detta för att barnen ska kunna ha rolig och samtidigt ha en meningsfull fritid utomhus. 

Linjemålning på spelplaner och i sporthallar målas på bla asfalt eller konstgräs och här används en anpassad färg, som passar för just det aktuella underlaget. Det finns även färger som man kan använda för tillfälliga markeringar inför turneringar, mässor och idrottsevenemang, tex  på ett Maratonlopp.

Linjemålning i sporthallar utförs på diverse olika underlag. Här används främst tf-sportlinjefärg som är en slitstark vattenbaserad puracrylat. Färgen har rätt friktion för att eventuell ovanpåliggande lack skall få en bra vidhäftning och den har en tillräckligt hög glans för att inte bli smutsig.

Färgkulörerna vid linjemålning i sporthallar behöver stämma överens med Kommunförbundets måttbok.

Utbildning

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Måleri. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på komvux.

Vidareutbildning ges på arbetsplatsen.

Personliga egenskaper

Social kompetens, eftersom detta yrke innefattar en hel del kundkontakter, tålmodig och kvalitetsmedveten.

God fysisk form, detta arbete är fysiskt krävande, B-körkort krävs, har man C-körkort eller truckkort så är det meriterande.

Arbetsplats

Många linjemålare är anställda av relativt små företag, som helt eller delvis ägnar sig åt olika sorters linjemålningar. Vissa företag erbjuder totallösningar inom linjemarkering, de utför alla typer av linjemålningar och med de flesta förekommande material och kan därför anpassa sig efter kundernas behov oavsett om kunden är en liten kommun som behöver markera ut en liten spelplan eller skolgård eller ett stort industriföretag som beställer utmärkning av stora industriområden både inom- och utomhus. 

Som linjemålare kan man vara generalist, dvs utföra diverse olika linjemålningar, eller specialist, och då endast utföra en viss typ av linjemålning, t.ex vägmarkeringar och man kallas i så fall vanligtvis för "vägmålare".

Länktips

  • Måttboken - innehåller detaljerade mått för ca 70 olika idrotter
  • Svt-Nyheter - 3D övergångsstället ska få bilister att sänka fart
Visa mer
Visa mindre

97 Lediga jobb

Resande anläggare

Arbetsgivare / Ort: Wikan Personal AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väg- och anläggningsarbetare

Om jobbet
Vill du arbeta som anläggare i Skåne, Östersund eller varför inte hela Sverige? Nu söker vi en driven person till en av våra kunder i Blekinge för uppdrag runt om i Sverige Dina arbetsuppgifter Du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom kabelförlängning, fiber och tomtschakt. Du kommer att ingå i ett team och det är därför viktigt att du är engagerad, tycker om att prestera samt ha lätt att samarbeta med kollegor. Kunden har sitt kontor i Blekinge men har uppdrag i hela Sverige. Din bakgrund/Dina egenskaper Du som söker tjänsten ska ha tidigare erfarenhet av anläggningsarbete eller annan typ av markarbete. Du har också erfarenhet av ritningsläsning inom området. Vi söker dig som är prestigelös, lojal och ansvarsfull. En person som är flexibel och som kan hugga i där det behövs. Du behöver vara lösningsorienterad.Att prestera och göra ett bra arbete är en självklarhet för dig. Vidare är du en glad och positiv person som bidrar till gruppens goda stämning, arbetsmiljö och professionella resultat. Starkt meriterande: BE-körkort C-körkort Krav: APV 1 & 2 B-körkort och tillgång till egen bil Erfarenhet inom branschen Information och kontakt Tjänsten är en hyrrekrytering där du är anställd på Wikan Personal i en period där målsättningen sedan är att övergå till en anställning på företaget. Tjänsten är heltid och arbetstiderna kan variera. Vi tar endast emot din ansökan via vår hemsida. Sök snarast då tjänsterna kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Dock senast 19/9 Ring gärna vid frågor, Christopher Muñoz, 0455-61 27 02. Om Wikan Personal Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se
Arbetsgivare
Wikan Personal AB
Hemsida: http://www.wikan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Kombinationstjänst idrottsplatsvaktmästare& parkarbetare, KFK Boliden

Arbetsgivare / Ort: Skellefteå kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra. Vi söker nu en nytänkande idrottplatsvaktmästare och parkarbetare för en kombinationstjänst till KFK och parken Boliden. På kultur- och fritidskontoret jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för de som lever och bor i Skellefteå och vår yttersta ambition är att alla ska ha möjlighet till en meningsfull fritid. ARBETSUPPGIFTER Som idrottsplatsvaktmästare kommer du att arbeta med förekommande arbetsuppgifter som skötsel av is och gräsytor, städning, fastighetsskötsel, maskinunderhåll och andra förekommande arbetsuppgifter på idrottsanläggningar. I arbetet förekommer en del tunga lyft. Idrottsplatsvaktmästarna har schemalagd arbetstid, vilket innebär kvälls- och helgarbete. Som parkarbetare kommer du att jobba med att klippa gräsytorna, trimma, plantera blommor, rensa ogräs, röja och tömma sopkärl. Även i detta arbete förekommer en del tunga lyft. Arbetet som parkarbetare sker under dagtid. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med KY-utbildning inom Park, Fritid och Bad eller annan liknande form av parkutbildning. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter samt god vattenvana eftersom rollen innebär ett nära samarbete med badhus. Det är meriterande om du har erfarenhet från föreningslivet samt av att leda andra eftersom du kommer att leda och fördela arbetet för sommarvikarierna. Det är krav på att du har B-Körkort och även röj-och motorsågs utbildning. Eftersom verksamheten ständigt utvecklas och kundernas önskemål skiftar är det viktigt att du har ett intresse för att lära dig nya saker och utvecklas i din yrkesroll. Du bör även känna engagemang för medborgare, kunder, medarbetare och andra intressenter med utgångspunkt i allas lika värde och att du vill arbeta efter vår värdegrund. Som person har du lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter samt ser möjligheter i förändringar. Du är ansvarstagande, lösningsorienterad samt kommer med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Andra upplever att du har god samarbetsförmåga samt är en bra lyssnare och kommunikatör. ÖVRIGT Kultur- och fritidskontoret arbetar för att anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd, campingar och kultur- och biblioteksverksamhet ska fungera så bra som möjligt för alla som bor och verkar i hela Skellefteå. Verksamheten drivs hållbart och jämställt med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Vi har riktigt höga ambitioner och ska vara ledande inom vårt område. Bland annat utifrån syftet att bidra till att unga människor stannar kvar i eller flyttar till kommunen. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Arbetsgivare
Skellefteå kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Anläggningsarbetare

Arbetsgivare / Ort: Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väg- och anläggningsarbetare

Om jobbet
Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK, är ett kommunalförbund där medlemmarna är Fagersta och Norbergs kommuner. Huvudkontoret finns i Fagersta och med platskontor i Norberg. Förbundet ansvarar för driften av bostäder, verksamhetsfastigheter, gator och vägar, vatten och avlopp, parker, skogar, fritidsanläggningar, IT samt lokalvård. NVK leds ytterst av dess direktion som utses av Fagersta och Norbergs kommuner. Direktionen har det övergripande ansvaret där förbundschefen ansvarar för den strategiska och operativa ledningen av verksamheten. NVK har ca 140 anställda och omsätter 400 miljoner. Läs gärna mer på www.nvk.fagersta.se ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en ansvarsfull och engagerad person till tjänsten som vikarierande anläggningsarbetare hos oss på NVK. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att arbeta med skötseln och underhållet av Fagersta och/eller Norbergs gator, vägar samt ledningsnät. I det ingår underhåll och förebyggande arbete i både Fagersta och/eller Norberg, det innebär dessutom kontakt med våra entreprenörer samt kontroll av utförda tjänster. I tjänsten kommer du att arbeta löpande med kommunalt anläggningsarbete, VA-arbeten och renovering av befintligt nät. Du kommer även hjälpa andra på avdelningen med diverse arbete. Huvudsakliga arbetsuppgifter: • Kommunalt anläggningsarbete • Utförande av underhåll på Va-nätet • Snöröjning Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Sökande ska därför kunna inställa sig på arbetsplatsen inom 45 minuter. Vid anställning kan det till en början starta med en provanställning. Vill Du veta mera om tjänsten är Du välkommen att ringa. Vi erbjuder dig En arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare och kollegor som skapar samhällsnytta varje dag och därmed en bättre vardag för våra invånare. Vi tror att trivsel och goda arbetsprestationer hänger samman och jobbar därför aktivt för en god arbetsmiljö och att skapa förutsättningar för en god hälsa. Hos oss är du ansluten till Företagshälsovård och har möjlighet till friskvårdsaktiviteter KVALIFIKATIONER För tjänsten krävs det att du har Körkort B och Körkort C Du bör ha minst 3 års erfarenhet av rörläggning eller liknande arbete. Du bör även ha utbildning inom anläggningsområdet och det är av vikt om du innehar förarbevis för lastmaskin. Det är även meriterande ifall du har Arbete på väg, Schakta säkert och/eller Säkert vatten. Som person bör du vara resultatinriktad och du gör vad som krävs för att uppnå ett gott resultat. Det är även av vikt att du är bra på att samarbeta med andra och jobbar tillsammans för att nå det gemensamma målet. Du bör ha ett lösningsfokuserat sätt och ha möjlighet att snabbt finna lösningar på uppkomna problem.
Arbetsgivare
Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ingenjör inriktning gatudrift till Gator och parker

Arbetsgivare / Ort: Umeå kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väg- och anläggningsarbetare

Om jobbet
Umeå stad växer snabbt och Teknik – och fastighetsförvaltningen har ett stort och viktigt uppdrag. Vi skapar bra förutsättningar för en väl fungerande vardag för kommunens invånare, medarbetare och verksamheter. Vi planerar, bygger och förvaltar kommunens fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. För kommunens verksamheter upprätthåller och utvecklar vi IT-system, måltider, lokalvård, stadshusservice och restaurangverksamhet. Gator och parker planerar, bygger, utvecklar och förvaltar kommunens offentliga utomhusmiljöer. Det omfattar gator och torg, parker och grönområden. Vi arbetar för att staden ska vara välskött, vacker, säker och tillgänglig - allt för ett väl fungerande och trivsamt vardagsliv för alla kommunens invånare. Gator och parker är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Vill du bli en av oss? Gator och parker är en del av Umeå kommun och vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av mångfald eftersom vi vet att olikheter berikar. Umeå växer kraftigt och drift och underhåll av gator och gång- och cykelvägar är en viktig del för att Umeå ska fortsätta utvecklas. Väghållningsområde omfattar för närvarande 40 mil gator och 21 mil gång- och cykelvägar och kommer de närmaste åren att öka. En god planering kommer därför att krävas för att långsiktigt planera drift- och underhåll och utifrån givna ekonomiska ramar optimera verksamheten. Tillsammans ser vi till att Umeå fortsätter vara en vacker och attraktiv stad både idag och i framtiden. Just nu söker vi fyra nya kollegor som lockas av utmaningen i att under årets alla årstider vara en viktig del i kommunens arbete med att upprätthålla infrastrukturen. Ett spännande, utmanande och omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter! Dina arbetsuppgifter Som ingenjör med inriktning inom gatudrift kommer du att vara med och påverka utvecklingen av Umeå genom att underhålla stadens infrastruktur. Du kommer att både självständigt och tillsammans med andra arbeta med planering samt leda och följa upp drift- och underhållsarbeten inom Gator och parkers ansvarsområde. Tjänsten är bred och innebär att du har en koordinerande roll med många kontakter både internt och externt. Arbete i beredskap kan förekomma. Om dig Vi söker dig med utbildning och/eller dokumenterad erfarenhet av drift- och underhållsarbeten på gator, torg och cykelvägar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda och följa upp drift- och underhållsarbeten och där särskilt inom beläggningsåtgärder. Som person är du lyhörd för utveckling och förändring, du är social och serviceinriktad i mötet med människor samt kan fatta beslut. Du trivs att både arbeta självständigt och i samarbete med andra och du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. B-körkort krävs. Urval och intervjuer sker fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan! Om Umeå kommun Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare.  Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i 8 förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss? Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.
Arbetsgivare
Umeå kommun
Ansökan
Ansök senast 21 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vaktmästare till Ånnaboda friluftsanläggning

Arbetsgivare / Ort: Örebro kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vill du vara med och bidra till ett rikt kultur- och fritidsliv för medborgarna i Örebro? Hos oss får du möjlighet att ge Örebros medborgare del av sport-och friluftslivet genom att vistas på våra idrotts-och friluftsanläggningar. Vi söker nu ny medarbetare inom idrottsenheten där stor del av arbetet sker i Ånnaboda. Om tjänsten  Vaktmästaruppgifter med ca 50 % tjänst i Ånnaboda och resterande inom idrottsenheten för arbete mot inomhushallar, främst idrottshuset. Säsongsvis arbete med att anlägga bryggor vid kommunala badplatser. Huvudsakliga arbetsuppgifter • klippning, slyröjning och barmarksarbete • enklare fastighetsservice • service gentemot hyresgäster, nyckelutlämning, godsmottagning mm. • underhåll av verksamhetens inventarier mm • löpande kontakt med föreningslivet och våra medborgare Kompetenskrav • avslutad gymnasieutbildning • B-körkort (manuell växellåda) • vana av att köra tunga fordon/traktor För att lyckas och trivas i denna roll bör du gilla att arbeta i en utomhusmiljö. Vidare bör du även vara självgående och ha en god förmåga själv strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan samarbeta med andra, men har även förmåga att arbeta självständigt. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och har en förmåga att se till helheten och verksamhetens bästa. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande • erfarenhet av liknande arbete • motorsågskörkort • pistmaskin och erfarenhet av skidspårning • förkunskaper om friluftsliv, cykling, vandring och skidåkning Omfattning och tillträde Anställningsform: tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad: 100% Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse (tillsättning av tjänst sker under förutsättning att erforderligt beslut fattas) Antal tjänster: 1 Om arbetsplatsen  Vi är idag 25 anställda på idrottsenheten fördelat på enheterna Behrn, Idrottshuset och Trängen.  Övrig information Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb. Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Ansökan Sista ansökningsdag är 21 september. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Örebro kommun
Hemsida: http://www.orebro.se
Ansökan
Ansök senast 21 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.