På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Beläggningsarbetare

Beläggningsarbetare

Som beläggningsarbetare jobbar man med utläggning och tillverkning av asfalt. Det är ett utomhusjobb som är viktigt för att transporterna i samhället ska fungera bra. Transporter är en viktig del i dagens samhälle. För att de ska fungera krävs att det finns ett bra vägnät och här fyller beläggningsarbetarna en viktig funktion. Det är de som lägger asfalt och i vissa fall betong på bland annat vägar och broar.

Beläggningsarbetare lägger även asfalt på flygplatsers start- och landningsbanor, trottoarer, industriområden med mera.

Det är vanligt att man som beläggningsarbetare måste resa och periodvis vara borta hemifrån eftersom arbetsplatserna varierar.

Beläggningsarbete är ett säsongsbetonat jobb. Under sommarhalvåret arbetar man intensivt, ofta med tidiga morgnar och sena kvällar. Under vinterhalvåret är det lugnare.

Tidigare var det vanligt att beläggningsarbetare hade säsongsanställningar. Numera går utvecklingen mot att allt fler beläggningsarbetare är anställda året om. Däremot kan man ha jobbat in tid under sommarhalvåret så att man har en ledig period under lågsäsongen. Under lågsäsong kan beläggningsarbetarna också arbeta i verkstad med maskinunderhåll.

Utbildning

Utbildning till anläggningsarbetare finns på Bygg- och anläggningsprogrammet inom gymnasieskolan, inriktning mark och anläggning. Efter utbildningen i gymnasieskolan vidtar färdigutbildning i samband med att man anställs som lärling i ett företag under cirka 2,5 år. Under lärlingstiden får man lärlingslön från företaget. Därefter gör man ett yrkesteoretiskt prov och när det blivit godkänt får man sitt yrkesbevis.

Det kan också finnas möjlighet att få hela utbildningen genom företagsförlagd utbildning, det vill säga anställning som så kallad traditionell lärling i ett företag. Då läser man in den teoretiska delen av utbildningen genom ett distansstudiepaket via Byggnadsindustrins Yrkesnämnd.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Behovet av att rekrytera anläggningsarbetare ökar under de kommande tio åren. En anledning är att stora investeringar i vägar, järnvägar och andra anläggningar är planerade. En annan är att pensionsavgångarna inom yrket blir större än genomsnittet på arbetsmarknaden. Tillgången på utbildade anläggningsarbetare blir inte tillräcklig beroende på att alltför få utbildar sig till yrket. Arbetsförmedlingens bedömning är att utbildade anläggningsarbetare har goda möjligheter till arbete.

Arbetsplats

Beläggningsarbetare kan bland annat arbeta på entreprenadföretag som bygger vägar eller vid beläggningsföretag.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Linjemålare Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Linjemarkering Väst AB / Lindome
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 August (16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Beläggningsarbetare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Linjemarkering Väst AB är ett företag och har sitt säte i Mölndal, Västra Götalands län. Vårt huvudsakliga arbetsområde är i Göteborg med omnejd, men utför även jobb i övriga delar av Sverige.✔Bygg eller mark erfarenhet är meriterande

✔Du skall kunna perfekt svenska i tal o skrift.

✔Bra matematik kunskaper.

✔Bra fysisk då jobbet är ganska fysiskt krävande.

✔Meriterande om du har arbete på väg utbildning och heta arbeten utbildning.

✔Bra om du bor inom Mölndal och Kungsbacka område.

✔B körkort krävs, meriterande med C körkort


Som linjemålare kommer du att arbeta med att utföra linjemarkeringar självständigt med en del kund kontakt.


Nyfiken⁉️

Kolla gärna vårat hemsidan www.linjemarkering.se eller Facebook sida Linjemarkering Väst AB

Arbetsgivare
Linjemarkering Väst AB
Flöjelbergsgatan 8A Mölndal
43735 Lindome
Hemsida: http://www.linjemarkering.se
Ansökan
Ansök senast 1 August (16 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Beläggningsarbetare

Arbetsgivare / Ort: NCC AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 August (24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Affärsområde NCC Industry är en nordisk organisation specialiserad på hållbara lösningar inom asfalt, stenmaterial, grundläggning och vägbeläggning. Genom kundanpassade koncept och moderna arbetsmetoder kan vi erbjuda dig ett spännande arbete i en utvecklande miljö Här är dina nya utmaningar Vi söker nu en beläggningsarbetare för arbete i Uddevalla. Som beläggningsarbetare arbetar du ute på fältet, tillsammans med dina kollegor, nära beställare och kunder. Du kommer att tillhöra ett team med kunniga kollegor och utföra beläggningsarbeten. Dina erfarenheter och egenskaper  Du har en grundutbildning på motsvarande gymnasial nivå, gärna inom teknik eller bygg och anläggning. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete inom beläggningsområdet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarsfull, kan jobba självständigt och är noga med tider och säkerhet. Du blir en i teamet och bidrar till god laganda och samarbete. Det krävs att du är flexibel och anpassningsbar och har en bra kommunikativ förmåga. Vi erbjuder: Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Ytterligare information: B-körkort är ett krav, BE- eller C körkort är meriterande. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med placering i Uddevalla. Registrera din ansökan och ditt CV nedan. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, sista ansökningsdag är den 9 augusti. Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna Emma Thoresson, Site manager, tfn 072-221 53 15. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
NCC AB
Hemsida: www.ncc.se
Ansökan
Ansök senast 9 August (24 dagar kvar)

Ansök här

Anläggare till Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Prowork Göteborg AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 July (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-06-26
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Arbetsgivare
Prowork Göteborg AB

Anläggare/Rörläggare

Arbetsgivare / Ort: Isaksson Rekrytering & Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 August (24 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-29
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Beläggningsarbetare

Om jobbet
Vi söker för kunds räkning rörläggare/anläggare omgående! Om tjänsten Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet av praktiskt arbete inom VA/anläggning/rörläggning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter utgörs av: underhåll, förvaltning och nybyggnation. Du ingår i ett arbetslag som utför alla förekommande arbetsuppgifter i verksamhetsområdet. Kvalifikationer Du är erfaren rörläggare och har erfarenhet av rörläggning på stora anläggningsprojekt. Du ska trivas med att arbeta utomhus, och då arbetet stundvis kan vara tungt så är det en fördel med god fysisk form. Vidare är det av stor vikt att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och en god samarbetsförmåga. Utbildningar så som Arbete på väg, Heta arbete, Arbetsmiljöutbildning, BAS-U (BAS-P) är meriterande. Det är meriterande om du har utbildning, men inget krav. Det viktigaste är att du har arbetslivserfarenheten. Körkort B är ett krav Välkommen med din ansökan redan idag då vi löpande arbetar med urval och intervjuer. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emila Olsson, 0709 35 00 40 alternativt [email protected] Isaksson Rekrytering & Bemanning AB arbetar över hela Sverige med rekrytering och uthyrning av kompetent personal främst inom fastighet, teknik, energi, bygg samt ekonomi/administration. Isaksson Rekrytering & Bemanning är ett auktoriserat bemanningsbolag hos Kompetensföretagen-Svenskt Näringsliv-Almega. Vi är medlemmar i Byggföretagen, (f.d. BI).
Arbetsgivare
Isaksson Rekrytering & Bemanning AB
Hemsida: http://www.isakssonrekrytering.se/
Ansökan
Ansök senast 9 August (24 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.