På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Golfcaddie

Golfcaddie

Golfcaddie är proffsgolfarens assistent, vars arbetsuppgifter är att bära bagen med golfklubborna i, serva med klubbor, göra rent klubborna efter slagen, eller hålla greppen torra om det regnar, kratta bunkrar, lägga tillbaka uppslagna torvor. Dessutom brukar caddien även hjälpa till med att läsa linjer, stega mått och även rikta in spelaren om hen så önskar.

Och inte minst: caddies uppgift är också att försöka hålla sin spelare på rätt humör och i rätt fokus för att hen skulle klarat sig igenom de 18 golfhålen på så få antal slag som möjligt och uppnå med det högsta möjliga resultat.

En utbildad och erfaren tourcaddie har kunskaper som gör det möjligt att bistå sspelaren med mer hjälp, t.ex kan hen ge hjälp i att läsa greener, att stega och liknande saker, som t.ex avståndsbedömningar och att råda spelaren angående vilken klubba hen bör använda i just den aktuella spelsituationen. 

Golf är en sport med mycket små marginaler, det kan vara några få centimeter som skiljer ett dåligt läge från ett bra, och en millimeter som avgör om en putt ska gå i eller inte. Och skillnaden för en golfspelare mellan att vinna eller förlora, kan i mångt och mycket "hänga" på caddiens proffesionella kunnandet.

Visste du att...?
...man har spelat golf på månen. Alan Shepard som färdades på Apollo 14 (31 jan - 9 febr år 1971) slog två bollar på månens yta.

Lilla ordboken
RF - är en förkortning som står för Riksidrottsförbundet.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.