Golfcaddie

Golfcaddie

Golfcaddie är proffsgolfarens assistent, vars arbetsuppgifter är att bära bagen med golfklubborna i, serva med klubbor, göra rent klubborna efter slagen eller hålla greppen torra om det regnar, kratta bunkrar, lägga tillbaka uppslagna torvor. Dessutom brukar caddien även hjälpa till med att läsa linjer, stega mått och även rikta in spelaren om denne så önskar.

Caddie's uppgift är också att försöka hålla spelaren på rätt humör och i rätt fokus för att denne ska klara sig igenom de 18 golfhålen på så få antal slag som möjligt och uppnå med det bästa möjliga resultat.

En utbildad och erfaren golfcaddie har kunskaper som gör det möjligt att bistå spelaren med mer hjälp, t ex kan man ge spelaren hjälp i att läsa greener, med avståndsbedömningar och att råda spelaren angående vilken klubba denne bör använda i just den aktuella spelsituationen. 

Golf är en sport med mycket små marginaler, det kan vara några få centimeter som skiljer ett dåligt läge från ett bra, och en millimeter som avgör om en putt ska gå i eller inte. Och skillnaden för en golfspelare mellan att vinna eller förlora, kan i mångt och mycket hänga på caddiens professionella kunnande.

Utbildning

Bra kunskaper får du genom att själv spela golf.

Utbildningsmässigt rekommenderas Barn- och fritidsprogrammet, inriktning Fritid och hälsa och helst med NIU-golf.

  Visste du att...?

  ...man har spelat golf på månen. Alan Shepard som färdades på Apollo 14 (31/1-9/2 1971) slog två bollar på månens yta.

  Visa mer
  Visa mindre

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.