På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Idrottsscout

Idrottsscout

Som idrottsscout spenderar man väldigt mycket tid ute på tävlingar och cuper, allt för att hitta de bästa talangerna och se vilka som har potentiell talang att bli stora inom sin idrott.

Utbildning

Idrottsscout kan ha diverse olika utbildningsbakgrunder. Ofta arbetar man upp sig inom en idrottsförening. En bra början är att vara aktiv inom idrottsföreningar och inom den idrotten som man är intresserad av.

Ledarskapsutbildning kan vara en utbildning som kan gynna den som vill satsa på att bli en idrottsscout eller att läsa Sport management, som bland annat finns att läsa på högskolenivå.

På gymnasiet kan man läsa på ett valfritt program i kombination med NIU, nationellt erkänd idrottsutbildning eller läsa på RIG, riksidrottsgymnasiet.

Personliga egenskaper

Det krävs att man har mycket god förståelse och blick för den idrott som det handlar om för att kunna bedöma idrottarens potential och att kunna göra rätt prognos för idrottarens framtida utveckling.

Arbetsplats

Idrottsscout är en person som är anställd i eller jobbar på uppdrag av en idrottsförening och i vars arbetsuppgifter ingår att leta efter nya spelare och/eller analyserar spelsystem åt en eller flera tränare eller åt en idrottsförening.

Visste du att...?

... den 6 mars 1988 vann bröderna Örjan och Anders Blomquist Vasaloppet tillsammans, vilket är extremt sällsynt då en seger i Vasaloppet alltid brukar tilldömas endast en skidåkare.

Visa mer
Visa mindre

110 Lediga jobb

Lärare, specialidrott längdskidåkning, Mora gymnasium

Arbetsgivare / Ort: Mora kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottsinstruktör/Idrottstränare

Om jobbet
Ansök idag. Kollegor imorgon. Arbetsbeskrivning Vi söker en lärare i specialidrott, längdåkning. Du kommer att arbeta nära och tillsammans med kollegor i längd/skidorientering i ett arbetslag om 8 lärare. Även skolans specialidrottslärare är samlade i ämnesarbetslag som samarbetar nära varandra och stöttar varandra i undervisning och bedömning. Tjänsten är ett vikariat under lå 21/22. Utbildning: Lärarlegitimation för undervisning i specialidrott och längdskidor eller motsvarande kunskaper. Kunskaper: Goda kunskaper i och om specialidrottsläran och specialidrotten längdskidor samt övriga idrotter inom Skidgymnasiet vid Mora gymnasium.  Goda datakunskaper. Färdigheter: Kvalifikationer enligt Skolverkets kompetensprofil för lärare. Förmåga att kunna skapa förtroende och goda relationer, såväl internt som externt. Förmåga att ta initiativ till utveckling. Förmåga att ta ansvar för verksamheten samt sin egen och andras arbetssituation  Erfarenheter: Relevant ämneserfarenhet Egenskaper och attityder: Strukturerad Tydlig Flexibel Positivt förhållningssätt Serviceinriktad Elev och medborgarorienterad Annat: Körkort är ett krav. Hälsa och livsstilskompetent.    Gymnasieförvaltningen Gymnasieförvaltningen ingår under en gemensam nämnd för Mora, Orsa och Älvdalens kommuner. Förvaltningen ansvarar för gymnasieutbildning och vuxenutbildning i de tre samverkanskommunerna. Vi är en skola med hög kompetens hos personalen och bra resultat hos eleverna. Vi har elevernas kunskapsutveckling i fokus och en stark tilltro till lärarnas förmåga. I verksamheten finns för närvarande 11 nationella program, introduktionsprogrammen, idrottsgymnasium, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, sfi och högskolestudier på distans. Skolan har ca 1100 elever på ungdomsgymnasiet och ca 600 elever inom vuxenutbildningen. Mora kommun Mora kommun är alla vi som jobbar här. Det är summan av de vi är och allt vi gör. Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok. Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde. Vi är närheten till naturen och den rena luften. De gamla traditionerna och de nystartade företagen. Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt. Tillsammans gör vi Mora till ett hem. Var med oss när vi växer som människor och kommun. Idag och imorgon. Vi värnar om din integritet, läs mer om Mora kommuns behandling av personuppgifter på vår hemsida. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Mora kommun
Ansökan
Ansök senast 17 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Lärare, specialidrott längdskidåkning, Mora gymnasium

Arbetsgivare / Ort: Mora kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottsinstruktör/Idrottstränare

Om jobbet
Ansök idag. Kollegor imorgon. Arbetsbeskrivning Vi söker en lärare i specialidrott, längdåkning. Du kommer att arbeta nära och tillsammans med kollegor i längd/skidorientering i ett arbetslag om 8 lärare. Även skolans specialidrottslärare är samlade i ämnesarbetslag som samarbetar nära varandra och stöttar varandra i undervisning och bedömning. Utbildning: Lärarlegitimation för undervisning i specialidrott och längdskidor eller motsvarande kunskaper. Kunskaper: Goda kunskaper i och om specialidrottsläran och specialidrotten längdskidor samt övriga idrotter inom Skidgymnasiet vid Mora gymnasium.  Goda datakunskaper. Färdigheter: Kvalifikationer enligt Skolverkets kompetensprofil för lärare. Förmåga att kunna skapa förtroende och goda relationer, såväl internt som externt. Förmåga att ta initiativ till utveckling. Förmåga att ta ansvar för verksamheten samt sin egen och andras arbetssituation  Erfarenheter: Relevant ämneserfarenhet Egenskaper och attityder: Strukturerad Tydlig Flexibel Positivt förhållningssätt Serviceinriktad Elev och medborgarorienterad Annat: Körkort är ett krav. Hälsa och livsstilskompetent.    Gymnasieförvaltningen Gymnasieförvaltningen ingår under en gemensam nämnd för Mora, Orsa och Älvdalens kommuner. Förvaltningen ansvarar för gymnasieutbildning och vuxenutbildning i de tre samverkanskommunerna. Vi är en skola med hög kompetens hos personalen och bra resultat hos eleverna. Vi har elevernas kunskapsutveckling i fokus och en stark tilltro till lärarnas förmåga. I verksamheten finns för närvarande 11 nationella program, introduktionsprogrammen, idrottsgymnasium, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, sfi och högskolestudier på distans. Skolan har ca 1100 elever på ungdomsgymnasiet och ca 600 elever inom vuxenutbildningen. Mora kommun Mora kommun är alla vi som jobbar här. Det är summan av de vi är och allt vi gör. Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok. Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde. Vi är närheten till naturen och den rena luften. De gamla traditionerna och de nystartade företagen. Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt. Tillsammans gör vi Mora till ett hem. Var med oss när vi växer som människor och kommun. Idag och imorgon. Vi värnar om din integritet, läs mer om Mora kommuns behandling av personuppgifter på vår hemsida. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Mora kommun
Ansökan
Ansök senast 17 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gruppträningsinstruktörer till SATS i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Sats Sports Club Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottsinstruktör/Idrottstränare

Om jobbet
Gruppträningsinstruktörer till SATS i Göteborg  Vill du vara med och bidra till att bekämpa en av de största hälsoutmaningarna i vår tid? Det är det vi gör på SATS genom att inspirera våra medlemmar, och därmed skapa en hälsosammare och gladare livsstil. Du kommer att jobba i ett team med energiska kollegor, och få möjligheten att vara både professionell och personlig Så kan du vara med och skapa en förändring: • Du ger exceptionell service till våra medlemmar, oavsett när och hur du möter dem på centret • Du är bidra till att SATS levererar de mest innovativa produkterna och träningsupplevelserna till våra medlemmar • Du levererar SATS produkter enligt våra riktlinjer på ett inspirerande och motiverande sätt • Tillsammans med dina kollegor ser du till at centrets medlemmar möts av ett rent, snyggt och välkommande center varje dag • Du arbetar operativt inom ramarna för centrets öppettider • Du är med och bidrar aktivt till att centret når sina sälj- och servicemål Är det här en bra beskrivning av dig? • Du har en grundläggande utbildning inom gruppträning motsvarande SAFE licens eller liknande samt utbildning inom något koncept så som cykel, yoga, dans eller liknande. OBS! intyg för respektive utbildning måste bifogas i ansökningen! Om du inte är utbildad kan vi erbjuda dig en grundutbildning - det du bekostar själv är en teoretisk utbildning online inom anatomi/fysiologi/träningslära (2500kr exkl moms) - resten står vi för! Grundutbildning cykel 28/5 3h em/kväll 29-30/5 + 12-13/6 heldagar   Grundutbildning styrka 4/6 3h em/kväll 5-6/6 + 19/20/6 heldagar   • Du har en god kommunikationsförmåga och har en social och öppen inställning till andra människor • Du uppleves som service-minded och lösningsorienterad • Du har ett brinnande intresse för träning, gillar att stå i centrum och motiveras av att andra lyckas • Du har en grundläggande tro på att fysisk aktivitet bidrar till att förbättra människors vardag • Du är strukturerad och ordningsam, du tar ansvar och är plikttrogen • Du är duktig på att följa procedurer, du respekterar regler och riktlinjer  De bästa anledningarna till att bli en del av vårt team: • Du får härliga och kompetenta kollegor • Du får jobba med en mycket viktig och spännande produkt i ständig utveckling • Goda utvecklingsmöjligheter bland annat genom vår interna utbildningsfunktion, SATS Academy • Du får möjlighet till att vara med och göra andra människor hälsosammare och gladare Som anställd på SATS är du med och gör ett viktigt jobb för vårt samhälle. Du är med och hjälper människor till ett bättre liv, till att realisera ett mål, eller kanske till och med genomföra en dröm. Det är detta som gör att vi på SATS troligtvis har en roligare och mer meningsfull arbetsplats än många andra.  Audition: Du skickar in ett filmklipp på när du instruerar, minst 15 min, valfri del ur den klass du vill instruera i. I filmklippet är det viktigt att vi kan bedöma teknik, passupplägg, hur du coachar samt får en helhetsbild av dig som instruktör.  När: Senast 17/5 Lite siffror och fakta: SATS är Nordens största träningskedja med 250 träningscenter, runt 700 000 medlemmar och 10 000 medarbetare. Vi nöjer oss inte där utan har ambitionen för vidare tillväxt, både i Norden och resten av Europa. Vi har en spännande framtid framför oss, och önskar dig välkommen med på resan. Välkommen med att skicka in din ansökan! Kom ihåg att fylla i vilken produkt du vill visa upp och bifoga dina licenser och kursintyg.
Arbetsgivare
Sats Sports Club Sweden AB
Hemsida: https://www.sats.se/
Ansökan
Ansök senast 17 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Simlärare/ Assistent

Arbetsgivare / Ort: Monas Simskola AB / LINKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Simlärare sökes!

Monas simskola söker dig som är intresserad av dig som söker ett roligt och givande extrajobb i Linköping.

Monas simskola är ett privat företag som bedriver simundervisning för barn från 3 månader upp till ca 12 års ålder samt simkurser och privatundervisning för vuxna i Stockholm, Linköping och Norrköping. Vi har många års erfarenhet av att lära ut vattenvana och simkunskap.

Vi söker dig som älskar att simma, är pedagogisk, flexibel och ansvarstagande. Att arbeta som simlärare är fantastiskt roligt samtidigt som det utvecklar och utmanar dina ledaregenskaper. I arbetet ingår det att ge barn och ungdomar vattenvana, förståelse för vattnets egenskaper och simkunskap. Målet är att alla som deltar i undervisning hos Monas simskola ska lära sig förbättra sina simkunskaper och lära sig simma. I arbetet behöver du även ha kontakt med föräldrar och anhöriga.

Ett arbetspass är mellan 5-8 timmar och är framförallt förlagt under kvällar, helger. I Linköping har vi undervisning i två olika bassänger, von Duva . Vi söker dig som vill ha mellan minst 25 till 40 timmar per vecka ,alla pass är under lördag/söndag.

Vi ger dig den utbildning och praktik som behövs för att kunna jobba hos oss. Har du tidigare simmat, arbetat med barn eller som simlärare är det meriterande. För att söka tjänsten som simlärare måste du ha fyllt 18 år innan du tillträder som simlärare hos oss.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Monas Simskola AB
Snickaregatan 23
58226 LINKÖPING
Ansökan
Ansök senast 18 maj (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Babysim instruktör

Arbetsgivare / Ort: Monas Simskola AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 maj (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Idrott
  • undervisning högskolenivå

Om jobbet

Monas simskola bedriver varsamhet i Stockholm, Linköping och Norrköping. Vi erbjuder kurser från babysim upp till vuxensim.

Vi utökar vår verksamhet och nu söker nya medarbetare på alla tre orter.

www.monasimskola.com Vi söker positiva och utåtriktade ungdomar och vuxna som vill ha en rolig jobb.


*Du är simkunnig och behärskar simsätten ryggsim, bröstsim & crawl

*Du är en ansvarstagande person

*Du har hög social kompetens

*Du gillar att arbeta med barn

*Du älskar att vara i vattnet


Du vill vara simlärare upp till minst tre gånger i veckan. Du kommer att hjälpa en annan simlärare under ca 4 till 6 timmar varje pass. Under passen är man i vattnet med barnen(vi tillhandahåller våtdräkt).


Meriterande om du har tidigare erfarenhet av simtävling/träning och om du har jobbat med barn. Assisterande simlärare/simlärare till våra simskolor i Stockholm.

Som simlärare är man verksam 2-4 pass i veckan. Varje pass är 4-6 timmar långt och schemalagd tid är på vardagar och helger. Man är med barnen i vattnet och hjälper en ansvarig tränare.

Vi även erbjuder utbildning till rätt kandidat.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Monas Simskola AB
Hemsida: http://www.monasimskola.com
Ansökan
Ansök senast 19 maj (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.