På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Idrottsscout

Idrottsscout

Som idrottsscout spenderar man väldigt mycket tid ute på tävlingar och cuper, allt för att hitta de bästa talangerna och se vilka som har potentiell talang att bli stora inom sin idrott.

Utbildning

Idrottsscout kan ha diverse olika utbildningsbakgrunder. Ofta arbetar man upp sig inom en idrottsförening. En bra början är att vara aktiv inom idrottsföreningar och inom den idrotten som man är intresserad av.

Ledarskapsutbildning kan vara en utbildning som kan gynna den som vill satsa på att bli en idrottsscout eller att läsa Sport management, som bland annat finns att läsa på högskolenivå.

På gymnasiet kan man läsa på ett valfritt program i kombination med NIU, nationellt erkänd idrottsutbildning eller läsa på RIG, riksidrottsgymnasiet.

Personliga egenskaper

Det krävs att man har mycket god förståelse och blick för den idrott som det handlar om för att kunna bedöma idrottarens potential och att kunna göra rätt prognos för idrottarens framtida utveckling.

Arbetsplats

Idrottsscout är en person som är anställd i eller jobbar på uppdrag av en idrottsförening och i vars arbetsuppgifter ingår att leta efter nya spelare och/eller analyserar spelsystem åt en eller flera tränare eller åt en idrottsförening.

Visste du att...?

... den 6 mars 1988 vann bröderna Örjan och Anders Blomquist Vasaloppet tillsammans, vilket är extremt sällsynt då en seger i Vasaloppet alltid brukar tilldömas endast en skidåkare.

Visa mer
Visa mindre

300 Lediga jobb

Gymnastikledare för barn 2-6 år - Varberg

Arbetsgivare / Ort: SSA - Sweden Sports Academy AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Djungelgympa - lekfull gymnastikträning för barn i åldern 2-6 år. Till vår verksamhet söker vi nu en inspirerande ledare som vill lära ut grunderna i gymnastik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att: - Arbeta som barngymnastiksledare. - Alternativt har du själv sysslat med gymnastik och har ledarerfarenhet från annan barnverksamhet. Att du har ett brinnande intresse för barnidrott ser vi som en självklarhet. Dina arbetsuppgifter Som ledare för Djungelgympa i Varberg består i huvudsak av att leda gymnastikpassen och på ett pedagogiskt sätt sprida glädje till barnen. Som ledare hos oss arbetar du utifrån vårt färdiga träningsupplägg. Upplägget som är framtaget av Sweden Sports Academys idrottspedagoger utgår ifrån gymnastikens grundformer: - Hoppa - Rulla/Kullerbytta - Balansera - Klättra Som ledare har du ansvaret för ett eller flera områden och där du förväntas visa stort engagemang för att skapa rörelseglädje för dem deltagande barnen. Det här får du som är ledare hos oss Inför terminen får du gå någon av Sweden Sports Academys ledarutbildningar. Du får även löpande coachning och stöttning från din Regionansvarig samt från personalen på Sweden Sports Academys kontor. Utöver ovan får du även världens roligaste extrajobb som ger dig erfarenheter och meriter med att jobba med barngrupper. Anställningsvillkor - Timanställning med start vecka 18, 2021 - Vi erbjuder 4 kurser per år. Under hösten är det totalt 14 veckor och på våren är det ytterligare 14 veckor. - Passen är förlagda på vardagar mellan 17-19 eller dagtid på helgerna. Mer info kommer vid en eventuell intervju. Vi söker just nu både en huvudledare och en medtränare. Som huvudledare är du ansvarig för alla dina barngrupperna. I det ansvaret ingår förutom att se till att passen håller god kvalité dessutom ansvar för material, nyckel till hallen, närvarolistor och det är även du som sköter den största delen av kontakten med din arbetsledare på huvudkontoret. Huvudledaren håller ensam i passen för 2-3 åringar som alla har föräldrar med sig på passen. Som medtränare är du med och leder passen för 4-6 åringar. Detta gör du tillsammans med huvudledaren. Vi vill att ni delar lika på ledarrollen på dessa pass med den skillnad att huvudledaren är den som har hand om nycklar, material m.m. som sköts runtikring själva passet. VARMT VÄLKOMMEN ATT SÖKA TILL SWEDEN SPORTS ACADEMYS LEDARTEAM! Ansökan sker endast via vår ansökningssida, ej via mail!
Arbetsgivare
SSA - Sweden Sports Academy AB
Hemsida: http://www.swedensportacademy.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Gyminstruktör extrajobb till Actic Gränbystaden

Arbetsgivare / Ort: Actic Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Actics vision är att skapa ett friskare samhälle genom träning. Vi grundades i Sverige 1981 och är idag en av de ledande aktörerna på träningsmarknaden i Norden. Actic erbjuder lättillgänglig och inspirerande träning på drygt 170 gymanläggningar med ca 200 000 medlemmar i Sverige, Norge, Tyskland samt Österrike. Vi erbjuder träning inomhus, utomhus och digitalt genom gym, personlig träning, gruppträning och simning & bad. Våra värderingar är passion, customer focus, performance och teamwork. Vi söker en Gyminstruktör som kan arbeta varannan helg lördagar och söndagar 10-14 samt extra vid behov. Gyminstruktör Ett av Actics fokusområden är att stärka upp vårt kunderbjudande och nyckeln till det är våra medarbetare. Nu söker vi en Gyminstruktör till Actic Gränbystaden för att stärka upp vårt team. Som Gyminstruktör är du en inspirationskälla för våra medlemmar och du ser till att sprida glädje och energi och arbetar för att skapa bästa möjliga kundupplevelse genom att vara närvarande och behjälplig. För att trivas i rollen gillar du varierade arbetsuppgifter. Du tar ansvar för våra kunders behov och utmaningar samtidigt som du tycker om att prestera och uppnå goda resultat, både individuellt och för Actic i stort. - I rollen kommer du utvecklas genom att hjälpa nya medlemmar att få en bra träningsstart hos oss genom att vägleda dom rätt bland våra arenor inne, ute och vår digitala plattform; Actic Anywhere - baserat på deras nuläge, mål och förutsättningar. - Du kommer också arbeta med försäljning, främst medlemsskapsförsäljning men även andra tilläggsprodukter samt få våra medlemmar att nyttja hela vårt träningserbjudande inne, ute och digitalt - Du tar ansvar för att anläggningen och utrustningen är i bästa skick samt att det är rent och fräscht genom att bland annat plocka vikter och städa - Stå i reception och hjälpa våra medlemmar med bland annat tränings- och medlemskapsfrågor För att lyckas i rollen har du - Fyllt 18 år och kan arbeta dagtid, kvällar och helger - Erfarenhet av försäljning och/eller kundservice - Ett stort intresse för människor och service - Gärna utbildning eller tidigare erfarenhet som grupptränare eller personlig tränare - Förkunskaper inom träning, kost och hälsa Som person är du nyfiken och social. Du är engagerad och har lätt för att bygga relationer. Du är mån om dina medarbetare och våra medlemmar och är en lagspelare som är bra på att samarbeta med andra. Vidare är du prestigelös och har hög arbetsmoral. Du hugger tag där det behövs och är duktig på problemlösning. Vad kan vi erbjuda dig? Nya snygga Actic kläder utifrån vår nya logga och varumärke, en dynamisk arbetsmiljö med mycket glädje och passion. Du får trygga anställningsvillkor och du får såklart tillgång till hela vårt träningserbjudande - inne, ute och digitalt!
Arbetsgivare
Actic Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 18 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Padelinstruktör i vackra Lofsdalen

Arbetsgivare / Ort: Lofsdalens Fjällanläggningar AB / LOFSDALEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska
Meriterande
  • Danska
  • Engelska

Om jobbet

Skidorten Lofsdalen brukar kallas "den lilla byn med den stora skidåkningen". Lofsdalen ligger i Härjedalen, 50 mil ifrån Sthlm. Fjället erbjuder fantastisk skidåkning med Sveriges tredje högsta fallhöjd (495 m) ifrån toppen på 1125 m.ö.h

Lofsdalen har ett hjärta som logga. Ett hjärta som betyder äkthet, kärlek, passion, personligt och genuint engagemang. Vi är en skidort som berör och som skapar oförglömliga minnen och upplevelser.

Lofsdalens Fjällanläggningar AB driver skidanläggningen med hjälp av 9 liftar (varav 2 moderna 6-stolsliftar) och 25 nedfarter. Förutom dessa har vi Sportshop, Skiduthyrning, Skidskola, Aktiviteter, Kommersiellt boende, Bikepark, Skybar, Padelhall m.m. Vi är totalt ca 65 anställda varav ca 15 på helår och övriga på säsong. Personalbostad finns att hyra.

Säsongen startar i mitten av december och pågår fram till mitten av april.

Är du redo för en fantastisk vintersäsong?

Ett spännande äventyr i en vacker fjällvärld, där du får träffa många nya människor, få vänner för livet, få egna och bidra till våra gästers oförglömliga minnen, samt få arbetslivserfarenhet ifrån den spännande och växande turistbranschen. En vinter med snö, fjäll, skidåkning, padel och glädje.

Vi söker nu en Padelinstruktör till vår nybyggda padelhall. Padelhallen kommer stå klar lagom till vintersäsongen. 5 banor (3 dubbel och 2 singelbanor).

Ta möjligheten att vara med och bygga upp en ny verksamhet kring Padel. Vi tror att det finns ett stort intresse av att ta lektioner på sin semester. Vi tror också på events, lägerverksamhet, konferensverksamhet samt turneringar i varierande storlekar mm. Självklart tillkommer även ett visst underhåll av hallen och viss försäljning av produkter kopplad till padel.

Du är mycket social, älskar mötet med nya människor, glad, noggrann, engagerad och är mycket serviceinriktad. Du är också pedagogisk och brinner för padel och att vill vara i en vacker fjällmiljö.

Vi tror att tjänsten kommer behövas kombineras med någon annan typ av tjänst t.ex. Alpin-eller längdskidskola, skiduthyrning, lift eller liknande för att komma upp i full tid.

Meriterande är: padelinstruktörsutbildning, tävlingsspel.

Vi kallar på intervjuer, löpande. I enlighet med GDPR så förbehåller vi oss rätten att behålla din ansöka tills dess att tjänsterna är tillsatta.


I din ansökan vill vi se, personligt brev, CV, referenser och bild.

Arbetsgivare
Lofsdalens Fjällanläggningar AB
Högbäcksvägen 3
84296 LOFSDALEN
Hemsida: http://www.lofsdalen.com
Ansökan
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker gruppträningsinstruktörer till Karlstad Centrum PLUS!

Arbetsgivare / Ort: Fitness 24Seven AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottsinstruktör/Idrottstränare

Om jobbet
Brinner du för träning samt att motivera och inspirera andra människor till ett hälsosammare liv? Tycker du dessutom om att arbeta med ledarskap och utveckling? Älskar du att stå i centrum? Då är du den vi söker! Du har själv stor erfarenhet av att gå på eller själv leda klasser! Utbildning är inget måste för dig som söker, för rätt person står vi för utbildning! Som gruppträningsinstruktör arbetar du 1-5 h i veckan med det du brinner för, att leda våra deltagare genom en gruppträningsklass! Fitness24Seven är en av världens snabbast växande gymkedjor och riktar sig till den vanliga motionären som tycker att kvalitativ träning inte skall kosta en förmögenhet. På drygt tio år har de gått från att ha ett enda gym i Malmö till att ha över 230 anläggningar i 6 länder på 3 olika kontinenter. Som medlem på Fitness24Seven har du tillgång till alla anläggningar, i alla länder, dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och det finns även separat avdelning för tjejer. Fitness24Seven har ett stort fokus kring CSR och arbetar bland annat mot organisationer som SOS-barnbyar. Värderingarna som genomsyrar företaget är long-term thinking, on the customers’ terms, learning organisation, cooperation makes the team and social responsibility.
Arbetsgivare
Fitness 24Seven AB
Hemsida: https://se.fitness24seven.com/
Ansökan
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gruppledare för hälsofrämjande familjeaktiviteter i Malmö

Arbetsgivare / Ort: IDEELLA FÖRENINGEN EN FRISK GENERATION / MALMÖ
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

En Frisk Generation bryter trenden med ojämlik hälsa genom att ge alla barnfamiljer möjlighet till en aktiv gemenskap. En gemenskap som inte baseras på specifika färdigheter, pengar eller prestation – där alla kan vara med. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan skapa en lokal arena för positiva upplevelser och ökad kunskap inom mat och fysisk aktivitet. På detta sätt bygger deltagarna verktyg och nätverk för att långsiktigt kunna leva ett hälsosamt liv, delta i samhället i stort och inspirera och guida andra till förändring. Det skapar mer trygghet, glädje och en friskare generation.


En Frisk Generations aktiviteter ska främja fysisk och psykisk hälsa, stärka familjebanden, skapa social delaktighet och tryggare bostadsområden. Aktiviteterna är kostnadsfria och riktar sig till barn i 4-12 års ålder och deras föräldrar. Läs om verksamheten på www.enfriskgeneration.se

Befattning: Gruppledare

Geografisk placering: Malmö

Omfattning: 4-12 h/månad

Arbetstid: vardagkväll/helg

Tillträde: September


Arbetsuppgifter

  • Planera och genomföra öppna aktiviteter genom att leda familjegrupper i aktivitet tillsammans med volontärer och vid vissa tillfällen föreningsledare.
  • Motivera barn och föräldrar att delta under aktiviteterna.
  • Leda samtal vid fruktstund i enlighet med En Frisk Generations metod.
  • Självständigt kunna planera ett inomhus- eller utomhuspass på 60 minuter utifrån målgruppens förmåga och behov.


Kvalifikationer och erfarenhet

Vana att leda aktiviteter i en grupp och/eller egen erfarenhet av organiserad idrott. Som person bör du vara intresserad av att arbeta hälsofrämjande och med folkhälsa Ha förmågan att se varje individs behov och möjligheter. Ha lätt att skapa kontakt med människor med olika bakgrund Trivas med att själv planera och genomföra aktiviteter.


Frågor om tjänsten besvaras av Michelle Nyström Metodansvarig

[email protected]

070-681 93 00


Vi intervjuar kandidater löpande, vid intresse skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected]

Arbetsgivare
IDEELLA FÖRENINGEN EN FRISK GENERATION
21119 MALMÖ
Hemsida: www.enfriskgeneration.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.