Artistagent/manager

Artistagent/manager

Artistagent / manager är artistens representant i olika sammanhang, men framförallt handlar det om att marknadsföra artisten, dvs skaffa uppdrag åt denne eller gruppen. Oftast är en artistagent manager för många olika artister och musiker.

Det handlar mycket om personliga kontakter och om att ta sig fram i branschen. En bra början är att lära sig så mycket som möjligt om branschen och skaffa de rätta kontakterna.

Branschen är extremt konkurrensutsatt och det handlar mycket om personliga kontakter. Tonvikten inom yrket ligger på "juridik" som är en bärande del i arbetet, med tanke på avtal- och kontraktskrivningar.

Utbildning

En bra utbildningsgrund för den som vill satsa på att bli en artistagent är att skaffa sig någon form av eftergymnasial utbildning inom marknadsföring.

Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

På gymnasiet är det fördelaktigt att läsa på EkonomiprogrammetInternational Baccalaureate Diploma eller Estetiska programmet.

Personliga egenskaper

Man måste ha stor social kompetens. Kunskaper i ekonomi är också nödvändiga samt viljan och förmågan att "branda" personer.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.