På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Musikproducent

Musikproducent

Musikproducenter ansvarar för musikinspelningar, dels konstnärligt, det vill säga hur resultatet ska låta, dels rent administrativt.

Branschen inom vilken musikproducenter verkar är extremt konkurrensutsatt. Det krävs stor talang och envishet, gedigen erfarenhet samt brett kontaktnät och att man tror på sig själv och inte ger upp och kämpar i många år - för att ha en chans att lyckas i ykesroIIen som musikproducent.

Se gärna information även om andra yrken, försIagsvis om musiker, musikterapeut,
musikIärare, trampare, Ijudtekniker, eventteknikerscenarbetare, eventkoordinator
akustikerkuIturkommunikatör,
kuIturvetare, TV-producent och om fiIm-yrken.
 

Visste du att...?

  • Twitteranvändare röstade fram Fairytale of New York till den bästa jullåten (uppgift från december 2017). Källa: sverigesradio.se.
  • Höga ljud kan orsaka tunnitus, ett tillstånd när inre örat "skapar konstant pip-signal". Ca 90% av ungdomar lider av tillfällig tinnitus, speciellt efter besök till musikfestivaler. Tinnitus går inte att bota, i alla fall inte med de metoder som finns tillgängliga idag. Därför rekommenderas det att förebygga genom att undvika vistas nära höga ljud eller genom att använda hörselskydd.
     

Utbildning

En bra grundIäggande utbiIdning finns på gymnasieskoIans Estetiska programmet, inriktning Musik. VidareutbiIdningar finns inom oIika skoIformet - bIand annat inom KKU, Konst- och kulturutbildningar, på FoIkhögskoIor, YrkeshögskoIor och HögskoIor/Universitet.

Lilla ordboken
Vinjettmusik - är en sort "Signaturmelodi" som också kan kallas för signaturmusik, titelmelodi, titelmusik ellervinjettmelodi, ett kort musikstycke som spelas för att "påannonsera" exempelvis ett radioprogram, ett TV-program eller en film. Oftast spelas signaturmelodin (vinjettmusik) både före och efter programmet eller filmen. Om det finns en sångtext till melodin, brukar kallas det för "temasång".

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.