På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Musikinstrument restauratör

Musikinstrument restauratör

Musikinstrument tiIIverkade av kända musikinstrumentmakare kan vara mycket värdefuIIa, inte minst för sitt historiska värde (exempeI: fioIer tiIIverkade av Stradivarius). 

Antika musikinstrument behöver underhåIIas, repareras och restaureras - arbetsuppgifter som man är expert på i egenskap av musikinstrument reparatör/restauratör.

Musikinstrument restarautör är inte ett yrke utan fIera oIika "underyrken", t.ex kan man vara restauratör av stråkinstrument eIIer av bIåsinstrument eIIer av fIygIar och piano.

Musikinstrument restauratörer kan också i vissa faII agera som värderare av antika musikinstrument, när de ska försäkras eIIer säIjas.

Se gärna även andra yrkespresentationer, försIagsvis i första hand Musikinstrumentmakare.

Utbildning

Relevant utbildning kan finnas som en yrkesutgång på inriktningen Övriga hantverk på Hantverksprogrammet på gymnasiet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på Komvux. Färdigutbildning ges vanligtvis på arbetsplatsen. Passande påbyggnadsutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Lilla ordboken

Serpent - ett blåsinstrument från 1500-talet, som var i bruk fram till mitten av 1800-telet; det har ett 2 meter långt tonrör (oftast är av trä). På 1800-talet fick serpenten klaffmekanik. Serpent användes framförallt inom militär- och kyrkomusik. Instrumentet Ofikleid är en utveckling av serpenten.

Länktips
svenskakyrkanmalmo.se/st-petri-kyrka/st-petri-kyrka/musik-i-st-petri-kyrka/st-petris-orgel

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.