På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kyrkomusiker / Kantor
Spela filmen

Kyrkomusiker / Kantor

Kyrkomusikern leder musiklivet i församlingen. Arbetet kräver att du är utåtriktad och tycker om att samla människor kring musik och kyrkans budskap.

Kyrkomusikerns främsta instrument är orgeln, men du behöver också vara en duktig pianist. Kyrkomusiker spelar och leder församlingssången vid kyrkans olika aktiviteter, som vid gudstjänster, dop, konfirmationer, vigslar och begravningar. Du väljer psalmer och annan musik, ofta i samarbete med prästen eller med de anhöriga.

Som kyrkomusiker leder du också kyrkans körer, ofta både barn-, ungdoms- och vuxenkörer. Många kyrkomusiker ger lektioner i piano- och orgelspel.

Utbildning

Utbildning till kantor kan finnas inom yrkeshögskola.

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Estetiska program, inriktning Musik.

Inom yrkesområdet kyrkomusiker ingår även yrket "organist". Organist kräver högskolestudier.

Visste du att...?

... musik har bevisad positiv effekt på många hälsotillstånd t ex på apati och avsaknad av aptit, på demens och depression och vissa musikterapeuter kallar sig därför för "hälsoarbetare".

Länktips

Visa mer
Visa mindre

37 Lediga jobb

Lärare i träblåsinstrument

Arbetsgivare / Ort: Ulricehamns kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 november (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Musikpedagog/Musiklärare

Om jobbet
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: •Förskola •Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) •Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling och stöd. Musikskolan tillhör området Tingsholm och vänder sig i till elever i grundskole- och gymnasieåldern. Vi har cirka 500 elever hos oss varje vecka som utöver musik även erbjuds undervisning i bl.a. teater, foto/film, show m.m. Alla elever har möjlighet att delta i orkester då vi tycker att det är viktigt för musiker att spela med andra. Vi följer grundskolans läsårstider och vi har undervisning både på skoltid och på eftermiddagstid. Nu söker vi en musiklärare för undervisning i träblåsinstrument till vår verksamhet! Välkommen med din ansökan! ARBETSUPPGIFTER Ditt uppdrag som musiklärare blir att undervisa i tvärflöjt, saxofon, klarinett, blockflöjt och orkester. I tjänsten ingår arbete med Musikskolans grundkurs INTRO. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har I/E-utbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser lämplig. Du har även med dig tidigare erfarenhet av undervisning i träblås. Det är meriterande om du kan spela flera instrument och även om du har undervisat i andra instrument än träblås. Körkort och tillgång till bil är ett krav för tjänsten då undervisning sker både i musikskolans lokaler och i grundskolans lokaler utanför tätorten. Som person har du god förmåga att skapa relationer, såväl med elever som till annan personal. Stor vikt läggs vid personliga meriter och lämplighet. ÖVRIGT Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Rekrytering sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Arbetsgivare
Ulricehamns kommun
Hemsida: http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/musikskolan/
Ansökan
Ansök senast 28 november (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Musiklärare vik.

Arbetsgivare / Ort: REGION GOTLAND
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 november (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Musikpedagog/Musiklärare

Om jobbet
Om Region Gotland Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler! Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland. Vilka är vi? Gotlands folkhögskola är en av landets 154 folkhögskolor. Skolan har två enheter, en i Fårösund och en i Hemse med ett tiotal olika linjer/utbildningar. Tjänsten innebär arbete på musiklinjen på Hemse enheten. Musiklinjen har 20 studerandeplatser. Att arbeta på en folkhögskola innebär att man i tätt samarbete med sina kollegor leder och coachar musiklinjens deltagare till att kunna komma så långt de önskar i sin musikaliska utveckling. Att vara flexibel är en av grundpelarna i undervisningen.   Dina arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter blir att i samråd med kollegor planera och undervisa i elgitarr, ensemblespel och musikproduktion Samspel och engagemang med deltagarna på linjen är viktigt, där alla känner sig inkluderande. Stor vikt läggs på din förmåga att leda och entusiasmera deltagarna till musikalisk utveckling och fördjupning. Man är också delaktig i skolans olika gemensamma aktiviteter och samlingar. Vem är du? Vi söker dig som är ensemblelärare med bred instrumentkompetens. Pedagogisk examen från högre musikutbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet önskvärd. Gärna med erfarenhet av musikproduktion och musikteoriundervisning. Erfarenhet av att samarbeta och samverka med andra gärna med erfarenhet från folkhögskola.   Övrigt Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.   Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/   På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.
Arbetsgivare
REGION GOTLAND
Ansökan
Ansök senast 28 november (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Brasslärare 50% tillsvidare

Arbetsgivare / Ort: Mora kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 november (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Musikpedagog/Musiklärare

Om jobbet
Ansök idag. Kollegor imorgon. Beskrivning Kulturskolan Miranda söker en brasslärare på deltid. Våra lokaler ligger på strandenområdet i centrala Mora. Personalen undervisar dels ute på kommunens skolor och dels i våra egna lokaler i Rosa Huset. I Mora arbetar vi enligt den kulturpedagogiska planen som styr vad kommunens elever ska få i form av kultur samt tydliggör hur samarbetet ska se ut. Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta som musiklärare med frivillig undervisning (trumpet, valthorn, trombon, baryton och tuba) enskilt, i grupp och i orkester/ensemble. Orkester- och ensembleledning är ett gemensamt ansvar och Du kommer att ingå som spelande musiklärare eller ledare i våra orkestrar och ensembler. Vi eftersträvar samarbete mellan de olika estetiska uttrycksformerna och med andra musik-/kulturskolor i länet. Du förväntas, tillsammans med dina kollegor, ta ansvar i kulturskolans gemensamma konserter och shower och även länssamarbeten på musiksidan. Du kommer också att ta huvudansvaret inom bleckblåsområdet. Viss verksamhet i samverkan med skolan och civil-samhället kan förekomma. Du kommer att ingå i ett arbetslag med andra musiklärare. Kvalifikationer Du har adekvat pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. (Adekvat utbildning/erfarenhet inom musikområdet med inriktning på bleckblåsundervisning och orkester/ensembleledning) Du har mycket goda kunskaper i ditt huvudinstrument, med stor bredd avseende genre och spelteknik. Goda kunskaper i bleckblåsfamiljens instrument erfordras. Vidare bör Du ha färdigheter i ett kompinstrument. Du har goda kunskaper i metodik i dina instrument för barn i olika åldrar. Du besitter en god förmåga i att samverka med lärare och rektorer på grundskolan och kollegor och elevernas föräldrar i kulturskolan. Vidare ser vi gärna att du har goda specialkunskaper inom något område – t ex arrangering, viss genre, musiker, ackompanjatör, andra instrument, ljus/ljus, inspelningsteknik etc Du har erfarenheter av undervisning med barn och ungdomar i olika åldrar, enskilt och i grupp. Vidare har Du erfarenhet av att leda band, ensemble eller orkester då samspel är en viktig motivationsfaktor för våra elever. Vi söker Dig som är självgående, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Vidare bör Du vara kreativ, tydlig och initiativtagande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du ska kunna arbeta kvällar och helger när tjänsten så kräver. Krav Körkort B, manuellt växlad bil, erfordras. Tillgång till egen bil. Utdrag ur belastningsregistret för att arbeta i pedagogisk verksamhet ska uppvisas innan anställning kan ske. Kulturskolan Miranda Kulturskolan Miranda arbetar för att stärka människans självkänsla genom olika estetiska och skapande uttrycksformer. Kulturskolan Miranda har en bred frivillig verksamhet inom musik, dans, bild, film/media samt teater/drama och erbjuder runt 550 kursplatser i den frivilliga verksamheten. Kulturskolan har också verksamhet ute på kommunens för- och grundskolor som når ca 1000 elever varje år, där alla barn får chansen att prova olika estetiska språk. Kulturskolan är belägen i Rosa Huset tillsammans med Rosa Husets ungdomsgård. Verksamheten driv av en kulturskolechef som ansvarar för verksamhet, ekonomi och 17 personal. Kulturskolechefen svarar till chef för kultur- och fritidsförvaltningen. Mora kommun Mora kommun är alla vi som jobbar här. Det är summan av de vi är och allt vi gör. Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok. Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde. Vi är närheten till naturen och den rena luften. De gamla traditionerna och de nystartade företagen. Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt. Tillsammans gör vi Mora till ett hem. Var med oss när vi växer som människor och kommun. Idag och imorgon. Vi värnar om din integritet, läs mer om Mora kommuns behandling av personuppgifter på vår https://morakommun.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/behandling-av-personuppgifter-gdpr.html. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Mora kommun
Ansökan
Ansök senast 29 november (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tvärflöjtslärare till Eskilstuna kulturskola, vikariat

Arbetsgivare / Ort: Eskilstuna kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 november (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Musikpedagog/Musiklärare

Om jobbet
En av våra tvärflöjtslärare ska vara föräldraledig och därför söker vi nu en vikarie. Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom musik och brinner för att lära ut! Vi är en arbetsplats med hög trivsel och god sammanhållning där du får vara med och utvecklas tillsammans med oss. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Eskilstuna musikskola blev hösten 2020 Eskilstuna kulturskola och har ämneskurser inom musik, bild och form, teater, film, dans, musikal samt järnsmide. Eskilstuna kulturskola är öppen för barn och ungdomar som är folkbokförda i Eskilstuna kommun och har undervisning för barn från 5 år och uppåt. Kulturskolan har sin grund i barns och ungdomars vilja till upplevelser och ett eget skapande, samt tar tillvara på och stimulerar till nyfikenhet, kreativitet och lust att lära. Vi erbjuder en bred bas och öppenhet där alla ska känna sig välkomna att prova-på och att upptäcka ett intresse. Verksamheten präglas av hög kvalitet och professionalitet och verkar för att alla ges möjlighet att vara delaktiga i kulturlivet och utveckla ett eget skapande under professionell ledning. Kulturskolan ska även erbjuda spetsverksamhet som ger specialintresserade barn och ungdomar god grund inför vidare yrkesmässiga studier. ARBETSUPPGIFTER Ditt arbete hos oss kommer bland annat innebära att: • Lära ut tvärflöjt till barn från sex år upp till och med gymnasiet. • Leda grupper, ensembler samt ha föräldrakontakt. • Du har vissa administrativa uppgifter som kulturskolans verksamhetssystem StudyAlong och kommunens personalsystem PS-självservice. Du kommer även att göra schemaläggning och dokumentation av elever och deras lektioner. • Arbete med El Sistema i Lagersberg tillsammans med kollegor. • Grundkurs i åk2 (klassundervisning i ämnet musik, tillsammans med ordinarie lärare). Som nyanställd hos oss får du en mentor som stöttar dig i arbetet vid introduktion och behov. Vi erbjuder dig en arbetsplats med ett gott arbetsklimat och bra instrument att arbeta med. Arbetstiden är utspridd onsdag till fredag över dag och eftermiddag/kvällstid. Visst helgarbete förekommer. Tjänsten är på 60%. Vikariat från 1/2 fram till och med 31/10 2022. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och körkort är ett måste eftersom du gör en del resor med bil. Det är starkt meriterande om du har akademisk examen eller motsvarande minst 160p/270hp som instrumentalpedagog i tvärflöjt eller en påbörjad eftergymnasial utbildning inom musik. Det är även meriterande med: • Erfarenhet av pedagogisk verksamhet för barn i åldrarna sex år till gymnasienivå. • Kunskaper i modern undervisningslitteratur och pedagogiska metoder. • Erfarenhet av instrumentalundervisning i grupp. • Erfarenheter av att leda grupper/ensemble. • Konsertverksamhet. • Erfarenhet av arbete på en kulturskola eller motsvarande. • Erfarenhet av att arbeta med barn och unga med funktionsvariationer. Du behöver kunna flytande svenska i tal och skrift för att kunna kommunicera med och undervisa eleverna. Det är även bra om du har grundläggande IT-kunskaper för att kunna utföra de administrativa uppgifterna som tjänsten innebär. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Du behöver vara en person som har lätt för att samarbeta med andra och tar eget ansvar för ditt arbete. Du är en inlevelsefull person som har lätt för att förstå andra och lyssnar in elevernas behov och intresse. Du är en självständig person med god ledarskapsförmåga och du har stort elevfokus. ÖVRIGT Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att skapa förutsättningar för goda livsvillkor för alla Eskilstunas invånare och besökare genom att erbjuda ett brett kulturutbud och möjligheter till en stimulerande fritid. Vi ansvarar för kommunens kulturskola, bibliotek, mötesplatser, arkiv, museer, fritidsgårdar, föreningsstöd samt arenor för kultur, idrott och friluftsliv. Förvaltningen har ett förvaltningskontor och tre enheter: område arenor och friluftsliv, område Ung fritid och mötesplatser samt område kultur. Vill du vara med och leda vägen? Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval. Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.
Arbetsgivare
Eskilstuna kommun
Ansökan
Ansök senast 29 november (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Pianopedagog

Arbetsgivare / Ort: Jönköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Kulturskolan Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. Ditt nya jobb 100% vikariat 1 feb - 23 jun, 2022 med möjlighet till förlängning. Tjänsten består i nuläget av att undervisa enskilt i piano. Biinstrument är meriterande inför ev förlängning av vikariatet. Välkommen till oss! Jönköpings Kulturskola har ca 3 000 ämneselever i musik, dans, drama/teater, bild och film. Huvudskolan är placerad på Tändsticksområdet i Jönköping samt egna lokaler på Huskvarna teater. Undervisning bedrivs också ute på kommunens grundskolor. Tillsammans är vi ca 55 lärare och administrativ personal. Vi har en stor verksamhet, bedriver projekt och grundkurs i åk 2 i kommunens grundskolor, lovverksamhet och ansvarar för att lägga ut teaterföreställningar, konserter och dansföreställningar på kommunens grund- och förskolor. Kulturskolan ansvarar också för att söka och administrera Skapande skola projekt. Kulturskolan Jönköping är en arbetsplats där kompetenta och engagerade medarbetare arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas. Kulfaktorn är viktig på vår arbetsplats Din kompetens Du är musikhögskoleutbildad eller har likvärdig kompetens. Du behöver ha en förmåga att entusiasmera och inspirera, vara initiativrik och ha ett utvecklande arbetssätt. Vi söker dig som vill utveckla barn och ungdomars förmågor och tilltro till sig själv. Körkort och tillgång till bil är önskvärt. Lärglädje börjar med dig. Kulfaktorn är viktig på Kulturskolan. Bra att veta För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/), handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Urval och intervjuer kan komma att ske före ansökningstidens slut. Vill du veta mer? Kulturskolechef Patrik Svanängen, 036-10 56 04, bitr enhetschef Mikael Winald, 036-10 56 01 Lärarförbundet Johanna Ekholm, 070-659 48 34 LR Anna Lennartsson, 073-953 47 80 Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb, välkommen att söka tjänsten. Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Jönköpings kommun
Hemsida: http://www.jonkoping.se
Ansökan
Ansök senast 30 november (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.