På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Krematoriemedarbetare

Krematoriemedarbetare

Krematoriemedarbetare arbetar precis som yrkesnamnet säger, på krematorier. Du medverkar till att kroppar efter de avlidna förbränns på ett sätt som överensstämmer med de gällande miljökraven och ser till att även övriga gällande regler följs.

Det är olika typer av jobb/tjänster som finns inom krematorieverksamheten, allt från krematoriechef och lagledare till krematorietekniker och städare. Krematoriemedarbetare tar emot kistor med kvarlevor från de avlidna personerna och utför kremeringar.

Det blir allt vanligare att krematorier har visningsrum, där anhöriga kan komma och se när förbränning utförs. Det gör krematoriemedarbetares uppgifter ännu mer mångfacetterade, bemötande av de anhöriga, visa empati och hantera hela den tragiska situationen med värdighet på ett lugnt och professionellt sätt.

Utbildning

På många kyrkogårdar krävs det att du har trädgårdsutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet för att kunna söka jobb som krematoriemedarbetare. Det finns trädgårdsutbildningar på naturbruksgymnasier, lantbruk och även olika vuxenutbildningar.

Det finns ett utbildningsorgan som är inriktat på kyrkogård och krematorium som heter Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund (SKKF), där finns utbildningar att anmäla sig till. Utbildningarna bekostas av dig själv.
 
På krematoriet är det meriterande med teknisk bakgrund så som elektriker/industri eller motsvarande. Truck-körkort är också meriterande. Vid anställning hos krematorier utbildas du ofta internt, du får då ofta ta truck-körkort och gå olika krematorieutbildningar.

Du kan certifiera dig till krematorietekniker efter genomförd utbildning och ett visst antal arbetade timmar. Det är också meriterande om man har pannskötarutbildning eller är certifierad pannskötare.

Yrket är speciellt med tanke på arbetsmiljön och det uppdrag som du utför dagligen.
Det är även viktigt hur du är som person, då man ska kunna hantera stress, extrem noggrannhet och också kunna bemöta människor i sorg, vilket kan kräva en viss livserfarenhet.

Länktips

 • SKKF.se - Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund, 
 • Begravningar - SBF, Sveriges Begravningsbyråers Förbund
Visa mer
Visa mindre

6 Lediga jobb

Kyrkogårdsarbetare till säsongen 2021

Arbetsgivare / Ort: Örebro Pastorat
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare

Om jobbet
Kyrkogårdsförvaltningen är en del av Svenska kyrkan i Örebro och ansvarar för skötseln av 12 kyrkogårdar samt ett krematorium. Vi erbjuder dig ett omväxlande utomhusarbete, flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta i en kulturhistoriskt intressant miljö tillsammans med erfarna kollegor. Som kyrkogårdsarbetare hos oss kommer du att arbeta med grönyteskötsel som exempelvis grästrimning, plantering och skötsel av växter, klippning av häckar och ogräsbekämpning. I arbetsuppgifterna ingår även att gräva urngravar och säkra gravstenar. Vi söker dig som trivs med att vara uomhus oavsett väder, du är ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Du har god fysik eftersom arbetet stundtals kan var tungt. Vi ser gärna att du har någon form av grönyteutbildning eller erfarenhet av arbete med grönyta. B-körkort är ett krav. Anställningen omfattar cirka 6 månader med start senast 3 maj. Du söker i och med din ansökan jobb på alla våra kyrkogårdar. Har du specifika önskemål kan du ange dem i ditt personliga brev. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi räknar med att ha intervjuer under februari månad. Vi tar endast emot ansökningar via svenskakyrkan.se/orebro/jobb alltså inte via e-post. Läs mer om oss på svenskakyrkan.se/orebro/kyrkogardsforvaltning
Arbetsgivare
Örebro Pastorat
Hemsida: www.svenskakyrkan.se/orebro
Ansökan
Ansök senast 7 March (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kyrkogårdsarbetare säsong

Arbetsgivare / Ort: Falköpings Pastorat / Falköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare

Om jobbet

”Falköpings pastorat har ca 20.000 invånare och 13 000 kyrkomedlemmar. 80 anställda arbetar inom allt från församlingsvård till förskola, fastighet och kyrkogård.”

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten. Vår huvuduppgift är att upplåta gravplatser för alla avlidna oavsett trostillhörighet och ha den bästa tänkbara vård och underhåll av våra 20 kyrkogårdar i pastoratet. På kyrkogårdsförvaltningen arbetar 12 tillsvidareanställda och 18 säsongsanställda medarbetare.

Tjänsten

Vi söker medarbetare som kyrkogårdsarbetare säsong inom kyrkogårdsförvaltningens arbetsområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som säsongsanställd kyrkogårdsarbetare är du en viktig del i arbetet med ha den bästa tänkbara vård och underhåll av våra kyrkogårdar i pastoratet. Du utför alla förekommande praktiska arbetsuppgifter som t e x gräsklippning, beskärning och klippning av häckar, allmänt kyrkogårdsunderhåll samt plantering och skötsel av gravrabatter. Vi använder flertalet större och mindre maskiner och det dagliga underhållet av dessa ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet kan stundtals vara fysiskt krävande.

Att vara med och bidra till att göra det fint och välkomnande för andra är grunden i uppdraget och inte sällan uppstår berikande möten med kyrkogårdens besökare.

Du skall vara en god representant för Svenska kyrkan Falköping vilket ställer krav på ett professionellt bemötande till våra besökare.

Kvalifikationer

 • Trädgårdsutbildning och/eller vana från liknande arbete
 • God vana av trädgårdsmaskiner
 • Noggrann och lägger stor vikt på kvalité i ditt arbete
 • Har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och serviceinriktad

Övrigt

Delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar.

Svenska i tal och skrift.

Vi arbetar utifrån våra värdegrund: fred, rättvisa och försoning

Anställning

Anställningsform: Säsong

Omfattning: 100%

Löneform: Månadslön

Arbetstid: Schemalagd arbetstid

Tillträde: 2021-03-29 t o m 2021-08-31 (5 månader med möjlighet till förlängning upp till 2 månader)

Vi tillämpar Kyrkans avtal med individuell lönesättning.

Kontaktperson

Henry Mathisen, Arbetsledare kyrkogårdsförvaltningen, Telefon: 0515-77 63 36

Fackliga representanter

Kommunal, Patrik Larsson tel: 0515-77 63 53

Du är välkommen med din ansökan innehållande personligt brev, CV och löneanspråk senast den 7 mars 2021, märkt: P2021-0042 via e-post till: [email protected]

Arbetsgivare
Falköpings Pastorat
Storgatan 11B
52143 Falköping
Ansökan
Ansök senast 7 March (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kyrkogårdsarbetare sommarvikariat

Arbetsgivare / Ort: Helsingborgs Pastorat
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare

Om jobbet
Genom fyra församlingar och begravningsverksamhet vill vi i Helsingborgs pastorat vara där för människor, var de än befinner sig i sina liv. Tillsammans vill vi ge människor hopp och mervärde i mötet med Svenska kyrkan. Helsingborgs Kyrkogårdsförvaltning ansvarar för drift och skötsel av åtta begravningsplatser, samt för all verksamhet inom begravningskapell och krematorium i Helsingborgs Pastorat. Vi är cirka 80 medarbetare som gemensamt arbetar för att ge allmänheten ett positivt och kunnigt bemötande.  Om tjänsten Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings – och kulturmiljöer. Vi söker nu kyrkogårdsarbetare som kan vikariera under sommaren. Våra begravningsplatser är indelade i 3 distrikt: Norr består av Pålsjö kyrkogård och Krematoriekyrkogården samt Pålsjö Västra begravningsplats. Centrum är Nya kyrkogården, Donationskyrkogården och Gamla kyrkogården. Söder är Råå kyrkogård och Raus kyrkogård. Som kyrkogårdsarbetare blir du en del av våra arbetslag som sköter om begravningsplatserna. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara skötsel av begravningsplatser t.ex. häckklippning, ogräsrensning, gräsklippning och du kommer även att vara behjälplig vid anläggningsarbete. Arbetet sker utomhus oavsett väder. Arbetstid är mellan 07:00 till 15:30 måndag till fredag. Vikariaten är mellan juni-augusti, och varierar mellan 3-5 veckor, ange i din ansökan vilka veckor du vill arbeta och om du har önskemål om distrikt. Kvalifikationskrav      Vi söker dig som har fyllt 18 år och har intresse för växt- och trädvårdskunskaper. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av grönytevård. Har du dessutom relevant utbildning (grönytevård/trädvård/anläggning) är det meriterande. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med kollegorna. Du är öppen och serviceinriktad i mötet med allmänheten. Sista ansökningsdag är 2021-03-10.
Arbetsgivare
Helsingborgs Pastorat
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/helsingborg
Ansökan
Ansök senast 10 March (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Säsongstjänst kyrkogårdsarbetare

Arbetsgivare / Ort: Falkenbergs Pastorat / FALKENBERG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare

Om jobbet

Till Gunnarp, Gällared och Krogsereds församlingar söker vi en säsongsanställd kyrkogårdsarbetare för perioden 29/3 till 7/11 2021. Du arbetar med kyrkogårdsskötsel och grönytearbete där bland annat plantering, gräsklippning, underhåll av gångar och annat grönytearbete ingår. Medverkan vid gravgrävningsarbete kan vara aktuellt.

Vidare har du hand om skötsel av de gravar som pastoratet har avtal på att sköta och håller allmänt snyggt och iordning på kyrkogården. Som kyrkogårdsarbetare träffar du ofta besökare på våra kyrkogårdar och i våra kyrkor vilket ställer krav på att du har en god social förmåga.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med helårsanställd personal som under sommaren kompletteras med semestervikarier. Församlingarna har ett nära och gott samarbete med grannförsamlingarna kring Ullared samt i Torup varför arbete där kan komma att vara aktuellt vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning med inriktning trädgård, markanläggning eller liknande, och som har dokumenterad erfarenhet av grönytearbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på kyrkogård. Du har ett utvecklat sinne för god service, en god social förmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag. Din helhetssyn är väl utvecklad och du har en god fysisk förmåga och kapacitet att arbeta på kyrkogården. Tjänsten kräver att du har körkort B.

Arbetsgivare
Falkenbergs Pastorat
Nygatan 41
31131 FALKENBERG
Hemsida: www.svenskakyrkanse/falkenberg
Ansökan
Ansök senast 14 March (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Krematorievaktmästare

Arbetsgivare / Ort: Arvika Pastorat / Arvika
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Krematorievaktmästare

Färdigheter
Meriterande
 • Krematorieteknisk utbildning
 • Kyrkogård
 • skötselvana
 • Parker
 • skötselvana
 • Begravningstjänster
 • Fastighetsskötsel
 • Fastighetsdrift
 • Grönytemaskiner
 • körvana
 • Grönytemaskiner
 • service och underhåll
 • Yrkesbevis
 • hjullastare
 • anläggning

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Beskrivning

Svenska kyrkan i Arvika ansvarar för begravnings- och krematorieverksamheten vilken omfattar hela Arvika kommun. Inom förvaltningsområdet finns tio kyrkogårdar: Arvika, Ny, Älgå, Glava, Stavnäs, Högerud, Brunskog, Mangskog, Gunnarskog samt Bogen. I nära anslutning till Mikaelikyrkan i Arvika ligger kapellet och krematoriet Korsets Kapell.


Vi söker nu en krematorievaktmästare till vårt krematorium och kyrkogård.


Kvalifikationer

Vi ställer höga krav på ordning, noggrannhet och säkerhet liksom ett gott etiskt förhållningssätt och god förmåga att möta människor i sorg. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med begravningstjänstemän och andra som är involverade i de olika förrättningarna i kapell och på kyrkogårdar, detta ställer krav på personlig lämplighet och en känsla för service. Tidigare erfarenheter från arbete inom krematorieverksamheten är meriterande.

Som krematorievaktmästare behöver du vara självständig, flexibel, driven och lyhörd. Vi ser gärna att du har en teknisk yrkesutbildning. TYA yrkesbevis samt yrkeserfarenhet av kyrkogårds- eller parkarbete är meriterande. Utbildningspaket inom krematorie- och begravningsverksamheten kommer att bli aktuellt. Goda IT kunskaper och körkort B är ett krav.

Eftersom du anställs i Svenska kyrkan förutsätter vi att du är tillhörig och delar Svenska kyrkans värderingar.


Arbetsuppgifter

Primärt kommer arbetsuppgifterna att bestå utav drift och underhåll av krematoriet, tjänstgöring vid begravningar samt gravsättning. I tjänsten ingår även kyrkogårdsarbete, vilket innebär alla på en kyrkogård förekommande arbetsuppgifter så som skötsel, drift och underhåll.


Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning 6 månader kommer att tillämpas. Arbetstiderna är mellan 7.00 till 16.00 om inte omständigheterna kräver något annat. Lön: Månadslön, ange löneanspråk.


Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 14 mars. Du ansöker via e-post till [email protected] Märk din ansökan med ”Krematorievaktmästare”.


Har du några frågor om arbetet är du välkommen att kontakta Arvika Pastorats kyrkogårdsförvaltning eller kyrkogårdschef Anders Degertorp via kontaktuppgifterna nedan.Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Arbetsgivare
Arvika Pastorat
Mikaeligatan 1
67151 Arvika
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/arvika
Ansökan
Ansök senast 14 March (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kyrkogårdsarbetare säsong

Arbetsgivare / Ort: Piteå församling / Piteå
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om Piteå församling

Piteå församling är en av Luleå stifts största församlingar med cirka 21 300 medlemmar. I församlingen finns fem kyrkor, varav två är samarbetskyrkor med EFS, tillhörande församlingshem och tre begravningskapell. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för sex kyrkogårdar.


Nu söker vi ett antal kyrkogårdsarbetare under säsongen 2021

Arbetet innebär gräsklippning, plantering och allmänt trädgårdsarbete på våra kyrkogårdar. Arbetsuppgifterna är tidvis fysiskt krävande. Vi kan erbjuda både kortare och längre säsongsanställning.


Kort säsong

Tjänsterna är på heltid under 8 veckor under perioden 14/6-6/8. Krav: Minst 18 år och B-körkort. Märk ansökan ”8-veckor”.


Lång säsong

Tjänsterna är på heltid under perioden 3/5-15/10. Krav: Minst 18 år och B-körkort. Erfarenhet av arbete med maskin, reparation, bygg m.m. är meriterande.

Märk ansökan ”Säsongare”.


Ansökan

Anställning sker löpande under ansökningsperioden, sista dag för ansökan är den 14 mars 2021.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV till: [email protected] Märk ansökan med ”8-veckor” eller ”Säsongare” beroende på vilken tjänst du är intresserad av.

Arbetsgivare
Piteå församling
Nygatan 23
94131 Piteå
Hemsida: www.svenskakyrkan.se/pitea/lediga-tjanster
Ansökan
Ansök senast 14 March (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.