På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Krematoriemedarbetare

Krematoriemedarbetare

Krematoriemedarbetare arbetar precis som yrkesnamnet säger, på krematorier. Du medverkar till att kroppar efter de avlidna förbränns på ett sätt som överensstämmer med de gällande miljökraven och ser till att även övriga gällande regler följs.

Det är olika typer av jobb/tjänster som finns inom krematorieverksamheten, allt från krematoriechef och lagledare till krematorietekniker och städare. Krematoriemedarbetare tar emot kistor med kvarlevor från de avlidna personerna och utför kremeringar.

Det blir allt vanligare att krematorier har visningsrum, där anhöriga kan komma och se när förbränning utförs. Det gör krematoriemedarbetares uppgifter ännu mer mångfacetterade, bemötande av de anhöriga, visa empati och hantera hela den tragiska situationen med värdighet på ett lugnt och professionellt sätt.

Utbildning

På många kyrkogårdar krävs det att du har trädgårdsutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet för att kunna söka jobb som krematoriemedarbetare. Det finns trädgårdsutbildningar på naturbruksgymnasier, lantbruk och även olika vuxenutbildningar.

Det finns ett utbildningsorgan som är inriktat på kyrkogård och krematorium som heter Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund (SKKF), där finns utbildningar att anmäla sig till. Utbildningarna bekostas av dig själv.
 
På krematoriet är det meriterande med teknisk bakgrund så som elektriker/industri eller motsvarande. Truck-körkort är också meriterande. Vid anställning hos krematorier utbildas du ofta internt, du får då ofta ta truck-körkort och gå olika krematorieutbildningar.

Du kan certifiera dig till krematorietekniker efter genomförd utbildning och ett visst antal arbetade timmar. Det är också meriterande om man har pannskötarutbildning eller är certifierad pannskötare.

Yrket är speciellt med tanke på arbetsmiljön och det uppdrag som du utför dagligen.
Det är även viktigt hur du är som person, då man ska kunna hantera stress, extrem noggrannhet och också kunna bemöta människor i sorg, vilket kan kräva en viss livserfarenhet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Kyrkogårdsarbetare till Botkyrka kyrkogård

Arbetsgivare / Ort: Botkyrka församling / Norsborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Utbildning på röjsåg
  • Utbildning på motorsåg

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

I Botkyrka församling finns tre begravningsplatser som på sitt eget sätt speglar både vårt historiska och nutida samhälle. Vår ambition är att begravningsplatserna ska vara de mest välskötta parkanläggningarna i kommunen, dit människor söker sig för både återhämtning och tröst. Nu söker vi en kyrkogårdsarbetare.

Om tjänsten

  • Församling: Botkyrka församling
  • Tjänst: Kyrkogårdsarbetare
  • Omfattning: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidaretjänst 100 %
  • Arbetsplats: Botkyrka kyrkogård


HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER OCH KRAVPROFIL

Generellt förväntas du som kyrkogårdsarbetare kunna gräva gravar, köra maskiner och ha snöröjningsberedskap under vinterperioden.

Därför krävs körkort B och maskinvana, främst grävare och redskapsbärare. Meriterande är övriga kort för bl a röjsåg, motorsåg o dyl, samt genomgången kurs för säker gravgrävning.

De personliga kompetenser som krävs är samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet.

Kyrkogårdsarbetarna i förvaltningen är indelade i två arbetslag som leds av arbetande förmän. Administrationen sköts av två assistenter som är placerade på expeditionen i Tumba centrum. Här finns även kyrkogårdschefen.

Ansök senast 29/9

Välkommen in med din ansökan senast 29 september 2021. Skicka den via e-post till [email protected] Märk ansökan med Kyrkogårdsarbetare. Vi behandlar enbart fullständiga ansökningar som ska innehålla personligt brev, CV och kopior på körkort, maskinkort.

Intervjuer och arbetsprov bokas in under ansökningstiden.

Arbetsgivare
Botkyrka församling
Sankt Botvids Väg 27
14565 Norsborg
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/botkyrka
Ansökan
Ansök senast 29 september (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Krematorievaktmästare

Arbetsgivare / Ort: Gävle Pastorat / Gävle
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Svenska kyrkan i Gävle söker krematorievaktmästare till kyrkogårdsenheten

Gävle församling finns och verkar i Gävle. Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Vi är många – anställda, förtroendevalda, ideella, alla medlemmar – som arbetar för att Gävle ska bli ett ännu bättre samhälle att leva i. Gävle församling består bland annat av församlingsenheter, kyrkogårdsenheten, förskolenheten, familjerådgivningen, samtalsakuten och den gemensamma administrationen. Vi finns även på sjukhuset, högskolan, förvaret, häktet och anstalten, och vi är cirka 120 anställda.

Om tjänsten

Med utgångspunkt från församlingens vision och din kompetens möter du i din roll som krematorievaktmästare människor i en utsatt situation. Du utför kremationer liksom underhåll och service av kremationsugn. Du sköter kapelltjänst, gravsättningar och mottagande samt utlämning av kistor och urnor. Uppdraget har även en stor del administrativa inslag liksom mottagande av och information till grupper på studiebesök. Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av att möta människor och har en serviceinriktad inställning.

Du är tekniskt intresserad och har lägst en gymnasial utbildning.

Har du dessutom en krematorieteknisk eller teknisk utbildning, gärna med inriktning mot styr och reglerteknik, ser vi det som meriterande.

Meriterande är även erfarenhet från vården alternativt begravningsbranschen, då företrädesvis erfarenhet ifrån kyrkogård och kapell.

Krav är att du har goda kunskaper i Officepaketet samt fallenhet för administrativt arbete.

Du ska ha B-körkort och du ska kunna uttrycka dig väl i svenska språket, såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du kan arbeta strukturerat men med flexibilitet och trivs med att arbeta i team likväl som att arbeta självständigt. Du är en van administratör med hög förmåga att dokumentera och planera. Givetvis har du en stark vilja att utvecklas i ditt yrke. Totalt arbetar fyra personer på krematoriet, två krematorievaktmästare, en krematorievaktmästare/städ samt en krematorieföreståndare tillika närmsta chef.

Arbetsgivare
Gävle Pastorat
Nobelvägen 2
80267 Gävle
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/gavle
Ansökan
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kyrkogårdsarbetare

Arbetsgivare / Ort: Gävle Pastorat / Gävle
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Svenska kyrkan i Gävle söker två stycken kyrkogårdsarbetare till kyrkogårdsenheten

Gävle församling finns och verkar i Gävle. Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Vi är många – anställda, förtroendevalda, ideella, alla medlemmar – som arbetar för att Gävle ska bli ett ännu bättre samhälle att leva i. Gävle församling består bland annat av församlingsenheter, kyrkogårdsenheten, förskolenheten, familjerådgivningen, samtalsakuten och den gemensamma administrationen. Vi finns även på sjukhuset, högskolan, förvaret, häktet och anstalten, och vi är cirka 120 anställda.Arbetsuppgifter

På kyrkogården jobbar du med vanligt förekommande arbetsuppgifter såsom gravgrävning, gräsklippning, underhåll och anläggningsarbeten, skötsel av gravar och grönytor. I tjänsten ingår helgtjänstgöring under vinterperioden. Du förväntas också bidra till utveckling av verksamhet på kyrkogårdarna.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad medarbetare som gillar att hugga i och som är en positiv motor i vårt gäng. I den här rollen är det viktigt att arbeta strukturerat och prioritera i en föränderlig miljö där du också håller ordning på papper, planeringar och rutiner. Du är kreativ, självgående och rapporterar regelbundet till lagbas eller kyrkogårdsföreståndaren. Då vi arbetar mycket med miljöfrågor behöver du också ha ett sunt miljötänk som du tar med dig i ditt dagliga arbete.

Vår arbetsplats präglas av samarbete och respekt och du är anställd av Svenska kyrkan i Gävle. Vi vill att du är van vid att arbeta i team och uppskattar teamarbete. Du är flexibel i ditt förhållningssätt och har en problemlösande och serviceinriktad framtoning gentemot dina kollegor.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst.


Kvalifikationer

Det krävs körkort B och maskinvana, främst grävare och redskapsbärare. Utbildning eller erfarenhet av trädgård och skogsvård är meriterande. Meriterande är övriga kort för bl.a. röjsåg, motorsåg o dylikt, samt genomgången kurs för säker gravgrävning.

Omfattning

Heltid

Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan eventuellt komma att tillämpas.

Övrigt

Körkortsbehörighet B är ett krav för denna tjänst.

Du kommer att ha din placering på Skogskyrkogården i Gävle.

Upplysningar lämnas av

Arbetsledare Louise Bergheim, 026-17 05 30, [email protected]

Fackliga företrädare

Kommunal Robert Eriksson, 070-3924050, [email protected]

Så ansöker du

Sista ansökningsdag är 2021-10-03

Skicka din ansökan till Gävle församling [email protected]

Märk ansökan med F-2021-63


Rekryteringsprocess:

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval varav tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum.

Arbetsgivare
Gävle Pastorat
Nobelvägen 2
80267 Gävle
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/gavle
Ansökan
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kyrkogårdsarbetare till helårstjänster på kyrkogårdsförvaltningen i Malmö

Arbetsgivare / Ort: Malmö Pastorat
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare

Om jobbet
Malmös kyrkogårdsförvaltning omfattar ca 150 hektar mark och innefattar alla kyrkogårdar inom Malmös stadsgräns. Kyrkogårdarna är indelade i 3 skötseldistrikt. Dessutom består förvaltningen av transportavdelning, verkstad, krematorium, anläggare och administrativ personal. Vi som arbetar här speglar mångfalden i Malmö. I vårt uppdrag ingår att åt Malmöbor tillhandahålla samtliga tjänster som begravningslagen föreskriver. Vi är ca 230 medarbetare under högsäsong. Vi söker ett antal personer för helårstjänster på kyrkogårdsförvaltningen i Malmö. Det kommer att vara både tillsvidaretjänster och ett antal vikariat. Till några av tjänsterna kommer specialkompetens såsom gravgrävning och gravstensarbete vara starkt meriterande, så även erfarenhet av kyrkogårdsarbete. Det förekommer liftjobb, och en förutsättning för jobbet är att du utför samtliga förekommande arbetsuppgifter. Vi ser helst att du har minst B-körkort för manuell växellåda. Vi tittar noga på personlig lämplighet och erfarenhet. Du är välkommen att lägga in en ansökan här. Då vi har många säkerhetsinstruktioner och använder skriftliga arbetsordrar är det viktigt att du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift. Vi är en mångkulturell arbetsplats och välkomnar därför alla sökande oavsett könstillhörighet eller trosinriktning. Vi kommer att tillämpa löpande urval och intervjuer kommer att äga rum under vecka 39. Arbetstagarrepresentant: Annika Johansson, Kommunal 040-27 94 45.              Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Malmö Pastorat
Hemsida: https://svenskakyrkanmalmo.se/lediga-tjanster/
Ansökan
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kyrkogårdsarbetare

Arbetsgivare / Ort: Västerås Stift
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 oktober (20 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare

Om jobbet
Kyrkogårdsarbetare heltid Arbogabygdens församling söker en driven och engagerad medarbetare med bred kompetens till vår kyrkogårdsförvaltning. Vi söker dig som är social och uppskattar möten med människor samt är intresserad av att vara en del i att utveckla kyrkogårdsverksamheten. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete där du får arbeta med kompetenta medarbetare i en vacker miljö. Att arbeta i en kyrkogårdsförvaltning innebär bland annat att du får gräva gravar och att du träffar människor i sorg. Kyrkogårdsförvaltningen i Arboga vårdar och underhåller sju begravningsplatser, varav fyra är knutna till centralorten, vidare finns tre stycken landsortskyrkogårdar, två parker samt några mindre grönområden.         Som kyrkogårdsarbetare är du direkt underställd kyrkogårdsmästaren. I din roll ansvarar du för genomförandet av det dagliga arbetet. I rollen ingår även att vara kyrkogårdsförvaltningens representant gentemot allmänhet och gravrättsinnehavare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter • Tillsammans med kollegor utför du det dagliga arbetet på våra kyrkogårdar och begravningsplatser samt deltar i kyrkogårdsspecifika projekt • Du deltar i förvaltningens arbetsmiljöarbete • Du ansvarar för en viss administration/dokumentation samt budget inom eget verksamhetsområde  Kvalifikationer • Du har en formell utbildning inom den gröna sektorn och/eller inom mark och anläggningsarbete • Du har dokumenterad erfarenhet av grönyteskötsel och/eller mark- och anläggningsarbete • Du har en god förmåga att jobba i team, att inspirera andra genom arbetsglädje med fokus på goda resultat, samtidigt som du kan vara självständig och driven när tjänsten så kräver. • Du är en positiv person som har god empatisk och social förmåga • Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift • Du har körkort B  Meriterande • Erfarenhet från ledande befattning • Maskinvana • Service och underhåll av maskiner  Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Det finns goda möjligheter till personlig utveckling i tjänsten. För tjänsten gäller löne- och anställningsvillkor i enlighet med Svenska kyrkans kollektivavtal. Ange löneanspråk i Din ansökan. Provanställning kan komma att tillämpas. Har du frågor angående tjänsten, kontakta Kyrkogårdschef Johan Karlefors tfn 0589-88 406 eller Kyrkogårdsmästare Thomas Sjöman 0589-88 454. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Skicka din ansökan via hänvisad länk senast 2021-10-10
Arbetsgivare
Västerås Stift
Ansökan
Ansök senast 10 oktober (20 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.