På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Begravningsrådgivare

Begravningsrådgivare

Begravningsrådgivaren är den person som är mest inriktad på att hålla i kontakten med kunderna, alltså de anhöriga till den som har avlidit.

Begravningsrepresentanten är den som är med på begravningsceremonin och förbereder ceremonilokalen med blommor, programkort osv och hälsar gästerna välkomna samt hjälper till vid avskedet och visar hur gravsättningen ska gå till.

Och chauffören är den som sköter hämtningen och de olika transporterna av den döde och kanske också sveper/sätter på kläder och kistlägger den döde.

I praktiken är dock oftast en och samma person ansvarig för alla de olika arbetsuppgifterna, särskilt på de mindre begravningsbyråerna ute i landet. I storstäderna förekommer det ofta att en begravningsbyrå anlitar ett särskilt transportföretag som sköter hanteringen av den avlidnes kropp.

Utbildning

Upplärning kan ske på arbetsplatsen. De större byråerna har regelbundna internutbildningar som sker efter det att man blivit anställd.

Utbildning till Begravningsrådgivare kan finnas inom yrkeshögskolan.

För att en begravningsbyrå ska få bli auktoriserad av Sveriges Begravningsbyråers Förbund krävs bland annat att minst en person på byrån genomgått ett utbildningsprogram bestående av fyra interna kurser.

En lämplig bakgrund för yrket kan vara arbete inom sjukvården. Körkort är meriterande men kan också vara ett krav.

Bra grundläggande utbildning får du bl a på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet.

Framtidsutsikter

Många begravningsbyråer är familjeföretag som ofta går i arv. Personalomsättningen är ganska låg. Marknaden kan anses på vissa håll i Sverige som överetablerad och nyrekryteringen kan vara liten.

Personliga egenskaper

I arbetet inom begravningsbranschen möter man många olika sorters människor och det är viktigt att ha förmågan att lyssna och samarbeta. Många av de människor man möter är i djup sorg, och kan också befinna i chocktillstånd, vilket ställer speciellt höga krav på att kunna bland annat visa empati.

Visste du att...?

... antal personer som besöker begravningar, har sedan 1990-talet halverats. Numera är det i genomsnitt 24 personer som besöker en begravning och i ca 8% av fallen begravs eller kremeras de avlidna utan ceremonin.

Visa mer
Visa mindre

285 Lediga jobb

Familjehemskonsulent

Arbetsgivare / Ort: Förenade Familjehem Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Socionom

Om jobbet

Förenade Familjehem är ett konsulentstött familjehemsföretag med lång och bred erfarenhet av att arbeta med barn, unga och vuxna. Givetvis med tillstånd från IVO. Förenade Familjehem grundades ur ett personligt engagemang för familjehemsvård och ett genuint intresse för människor.

Vi erbjuder socialtjänsten erfarna familjer med stort engagemang som arbetar med hjärtat. Förenade Familjehem tar emot placeringar enligt SOL, LVU och LSS. Vi erbjuder även skyddat boende samt transporter.

Samtliga konsulenter har bred och varierad utbildning från både familjehemsvård och socialtjänst. Förenade familjehem utför även utredningar på uppdrag av socialtjänsten samt erbjuder föräldrastöd. Förenade familjehem arbetar aktivt med utbildningar för att hela tiden säkerställa en god vård och höja kompetensen hos våra familjehem.

Förenade Familjehem är rikstäckande.

Vi söker i första hand dig som är socionom eller har en beteendevetenskaplig utbildning alternativt socialpedagog, eller likvärdig utbildning. Meriterande om du har erfarenhet av familjehemsvården sedan innan eller på annat vis har arbetat med barn och ungdomar.

VI ser gärna att du bor någonstans i Västra Götaland med närhet till Göteborg (gärna cirka 1 timme från centrala Göteborg). Eftersom vi har kontor och umgängeslokaler i Säffle är det bra om du bor så du har möjlighet att ta dig till Säffle ett par gånger per månad.

Det är viktigt att du har körkort och tillgång till bil eftersom det ingår en del resor i arbetet.

Du som söker bör vara strukturerad, ansvarstagande och ordningsam samt ha förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Som person behöver du ha stor förståelse för olika människors sätt att leva samt vara lyhörd och inkännande. Att kunna lyssna och stötta är en viktig del av arbetet.

Vi ser gärna att du själv varit/är familjehem eller har andra erfarenheter som kan vara likvärdiga.

Arbetet som familjehemskonsulent innebär stora möjligheter för den anställda att själv kunna påverka sina arbetstider då vi arbetar mycket med frihet under ansvar. Arbetet som familjehemskonsulent är även ett socialt och utvecklande arbete och som anställt har du stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsgivare
Förenade Familjehem Sverige AB
Hemsida: www.forenadefamiljehem.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Dedicare söker socialsekreterare till barn och unga till Skåne län

Arbetsgivare / Ort: Dedicare AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Socionom

Om jobbet

Söker du efter en seriös arbetsgivare som gör det möjligt för dig att ta uppdrag enligt dina önskemål? Vi behöver dig som är en erfaren socialsekreterare och som vill arbeta med utredningsförfarande inom barn och ungdom i Skåne län. Du får trygga anställningsvillkor, goda förmåner och en personlig kontakt med din konsultchef, samtidigt som du kan fokusera på dem som behöver din hjälp.


Våra kunder består i regel av socialtjänster i hela landet som har personalbehov av socialsekreterare med erfarenhet inom socialtjänstens olika verksamhetsområden. Just nu söker vi personer med socionomexamen och med minst två års yrkeserfarenhet av utredning inom barn och unga.
 

Vår vision är att ha de mest kompetenta medarbetarna. Med kompetens menar vi fackkunskap, relevant erfarenhet och professionell service. Som socionomkonsult är det viktigt att du är självständig och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom goda kunskaper inom det svenska språket, såväl i tal som i skrift.
 

Dedicare är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som varit verksamt sedan 1996 och är idag en av Nordens ledande leverantör av socionomer, läkare, sjuksköterskor, och andra profiler inom vårdsektorn. Som konsult hos Dedicare kan du välja om du vill ta längre eller kortare uppdrag samt om du vill att arbetsplatsen ska vara i närheten av ditt boende eller om du önskar resa.

 

Vi tror att välmående människor gör ett bättre arbete, därför erbjuder vi alla våra konsulter följande:

 

-                           Kollektivavtal, tjänstepension, semesterersättning och friskvårdsbidrag.

-                           Du får en lön som är synonym med dina prestationer.

-                           Du får personlig och nära kontakt till din chef.

-                           Du får möjlighet till utveckling och därtill stöttning av din chef på vägen.

-                           Du får spännande uppdrag som matchar ditt intresse och din kompetens.

 

Vill du bli en av oss?

Besök gärna vår hemsida www.dedicare.se/socionom för mer information och för information om olika evenemang.

 

Vi håller intervjuar löpande.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Dedicare AB (publ)
Hemsida: www.dedicare.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Socionomkonsult för biståndshandläggning LSS sökes per omgående

Arbetsgivare / Ort: Socialpoolen Sverige AB / SOLNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Socionom

Färdigheter
Meriterande
  • Biståndsbedömning

Om jobbet

Biståndshandläggare till en mindre kommun i Jönköpings län!

Socialpoolen söker nu omgående en socionomkonsult med en gedigen erfarenhet inom området biståndshandläggning LSS . Du kommer att ha nära till närmaste chef och beslutsvägarna är därmed korta. Du får en god introduktion till verksamheten samt tillgång till support samt handledning under uppdragstiden. Verksamhetssystem är Combine. Bra om du har erfarenhet från Lifecare och Procapita.

Har du en god erfarenhet som biståndshandläggare samt god kunskap om att utreda, bedöma och besluta samt dokumentera så kontakta oss omgående.

Uppdraget finns i en mindre kommun i Jönköpings län och löper på ett par månader framöver.

Socialpoolen erbjuder kortare och längre konsultuppdrag, på heltid eller deltid. Socialpoolen kompletterar Socialtjänsten med bemanning inom socialtjänstens samtliga verksamheter.

Våra konsulter arbetar mest på individuella uppdrag men även i team. Vi ger handledning och stöd under hela uppdraget.

Arbetsgivare
Socialpoolen Sverige AB
Drottning Kristinas Esp 63
17067 SOLNA
Hemsida: www.socialpoolen.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Socialsekreterare Barn och Unga

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Socionom

Om jobbet
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle. Välkommen till en helt ny förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för! ARBETSUPPGIFTER Vi söker en socialsekreterare till Barn och unga 3 i socialförvaltning Nordost. Barn och unga myndighet består av 8 utredande enheter för barn och unga. Varje enhet består av enhetschef, två 1:e socialsekreterare samt 12 medarbetare fördelat i två grupper. Vi arbetar enligt modellen Fas och bland annat metoderna Signs of Safety och MPV. Som socialsekreterare handlägger och utreder du ärenden inom målgruppen 0-21 år. Utgångspunkt är socialtjänstlagen, LVU lagstiftningen samt de politiskt fastställda målen. I arbetet ingår kontakt med andra förvaltningar och myndigheter. Du arbetar aktivt med varje individ genom förändringsledning, upprättar en handlingsplan och stöttar individen i att genomföra denna. Stödet kan se olika ut beroende på behov av insats. Arbetet innebär i hög utsträckning myndighetsutövning med krav på rättssäkerhet, gemensamt förhållningssätt och likvärdiga bedömningar. Du ska med hjälp av din kunskap och ett gott bemötande se till att de individer vi möter får den hjälp och det stöd de behöver för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Du kommer att erbjudas metodhandledning och processhandledning. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad socionom. Vi ser att du har erfarenhet av myndighetsutövning med utredningar, bedömningar och verkställande av beslut. Vidare är det meriterande om du har utbildning inom metoden Signs of Safetey eller har arbetat med metoden. Då det i arbetet förekommer resor är B-körkort ett krav. Som socialsekreterare ser vi att du har ett gott bemötande där du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation och har en god förmåga att delge information skriftligt så väl som muntligt. Det är i arbetet som socialsekreterare även viktigt att du kan arbeta självständigt och strukturerat och har en förmåga att upprätta tydliga mål och planera aktiviteter och projekt i god tid. Du har en förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Urval och intervjuer görs löpande och kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vikarierande Socialsekreterare Barn och Unga

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2022-01-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Socionom

Om jobbet
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle. Välkommen till en helt ny förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för! ARBETSUPPGIFTER Vi söker en vikarierande socialsekreterare till Barn och unga 3 i socialförvaltning Nordost. Barn och unga myndighet består av 8 utredande enheter för barn och unga. Varje enhet består av enhetschef, två 1:e socialsekreterare samt 12 medarbetare fördelat i två grupper. Vi arbetar enligt modellen Fas och bland annat metoderna Signs of Safety och MPV. Som socialsekreterare handlägger och utreder du ärenden inom målgruppen 0-21 år. Utgångspunkten är socialtjänstlagen, LVU lagstiftningen samt de politiskt fastställda målen. I arbetet ingår kontakt med andra förvaltningar och myndigheter. Du arbetar aktivt med varje individ genom förändringsledning, upprättar en handlingsplan och stöttar individen i att genomföra denna. Stödet kan se olika ut beroende på behov av insats. Arbetet innebär i hög utsträckning myndighetsutövning med krav på rättssäkerhet, gemensamt förhållningssätt och likvärdiga bedömningar. Du ska med hjälp av din kunskap och ett gott bemötande se till att de individer vi möter får den hjälp och det stöd de behöver för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Du kommer att erbjudas metodhandledning och processhandledning. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad socionom. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen barn, unga och deras familjer. Erfarenhet av myndighetsutövning och arbete med utredningar, bedömningar och verkställande av beslut är ett krav. Vidare är det meriterande om du har utbildning inom metoden Signs of Safetey eller har arbetat med metoden. Då det i arbetet förekommer resor är B-körkort ett krav. Som socialsekreterare ser vi att du har ett gott bemötande där du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation och har en god förmåga att delge information skriftligt så väl som muntligt. Det är i arbetet som socialsekreterare även viktigt att du kan arbeta självständigt och strukturerat och har en förmåga att upprätta tydliga mål och planera aktiviteter och projekt i god tid. Du har en förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Urval och intervjuer görs löpande och kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Tjänsten avser ett graviditetsvikariat på ett år med möjlighet till förlängning.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.