På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Präst

Präst

Att vara präst eller pastor är mycket mer än bara ett yrke. Personligheten och den kristna tron är de främsta arbetsredskapen för prästen som möter människor både i glädje och i sorg.

Präster i Svenska kyrkan leder församlingsarbetet med gudstjänster, dop, vigsel och begravningar. De har också hand om konfirmandarbetet och kan arbeta med såväl barn som vuxna i olika grupper. Prästen undervisar i det kristna budskapet och ger själavård och kan även arbeta utanför församlingen som fängelsepräst, sjukhuspräst, polispräst och fältpräst.

Mötet med människor är en mycket viktig del av prästyrket. I arbetet som präst möter man människor i alla åldrar, i glädje och sorg och i många olika skeden och situationer i livet.

Under det första året efter prästvigningen tjänstgör prästen under handledning och kallas pastorsadjunkt.

Utbildning

Att vara präst är en av Svenska kyrkans vigningstjänster. Det betyder att man måste bli antagen som prästkandidat av biskopen i ett av Svenska kyrkans 13 stift, innan man kan ansöka till prästutbildningen vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Man tar själv kontakt med det stift där man önskar prästvigas.

Efter att man blivit antagen av ett stift, läser man en pastoralteologisk grundkurs, PG, motsvarande 10 veckors heltidsstudier vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Innan man kan påbörja de avslutande pastoralteologiska studierna, krävs att man i stiftet har genomfört:

  • 8 veckors praktik i församling
  • Mötesplats mellan stift och student under 8 till 10 dagar.

Efter avslutad utbildning vigs man till präst i ett av Svenska kyrkans stift. Där tjänstgör man sedan under 1 års tid som pastorsadjunkt.

Det krävs 255 högskolepoäng för att antas till det pastoralteologiska slutåret. Studierna ska omfatta minst en magisterexamen i teologi/religionsvetenskap motsvarande 240 hp.

För att bli präst ska man ha en teologie magisterexamen eller en religionsvetenskaplig magisterexamen från ett universitet eller en högskola och att man antas som prästkandidat i ett stift. Därpå följer ett års avslutande studier vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Man börjar läsa på Svenska kyrkans grundkurs som är 16 veckor och ges vid flera folkhögskolor.

Nästa steg i prästutbildningen är religionsvetenskaplig utbildning vid högskolan till teologie kandidatexamen. Parallellt med den religionsvetenskapliga utbildningen deltar man i kursverksamheten, anordnad av stift.

Sedan återstår pastoral profilutbildning. De teoretiska studierna varvas med praktiskt arbete i en församling. Därefter kan man avlägga prästexamen och bli prästvigd.

Den religionsvetenskapliga utbildningen finns vid universiteten i Uppsala, Lund, Göteborg och Umeå. Även i Stockholm kan man läsa hela den religionsvetenskapliga utbildningen. Där ges de pastoralteologiska kurserna i samverkan mellan Teologiska Högskolan i Stockholm och Ersta Sköndal högskola.

Den andra delen består av den praktisk-teologiska utbildningen.

Vid Johannelunds teologiska institut i Uppsala kan hela utbildningen till präst läsas, såväl den religionsvetenskapliga som den praktisk-teologiska.

Arbetsplats

De allra flesta präster arbetar inom Svenska kyrkan idag. Några har vidareutbildat sig och arbetar mer terapeutiskt. Andra gör en administrativ karriär på nationell nivå, eller går vidare och disputerar inom ett valt område till teologie doktor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

14 Lediga jobb

Präst i Oskarshamn

Arbetsgivare / Ort: Oskarshamns församling / Oskarshamn
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 december (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och det diakonal arbete är prioriterat. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/oskarshamn

Längtar du vidare? Här finns längtan efter präst! En av våra präster har nyligen gått i pension och ytterligare en pensionsavgång är att vänta inom det närmsta året. Det gör att vi håller två tjänster öppna samtidigt. Hos oss finns totalt fyra prästtjänster varav en är kyrkoherdetjänst. Nu söker vi dig som vill vara präst med oss!

o Vi är gudstjänstfirare i varierande åldrar, ideella med olika uppdrag, kollegor som trivs, unga och äldre.

o Vi är en församling med tre kyrkor där vi möts, bygger relationer och delar tro, liv och längtan.

o GUD – GLÄDJE – GEMENSKAP är våra kärnord.

o Arbetet sker i team och vi tycker om att göra tillsammans och lära av varandra.

Du som längtar efter detta KOM!

o Med nyfikenhet och upptäckarlust

o Med dialog och lyhördhet

o Med kortare eller längre erfarenhet

Vi som möter dig vill:

o bidra med arbetsglädje

o ta tillvara på dig och dina idéer i församlingsbygge

o vara kyrka många tillsammans

o arbeta omslutna av Guds kärlek intill havet i Oskarshamn

Kvalifikationer: Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Du är medlem i Svenska kyrkan. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information kontakta: Marie Ivarsson, kyrkoherde, telefon 0491-78 42 06 eller mail: [email protected]

Välkommen att skicka din ansökan till: Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn. Det går även bra att maila in din ansökan till: [email protected] Ange referens ”Ansökan präst”.

Att bifoga din ansökan: prästbrev, intyg om teologisk examen, intyg om fullgjort år på utbildningsinstitutet (tidigare pastoralinstitutet), var och när du gjorde ditt pastorsadjunktår, CV med tidigare och pågående anställningar inom Svenska kyrkan samt kontaktuppgifter.

Sista ansökningsdag den 2021-12-01

Oskarshamns församling är ett enförsamlingspastorat geografiskt till ytan lika stor som Oskarshamns stad vilket gör att du når hela församlingen per cykel. Vi har cirka 10 000 tillhöriga medlemmar och omfattar de tre kyrkorna: Oskarshamns kyrka, Kolbergakyrkan samt Kristinebergskyrkan.

Arbetsgivare
Oskarshamns församling
Tingsvägen 1
57255 Oskarshamn
Hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/oskarshamn
Ansökan
Ansök senast 1 december (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Komminister

Arbetsgivare / Ort: Jämshögs församling / OLOFSTRÖM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 2 december (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Jämshögs församling söker komminister 100 %, tillsvidare.

Jämshögs församling omfattar större delen av Olofströms kommun och har gräns mot Skåne. Olofströms kommun har en fantastiskt vacker natur och är i år, liksom 2019, utsedd till Sveriges Friluftskommun.

Vi söker en präst som tycker om att fira gudstjänst, att undervisa, bedriva själavård och tillhöra ett arbetslag där man tillsammans strävar efter att utveckla kyrkans uppdrag bland dagens människor. Vi erbjuder en god arbetsmiljö både när det gäller den yttre fysiska miljön och den inre sociala gemenskapen i arbetslag och frivilliggrupper. Församlingsarbetet har två centra, dels Jämshög med den gamla församlingskyrkan i centrum och dels centralorten Olofström där flertalet av våra medlemmar bor. Församlingen har goda relationer till skolor, föreningar och andra organisationer. Här finns också en god ekumenisk anda med vissa återkommande gemensamma gudstjänster eller samlingar.

I tjänsten ingår att ansvara för konfirmandarbetet, men beroende på vad man som sökande har för kompetens finns stora möjligheter att få påverka tjänstens inriktning. Vi söker Dig som är målinriktad och gärna vill utveckla dig som präst, kristen och människa! Till ditt stöd har vi möjlighet att erbjuda handledning och tid för kompentensutveckling.

Anställningsform: tillsvidareanställning

Tillträde: efter överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: 100 %

Körkort: körkort och tillgång till bil

Sista ansökningsdag: 2 december

Fackliga företrädare:

Akademikerförbundet SSR, Fredric Liljeberg, [email protected],

040-42 63 69

Kyrkans Akademikerförbund, [email protected], växel 08-441 85 60

För mer upplysningar kontakta vik kyrkoherde Ulf Kleander på tfn 0454-97 758 eller per mail [email protected]

Välkommen med din ansökan per mail till [email protected] eller per post till Jämshögs församling, Bygatan 2, 293 72 Jämshög

Arbetsgivare
Jämshögs församling
Kapellgatan 1
29334 OLOFSTRÖM
Hemsida: http://www.svenskakyrkan.se/jamshog
Ansökan
Ansök senast 2 december (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Härnösands stift söker biskopsadjunkt

Arbetsgivare / Ort: Härnösands Stift
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 december (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Stiftsadjunkt

Om jobbet
Vill du bli en nyckelperson för biskopen i Svenska kyrkans och Härnösands stifts möte med sin samtid och framtid? Är du präst och söker en tjänst som är mångsidig och utvecklande och som tar din personliga mognad, din samarbetsförmåga och samordnande förmåga i anspråk? Då är tjänsten som biskopens adjunkt i Härnösands stift något för dig. Här får du bistå biskopen i hennes ämbetsutövning och vara en brobyggare och koordinator i de kontakter och uppdrag som vilar på biskopen. Du ingår såväl i ett litet, nära team runt biskopen som i ett bredare samarbete med specialister inom Härnösands stift. Arbetsuppgifter Du kommer att bistå biskopen i hennes åtaganden, exempelvis genom att - koordinera gudstjänster, kyrkoherdemottagningar och prostmöten - medverka vid förberedelser och genomföranden av internationella kontakter, vigningshögtider och ekumeniska sammankomster samt biskopens övriga samlingar och åtaganden - följa den teologiska debatten och bidra till stiftets teologiska utveckling - ingå i visitationsarbetet - ansvara för biskopens liturgiska kläder samt för planering av stiftskansliets mässor och andakter - samordna biskopens kontakter med stiftskansliets och församlingarnas medarbetare Arbetsuppgifterna utförs i nära samarbete med biskopen samt med exempelvis chefssekreterare, stiftsadjunkter och pressekreterare. Kvalifikationer och personliga förmågor Vi söker dig som är präst i Svenska kyrkan och har minst fem års församlingserfarenhet. Du är en strukturerad person som tycker om samordning och planering och kan ingå i flera processer samtidigt. Du har god social kompetens eftersom arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga och innebär möten med många människor och sammanhang. Du deltar i det teologiska samtalet, är driven och tar ansvar för att leverera på hög nivå. Krav - Prästvigd - Minst fem års erfarenhet av församlingsarbete Utöver detta ska du ha: Mycket goda kunskaper i Officepaketet Goda kunskaper i engelska B-körkort. Arbete på obekväm arbetstid samt resor i tjänsten förekommer, ibland med övernattning Meriterande:          Erfarenhet av likartat arbete. Erfarenhet av att leda processer självständigt, verksamhetsansvar eller projektledning. Erfarenheter från andra delar av Svenska kyrkan, exempelvis andra stift eller nationell nivå. Arbetstider och tjänsteställe Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar årsarbetstid. Huvudsaklig arbetstid är måndag till fredag 08.00-16.45. Tjänsteställe är Härnösand, stiftskansliet Anställningsstart enligt överenskommelse.   Härnösands stift erbjuder dig Vi erbjuder dig en trivsam miljö i nyrenoverade lokaler i centrala Härnösand, stimulerande arbetsuppgifter och flexibla arbetstider. Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar olika slags kompetensutveckling. Som anställd inom Svenska kyrkan får du tjänstepension. Vi erbjuder även förmåner som årlig friskvårdpeng, en timme friskvård i veckan och tillgång till företagshälsovård. Kontaktpersoner Mer information om tjänsten lämnas av Charlotta Ekelund, enhetschef, tel: 0611- 254 60. Så här ansöker du För att söka jobbet behöver du inte skriva ett personligt brev. I ansökan svara du i stället på ett antal frågor kopplade till tjänsten och laddar upp ditt CV.   Härnösands stift är en del av Svenska kyrkan med uppdrag att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet omfattar 98 församlingar i landskapen Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftsorganisationen, med kansli i Härnösand, har cirka 50 medarbetare med en rad olika yrkeskompetenser.
Arbetsgivare
Härnösands Stift
Ansökan
Ansök senast 6 december (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ansvarig till öppen verksamhet

Arbetsgivare / Ort: Hela Människan Huddinge- Botkyrka-Salem / TUMBA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Pastor
  • frikyrkoförsamling

Om jobbet

Vi söker dig som vill vara med och forma och utveckla vår öppna verksamhet

Ansvarig till öppen verksamhet

Tjänsten som ansvarig för öppen verksamhet är en ny tjänst som du kommer få vara med och forma. Du gillar utmaningar och är nyfiken och vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Du brinner för att stötta människor i utsatta livssituationer och tillsammans med dem bli medvandrare, kunna motivera till förändring och bidra till att de utvecklas och växer.

VI SÖKER DIG SOM

Vill se människor växa och utvecklas

Gillar att jobba med människor från olika kulturer och samhällsnivåer.

Gillar utmaningar både på individ och gruppnivå.

Kan motivera andra.

Har erfarenhet av människor med beroendeproblematik/psykisk ohälsa.

Har förmåga att hantera eventuella konflikter som kan uppstå.

Trivs med att arbeta i team.

Vill arbeta både individuellt och i grupp med våra deltagare.

Vill bistå med individuellt stöd, hålla individuella samtal, leda och utveckla gruppaktiviteter.

Vill samarbeta och utveckla vårt sammarbete med andra aktörer.

ARBETSLIVSERFARENHET

Du har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta livssituationer.

Du kan vara socionom, socialpedagog, behandlingsassistent, behandlingspedagog, diakon, pastor/präst, terapeut mm, och/eller så har du många års erfarenhet och vardagskunskap inom vårt arbetsområde.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågan att samarbeta med kollegor. Vi förutsätter att du är en strukturerad person med förmåga att ta egna initiativ.

Du delar vår värdegrund och ser dig som en del av vårt sociala arbete. Vi ser det som en merit att du är medlem och engagerad i en kyrka/församling.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer ansvara för det löpande öppethållandet i vår öppna verksamhet, samt i samarbete med verksamhetsansvarig arbeta med utvecklingen av verksamheten.

Du kommer att arbeta med människor som befinner sig i utsatta livssituationer i samhället och/eller bor i närområdet.

Du kommer arbeta med att bistå enskilda individer med stöd i myndighetskontakter samt stöd för dem som behöver hjälp att hantera vardagliga krav och utmaningar.

Du kommer att möta människor vars bakgrund varierar och det kan handla om fattigdom, bristande utbildning och/eller svagheter i svenska språket, beroendeproblematik, kriminalitet, hemlöshet men även neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller annan psykisk- och/eller fysisk funktionsnedsättning.

Du kommer ha kontakter med familj, socialtjänst, polis, skola, arbetsförmedlingen, idéburna organisationer, Försäkringskassan och olika samarbetspartners.

Du kommer arbeta nära och arbetsleda kollegor i den öppna verksamheten. Du kommer även arbeta nära vår nyinrättade tjänst som gatupastor/-präst

OM OSS

Hela Människan är kyrkornas gemensamma sociala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi har elva lokala kyrkor som huvudmän. Vi arbetar för att skapa resurser för vårt gemensamma uppdrag.

Vi vill göra skillnad för och tillsammans med människor i utsatta livssituationer. På ett omsorgsfullt sätt bidrar vi till att människor kan växa och utvecklas.

Vi utgår ifrån en kristen människosyn och tron på alla människor lika värde och rätten till ett värdigt liv. Vi är en organisation i ständig utveckling med nyfikenhet och lyhördhet på omvärldens behov och ställer om snabbt när det behövs. Genom stöd och gemenskap fokuserar vi på det positiva och framhåller det friska och fungerande. Vi ser till HELA människan.

Vi ser ett samhälle där fattigdom, hemlöshet, missbruk och annan social utsatthet ökar och där mänskliga rättigheter och barnkonventionen sätts på undantag. Därför arbetar vi för varaktiga och långsiktiga förändringar i samhället. Vi deltar aktivt i nätverk, partnerskap och i samhällsdebatten där vi bidrar med vår vardagskunskap och lokala närvaro.

Vi har lång erfarenhet av att möta människor i hemlöshet, aktivt missbruk, psykisk ohälsa och ensamhet. Därför erbjuder vi mötesplatser, stöd och gemenskap där vi ser människan som människa.

Vårt sociala företagande bidrar till ett inkluderande och hållbart samhälle. Därför bedriver vi bland annat secondhandbutiker, social livsmedelsbutik och matbank. Här skapar vi anställningar och erbjuder arbetsträning och praktisk handledning.

Genom att samarbeta med olika partners vill vi öka förutsättningarna och skapa varaktig förändring för barn, ungdom och familj i utsatthet kopplat till droger, fattigdom och kriminella miljöer. Vi vill kämpa för att våra barn och ungdomar ska få växa upp i ett generöst samhälle med framtidstro och hopp om ett bättre liv.

LÖN, ERSÄTTNING OCH FÖRMÅNER

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning. Tjänsten är på 100 % och din placering blir i huvudsak i våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba. Tillträde efter överenskommelse. Vi har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen, branschavtal Vård och Omsorg.

Du bör ha B-körkort och datavana. Det är positivt om du behärskar andra språk utöver svenska och engelska.

Vi erbjuder dig även egen utveckling och delaktighet med möjlighet att påverka ditt arbete. Vi fortbildar kontinuerligt och vid behov utbildar vi dig också i våra metoder och arbetssätt.

Vi hoppas du vill anta utmaningen att tillsammans med oss göra skillnad lokalt.


ANSÖKAN

Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post till [email protected] Märk ansökan med ANSVARIG ÖPPEN VERKSAMHET.

För information om tjänsten kan du kontakta, Staffan Lundin (verksamhetsansvarig), 08 534 709 47, Lauretta Gfrörer (HR-chef), 08 534 709 42.

Vi vill ha din ansökan senast 10 december. Vi prövar ansökningarna kontinuerligt.

Arbetsgivare
Hela Människan Huddinge- Botkyrka-Salem
Gröndalsvägen 20 B
14730 TUMBA
Ansökan
Ansök senast 10 december (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker en Gatupastor/präst

Arbetsgivare / Ort: Hela Människan Huddinge- Botkyrka-Salem / TUMBA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 december (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Präst
  • annat trossamfund

Om jobbet

Vi söker dig som vill vara med och forma och utveckla ett nytt arbete hos oss som vi benämner Gatukyrkan med soppmässa.

Vi söker en Gatupastor/präst

Tjänsten som gatupastor/-präst är en ny tjänst som du kommer få vara med och forma. Du gillar utmaningar och är nyfiken och vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Du brinner för att stötta människor i utsatta livssituationer och tillsammans med dem bli medvandrare, kunna motivera till förändring och bidra till att de utvecklas och växer.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Vi tänker att dina ansvarsområden och huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bli:

· Ansvara för vardagsmässan och volontärgruppen

· Enskild själavård/stödsamtal

· Organisera sinnesrostunder

· Medverkan i mötesplatser som Riagården

· ”Fältarbete” och relationsskapare i nära samverkan med lokala kyrkor

· Ansvara/delta vid förrättningar kopplat till målgruppen

· Ansvara för de Diakonala nätverken och samverkan med huvudmännen

· Organisera ”hängpastorer/diakoner” i våra butiker och mötesplatser

· Medvandrare och gränsöverskridare till myndigheter och huvudmän

· Delansvar för organisering, planering och genomförande av Jul i gemenskap

Tjänsten är ny och innehållet i tjänsten kommer kontinuerligt utvecklas i nära dialog med dig.

Du kommer arbeta nära kollegor i våra öppna mötesplatser och fältarbete

I din tjänst kommer du även vara den som inspirerar, samordnar och organiserar vårt gemensamma arbete med våra 11 församlingar/pastorat som är våra huvudmän

ARBETSLIVSERFARENHET

Du har flera års erfarenhet som pastor/präst och en vardagskunskap i att arbeta i likande miljöer och med målgruppen. Du är trygg och väl förankrad i din egen kyrkliga tillhörighet. Samtidigt som du är ekumenisk och bekväm i olika kyrkliga traditioner och ”religiösa språk”. Du trivs med att röra dig på gator/torg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågan att samarbeta med både kollegor, kyrkor, organisationer, partners och myndigheter. Tjänsten förutsätter att du har både förmågan att ta egna initiativ samtidigt som du har förmågan att känna in omgivningens önskemål och behov.

OM OSS

Hela Människan är kyrkornas gemensamma sociala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi har elva lokala kyrkor som huvudmän. Vi arbetar för att skapa resurser för vårt gemensamma uppdrag.

Vi vill göra skillnad för och tillsammans med människor i utsatta livssituationer. På ett omsorgsfullt sätt bidrar vi till att människor kan växa och utvecklas.

Vi utgår ifrån en kristen människosyn och tron på alla människor lika värde och rätten till ett värdigt liv. Vi är en organisation i ständig utveckling med nyfikenhet och lyhördhet på omvärldens behov och ställer om snabbt när det behövs. Genom stöd och gemenskap fokuserar vi på det positiva och framhåller det friska och fungerande. Vi ser till HELA människan.

Vi ser ett samhälle där fattigdom, hemlöshet, missbruk och annan social utsatthet ökar och där mänskliga rättigheter och barnkonventionen sätts på undantag. Därför arbetar vi för varaktiga och långsiktiga förändringar i samhället. Vi deltar aktivt i nätverk, partnerskap och i samhällsdebatten där vi bidrar med vår vardagskunskap och lokala närvaro.

Vi har lång erfarenhet av att möta människor i hemlöshet, aktivt missbruk, psykisk ohälsa och ensamhet. Därför erbjuder vi mötesplatser, stöd och gemenskap där vi ser människan som människa.

Vårt sociala företagande bidrar till ett inkluderande och hållbart samhälle. Därför bedriver vi bland annat secondhandbutiker, social livsmedelsbutik och matbank. Här skapar vi anställningar och erbjuder arbetsträning och praktisk handledning.

Genom att samarbeta med olika partners vill vi öka förutsättningarna och skapa varaktig förändring för barn, ungdom och familj i utsatthet kopplat till droger, fattigdom och kriminella miljöer. Vi vill kämpa för att våra barn och ungdomar ska få växa upp i ett generöst samhälle med framtidstro och hopp om ett bättre liv.

LÖN, ERSÄTTNING OCH FÖRMÅNER

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är på 100 % och din utgångspunkt kommer vara våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba. Tillträde efter överenskommelse. Vi har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen, branschavtal Vård och Omsorg.

Vi erbjuder dig även egen utveckling och delaktighet med möjlighet att påverka ditt arbete. Vi fortbildar kontinuerligt och vid behov utbildar vi dig också i våra metoder och arbetssätt.

Vi hoppas du vill anta utmaningen att tillsammans med oss göra skillnad lokalt.

ANSÖKAN

Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post till [email protected] Märk ansökan med GATUPASTOR/-PRÄST

För information om tjänsten kan du kontakta Mats Wåhleman (verksamhetschef), 08 534 709 41, Lauretta Gfrörer (HR-chef), 08 534 709 42.

Vi vill ha din ansökan senast 10 december. Vi prövar ansökningarna kontinuerligt.

Arbetsgivare
Hela Människan Huddinge- Botkyrka-Salem
Gröndalsvägen 20 B
14730 TUMBA
Hemsida: https://helamanniskan.se/hbs/2021/11/04/vi-soker-en-gatupastor-prast/
Ansökan
Ansök senast 10 december (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.