På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Filmyrken
Spela filmen

Filmyrken

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Estetiska programmet, inriktningar Teater, Estetik och media och Bild- och formgivning samt på Humanistiska programmet, inriktning Kultur.

Passande utbildningar kan finnas inom Konst- och kulturutbildningar, folkhögskola och yrkeshögskolan samt på högskolor/universitet.

Framtidsutsikter

För att kunna få jobb i något av filmyrken måste man oftast ha rekommendationer från etablerade personer i branschen.

Lilla ordboken

Blurb - en positiv slagkraftig mening som sammanfattar det bästa eller det mest utmärkande i en kreativ skapelse, som böcker, film, teaterframträdande, konstutställning och dylikt och som vanligtvis används i reklam och presentationer.

Visste du att...?

... ca 100 olika yrken behöver samarbeta för att en film ska "bli av".

Visa mer
Visa mindre

59 Lediga jobb

Sound & Light Host - Sommar 2021

Arbetsgivare / Ort: Ving SVE AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ljudtekniker

Om jobbet
Vi söker dig som är en kompetent ljudtekniker men också har goda kunskaper och framförallt intresse för ljusdesign. Du bör vara en social och utåtriktad person som passar in i ett ungdomligt team där åldern ligger mellan 20-30 år. Ditt mål ska vara att stötta teamet med din tekniska kunskap och både forma en behaglig ljudbild såväl som visuell upplevelse för våra gäster. Det ses som meriterande om du själv har en musikalisk bakgrund och spelar något instrument. Du ska vara beredd att lämna vänner och familj för en längre utlandsvistelse. Vi erbjuder säsongsanställning med möjlighet till anställning även under vinterhalvåret. Vidare information om anställning och produktioner ges vid eventuell intervju. Några av dina uppgifter I din roll som ljud och ljustekniker ingår du i vårt Showteam, som förutom dig själv består av fyra artister. Du ansvarar för att sköta både ljud och ljus i alla barn och familjeshower fem dagar i veckan. På vissa hotell kan det även innebära att sköta tekniken vid eventuell lokal underhållning. Du deltar aktivt vid showteamets repetitioner när det behövs. Du hjälper till med scenförberedelser och ansvarar för musik före, mellan och efter show. Det ingår även i dina arbetsuppgifter att ansvara för enklare service och kontinuerligt underhåll av vår teknik rörande show, konferens, fitness och restaurang. Du kommer att behöva samarbeta med de olika avdelningarna på hotellet. Utrustning Teknik som finns på plats och som du bör ha kännedom om är: Trådlösa mikrofonsystem, Shure UR/UHF alt. Sennheiser 300G3 Musikbakgrunder och midistyrning i macmiljö via Qlab Högtalarsystem: L-acoustic, Bose Roommatch, alt. JBL VRX/SRX/AM Mixerbord: Behringer X32 / Yamaha 01v96 Rörligt ljus på vissa ställen/konventionellt ljus under utveckling på andra SISTA ANSÖKNINGSDAG 1 MARS
Arbetsgivare
Ving SVE AB
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Nu söker vi fotograf i Karlskrona till vår Fotografkår!

Arbetsgivare / Ort: EMOR AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Estetiska programmet
 • undervisning
 • Fotografering
 • Ateljéfotografering/Studiofotografering
 • Barn och ungdom

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Är du fotointresserad?

Exakta Photo är Sveriges största skolfotoleverantör med mer än 60 års erfarenhet och vi söker nu fler fotografer till vår fotografkår. Vi finns över hela landet och fotografera ca 900 000 elever varje år.

Vi söker personer med genuint fotointresse som tycker om att jobba med barn och ungdomar. Du kanske redan är fotograf men viktigast är att du tycker om att arbeta med ungdomar och har ett intresse för foto med ett estetiskt sinne för bild och form. Sinne för ordning och reda är viktigt, en bra social kompentens, stort tålamod och en förmåga att ta ansvar. Erfarenhet från barn- och ungdomsverksamhet är en stor merit.

Du kommer att få tillgång till en digital fotoutrustning vilket kräver datorvana och vi erbjuder en professionell fotoutbildning med en online kurs samt utbildning på plats innan skolstart i augusti.

Tjänsten kräver att du har körkort samt tillgång till bil.

Arbetsperiod i första hand augusti till oktober/november med möjlighet till förlängning.

Tidigare branscherfarenhet inom foto/skolfoto är inget krav men är självklart en merit. Vi ser gärna ett samarbete med redan etablerade fotografer.

Passa på att söka till vår fotografkår och berätta lite om dig själv samt bifoga ditt Cv och några bilder(eller länk).

Vi rekryterar fortlöpande under våren. Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
EMOR AB
Hemsida: www.exaktafoto.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Filmare/klippare med driv och engagemang? Välkommen till Oddway Film.

Arbetsgivare / Ort: Oddway Film & Television AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Redigerare
 • rörlig bild

Om jobbet

Filmare/klippare med driv och engagemang?

Välkommen till Oddway Film.

Du behövs på vårt kontor i Göteborg. Här ansvarar du för planering, filmning och redigering av Oddways produktioner i tätt samarbete med kollegor och våra kunder.

Du har några års erfarenhet av beställningsfilm. Ett stort plus är om du varit frilans där du också ansvarat för egna kunder och projekt. Du är van vid att driva en produktion framåt och har hög förståelse för processen från början till slut. Du ska också ha god teknisk kunskap om ljussättning, ha erfarenhet från olika typer av kameror och kunna klippa i Premiere. För att röra dig smidigt mellan inspelningar och kontoret behöver du ha körkort. Anställningen är tillsvidare.

Du kommer till ett expansivt bolag med tydliga tillväxtplaner och kontor i Göteborg & Dubai. Dagarna är garanterat stimulerande och omväxlande. Oddway har ingen ambition att bli ytterligare ett av många produktionsbolag. Vår målsättning är att bli bäst. Låter det som din nästa arbetsplats? Maila till [email protected]


Arbetsgivare
Oddway Film & Television AB
Stampgatan 20 A
41101 Göteborg
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Scentekniker

Arbetsgivare / Ort: Värnamo Kommunala Industrifastigheter AB / VÄRNAMO
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Ljudteknik
 • scenproduktion
 • Ljussättning
 • scenproduktion

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Vill du vara en del av nya spännande Gummifabriken?

Vi söker en Scentekniker med erfarenhet och utbildning.

I september 2018 invigdes Gummifabriken i Värnamo. Nästan 20 000 kvadratmeter mitt i Värnamo som rymmer auditorium för musik, teater och dans, blackbox, filmstad, restaurang, bibliotek i två våningar, teknikcenter för unga, utställningslokal, Campus Värnamo, Värnamo Näringsliv, Företagshotell och mycket mer.

Arbetsuppgifter

Som scentekniker har du ett heltäckande uppdrag tillsammans med scenmästare att se till att allt fungerar kring arrangemangen. Du ansvarar vid event för ljud, ljus, AV och/eller övrig teknik samt säkerhet på och omkring scenerna.

Du planerar, samordnar, riggar och avrustar scenutrustning som ljus, ljud och övrig scenteknik samt annan mediateknik som används i samband med olika produktioner och efter verksamhetens behov. Då vi är en relativt liten arbetsplats förekommer gränsöverskridande arbete mellan medarbetarna, vilket innebär att du behöver hjälpa till med andra typer av arbetsuppgifter. Arbete på kvällar och helger är vanligt förekommande.

Du arbetar i ett team med scenmästare, evenemangsvärd, fastighetsansvaring och kulturvaktmästare där ni hjälps åt med arbetsuppgifterna när det behövs.

Vi söker dig som är ansvarstagande, handlingskraftig och initiativrik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är van vid att arbeta fysiskt, är strukturerad, kan hantera tunga lyft och kan bibehålla lugnet i stressade situationer. Du är van vid att arbeta både självständigt och i team samt trivs med att både arbetsbelastningen och arbetstider varierar.

Du har dokumenterad utbildning och /eller erfarenhet av arbete med scenteknik, ljud och ljus. Har du dessutom erfarenhet av mediateknik är detta meriterande.


Arbetsgivare
Värnamo Kommunala Industrifastigheter AB
Jönköpingsvägen 15
33134 VÄRNAMO
Hemsida: www.gummifabriken.nu
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Eventledare/ Skådespelare- Extrajobb i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Mordmysterium Sverige AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 augusti (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Positiv
 • Eventarrangemang
 • Gruppaktiviteter
 • ledarerfarenhet

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Mordmysterium Sverige AB är ett eventföretag som erbjuder unika aktiviteter för företag och privatpersoner. Genom samarbete med slott, herrgårdar och konferensanläggningar erbjuder vi mordgåtor i samband med middag över nästan hela Sverige.

Nu behöver vi förstärkning i Göteborgsregionen.

Läs mer på www.mordmysterium.se samt www.escapebox.se.

Vem är du?

Som person är du positiv, glad, engagerad, mycket social och trivs med många utmaningar. Du skulle även beskriva dig som kommunikativ, utåtriktad, bra på presentationer och gillar att tala inför grupper. Du ska kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Du gillar att stå i centrum och din positiva energi smittar av sig. Söker du ett riktigt kul extrajobb vid sidan om dina studier eller deltidsjobb? Nu kan du få chansen att jobba med Sveriges roligaste teambuildingaktiviteter och jobba på restauranger, konferensanläggningar, slott och herrgårdar.


Arbetsbeskrivning

Du blir eventledare för våra aktiviteter Mordmysterium och Escape Box.

Det gäller att få alla deltagare att ha roligt och hänga med i upplägget. En riktigt kul middagsaktivitet och man kan likna jobbet med en toastmaster på ett bröllop. Nästan varje evenemang innebär några mils resa till anläggningen där du i samspel med serveringspersonalen kommer leda kvällens mordmysterium. Därför är det nödvändigt med körkort.


Din introduktion i företaget består av utbildning, där du får lära dig grunderna i vårt koncept bl.a genom att följa med på våra events tills du är redo för egna evenemang. Perfekt extrajobb några kvällar i veckan.

Arbetsgivare
Mordmysterium Sverige AB
Stureplatsen 3
41139 Göteborg
Hemsida: http://www.mordmysterium.se
Ansökan
Ansök senast 10 augusti (7 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.