På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Rekvisitör och attributör

Rekvisitör och attributör

Rekvisitören - köper in, hyr, lånar eller ser till att inredningsdetaljer, möbler och andra föremål blir tillverkade.

Attributören - deltar under föreställningen eller filminspelningen för att se till att rekvisitan finns på plats.

Rekvisitörer anlitas vid teaterföreställningar, filminspelningar och vid inspelningar av TV-program. Tillsammans med regissören, scenografen och projektledaren går de igenom manuset redan på planeringsstadiet för att komma överens om vilken rekvisita som behövs.

Arbetet är mycket rörligt. Ibland är det svårt och kräver stora ansträngningar att få fram rätt saker. Rekvisitören bygger upp ett kontaktnät, såväl inom som utanför den egna branschen för att snabbt och billigt få fram rekvisita. Jobbet innebär ett ansvar för att kostnaderna hålls inom uppgjorda ramar.

Utbildning

B-körkort kan krävas för att få jobb som rekvisitör eller attributör, du kan behöva hämta och lämna rekvisita på diverse olika ställen.

Grundläggande kunskaper finns på flera av gymnasiets program, bl a Estetiska programmet eller Hantverksprogrammet.

Arbetsplats

Rekvisitörer och attributörer har viktiga roller i teater- och filmsammanhang.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Vikarierande rekvisitör och kostymtekniker

Arbetsgivare / Ort: Kulturhuset Stadsteatern AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rekvisitör

Om jobbet
Kulturhuset Stadsteatern Vällingby Husby söker en vikarierande rekvisitör och kostymtekniker Kort om verksamheten till vilken rekrytering sker Kulturhuset Stadsteatern har två satelitscener i västerort i Stockholm. I Vällingby finns vi i huset Trappan vid Vällingby torg. I Husby centrum har vi sedan mars 2020 en scen som delas med Kulturskolan. Idag är vi tio personer som arbetar i olika funktioner, tillsammans med tillfälligt anställda är vi periodvis runt 20 personer. Vi presenterar 200 professionella teater-, dans- och musikföreställningar per år och har ca 320 medskapande aktiviteter. Vi arbetar med stark lokalförankring, täta samarbeten med organisationer och med en strävan att inkludera och engagera. Vi har ett särskilt fokus på unga vuxna (15-25 år) och en ambition att vara en angelägenhet för alla västerortsbor. Arbetsuppgifter Som rekvisitör och kostymtekniker kommer du att ha ansvar för rekvisita och kostym före, under och efter repetitioner och föreställning. I det ingår framtagning och lagning av rekvisita samt tvätt och lagning av kostymer vid behov. Ansvara för kostymbyten och eventuellt andra passningar under föreställning i samråd med ansvarig körtekniker. Du kommer även att ha scentekniska ansvarsområden samt hantering av ljus och ljud kan komma att förekomma. Arbetet sker både dag och kvällstid, samt helger. Du kommer att ingå i ett team bestående av både teknisk, administrativ och konstnärlig personal. Då vi är ett mindre team så kommer arbetsuppgifterna att variera. Kompetens Relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet inom rekvisitörs- och kostymtekniska uppgifter är meriterande. Det är viktigt att du är ödmjuk och lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Information Tjänsten är ett vikariat med start till hösten och fram till och med den 30 juni 2022 med omfattning 100 %. Vår ambition är att vara klara med rekryteringen senast den 31 augusti, intervjuer och rekrytering kommer att göras löpande. Information om tjänsten lämnas av Verkställande producent Jiasi Maciel, jiasi.maciel.stockholm.se, +46 707 745 994                   Facklig företrädare, Scen och Film avd 3, Urban Riismark, [email protected] Fackliga företrädare, Akademikerförbunden, Petter Zerpe, [email protected]
Arbetsgivare
Kulturhuset Stadsteatern AB
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.