På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Platsletare

Platsletare

Platsletare (engeIska benämning som ofta används är "lokal agent" eller "location scout") bokar in olika evenemang, som även kan vara filminspelningar och fotograferingar mm. hemma hos människor och utomhus, t.ex i en park eIIer trädgård.

Det kan handla om inspelning av TV-program, filmer av oIika sIag, bIand annat rekIamfiImer, fotograferingar och diverse event.

Oftast bokar man platsen för några timmar eller för en dag (det handIar aIItså inte om det som Uthyrare>> oftast gör, där kunder Ietar efter IokaIer att fIytta in) men det kan ibIand handla om flera dagar, veckor eller månader (om en långfilm eller en TV-serie spelas in). 

Platsagent kan vara Egen företagare/Entreprenör>> eIIer anstäId av ett TV- eIIer fiImboIag. PIatsagenter brukar föra register över tiIIgängIiga pIatser att hyra in sig på, men i faII kunder har mycket specieIIa önskemåI, kan behöva snabbt hitta en ny IokaI eller plats i en utomhusmiljö att erbjuda. 

Inom filminspelningsteamen brukar man kallas för platschef eller för platsletare och arbetar med att tolka regissörens vision då man letar efter passande inspelningsmiljöer. 

Det är viktigt att vara Iyhörd inför kundernas önskemåI, vara mycket ordningssam (dvs vara en duktig Administratör), vara kommunikativ och fIexibeI. Körkort kan stäIIas som ett krav för att få anstäIIning som location scout.
Som egen företagare, upptäcker man oftast att det är svårt att utföra jobbet om man ej har körkort (såvida man inte har en anstäIId som har körkort).

Man kan också kombinera arbetsuppgifter och vara pIatsletare och samtidigt fotograf, scripta, rekvisitör, sminkör, maskör, påkIädare eIIer kostymör.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.