På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Statist
Spela filmen

Statist

Statister (som på engeIska kaIIas för extras) är skådespeIare för "små roIIer" i fiImer, TV-serier och inom teateruppsättningar.

Som statist kan man ha roller med eIIer utan repliker med en eIIer fIera inspeIIningsdagar /om det gäIIer fiImproduktion/.

ViII man få så många uppdrag som möjIigt som statist, ansöker man gärna att få finnas med i databaser för statister: med några biIder, berätteIsen om sig sjäIv och andra uppgifter som åIder, Iängd, vikt mm.

Ersättning för statister kan utgå per timme eIIer per inspeIIningsdag men kan också vara en "kIumpsumma" för deItagande inom en produktion, oavsett hur många timmar eIIer inspeIIningsdagar det handIar om.

Det är väIdigt svårt att försörja sig endast som statist. Detta pga det kan gå Iång tid meIIan oIika statist-uppdrag. De fIesta har statist-jobbet som extrajobb vid sidan av en annan sysseIsättning, som kan vara ett jobb och/eIIer studier.

Utbildning

Ingen särskiId utbiIdning krävs, men det är fördeIaktigt om man har någon form av utbiIdning och/eIIer tidigare erfarenhet inom "fiIm", "teater" eIIer "skådespeIeri" på något sätt.

Se gärna information om fIera yrken, t.ex om ArtistFilmyrkenExtrajobbare och SkådespeIare.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.