På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utklädd

Utklädd

"Den utklädde" (en person i dräkt, utklädd till ett djur, fågel eller "någonting annat" som exempelvis kan vara "hot dog", "hamburgare" eller en blomma) och som delar ut reklambIad eller framför någon sort budskap (ofta i rekIam- eller underhållningssyfte) kan t.ex tjäna 150 kronor i timmen, och kan vara ett rätt kul extrajobb och/eller sommarjobb/lovjobb.

Exempel: Lisebergskanin - som kan vara extrajobb eller sommarjobb.

Arbetet som "utklädd" kan många gånger vara fantastiskt roligt men är också tufft, både fysiskt och mentalt. Den "utklädde" måste alltid vara glad, full av energi, ansvarsfull och vid behov också kunna ta egna initiativ. 

Utbildning

Det finns inga krav på vilken utbildning man måste ha inom detta yrke.
Många personer som jobbar som "utklädda" är mer eller mindre självlärda och kombinerar med att samtidigt vara verksamma inom andra yrken. På gymnasiet rekommenderas det utbildning på Estetiska programmet, inriktningar Teater, Dans eller Musik.

Kraven som arbetsgivaren ställer på "de utkIädda" är att de är 18 år fyllda (oftast), är posiriva, ansvarsfulla och flexibla personer och helst också har någon form av "gymnasiekompetens". Har man körkort och kan flera språk än svenska och engelska (i alla fall i tal) är det ofta en extrastor merit.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.