På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sjukhusclown

Sjukhusclown

Arbetet innebär att som clown möta barn och deras familjer på sjukhusets barnavdelningen eller på lekterapin. Som clown arbetar du ofta i par och uppgiften är att möta barnen på deras villkor och genom teaterimprovisation uppmärksamma det lekfulla i varje barn.

Arbetet som sjukhusclown handlar i första hand inte om underhålla, utan att i din clownroll leka och bekräfta. Som sjukhusclown har du ett mycket nära samarbete med lekterapins personal och du har självklart tystnadsplikt.

Du anställs som sjukhusclown och börjar tjänsten med att gå en särskild clownutbildning, där du bl a får lära dig clownteknik, etik och hygien och som arbetsgivaren står för. Du får lön under utbildningstiden och utbildningens innehåll bestäms av arbetsgivaren.

Utbildning

Det är en merit om du erfarenhet av sceniskt arbete och/eller av pedagogiskt arbete när du söker arbete som sjukhusclown.

Rekommenderad gymnasieutbildning ges på Estetiska programmet samt på Vård- och omsorgsprogrammet.

Personliga egenskaper

Egenskaper som krävs för att kunna arbeta som sjukhusclown är att du är lyhörd och har viljan att umgås med barn och deras anhöriga. 

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Pedagog till Lekterapin på Barn- och ungdomskliniken

Arbetsgivare / Ort: REGION KRONOBERG
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Barn- och ungdomskliniken ska främja hälsa och motverka ohälsa hos barn och deras familjer vilket ska bidra till ett gott liv. Vid ohälsa ska kliniken erbjuda vård, behandling och habilitering som bidrar till ett gott liv trots sjukdom eller funktionsnedsättning. Vi arbetar med barnens bästa i fokus. Kliniken bedriver specialistvård för barn och ungdomar 0-18 år. På kliniken finns förutom lekterapin, två vårdavdelningar, en dagvårdsavdelning för barn, en barnakut, barnmottagning och hemsjukvård. Lekterapin är frizonen för barn och ungdomar som vårdas på sjukhuset. Barn och ungdomar erbjuds lek och avkoppling i en trygg miljö. Miljön ska så långt som möjligt likna barnets vanliga vardag i förskola, förskoleklass eller fritidshem. Vi har ett nära samarbete med sjukhusskolan. Lekterapin är en central och viktig del av de sjuka barnens vistelse på sjukhuset. Vi söker nu en pedagog till denna verksamhet! I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". ARBETSUPPGIFTER Som pedagog hos oss arbetar du för barnets och familjens bästa tillsammans med engagerade och erfarna medarbetare med hög kompetens i ett gott socialt klimat och god arbetsmiljö. Dina närmaste medarbetare på lekterapin är förskollärare men du kommer också att arbeta i nära samarbete med vårdpersonal. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller fritidspedagog, gärna med specialpedagogutbildning, Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter god samarbetsförmåga. Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. ÖVRIGT Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Arbetsgivare
REGION KRONOBERG
Ansökan
Ansök senast 29 september (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.