På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sjukhusclown

Sjukhusclown

Arbetet innebär att som clown möta barn och deras familjer på sjukhusets barnavdelningen/lekterapin. Clownerna arbetar ofta i par och deras uppgift är att möta barnen på deras villkor och genom teaterimprovisation uppmärksamma det friska och lekfulla i varje barn.

Arbetet som sjukhusclown handlar i första hand inte om "underhålla" utan att i sin clownroll leka och bekräfta. Som sjukhusclown har man ett mycket nära samarbete med lekterapins personal och man har självklart tystnadsplikt.

Man anställs som sjukhusclown och börjar sin tjänst med att gå en särskild clownutbildning ( där man lär sig clownteknik, etik, hygien mm) som arbetsgivaren står för. Man får lön under utbildningstiden och innehåll i utbildningen bestäms av arbetsgivaren.

Det är en stor merit om man när man söker jobb som sjukhusclown har erfarenhet av sceniskt arbete och/eller av pedagogiskt arbete.

Egenskaper som krävs för att kunna arbeta som sjukhusclown är att man är lyhörd, flexibel, stresstålig och har vana och vilja att umgås med barn och ungdomar.

Lilla ordboken
"Öppen förskola" - en mötesplats där föräldrar och barnen kan lära känna andra barn och vuxna, trivas och ha roligt tillsammans. Den drivs i kommunal regí, är avgiftsfri och ingen inskrivning eller förhandsanmälan brukar krävas.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.