Sjukhusclown

Sjukhusclown

Arbetet innebär att som clown möta barn och deras familjer på sjukhusets barnavdelningen eller på lekterapin. Som clown arbetar du ofta i par och uppgiften är att möta barnen på deras villkor och genom teaterimprovisation uppmärksamma det lekfulla i varje barn.

Arbetet som sjukhusclown handlar i första hand inte om underhålla, utan att i din clownroll leka och bekräfta. Som sjukhusclown har du ett mycket nära samarbete med lekterapins personal och du har självklart tystnadsplikt.

Du anställs som sjukhusclown och börjar tjänsten med att gå en särskild clownutbildning, där du bl a får lära dig clownteknik, etik och hygien och som arbetsgivaren står för. Du får lön under utbildningstiden och utbildningens innehåll bestäms av arbetsgivaren.

Utbildning

Det är en merit om du erfarenhet av sceniskt arbete och/eller av pedagogiskt arbete när du söker arbete som sjukhusclown.

Rekommenderad gymnasieutbildning ges på Estetiska programmet samt på Vård- och omsorgsprogrammet.

Personliga egenskaper

Egenskaper som krävs för att kunna arbeta som sjukhusclown är att du är lyhörd och har viljan att umgås med barn och deras anhöriga. 

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.