Lekterapeut
Spela filmen

Lekterapeut

Lekterapeuter lägger extra fokus på att jobba med behandlingsrädda barn. Lekterapeuter samarbetar med annan sjukhuspersonal och kan ingå i olika team, där bland andra även sjukhusclowner kan ingå.

Utbildning

För att kunna jobba som lekterapeut behöver du ha utbildning till antingen Förskollärare eller Fritidspedagog, båda är akademiska utbildningar, dvs utbildning på högskola/universitet.

Bra grundläggande utbildning ges bl a på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som krävs för att kunna arbeta som lekterapeut är att vara självständig och ha god samarbetsförmåga, kreativ, flexibel och förtroendeingivande. Du måste också ha lätt att kommunicera med barn och unga.

Lilla ordboken

Öppen förskola är en mötesplats där föräldrar och barnen kan lära känna andra barn och vuxna, trivas och ha roligt tillsammans. Den kan drivas av en kommun eller Svenska Kyrkan, är avgiftsfri och ingen inskrivning eller förhandsanmälan brukar krävas.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  31 Lediga jobb som lekterapeut

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.