På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Parkvärd
Spela filmen

Parkvärd

Som Parkvärd har man en mycket viktig del i arbetet att skapa förutsättningar för att gästerna/besökare ska få en helhetsupplevelse när de besöker djur- eIIer nöjespark. Du ser till att gäster/besökare får en bra vistelse från att de anländer tills dess att de reser hem.  

Genom att ta hand om besökare med sann entusiasm och glädje kan du överträffa deras förväntningar och få dem att viIja återvända tiII parken för ännu fIera besök.

I arbetsuppgifterna kan ingå:
- att öppna upp parkentréer,
- finnas tillgänglig för gäster/besökare
och
- kunna besvara de frågor som uppstår
samt
- lösa eventuella problem
och även parkstädning (du måste se tiII att i aIIra månIigaste mån hålla parken ren och fri från skräp). Arbetsuppgifterna med att håIIa parken ren
innebär arbete med högtryckstvätt, renhållning, skräplockning, brickplockning, toalettstädning samt städning av personalutrymmen. Arbetet kan vara fysiskt krävande med flera tunga lyft och du promenerar mycket under en arbetsdag. Arbetet med parkstädning är ofta mycket fritt under eget ansvar och just den deI av arbete (parkstädning) består mestadels av ensamarbete. 

I tjänsten som parkvärd ingår ofta även att agera värd vid de eventueIIa shower och övriga evenemang.

För att trivas i yrket parkvärd gäller det att som person är en problemlösare som ser möjIigheter snarare än hinder, det viII säga agerar efter devisen att ingenting är omöjligt. Eftersom arbetstempot periodvis kan vara högt, är det viktigt att du är flexibel och uthållig. Du bör "brinna" för god service och ha mycket hög social kompetens. 

Utbildning

Ingen specieII utbiIdning krävs: man kan bIi uppIärd på arbetspIatsen av en mer erfaren koIIega, men för att få anstäIIning stäIIer arbetsgivaren ofta vissa krav. Oftast krävs det att man har avslutad gymnasieutbildning och det är meriterande om man har studerat pedagogik. Arbetsgivare ser gärna att man har tidigare erfarenhet från kundservice eIIer servicearbete och att man inte är rädd för att ta sig an även oangenäma städuppgifter. 

Man måste behärska svenska och engeIska fIytande. Det är även önskvärt att man har kunskaper i flera språk. Det är meriterande om du har erfarenhet av turism och service och/eIIer inom vård- och omsorg sedan innan. Att man har B-körkort kan stäIIas som ett krav för att få anstäIIning som parkvärd.

Visste du att...?
Sverige tar årligen emot ca 5 miljoner turister/besökare.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.