På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kryssningsvärd
Spela filmen

Kryssningsvärd

Kryssningsvärd behöver ha många talanger, bl a att ge trevligt bemötande åt kryssningspassagerare, att se till att de trivs och underhålla dem. 

Det är en stor fördel om man har tidigare arbetat som konferencier, programvärd, Quizz master, karaoke-värd eller har någon form av scenvana, behärskar mikrofontekniker och vill och kan uppträda antingen som stå-upp-komiker eller med sång.

Den vanligaste förekommande anställningsformen är "visstidsanställning under högsäsong" och lönen kan vara relativt låg, men under sin anställningstid får man ofta fri kost och logi på fartyget man arbetar på.

Jobbet ombord innebär att man parallellt med sin ordinarie tjänst har också en uppgift i fartygets säkerhetsorganisation, vilket kräver att man är vid god fysisk och psykisk hälsa.

Inför en eventuell anställning genomförs därför allt som oftast en säkerhetsutbildning samt en läkarundersökning.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Man kan få anställning med i princip vilken utbildning som helst, men gymnasiekompetens kan ställas som ett krav.

Vissa andra krav kan också ställas. Ett vanligt krav är att man har fyllt 23 år och att man har viss arbetslivserfarenhet från något servicerelaterat yrke.

Att behärska svenska och engelska väl i tal och skrift är oftast ett krav och andra språkkunskaper är mycket meriterande.

Personliga egenskaper

För att trivas i yrkesrollen som kryssningsvärd måste man vara lockad av utmaningen att leverera en minnesvärd upplevelse till passagerare och gäster. Det är fördelaktigt att ha en naturlig förmåga att hantera olika människor och trivas med att prata inför en stor grupp.

Som kryssningsvärd behöver du vara ansvarsfull, stresstålig och ordningsam. 

Visa mer
Visa mindre

6 Lediga jobb

Konferensvärd till nyöppnade av Smådalarö Gård Hotell & Spa

Arbetsgivare / Ort: Sabis AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Konferensvärd/Konferensvärdinna

Om jobbet
Sabis (Slagteriaktiebolaget i Stockholm) är ett ägarlett familjeföretag grundat 1874. Vi vill skapa Sveriges bästa kundupplevelser inom mat och möten! Sabis har tre affärsområden: SABIS BUTIKER med fem matbutiker, SABIS RESTAURANGER & FM med 25 uppdrag inom contract services samt SABIS HOTELL & MÖTEN med tre hotell och två dagkonferensanläggningar. Vi omsätter drygt 1 miljard SEK och företaget har idag runt 600 medarbetare. Sabis blev utsedd till Sveriges 6:e bästa arbetsgivare i Universums undersökning 2018. För mer information besök: www.sabis.se Nu har vi öppnat nya utbyggda Smådalarö Gård Hotell & Spa som med sina totalt 10.000 kvm är Sabis nya flaggskepp! Med 118 hotellrum, konferens- och eventlokaler och restauranger, padelbanor och golfbana samt 2000 kvm spa och wellness. Vårt mål är högt – att skapa Sveriges ledande destination för aktivitet och avkoppling! Vi arbetar efter våra grundvärderingar: alltid nöjd kund, ansvar och respekt. Läs mer på www.smadalarogard.se Om rollen Vi söker nu en konferensvärd till vårt härliga team! Som konferensvärd är dina främsta arbetsuppgifter att: - Detaljplanera bokningar av konferenser, arrangemang och ansvara för merförsäljning av aktiviteter samt mat & dryck. - Välkomna gästerna på plats och ansvara för uppföljning av vistelsen i efterhand samt fakturering. - Göra visningar, bidra vid säljaktiviteter och även bearbeta nya kunder i närområdet. Vi är ett team som jobbar över gränserna och du kommer att jobba på andra avdelningar på hotellet, främst receptionen. Vi använder oss av bokningssystemet Spectra. Din profil Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande tjänst inom konferens och hotell. Du har erfarenhet av att planera konferenser och arrangemang, arbetsledning samt logistik. Har du utbildning inom branschen ser vi det som meriterande. Du har en positiv personlighet, tar egna initiativ, organiserad och säljinriktad. Vidare har du en god administrativ förmåga och är lyhörd inför våra kunders önskemål. Flexibilitet, prestigelöshet och samarbetsvilja är andra högt värderade egenskaper. Meriterande för tjänsten är att du har körkort och tillgång till bil. Vi erbjuder dig • En fantastisk arbetsplats i Stockholms vackraste skärgårdsmiljö på vår helt nyöppnade hotelldestination • Ett glatt team som stöttar och hjälper varandra • Ett värderingsstyrt bolag där vi arbetar aktivt med vårt ledarskap på alla nivåer • En trygg arbetsgivare med kollektivavtal, bra villkor och förmåner för alla våra medarbetare. Ansökan Tillträde snarast. Arbetstiderna är varierande under vardagar, kvällar och helger. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mötes- & Eventchef Linn Vislie på [email protected] Vi behandlar alla ansökningar löpande och tjänsten kan komma och tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Sabis AB
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Publikvärd

Arbetsgivare / Ort: Byteatern / KALMAR
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Byteatern Kalmar Länsteater söker publikvärdar

Om Byteatern Kalmar Länsteater

Byteatern Kalmar Länsteater är en teater för hela Kalmar län, som tar ett särskilt stort ansvar för barn och ungas tillgång till scenkonst. Vi producerar 3-4 föreställningar varje år och tar regelbundet emot nationella och internationella gästspel i dans och teater. Vi vill skapa ett öppet och avslappnat mötesrum för scenkonstupplevelser och samtal.

Om tjänsten

Som publikvärd på Byteatern Kalmar Länsteater arbetar du med olika servicerelaterade uppgifter med huvuduppgift att ta hand om besökare till teatern. Som publikvärd är du teaterns ansiktet utåt och stor vikt ligger vid att du erbjuder ett gott bemötande, information och trygghet.

Arbetet innebär ett flertal uppgifter där bemanning av biljettkassa, in och utsläpp ur teatersalongen, bemanning av vårt teatercafé samt information om teaterns program är några exempel.

Vi söker dig som

Är utåtriktad och tycker om att arbeta med människor.

Är van att arbeta både i grupp och självständigt.

Är ansvars- och initiativtagande.

Tycker om att arbeta under högt tempo och nya situationer.

Då våra publikvärdar kan komma att utses till serveringsansvariga behöver du vara 20 år eller äldre.

Meriterande kunskaper

Tidigare arbete inom restaurang eller service

Kunskap i andra språk än svenska och engelska.

Utbildning i brandskydd eller HLR

Intresse för scenkonst och/eller kultur

Erfaranhet att tala inför en publik


Arbetets omfattning

Arbetet som publikvärd är en behovsanställning och kräver en flexibilitet då antalet timmar du arbetar beror på vårt föreställningsschema som kan ändras över tid. Kanske studerar du eller har en annan sysselsättning på deltid. Passen är oftast 3 - 5 timmar långa, ligger främst kvällstid och helger men även vissa pass dagtid kan förekomma.


Ansökan

Till ansökan bifogas CV och en motivationstext till varför du är rätt person för jobbet.

Ansökan skickas med e-post till [email protected]

Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Elisabeth Skoglund, producent, [email protected]

0480-43 44 42 (mellan den 24 juni-1 augusti har teatern stängt och frågor kan inte besvaras)

Arbetsgivare
Byteatern
Barlastgatan 8
39231 KALMAR
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Konferensvärdinna med teknikintresse

Arbetsgivare / Ort: Enmankort AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 augusti (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Konferensvärd/Konferensvärdinna

Om jobbet
Konferensvärdinna med teknikkunskap För kunds räkning söker Enmankort AB en serviceinriktad konferensvärdinna med stort teknikintresse. Anställningen är en projektanställning under ca 2 månader med start i mitten av augusti. Lokalerna är nyrenoverade med modern utrustning för digitala möten. Det är därför viktigt att du har erfarenhet av och känner dig bekväm med att hoppa in mitt i pågående möte för att lösa eventuellt teknikstrul. Du kommer att få en introduktion under en period då du lär dig just de digitala system, kameror och mikrofoner som finns i mötesrummen. Krav:Erfarenhet av konferensanläggning, hotell, restaurang eller café Serviceminded utöver det vanliga B-körkort Önskemål:Erfarenhet av servering, digitala möten, ljud och bild Maila din ansökan till [email protected]
Arbetsgivare
Enmankort AB
Ansökan
Ansök senast 13 augusti (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Konferensvärd/värdinna till Sätra Gård

Arbetsgivare / Ort: Ragn-Sells Recycling AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 augusti (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Konferensvärd/Konferensvärdinna

Om jobbet
Vill du kunna göra skillnad genom ditt dagliga arbete? Som medarbetare på Ragn-Sells gör du det, oavsett roll inom företaget. Vårt arbete bidrar nämligen till ett bättre samhälle och en bättre miljö. Dessutom verkar vi inom en spännande framtidsbransch där vår gedigna historia och stora kunnande är en enorm styrka. Som företag vill vi vara ett bevis på att omsorg om jorden och bra affärer går hand i hand. Konferensvärd/värdinna till Sätra Gård  Har du en hög känsla för service och fokus på kontakt med gästen och gillar du ett arbete som är flexibelt, med varierat tempo, eget ansvar, noggrannhet och flexibilitet i arbetet?  Då har vi en plats för dig som konferensvärd/värdinna på Ragn-Sells egna kursgård/konferensanläggning, Sätra Gård (Upplands-Bro).  Arbetsuppgifter Som konferensvärd/värdinna ansvarar du tillsammans med dina kollegor att på ett representativt och välkomnande sätt bemöta kunder såväl som kollegor, och säkerställer att allt fungerar på Sätra Gård. Du är delaktig i planering och genomförande av bokningar på konferensanläggningen och utför förekommande arbetsuppgifter på ett ändamålsenligt och effektivt sätt med fokus på service och adminstration. På anläggningen finns konferens, boende, servering av mat till konferensgäster, digitala utbildningsrum och utbildningsverksamhet.  Vi är ett glatt team som ser fram emot att välkomna en ny kollega! Din profil Vi söker dig som har arbetat med service tidigare, gärna på en konferensanläggning. Vi ser att du som medarbetare hos oss har en hög känsla för service, tycker det är roligt och har lätt för att kommunicera. Du är flexibel, trivs i ett högt tempo och är lösningsorienterad. Naturligtvis är du även noggrann och ansvarstagande då arbetet innebär mycket eget ansvar. En del ensamarbete och varierad arbetstid kan förekomma. Arbetet innebär att du är en van IT-användare och har en nyfikenhet att lära dig nya saker. Kunskaper i HotSoft bokningssystem är en merit och att du tycker om att arbeta med adminstration. Då våra konferensgäster kommer från en internationell miljö krävs goda kunskaper i svenska och engelska. Du behöver ha körkort och bil då jobbet ligger utanför kollektiva transportmedel.  Ansökan Låter detta intressant? Skicka då in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 augusti. Urval sker löpande. Ansök genom att klicka på "ansök" nedan och registrera ditt CV. Har du frågor och funderingar är du välkommen att höra av dig till Kristina Eklund Nielsen, [email protected] Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Våra erfarna och professionella medarbetare tror på enkla lösningar, ansvarstagande, helhetssyn och framåtanda. Vi är drygt 1500 medarbetare i Sverige. Ragn-Sells koncernen finns dessutom i Danmark, Norge och Estland. Totalt är vi ca 2300 personer i hela koncernen och 2020 omsatte koncernen ca 6,5 miljarder SEK.
Arbetsgivare
Ragn-Sells Recycling AB
Hemsida: http://www.ragnsells.se/
Ansökan
Ansök senast 15 augusti (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

företag söker: Konferensvärd/Konferensvärdinna (193426)

Arbetsgivare / Ort: Veterankraft AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 augusti (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Konferensvärd/Konferensvärdinna

Om jobbet
Om företaget Veterankraft är en jobbplattform för personer från 55 år och äldre. Som tjänste- och bemanningsföretag hyr vi ut 55-plussare till företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av 55-plussare med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll. Om oss En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap. Det skall vara roligt att jobba för oss och det skall vara roligt att vara kund hos oss. Om tjänsten Till vår företagskund som sköter driften av en konferensanläggning i centrala Stockholm söker vi en konferensvärd/konferensvärdinna. Anläggningen är på ca 1500m2 och har sex konferensrum i olika storlekar. Tjänsten är på avrop, dvs kunden kontaktat dig direkt vid behov med ca 1-1,5 veckas framförhållning. Uppskattningsvis är det 2-3 dagars arbete per vecka under hösten. Tillsättning 1/9 och sedan löper uppdraget året ut. Arbetsdagen kan förläggas mellan kl 07-19, i vissa fall någon timma senare på kvällen. Dina arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter är att ta emot konferensgrupper, visa dem rätt, hjälpa till att starta upp teknik (projektor, mikrofon mm), serva gästerna under dagen med vatten samt hålla snyggt och plocka koppar och glas. En restaurang sköter catering så det ingår ingen förberedelse eller hantering av mat men givetvis samarbetar du och håller dialog med cateringfirman. Inför olika konferenser är du även med och möblerar konferensrum enligt gästernas önskemål, dvs flyttar bord och stolar. Vem är du? Vår kund söker dig som har arbetat med konferenser sedan tidigare. Kunden kommer lära upp dig i deras bokningssystem, men vill att du skall ha vana av att arbeta med bokningar sedan innan. .Du arbetar mycket självständigt och behöver kunna lösa ev problem som uppstår. Du tar egna beslut och tar ansvar för att konferensgästerna får en positiv upplevelse. Att du har ett genuint service-tänk är mycket viktigt för vår kund. Du behöver även klara av att sköta konferensteknik, dvs projektor mm för att kunna hjälpa konferensgästerna igång samt hjälpa till om något trasslar. Ansökan Vi kommer att börja kalla till intervjuer under början av augusti. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Veterankraft AB
Hemsida: http://veterankraft.se
Ansökan
Ansök senast 29 augusti (26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.