Föreläsare
Spela filmen

Föreläsare

Föreläsare eller föredragshållare, är en person som anlitas för att berätta om någonting, som denne vet mycket om. Föreläsare är kunnig inom ett ämne som denne berättar om inför publik.

Föreläsaren framför fakta, åsikter och erfarenheter inom sitt område. Ibland kallas föreläsare för inspiratörer, talare eller liknande och det finns många ämnen som kan förekomma som en föreläsning. Även på t ex. ett universitet kallas det att gå på en föreläsning när man lyssnar på läraren som beskriver ett ämne.

Föredrag bör vara en bra mix av underhållning och information för att fånga publikens intresse.

Annat att tänka på är att föreläsare ofta reser mycket och bor utanför hemmet. Inkomsten är kanske oregelbunden, till skillnad från traditionell månadslön.

Utbildning

Du kan ha vilken utbildning och tidigare livs- och arbetslivserfarenhet som helst - allt beroende på vad du vill föreläsa om och i vilken form.

Många som vill bli föreläsare och jobba med det professionellt vänder sig till Talarpoolen.se. Där kan du få hjälp att förverkliga dina drömmar och utveckla din föreläsningskarriär.

Personliga egenskaper

För att trivas som föreläsare bör du vara bekväm med att tala inför publik.

Arbetsplats

De flesta föreläsare är egna företagare

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  113 Lediga jobb som föreläsare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.