Konferensvärdinna / konferensvärd

Konferensvärdinna / konferensvärd

Konferensvärdens / värdinnas arbetsuppgifter kan innefatta olika typer av service kring konferenserna såsom till exempel påfyllning av material, kopiering, diskplock, viss städning, teknisk hjälp, servering av fika och lunch och detaljplanering kring genomförandet av konferenser.

Före gästernas ankomst stämmer du av detaljer som till exempel vilka hjälpmedel man vill ha i lokalen, hur lokalen ska vara möblerad eller hur dags måltiderna ska serveras. Om du arbetar på en dagkonferensanläggning kan det även ingå att boka hotellrum till konferensdeltagarna.

Utbildning

Bra grundutbildning ges på flera av gymnasieskolans program, i första hand på Hotell- och turismprogrammet, inriktning Hotell och konferens. Lämplig vidare eftergymnasial utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som konferensvärd/konferensvärdinna behöver du vara en serviceinriktad "teamplayer" med glatt humör. Övriga önskvärda egenskaper är att du är stresstålig, flexibel och alltid ligger steget före samt den som ser hellre lösningar framför hinder.

Arbetsplats

Som konferensvärd/värdinna kan du till exempel arbeta på ett hotell, en kursgård, ett slott eller herrgård med konferensverksamhet. Du kan också arbeta på en dagkonferensanläggning.

Visste du att...?

... i Visby finns det ett litet hotell som har anor från 1200-talet.
Källa: johanmalareshus.se

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.