Konferensvärdinna / konferensvärd

Konferensvärdinna / konferensvärd

Konferensvärdens / värdinnas arbetsuppgifter kan innefatta olika typer av service kring konferenserna såsom till exempel påfyllning av material, kopiering, diskplock, viss städning, teknisk hjälp, servering av fika och lunch och detaljplanering kring genomförandet av konferenser.

Före gästernas ankomst stämmer du av detaljer som till exempel vilka hjälpmedel man vill ha i lokalen, hur lokalen ska vara möblerad eller hur dags måltiderna ska serveras. Om du arbetar på en dagkonferensanläggning kan det även ingå att boka hotellrum till konferensdeltagarna.

Utbildning

Bra grundutbildning ges på flera av gymnasieskolans program, i första hand på Hotell- och turismprogrammet, inriktning Hotell och konferens. Lämplig vidare eftergymnasial utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som konferensvärd/konferensvärdinna behöver du vara en serviceinriktad "teamplayer" med glatt humör. Övriga önskvärda egenskaper är att du är stresstålig, flexibel och alltid ligger steget före samt den som ser hellre lösningar framför hinder.

Arbetsplats

Som konferensvärd/värdinna kan du till exempel arbeta på ett hotell, en kursgård, ett slott eller herrgård med konferensverksamhet. Du kan också arbeta på en dagkonferensanläggning.

Visste du att...?

... i Visby finns det ett litet hotell som har anor från 1200-talet.
Källa: johanmalareshus.se

Visa mer
Visa mindre

24 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.