På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Konferensvärdinna / konferensvärd

Konferensvärdinna / konferensvärd

Som konferensvärd/värdinna kan du till exempel arbeta på ett hotell, en kursgård, ett slott eller herrgård med konferensverksamhet. Du kan också arbeta på en dagkonferensanläggning. Före gästernas ankomst stämmer du av detaljer som till exempel vilka hjälpmedel man vill ha i lokalen, hur lokalen ska vara möblerad eller hur dags måltiderna ska serveras. Om du arbetar på en dagkonferensanläggning kan det i dina arbetsuppgifter infå att även boka hotellrum.

Konferensvärdens/värdinnas arbetsuppgifter kan innefatta olika typer av service kring konferenserna såsom till exempel påfyllning av material, kopiering, diskplock, viss städning, teknisk hjälp, servering av konferensfika och lunch och detaljplanering kring genomförandet av konferenser.

För att trivas i rollen som konferensvärd/konferensvärdinna ska man helst vara serviceinriktad "teamplayer" med glatt humör. Övriga önskvärda egenskaper är: stresstålig, flexibel och alltid ligger steget före samt den som ser hellre lösningar framför hinder.

Utbildning

Grundutbildning finns på Hotell och turismprogrammet som är ett av gymnasiets yrkesprogram. Lämplig vidare eftergymnasial utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.