På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Hotel entertainer

Hotel entertainer

Underhållare/entertainer kan jobba på hotell i olika länder. Man är ofta inte ensam utan det brukar finnas några, ex 5 eller 6 andra entertainers på samma hotell (om det är ett större hotell man jobbar på). 
De måste kunna sjunga, dansa och/eller "trolla". Ofta är det sommarjobb dvs jobb som finns under "högsäsong", t.ex från mitten på april till slutet av oktober.

Man måste kunna engelska och helst också "landets språk" (språk som talas i det landet där man jobbar).

Ansvarsområden
Entertainers kan ha ansvar för följande områden, som t.ex sport, tonåringar, danskvällar eller "miniklubben" (barn som är ca 4-7 år gamla).

Egenskaper och förmågor
För att kunna lyckas som entertainer måste man ha goda språkkunskaper, helst också tidigare erfarenhet av att ha jobbat med kunder inklusive barn. Man får inte vara rädd att prata inför stora grupper människor och även kunna prata och uppträda på scen.

Att tänka på
När man är helt "ny" och ska jobba sin första säsong - kan man behöva fixa flygbiljett, försäkring och ev också visum och arbetstillstånd själv, på egen hand.

Utbildning
Vanligtvis erbjuds det kortare kurser, t.ex en kurs på ett par-tre veckor som hålls på ett hotell, som man kan få komma in på - efter det att man blir anställd. Där får man lära sig det mesta man behöver veta för att klara sig som en entertainer.

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.