Hotellyrken

Hotellyrken

På hotell, värdshus, konferensanläggningar, SPA-anläggningar och bed and breakfast tar du emot gäster, ser till att de får den service de förväntar sig, iordningställer ibland för möten och konferenser och tar hand om våningsservice som städning och bäddning.

Ett affärsområde som växer allt mer är arrangemang av olika event, som exempelvis mässor, utställningar, konferenser, konserter inklusive event för olika företag, till exempel kick-off, kundträffar och personalfester.

Det är många olika yrken inom områden våningsservice, försäljning, konferens, mässor och övriga event samt reception som samarbetar för att ge gäster och besökare en bra upplevelser under deras vistelse på anläggningen.

Utbildning

Grundläggande gymnasial utbildning ges på Hotell- och turismprogrammet.

Språkkunskaper är meriterande och då i första hand engelska, både i tal och skrift.

Framtidsutsikter

Det är en stor brist på utbildad och kompetent personal inom besöksnäringen i Sverige.

Personliga egenskaper

Att kunna ge personlig service är idag ett av de starkaste konkurrensmedel som finns inom hotellbranschen.

Personliga egenskaper som krävs för att trivas med att jobba inom hotell, konferens och turism är att du ska kunna sälja tjänster och produkter samt ge kvalitativ service på ett professionellt sätt, vilket förutsätter att vara lyhörd för kundernas önskemål och behov, vara tålmodig, flexibel, tillmötesgående och anamma lösningsfokuserat förhållningssätt.

 Visste du att...?

... Sverige tar årligen emot ca 5 miljoner turister.

... Dorsia hotell i Göteborg är världsberömt för sin maximalistiska stil, det har 38 rum med unik inredning i varje rum och fyllt med antikviteter.

... Världens kanske minsta och ett av de mest exotiska hotell finns i Västerås. Det lilla hotellet heter Hackspett och består av ett rum 13 meter upp, bland trädkronorna.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  388 Lediga jobb som hotellyrken

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.