På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hotellchef

Hotellchef

Som Hotellchef har du det övergripande ansvaret för driften av verksamheten på hotell inom Reception och Housekeeping. Hotellchefen har budgetansvar och sitter ofta också med i en ledningsgrupp där man bidrar till utvecklingen av hotellet. Hotellchefen rapporterar oftast direkt till hotellets direktör.

Hotellchefer arbetar tillsammans med de ansvariga för respektive avdelning på hotellet för att driva och utveckla verksamheten och medarbetarna och tar en aktiv roll i det lokala försäljnings- och marknadsföringsarbetet.

Utbildning

Bra förberedande grundutbildning ges på flera av gymnasieskolans program, men i första hand rekommenderas det att läsa på Hotell- och turismprogrammet, inriktning Hotell och konferens.

Det finns många passande utbildningar både i Sverige och utomlands. I Sverige finns det ett antal utbildningar på högskolenivå och inom yrkeshögskola, som passar för att senare kunna arbeta som hotellchef.

Och sist men inte minst behöver en hotellchef ha goda ekonomiska kunskaper och behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift. Kunskaper i övriga språk är självklart en stor fördel.

Personliga egenskaper

För att trivas i och lyckas i yrkesrollen som hotellchef behöver du vara en person som tycker mycket om att arbeta med gäster och medarbetare, har utpräglat sinne för service och ser en naturlig koppling mellan ett gott ledarskap, gästfokus och en lönsam affär. Vidare behöver du gilla att leda i förändring och ha viljan att vara med och bidra till att skapa den varma atmosfären och den härliga teamkänslan som gör att hotellet ska vara framgångsrik.

De personliga egenskaper som gör att du blir en bra hotellchef är bland annat en god självinsikt och en positiv grundsyn som smittar av sig och inspirerar andra. Du behöver också ha ett strukturerat arbetssätt och vara en person som naturligt bidrar till ordning och reda både i ditt och omgivningens arbete.

Du behöver vara handlingskraftig och lösningsorienterad och trivas med att fatta snabba beslut. Du behöver också vara en god kommunikatör som har lätt för att skapa, upprätthålla och utveckla relationer. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i en driftsorienterad miljö med högt tempo samt att du uppskattar en blandning av strategiskt och operativt arbete.

Visste du att...?

... i Visby finns det ett litet hotell som har anor från 1200-talet.
Källa: johanmalareshus.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Platschef för Källan Hotell och Spa i Norsjö

Arbetsgivare / Ort: Källan Hotell-Spa-Konferens AB / Norsjö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (27 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-31
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hotellchef

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Platsbeskrivning:

Hotell Källan ligger i byn Åmliden, bara 20 från både Norsjö och Malå centrum. Här gömmer sig Källan. En mötesplats som fått växa med naturens nivåskillnader och former. Mitt mellan kustlandskap och fjällvärld i Västerbottens vildmark, på ett berg med utsikt över skogar och

sjöar.

Här njut man av tystnaden, SPA-behandlingar och den fina miljön. Källan samsas naturen sida vid sida med modern arkitektur. Denna kontrast skapar en miljö som passar allt ifrån företagets konferens till bröllopsfesten. Med 40 hotellrum och 5 mötesrum kan vi skräddarsy ett besök för såväl mindre sällskap som för lite större grupper.

Vi tror på att kombinationen av gott värdskap, en trivsam atmosfär och riktigt god mat tillsammans med ett starkt engagemang för miljö och säkerhet, skapar det bästa förutsättningar för lyckade och stimulerande möte. Källan är en plats där våra medarbetare gör skillnad och med professionalism, stolthet och ett brinnande engagemang skapar minnesvärda upplevelser för våra gäster. Våra gäster är alltid i fokus och de ska känna sig trygga på Källan i alla avseenden.


Ansvarsbeskrivning:

Som platschef har du det övergripande ansvaret för hotell- och konferensreception, städ, restaurang, spa samt fastighet. Dessutom är du säkerhetsansvarig för Källan, genom att upprätta och säkerställa rutiner och arbetssätt så att vid varje tillfälle kan vi tryggt leverera bästa service till våra gäster. Du är en engagerad ledare som organiserar hotell- och konferensreception så att bemötande och värdskap håller högsta klass, samtidigt som receptionen klarar sin roll som verksamhetens hjärta med total kontroll över samtliga rutiner. Vi ser också att du är en drivande och coachande ledare för städ, fastighet samt restaurang. Det är viktigt att du har lätt för att organisera, leda, dela och fördela samt kan utbilda våra medarbetare för att prestera på topp. Du har en känsla för mat och städning utöver det vanliga, vi strävar mot att erbjuda fräscha hotellrum och allmänna utrymmen till våra gäster.


I egenskap av Platschef säkerställer du också att Källan har ett systematiskt och effektivt underhåll och en omsorgsfull skötsel av vår fastighet med tillhörande teknik och inredning samt mark. Det är av största vikt att du har ett utvecklingsorienterat arbetssätt där du aktivt arbetar med utveckling i syfte att säkerställa och kontinuerligt höja kvaliteten för våra gäster. Det är viktigt att du har förståelse på våra hållbarhetsmålen och att du jobbar konsekvent för att förbättra hotellets arbetsmiljö. Du trivs att leda i förändring.


Egenskaper och kunskaper som krävs för att klara jobbet

· En engagerad och coachande ledare med starkt kommersiellt driv samt förmåga att organisera, delegera och utbilda våra medarbetare för att prestera på topp.

· Några års erfarenhet från arbetsledande befattning med personalansvar.

· En ”hands-on” attityd med förmåga att initiera, driva och verkställa. Redo att hugga in där och när det behövs, en lagspelare som leder av exempel.

· God datorvana och goda kunskaper i Officepaketet.


Ditt arbete är till största delen fördela till veckodagarna och du jobbar varannan lördag. Vi ser gärna att du är morgonpigg. Du rapporterar till VD.


Varaktighet:

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten är tillsvidare.


Tillträde:

Intervjuer sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelsen.


Arbetstid/Varaktighet Heltid Schemalagd arbetstid

Arbetstiden är varierande, dag, kväll, helg


Lön Månadslön, Kollektivavtal finns


Kontakt VD, Celia Yoshida Ahlin

[email protected] , 0918-32104


Arbetsgivare
Källan Hotell-Spa-Konferens AB
Åmliden 70
93592 Norsjö
Hemsida: www.kallan-hotell.se
Ansökan
Ansök senast 31 August (27 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.