Barchef

Barchef

Har man kunskap inom ekonomi och organisation samt kunskaper och erfarenhet inom restaurangområde och är intresserad av "dryckeskunskap", kan man bli barchef.

Som barchef sköter man schemaläggning, inköp, inventering i baren och anställningar av barpersonal: bartendrar, barmästare och sommelierer.

Ofta börjar man arbeta på en restaurang eller i en bar som servitör/servitris, restaurangbiträde eller som bartender och det tar uppskattningsvis i genomsnitt minst tio år att "jobba sig upp" och kunna bli hovmästare eller barchef. 

Utbildning

För att kunna på sikt få jobb som bartender bör man helst ha serveringsutbildning i grunden och specialutbildning till bartender/barmästare.

Grundläggande utbildning inom restaurangområdet finns inom gymnasieskolan på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Kök- och servering. Utbildningar för bartenders kan även finnas inom Yrkeshögskolan.

Visste du att...?

... 1977 var det för första gånger mer vin än starksprit som såldes i Sverige. Idag dricker svenskarna ca 30 liter vin per år och person.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  217 Lediga jobb som barchef

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.