På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kökschef
Spela filmen

Kökschef

En kock som har en arbetsledande roll tituleras Kökschef. Kökschefen har arbetsledande arbetsuppgifter i köket, som ofta inkluderar ansvar över bemanning och schemaläggning samt drift i kök och disk och kan vara direkt underställd Food och Beverage Manager samt ha övergripande ansvar när F&B Manager inte är på plats. Kökschef kan också vara ansvarig för inköp av matråvaror samt förbrukningsartiklar kopplade till produktion.

I kökschefens arbetsuppgifter ingår det att ha personalansvar, vilket inkluderar att hålla medarbetarsamtal och kontinuerliga arbetsplatsträffar, samt ofta att även rekrytera kökspersonal, köpa in matlagningsutrustning och ta fram och upprätthålla kökets rutiner samt ta ansvar för arbetsmiljöfrågor.

För övrigt ansvarar kökschefen för daglig drift av verksamheten, arbetsledning av kökspersonalen, planering av menyer, kvalitetsarbete och egenkontroll. Man har också huvudansvar för köksekonomin, inklusive planering och uppföljning.

Utbildning

Utbildning till kock finns på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inom komvux samt kan finnas på privata skolor.

Vidareutbildning till Kökschef kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Kökschef är expert på restaurangmanagement, kreativ matlagning och menyplanering, marknadsföring, ekonomi, organisation och ledarskap.

Arbetsplats

Utbildad kökschef kan också arbeta som restaurangchef eller som egenföretagare inom restaurangbranschen. 

I ett större restaurangkök kan det också finnas souschefer som arbetsledare. Kökschefer eller köksmästare leder arbetet i köket och planerar inköp och matsedlar samt har ekonomiskt ansvar. Kockar som arbetar ombord på fartyg kallas kocksteward.

Visste du att...?

... "Tappa" personal kostar företaget både tid och pengar. I snitt 542 700 kr per nyanställning/år. Det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet.

Lilla ordboken

Ragu - en mycket tjock italiensk köttsås som bl a innehåller krossade tomater och andra grönsaker, röd vin, några olika kryddor och där köttet är väldigt mört. Ragu brukar serveras med pasta.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

334 Lediga jobb

Köksledare till Fredriksdals kök

Arbetsgivare / Ort: Karlskrona kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Köksledare till Fredriksdals kök Kommunens verksamhet är uppdelad i nio förvaltningar och en av dessa är Drift- och Serviceförvaltningen som förser Karlskrona kommun med viktig samhällsservice samt intern service till kommunens förvaltningar. I Karlskrona kommun ser vi maten och måltiden som en del i ett större sammanhang. Vad vi äter, när vi äter och hur våra måltider ser ut påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande både idag och på lång sikt. Vi ska därför erbjuda goda förutsättningar för att främja hälsa och välbefinnande sett i ett livslångt perspektiv. Måltiden som helhet är dock inte bara en fråga om energi och rätt anpassade näringsämnen vid rätt tidpunkt. Det är också en källa till glädje och social kontakt och ska erbjuda en stunds avkoppling i vardagen. En förutsättning för att kunna uppskatta måltiden är att få avnjuta den i en lugn och trivsam miljö, att maten är väl tillagad, upplagd och serveras på ett aptitligt sätt samt att service och bemötande är bra. Vi värnar om vår miljö och eftersom allt vi äter påverkar miljö och klimat strävar vi mot att servera klimatsmarta måltider. Tycker du som vi när det gäller måltider och service? Då kanske det är dig vi söker. Fredriksdals kök Köket Fredriksdal tillagar ca 50 frukost, 150 middag, 60 mellanmål samt 30 kvällsmål. Portionerna lagas till omsorgsboendet Fredriksdal i Nättraby, matdistribution till Nättraby, och Hasslö hemtjänst och omsorgsboendet Björkhaga på Hasslö. Även Fredriksdals förskola med 3 avdelningar ingår. Arbetsuppgifter Matlagning Matsedelsplanering för förskolan Beställningar Arbetsledning av det dagliga arbetet Administrativa uppgifter såsom egenkontroll, fakturering, statistikredovisning, tillstyrkande av personals ledigheter och mertid mm, attestering av fakturor Ansvarig för lokala möten på arbetsplatsen såsom genomgångar med personalen, matråd, medverkan på föräldramöten mm Vikariebeställning Övrigt förekommande arbete i ett storkök såsom disk och städ Kvalifikationer Du har utbildning som kock och gärna erfarenhet inom arbetsledning. Du är duktig på att kommunicera med medarbetare, tycker om att arbetsleda och inspirera medarbetare samt har ett brinnande intresse för mat lagad från grunden. Vi ser gärna att du har erfarenhet, kunskap och intresse av matlagning med ekologiska råvaror. Du ska ha driv att genomföra förbättringar tillsammans med en god servicekänsla där gästen är i fokus. Arbetstid/Varaktighet Tjänsten är en tillsvidareanställning Arbetstid måndag – söndag enligt schema. Tillträde 2021-12-01 eller enligt överenskommelse. För att få arbeta i Karlskrona kommuns kök krävs att du kan uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.   Kontaktperson Gull-Britt Nilsson, 0455-304425 Facklig kontaktperson Terese Finnman, Kommunal 0455-30 48 79 Övrigt Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. I Karlskrona kommun har vi rökfri arbetstid. Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Ansökan Välkommen med din ansökan tillsammans med meritförteckning, referenser och löneanspråk senast den 20 september 2021. Rekrytering kan komma att ske löpande. Tjänsten söks via kommunens rekryteringssystem, se länk nedan.
Arbetsgivare
Karlskrona kommun
Hemsida: www.karlskrona.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Köksmästare till Team Skansen på Öland

Arbetsgivare / Ort: Telin Rekrytering & Konsult Syd AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Köksmästare

Om jobbet
Om tjänsten Hotel Skansen är en hotell-, spa-, konferens- och restauranganläggning med 79 rum, flera konferenslokaler varav den största kan ta emot ca 250 gäster. Vi har en spa avdelning med 6 behandlingsrum samt relaxavdelning. I våra matsalar och festvåning kan vi ta emot ca 650 sittande matgäster samtidigt. Hotel Skansen är i ständig utveckling - vi vill mer! Du skall vara inspirerande och komma med tankar och idéer för att utveckla presentation och innehåll på våra bufféluncher och vår a la carte meny som serveras alla dagar från kl 11.30 året runt. Arbetstiden är förlagd till alla dagar i veckan, med olika tider efter behov. Som köksmästare är du personalansvarig och leder det dagliga arbetet. Du är delaktig i allt som händer i köket och ser till att det arbetet flyter på med hög kvalité. Vidare ansvarar du för schemaläggning, planering, inköp samt utveckling av menyn. Du kommer arbeta delvis i team men behöver också kunna jobba självständigt.  Som köksmästare har du en självklar plats i ledningsgruppen som träffas kontinuerligt. Där deltar du i diskussioner och planering av hela företagets framtida utveckling. Kvalifikationer Du som söker har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning inom kök, exempelvis kökschef eller souschef. Som ledare är du respektfull, inkluderande och arbetar för en god stämning i gruppen. Du har lätt för att skaffa dig överblick samt en förmåga att hålla huvudet kallt i stressiga situationer.  Som person är du driven, utvecklingsorienterad och kommer med nya tankar och idéer på hur vi kan göra restaurangupplevelsen ännu bättre för våra gäster. Du har ett leende som smittar och ett intresse för att alltid ge våra gäster bästa möjliga service och smakupplevelse. Därtill är du noggrann, strukturerad, och engagerad samt har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Är du vår Nya ledstjärna i köket på Hotel Skansen, det tror vi. Tillsammans skapar vi möjligheter för en genuin och anrik produkt! Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Hur du ansöker I denna rekrytering samarbetar Hotell Skansen med Telin och du söker tjänsten via telinrekrytering.se Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida. Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linn Sverredotter på telefon 070-377 45 14 eller e-post [email protected] Funderar du på att flytta till Kalmar län kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På flyttahit.nukan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Telin Rekrytering & Konsult Syd AB
Hemsida: www.telinrekrytering.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Erfaren Kökschef

Arbetsgivare / Ort: Fraiche Catering & Arrangements i Stockholm AB / Täby
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Köksmästare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vår vision är att bli Sveriges främsta cateringleverantör

Har du ett brinnande intresse för matlagning och teamwork?Vill du vara med och utveckla vårt företag mot framtiden?Vill du inspirera och har lätt att finna lösningar?

Vi letar efter dig som:

Har ett naturligt ledarskap. Har gedigen erfarenhet från kök och matsal. Du har sunt förnuft och kan ta egna beslut. Ordningssinnet är på topp och du är både systematisk och strukturerad.

Som kökschef ingår det att ha ansvar för daglig drift av verksamheten, aktivt delta i produktionen, arbetsledning av kökspersonalen, planering av menyer, kvalitetsarbete och egenkontroll. Du ansvarar för att följa lagar och rutiner samt Fraiche caterings policys och värderingar. Du ansvarar för kreativ matlagning och menyplanering, allergier och överkänslighet, hållbar matlagning och minskat svinn.

Du har huvudansvar för köksekonomin, inklusive inventering, planering och uppföljning. Du har också personalansvar med medarbetarsamtal och kontinuerliga APT(arbetsplatsträffar, Rekrytering av erforderlig personal, inköp av råvaror, förbrukningsartiklar kopplade till produktion och ta fram och hålla i kökets rutiner samt ta ansvar för arbetsmiljöfrågor. Du leder din personalgrupp genom en öppen kommunikation, att ge och ha förtroende och visa ömsesidig respekt. Ansvarar för att köket är rätt bemannat efter verksamhetens behov och krav.

Ta tillvara olika kompetenser och medverka till en god samverkan mellan våra övriga kök i våra verksamheter. Du ser till att dina medarbetare får nödvändig upplärning. Du har tät kontakt med våra kunder genom samtal, mail och besök med hög servicenivå och god ton.

Du rapporterar till närmsta chef.

För att göra vår antagningsprocess så effektiv och corona-säker som möjligt så kommer vi be dig om en kort videopresentation vid ansökningstillfället. Därefter sker första intervjun via videosamtal. Om vi båda fattar tycke för varandra så välkomnar vi dig därefter till en personlig intervjuv.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vår familj – vi ser fram emot din ansökan.

Arbetsgivare
Fraiche Catering & Arrangements i Stockholm AB
Antennvägen 6
18766 Täby
Hemsida: www.fraichecatering.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Köksmästare till Team Skansen på Öland

Arbetsgivare / Ort: Telin Rekrytering & Konsult Syd AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Köksmästare

Om jobbet
Om tjänsten Hotel Skansen är en hotell-, spa-, konferens- och restauranganläggning med 79 rum, flera konferenslokaler varav den största kan ta emot ca 250 gäster. Vi har en spa avdelning med 6 behandlingsrum samt relaxavdelning. I våra matsalar och festvåning kan vi ta emot ca 650 sittande matgäster samtidigt. Hotel Skansen är i ständig utveckling - vi vill mer! Du skall vara inspirerande och komma med tankar och idéer för att utveckla presentation och innehåll på våra bufféluncher och vår a la carte meny som serveras alla dagar från kl 11.30 året runt. Arbetstiden är förlagd till alla dagar i veckan, med olika tider efter behov. Som köksmästare är du personalansvarig och leder det dagliga arbetet. Du är delaktig i allt som händer i köket och ser till att det arbetet flyter på med hög kvalité. Vidare ansvarar du för schemaläggning, planering, inköp samt utveckling av menyn. Du kommer arbeta delvis i team men behöver också kunna jobba självständigt.  Som köksmästare har du en självklar plats i ledningsgruppen som träffas kontinuerligt. Där deltar du i diskussioner och planering av hela företagets framtida utveckling. Kvalifikationer Du som söker har minst 5 års erfarenhet av ledande befattning inom kök, exempelvis kökschef eller souschef. Som ledare är du respektfull, inkluderande och arbetar för en god stämning i gruppen. Du har lätt för att skaffa dig överblick samt en förmåga att hålla huvudet kallt i stressiga situationer.  Som person är du driven, utvecklingsorienterad och kommer med nya tankar och idéer på hur vi kan göra restaurangupplevelsen ännu bättre för våra gäster. Du har ett leende som smittar och ett intresse för att alltid ge våra gäster bästa möjliga service och smakupplevelse. Därtill är du noggrann, strukturerad, och engagerad samt har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Är du vår Nya ledstjärna i köket på Hotel Skansen, det tror vi. Tillsammans skapar vi möjligheter för en genuin och anrik produkt! Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Hur du ansöker I denna rekrytering samarbetar Hotell Skansen med Telin och du söker tjänsten via telinrekrytering.se Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida. Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linn Sverredotter på telefon 070-377 45 14 eller e-post [email protected] Funderar du på att flytta till Kalmar län kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På flyttahit.nukan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Telin Rekrytering & Konsult Syd AB
Hemsida: www.telinrekrytering.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Arbetsledare till vår restaurang Sigillo

Arbetsgivare / Ort: SkiStar AB / SÄLEN
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

SkiStar Lodge Experium är ett upplevelsehus som ligger mitt i Lindvallen. Här finns ett stort utbud restauranger och caféer. Bland våra aktiviteter finns ett stort äventyrsbad, inomhussurf, spa & relaxavdelning, bio och bowling. I vårt utbud av restauranger och caféer finns O ´Learys som är en klassisk sportrestaurang som lockar både stora och små, Waynes Coffee som är ett café med hemmakänsla och ett stort utbud av fika, Lodgebaren som går i klassisk lodgestil med fjällets största öppna spis och fantastisk utsikt över fjället samt vår familjevänliga italienska restaurang Sigillo.

Arbetsuppgifter

Som arbetsledare på Sigillo arbetar du på en spännande restaurang som har öppet från tidig morgon till sen kväll. Vi erbjuder våra gäster en mysig frukostbuffé, matnyttig lunchbuffé samt Italiensk á la carte under kvällstid. I dina arbetsuppgifter kommer du förutom att vara ansvarig över restaurangen arbetsleda och coacha personalen. Du kommer att hålla i medarbetarsamtal, personalmöten och se till så att den dagliga driften fungerar väl. Du kommer att samarbeta med övriga arbetsledare inom både restaurang och vår övriga verksamhet.

Din profil

Du har tidigare erfarenhet inom både restaurang samt personalledning. Du gillar att vara en förebild och stävar efter att skapa bra förutsättningar för både personalgruppen och företaget. Du gillar att vara med och påverka ser bara möjligheter.

Förkunskapskrav/utbildning

Tidigare erfarenhet inom ledarskap

Meriterande

Tidigare erfarenhet av liknande arbete

Arbetsgivare
SkiStar AB
FJÄLLVÄGEN SÄLFJÄLLSGÅRDEN
78067 SÄLEN
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.