På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Köksmästare
Spela filmen

Köksmästare

Köksmästare är ledarbefattning i köket och samtidigt är man expert på att kombinera mat och dryck, kreativt planera menyer med hänsyn till ekonomi, näringsvärde och tillagningstekniker, bedriva en hållbar verksamhet och utveckla ett gott samarbetsklimat där både medarbetare och kunder trivs.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning för en blivande köksmästare finns på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom Komvux. Passande vidareutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Det finns en efterfrågan på köksmästare, restaurangchefer och kockar med specialkompetens inom ledarskap, så chanserna till jobb och en bra löneutveckling är ovanligt goda. 

Lilla ordboken

Ragu - en mycket tjock italiensk köttsås som bl a innehåller krossade tomater och andra grönsaker, röd vin, några olika kryddor och där köttet är väldigt mört. Ragu brukar serveras med pasta.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

359 Lediga jobb

Sous chef till fantastisk anläggning på Åland! Du som vill sätta din ege...

Arbetsgivare / Ort: Watersheds AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Köksmästare

Om jobbet
Driven, kunnig och kreativ Sous chef till underbar anläggning på Åland. Här får du sätta din prägel och har en teamplayers värderingar. Du är glad, positiv, ser till teamets och anläggningens bästa med en tydligt ledande hand. TJÄNST Sous chef. Anställning direkt av anläggningen. START/BOENDE Omgående till sista oktober 2021 med möjlighet till tillsvidareanställning. Du jobbar lunch, helger och kvällar. Boende finns att hyra, personalbilar på plats. Arbetsgivaren hjälper till med finskt personnummer som ger möjlighet till väldigt mycket lägre skatt. ARBETSUPPGIFTER Tidigare erfarenhet av liknande arbete. Du ska ha en stor passion för mat och en vilja att alltid överträffa våra gästers förväntningar med förstklassiga smakupplevelser. En fördel är om du tycker om att jobba med både nya och klassiska mattrender. Vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Förutom att laga underbar à la carte med fokus på hållbart och miljöanpassat, så vill vi att du även hjälper till att hålla nere råvarukostnaderna och bidra till att skapa ett toppen-team som har roligt och säljer bra. ANLÄGGNING Anläggningen är öppen från tidig morgon till sen kväll och här serveras allt från frukost, lunch, fika till middag och snacks. Gästspektrum är allt ifrån enskilda privatgäster till stora grupper samt de som firar bröllop, födelsedag och andra jubileum. Gäster är av alla åldrar, kommer från flertalet länder och är ofta återkommande gäster så jobbet blir väldigt varierande och kreativt. Som köksmästare har du stora möjligheter att påverka hotellets måltidsfilosofi och sätta din egen prägel i köket. Du blir även en del av visionen att fortsätta hålla en hög matkvalitet och gästnöjdhet samt att vidareutveckla visioner om framtiden. ANSÖKAN Vi tar bara emot ansökningar genom vårt rekryteringsverktyg (inte mail eller telefon!). Svara på alla frågor och se till att du är anträffbar via mail så snart vi kallar till intervju. Att ingå i Sasongspersonal.se (http://sasongspersonal.se/) innebär att vi ställer extra höga krav på att du ska kunna leverera omedelbart! Vi söker dig som har hög arbetsmoral, servicenärvaro, erfarenhet, som är initiativtagande, lyhörd inför kundernas behov, flexibel nog att rycka in där det behövs, gillar kombinationen av teamwork och självständigt arbete/ansvar. Vidare ska du kunna ha kul, njuta och känna dig trygg under din anställning.
Arbetsgivare
Watersheds AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Kvalificerade Sous/Kökschefer tillsvidare och säsong

Arbetsgivare / Ort: Watersheds AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Köksmästare

Om jobbet
Sök oberoende om du vill jobba i storstad, säsong, tillsvidare eller tillfälligt. Vi matchar erfarna, pålitliga och okomplicerade kökschefer med hela Norden. TJÄNST Sous chef/Kökschef. Tillsvidareanställning eller säsongsanställning direkt av anläggningen. START/ANLÄGGNING/BOENDE Tillsvidareanställningen börjar när, var och hur du önskar. Säsongsanställningar löper vanligtvis från december till april samt juni till augusti. Variationer förekommer givetvis. Vi rekryterar till olika typer och storlekar på anläggningar - storstad, skidorter, kust/skärgård. Boende brukar oftast finnas att hyra alt ingår. PROFIL Vi rekryterar endast erfarna sous chefer/kökschefer med lång och stabil erfarenhet och helst med relevant utbildning, goda ledaregenskaper, professionella, med god självkänsla och uthållighet. ANSÖKAN Vi tar bara emot ansökningar genom vårt rekryteringsverktyg (inte mail eller telefon!). Svara på alla frågor och se till att du är anträffbar snart vi kallar till intervju. Att ingå i Sasongspersonal.se (http://sasongspersonal.se/) innebär att vi ställer extra höga krav på att du ska kunna leverera omedelbart! Vi söker dig som har hög arbetsmoral, servicenärvaro, erfarenhet, som är initiativtagande, lyhörd inför kundernas behov, flexibel nog att rycka in där det behövs, gillar kombinationen av teamwork och självständigt arbete/ansvar. Vidare ska du kunna ha kul, njuta och känna dig trygg under din anställning.
Arbetsgivare
Watersheds AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

hovmästare

Arbetsgivare / Ort: Ramtap AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Hovmästare

Om jobbet

hej,

NU söker vi hovmästare till

Restaurang ramblas i mariatorget.

dina arbetsuppgifter är tag e mot bokningar,

svara i telefon,hjälpa till i serveringen ,tag e mot gäster .


Arbetsgivare
Ramtap AB
Sankt Paulsgatan 22 D
11848 Stockholm
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
ra[email protected]
VISA MINDRE

Kock

Arbetsgivare / Ort: Föräldrakooperativet Smått & Gott, Ek För / Bandhagen
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Köksföreståndare

Om jobbet

Föräldrakooperativet Smått & Gott är en liten och hemtrevlig förskola, belägen i Bandhagen på gränsen mellan Högdalen och Örby. Här finns ett 30-tal barn uppdelade på två avdelningar, Pärlan och Diamanten. På förskolan arbetar i dag sju pedagoger och en kock. Lokalerna är stora, och är genomgående ljusa och fräscha.

Nu letar vi efter en kock som kan ta över tjänsten från vår nuvarande som går i pension.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat planering av förskolans luncher och mellanmål, beställning av råvaror samt tillagning av maten, liksom bakning. Dukning, avplockning och disk ingår också i arbetsuppgifterna.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Föräldrakooperativet Smått & Gott, Ek För
Sjösavägen 4
12455 Bandhagen
Hemsida: https://www.smattogott.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Biträdande Restaurangchef

Arbetsgivare / Ort: Nordic Service Partners AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Restaurangchef

Om jobbet
Burger King är ett av världens största restaurangföretag. För oss är självklart engagerade, motiverade och trevliga medarbetare nyckeln till vår framgång. Därför värderar vi vår personal högt och erbjuder en tydlig karriärstege med fortbildning och goda utvecklingsmöjligheter. Har du tidigare erfarenhet av att leda och engagera medarbetare? Arbetar du gärna mot tydliga mål och har ett stort resultatfokus? För dig som vill ta chansen att bli Biträdande Restaurangchef på en av våra restauranger väntar ett spännande uppdrag. Du ansvarar för i stort sett allt; drift, personal, ekonomi, lokal marknadsföring, nyanställningar och tusen andra stora och små saker. Att bli Biträdande Restaurangchef innebär mycket ansvar men är en given möjlighet för dig som är duktig och driven. Varför ska du välja oss? *Hos oss får du en grundlig och omfattande ledarskapsutbildning*Hos oss finns det goda karriärmöjligheter, både inom Burger King men även inom våra andra varumärken*Vi erbjuder flexibel arbetstid*Vi ger dig stort eget ansvar*Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete i högt tempo Vi söker dig som: *Har minst tre års erfarenhet inom Burger King*Har minst fem års branschvana från restaurang*Tycker om att ta ansvar och fatta beslut*Är resultatorienterad och gillar att jobba mot högt uppsatta mål*Har en naturlig fallenhet för att leda och engagera genom arbetsglädje och tydliga målsättningar Låter det här som ett uppdrag för dig, tveka inte att skicka din ansökan.
Arbetsgivare
Nordic Service Partners AB
Hemsida: http://www.burgerking.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.