Köksmästare är ledarbefattning i köket och samtidigt är man expert på att kombinera mat och dryck, kreativt planera menyer med hänsyn till ekonomi, näringsvärde och tillagningstekniker, bedriva en hållbar verksamhet och utveckla ett gott samarbetsklimat där både medarbetare och kunder trivs.
Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
Bra grundläggande utbildning för en blivande köksmästare finns på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom Komvux. Passande vidareutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.
Framtidsutsikter
Det finns en efterfrågan på köksmästare, restaurangchefer och kockar med specialkompetens inom ledarskap, så chanserna till jobb och en bra löneutveckling är ovanligt goda.
Lilla ordboken
Ragu - en mycket tjock italiensk köttsås som bl a innehåller krossade tomater och andra grönsaker, röd vin, några olika kryddor och där köttet är väldigt mört. Ragu brukar serveras med pasta.
Länktips
- svt.se - "Tre koppar kaffe – mer nytta än skada?"
- yhguiden.se - några tips för ett lyckat chefskap
- soundcloud.com - Podcast "Chef i välfärden"
- vision.se - tips till chefer och medarbetare inför utvecklingssamtal
- Chefspodden
- Handelsrådet
- Gastronomiska Akademien
- AllergiSmart - inkluderande matlagning
Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret