På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Köksmästare Spela filmen

Köksmästare

Köksmästare är ledarbefattning i köket och samtidigt är man expert på att kombinera mat och dryck, kreativt planera menyer med hänsyn till ekonomi, näringsvärde och tillagningstekniker, bedriva en hållbar verksamhet och utveckla ett gott samarbetsklimat där både medarbetare och kunder trivs.

Det finns en mycket stor efterfrågan på köksmästare, restaurangchefer och kockar med specialkompetens inom ledarskap, så chanserna till jobb och en bra löneutveckling är ovanligt goda. 

Även andra yrken kan ha liknande arbetsuppgifter, som t.ex restaurangchef, ledare inom kök/storhushåll eller köksföreståndare. Läs också gärna information om andra yrken, till exempel:
Kökschef
Hovmästare
Sommelier.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning för en blivande köksmästre finns på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Liknande/motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom Komvux (vuxenutbildningen). Passande vidareutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.