Food och beverage manager

Food och beverage manager

Vill du arbeta i en ledande roll inom hotell- och restaurangnäringen kan yrket Food och Beverage Manager vara rätt yrke för dig!

Food och Beverage Manager har kunskaper som krävs för att leda och utveckla en restaurangverksamhet och har en ledande befattning, ofta med ansvar för såväl lönsamhet som personal.

Arbetet syftar till att utveckla din kompetens för att kunna driva och utveckla en restaurang och leda personalgrupper på ett inspirerande och professionellt sätt. Du utvecklar ett helhetsperspektiv för att skapa goda förutsättningar för alla intressenter i restaurangverksamheten.

Food och Beverage Manager ska kunna bygga upp rutiner för att driva en lönsam restaurang utifrån gällande lagstiftning samt utveckla företaget utifrån ekonomiska och dess specifika förutsättningar i en konkurrenssituation.

Exempel på arbetstitlar som en Food och Beverage Manager kan ha är bland annat Kökschef eller Restaurangchef, beroende på företagets organisationsstruktur.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning för att senare kunna vidareutbilda sig till Food och Bevarage Manager är gymnasiets Restaurang och livsmedelsprogrammet.

Utbildning till Food och Bevarage Manager kan finnas inom yrkeshögskolan. Det kan också finnas möjlighet att skaffa sig relevant utbildning vid högskolor / universitet eller på privata skolor.

Personliga egenskaper

Food och Beverage Manager bör ha personliga egenskaper, förmågor och kompetenser för att kunna leda, organisera och utveckla verksamheter inom området Food och Beverage.

Lilla ordboken

Ragu - en mycket tjock italiensk köttsås som bl a innehåller krossade tomater och andra grönsaker, röd vin, några olika kryddor och där köttet är väldigt mört. Ragu brukar serveras med pasta.

 

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.